با این ۷ مرحله همه می‌توانند کارآفرین شوند

برخلاف باور عمومی، همه می‌توانند کارآفرین باشند و به‌عبارت دیگر کارآفرین‌شدن هیچ‌گونه حدومرزی ندارد. شما برای اینکه بتوانید یک کارآفرین شوید، به مدرک دانشگاهی، یک حساب پُر از پول و حتی تجربه‌ی کاری زیادی نیاز ندارید؛ فقط باید راه و روش درست آن را بدانید و تلاش و پشتکار زیادی داشته باشید. یکی از دلایل شکست زیاد در کسب‌وکارهای جدید، نداشتن برنامه‌ریزی لازم است.

وقتی به کسب‌وکارهای استیو جابز، بیل گیتس، برادران محمدی (مدیران دیجی‌کالا) و خیلی از کسب‌وکارهای جدیدی که در دنیا و ایران راه‌اندازی شده‌اند نگاهی می‌اندازیم، اولین نکته‌ای که توجه همه را به خود جلب می‌کند این است که تمامی آنها از یک مکان کوچک و با حداقل سرمایه شروع کردند. نکته‌ی دیگر اینکه همه‌ی آنها انسان‌هایی معمولی بودند؛ اما چیزی که باعث بزرگ‌شدن آنها نسبت به بقیه شد، تلاش و برنامه‌ریزی بوده است.

در این مقاله به شما می‌گوییم هر کارآفرین موفق چه مسیری را در راه رسیدن به هدفش باید طی کند و در این مسیر باید از چه کسانی کمک بگیرد. رعایت این نکات همراه با تلاش و برنامه‌ریزی و کمک گرفتن از افراد مناسب، شما را به یک کارآفرین موفق تبدیل خواهد کرد.

مراحل شروع یک کسب‌وکار

۱. خودتان را ارزیابی کنید

ارزیابی خود در شروع یک کسب‌وکار به عنوان کارآفرین

قرار است که «شما» یک کسب‌وکار راه‌اندازی کنید و نه کسی دیگر، پس اول از همه باید ببینید با خودتان چند-چند هستید؟

دانستن قابلیت‌ها، توانایی‌ها، هدف و … در راه‌اندازی کسب‌وکار و تعیین نوع آن به شما کمک بسیاری خواهد کرد. با دقت به سؤال‌های زیر پاسخ بدهید تا بتوانید خودتان را ارزیابی و مسیر اولیه‌ را بهتر تعیین کنید:

  • چه توانایی‌هایی دارید؟
  • محیط و حوزه‌ی فعالیت کسب‌وکار موردنظرتان کجاست؟
  • برای شروع چه مقدار سرمایه دارید؟
  • آیا تنهایی می‌توانید شروع کنید؟
  • نوع زندگی شما چگونه باید تغییر کند؟

۲. ایده داشته باشید

آیا از قبل ایده‌ای در ذهن خود داشته‌اید؟ اینکه ایده‌ی شما شروع یک کسب‌وکار جدید باشد یا خیر، اهمیت ندارد؛ بلکه ایده‌هایی موفق هستند که باعث تغییر در زندگی یا روش‌های موجود شوند. برای گرفتن یک ایده بر روی فعالیت‌های قبلی، فعالیت‌‌های موجود و مشکلات آنها تمرکز کنید. بهترین ایده‌ها آنهایی هستند که بتوانند مشکل یا مسئله‌ای را در زندگی مردم حل یا فرایندی را تسهیل کنند.

۳. تحقیقات بازار را انجام دهید

انجام تحقیقات بازار در شروع یک کسب‌وکار به عنوان کارآفرین

مهم‌ترین مرحله برای شروع کسب‌وکار، تحقیقات بازار است. شما اول از همه باید بررسی کنید که آیا ایده‌تان قبلا توسط شخص دیگری انجام شده است یا خیر؟ آنها چه فعالیت‌هایی برای این ایده انجام داده‌اند؟ رقیب‌های کسب‌وکارتان چه کسانی هستند؟ حوزه‌ی فعالیت چگونه است؟ آیا می‌توان این ایده را به اجرا درآورد؟ به عبارتی دیگر آیا تمرکز و فعالیت در این حوزه ارزشمند است یا خیر؟

بسیاری از افراد برای شروع کسب‌وکار و انجام تحقیقات بازار خود از شرکت‌های انجام‌دهنده‌ی این خدمات کمک می‌گیرند. در چنین شرکت‌هایی افرادی باتجربه در زمینه‌ی شروع کسب‌وکار فعالیت می‌کنند و می‌توانند با توجه به هدف و ایده‌ای که دارید، به بهترین نحو راهنمایی‌تان کنند.

۴. طرح توجیهی بنویسید

باید بدانید که چه چیزی می‌خواهید، کجا هستید و به کجا خواهید رفت. باید یک برنامه‌ریزی داشته باشید و به‌منظور رشد کسب‌وکار خود، برای تک‌تک فعالیت‌هایتان برنامه‌ریزی کنید. این برنامه‌ریزی باید براساس توانایی، هدف، موقعیت و بودجه‌ی شما تعیین شود.

همچنین باید بتوانید سرمایه‌گذار جذب کنید. برای رشد کسب‌وکار خود به حداقل سرمایه نیاز دارید و این سرمایه باید از شخص یا شرکت دیگری به کسب‌وکار شما تزریق شود. بهترین راه برای متقاعد کردن و جذب سرمایه‌گذار، نوشتن طرح توجیهی است. در طرح توجیهی باید نوع کسب‌وکار، مشتریان، تخمین میزان فروش و سود‌، تحلیل رقبا و غیره را در نظر بگیرید و آن را در یک جلسه با فن بیانی قوی ارائه کنید.

۵. منابع مالی موردنیازتان را تأمین کنید

تامین منابع مالی در شروع یک کسب‌وکار به عنوان کارآفرین

بسیاری از شکست‌ها به‌خاطر عدم تزریق منابع مالی در زمان مناسب است. از قبل یک منبع مالی را برای خود در نظر بگیرید. کار شما تا چند سال شاید سودده نباشد و در این بین باید بتوانید آن را سرپا نگه دارید، پس به یک منبع مالی مناسب نیاز دارید. این منبع می‌تواند از طریق قرض گرفتن از دوستان، در نظر گرفتن شغل دوم یا جذب سرمایه‌گذار به کمک یک طرح توجیهی مناسب تأمین شود.

۶. تیم تشکیