۸ ترفند برای اینکه با یک ارائه خلاقانه، رئیستان را حیرت زده کنید
به وجد آوردن مخاطبان با یک ارائه خیره کننده به کنار، تحت تأثیر قرار دادن رئیستان با همان ارائه داستان دیگری است که تاثیر زیادی روی وجههی کاری شما خواهد گذاشت. در بیشتر مواقع، اگر حین تهیهی ارائه، اهداف سازمان مد نظرتان بوده باشد، احتمالا واکنش رئیستان به ارائهی شما مثبت خواهد بود.
در اینجا ۸ ترفند خلاقانه معرفی شده است که با اجرای آنها میتوانید رئیس و تیم خود را حیرت زده کنید.
۱. از تشبیه استفاده کنید
استفاده از تشبیه به ترسیم تصاویر در ذهن مخاطب کمک میکند. تشبیه از تجارب گذشته برای معرفی ایدههای جدید استفاده میکند. مثلا یک کارآفرین اینترنتی محصولات آنلاین را به قیچی، چاقو، دربازکن و سوهانناخن تشبیه میکند و ایدهی خود را شبیه چاقوی ارتشی سوئیسی میداند که تمام ابزارهای بالا را باهم ترکیب کرده است
نانسی دوآرته در مجلهی Harvard Business Review
میگوید وقتی که تشبیه مناسب را برای ارائه خود یافتید، از دانش گذشتهی خود برای ایجاد ارتباط بین آنها استفاده کنید تا ایدهی خود را شفافسازی کنید. هرچه این ایده برای خود شما شفافتر باشد، ترسیم آن برای مخاطب آسانتر است.
۲. شوخطبع باشید
فقط به این علت که این یک ارائهی جدی است و تبعاتی برای شغل شما دارد نباید خشک و رسمی باشید. اندکی شوخطبعی نه تنها از یکنواختی جلوگیری میکند، بلکه کاریزمای شما را نشان داده و مخاطب را برای شنیدن ادامهی کلام ترغیب میکند
از همه مهمتر، شوخطبعی ارائهی شما را تاثیرگذارتر میکند. به گفتهی میشل جایلن، بنیانگذار موسسهی تحقیقات مثبتکاربردی (Applied Positive Research): «خندیدن باعث آزادسازی دوپامین در مغز میشود، دوپامین یک مادهی شیمیایی است که در ایجاد احساس خوب در فرد نقش دارد، و مراکز یادگیری را در مغز فعال میکند».
۳. از موسیقی استفاده کنید
شاید فکر کنید این روش نتیجهی معکوس دارد و با خود بگویید، سوای از نتیجه، آیا این کار حواس مخاطب را پرت نمیکند؟ رونالد ای. برک (Ronald A. Berk) در پژوهش خود با عنوان «بررسی پاورپوینت: از ویژگیهای پایه تا چندرسانهای»، به این نتیجه رسید که پخش موسیقی در حین ارائه «سطح توجه را بالا میبرد، حافظه را تقویت میکند، زمان یادگیری متمرکز و مهارتهای تفکر را افزایش میدهد». اما به یاد داشته باشید که در سراسر ارائه نباید از موسیقی استفاده کرد، میتوانید در مقدمهی ارائه یا در حین بیان قسمتهای کلیدی ارائه، از موسیقی استفاده کنید.
۴. فعالیتی انجام دهید
گاهی یک کار ساده میتواند منظور شما را به مخاطب برساند. یک کار ساده مثل اینکه از رئیس و تیم خود بخواهید تا اهدافشان را بنویسند و سپس در قالب یک جلسهی گروهی، دربارهی چگونگی رسیدن به این اهداف حرف بزنید. میتوانید از مخاطبان خود آزمونی بگیرید و از آنها بخواهید اسلاید بعدی را حدس بزنند. به جای استفاده از اسلاید و نمودار، میتوانید گروه را تقسیم کنید و ۲۰ درصد آنها را به گوشهای از اتاق بفرستید تا نشان دهید رشد ۲۰ درصدی هدف شما چگونه خواهد بود.
۵. درستی حرف خود را اثبات کنید
آمار قدرتمندترین راه برای اثبات منظور شما است. گرچه ممکن است این آمار به خوبی ارائه شوند اما از کاربرد بیشازحد آنها خودداری کنید و به جای آن از شیوهی دیگری برای اثبات کلام خود استفاده کنید. مثلا چگونگی موفقیت رقبایتان را برای رئیس خود توضیح دهید؛ این دلیل مهمی میشود برای اجرای ایدهی جدید شما. یا اگر محصولی ساختهاید، قابلیتهای آن را نشان دهید مثلا در حین ارائه بر روی کاور ضدآب گوشی خود، آب بریزید.
۶. سوال بپرسید
مثل یک ایستگاه رادیویی شروع به حرف زدن نکنید و با طرح سوالاتی مربوط به دیدگاه و تجارب رئیس و تیم خود، آنها را به بحث وارد کنید. با این روش افراد فرصت پیدا میکنند دربارهی خود صحبت کنند و خودشان به اهمیت واقعی ارائه شما پی ببرند.
اگر پیشبینی میکنید سوالات بسیار پیچیدهای از شما پرسیده خواهد شد، برای پاسخ به این سوالات متخصصی را همراه خود ببرید. اگر به شما گفته شده بود یک وبسایت شرکتی بسازید و قصد ارائهی آن را دارید، برای پاسخ به سوالات فنی، طراح سایت را با خود به جلسه ببرید. احتمالا طراح نیز چند ایده و متریال بصری به همراه خود خواهد آورد.
۷. تنها به استفاده از پاورپوینت اکتفا نکنید
پاورپوینت و اسلایدها را میتوان به سادگی با استفاده از اندازه فونت و رنگی که نمایانگر تم یا طراحی سازمان شما هم هست، جذابتر کرد. اما ابزارهای کاربردی دیگری نیز وجود دارد که ارائهی شما را فراتر از نمایش استاندارد اسلایدها و پاورپوینت نشان میدهد.
مثلا از Powtoon برای ساخت ویدئوهای انیمیشن استفاده میشود که میتوان در کنار پاورپوینت خود از آنها استفاده کرد. همچنین وبسایت Ease.ly هم در ساخت دادهنما یا اینفوگرافی به شما کمک میکند. با Prezi هم میتوانید سرعت و روند ارائهی خود را بسته به واکنش و بازخورد مخاطبان تنظیم کنید.
در واقع با استفاده از ابزارهایی نظیر ویدئو میتوانید درک، فهم، حافظه، و حتی یادگیری عمیق مخاطبان خود را افزایش دهید.
۸. ارائهی خود را منتشر کنید
ممکن است رئیستان بلافاصله بعد از ارائهی شما، تصمیم اجرایی نگیرد. به همین دلیل است که باید با ابزاری مانند بروشور و کیتهای بازاریابی، بلافاصله بعد از ارائهی خود، امکان بررسی بیشتر را برای او فراهم کنید. اما آیا بهتر نیست ارائهی خود را در سایتی مانند Slideshare.net قرار دهید تا اسلایدها در هر زمان در اختیار رئیس و تیم شما قرار داشته باشند؟ با این روش نه تنها در زمانی که برای پرینت گرفتن از ارائه لازم است صرفهجویی میکنید، بلکه اگر رئیستان برگههای شما را گم کند بازهم طرح شما را در دسترس خواهد داشت. مهمتر از همه اینکه با انتشار ارائهی خود، به مشتریان و مصرفکنندگان محصولاتتان نشان میدهید که رهبری فکری را به عهده دارید و همچنین این امکان برای آنها فراهم میشود تا نظرات خود را به اشتراک بگذارند. شرکتهایی مانند اپل از این روش استفاده میکنند و این بخشی از برند و پیام بازاریابی آنها شده است. با اندکی تفکر و تلاش، میتوانید ارائهی خود را خلاقانهتر نمایید و آن را به چیزی که میخواهید، تبدیل کنید. پاداش تهیهی چنین ارائهای این است که حین آمادهسازی آن نیز لحظات خوشی را سپری میکنید.
برگرفته از: entrepreneur
بسیار عالی است و به دوستان محترمی هم که میگویند در ایران جواب نمیدهد عرض میکنم که اصلاً اینگونه نیست هم در سیستم های دولتی و هم بخش خصوصی موارد فوق اجرا گردیده و پاسخ هم داده
مثبت اندیش باشید تا پاسخ مثبت بگیرید.
متاسفانه در محیط های کاری کشور ما چیزی به نام شوخی (مخصوصا ً جنس مخالف) برابر ست با هرزگی شخص
بخواهیم و نخواهیم در کشور و فرهنگ ما این چنین است و البته من به جهاتی به شما حق میدهم که سخت است
شرایط و هنجارهای جا افتاده ایجاب میکند که جنسهای مخالف نتوانند باهم راحت تر باشند (نسبت به کشورهای دیگر)
اگر از بالا به قضیه بنگریم؛ آنچه لازم است بهبود دادن فرهنگ و شرایط است که البته باید با برنامه پیش رود
اما اگر از دید درونفردی به موضوع نگاه کنیم؛ به نظرم بهترین راه آن است که از هوش اجتماعی خودتان بهره جویید و شرایط و موقعیتهای اجتماعی را کنترل کنید تا بتوانید طرز دیدها را کنترل کنید، تمرکز روی این موضوع بسیار به صرفه و پر بازده خواهد بود.
يه پيشنهاد داشتم
كلمه هايي كه معادل معنايي سختي دارن تو پرانتز انگليسيش رو هم بگيد مثلا من نميدونم كيت بازاريابي چيه تو اينترنت هم نوشتم چيزي پيدا نكردم اما اگه انگليسيش رو ميگفتين پيدا ميكردم
درود بر شما دوست گرامی
سپاس از دقت نظرتون
منظورش کاتالوگ تبلیغاتیه.
البته اگه به مقاله اصلی مراجعه کنید (جلوی عبارت «برگرفته از: ») میتونید انگلیسیش رو هم پیدا کنید.
سپاس از همراهی شما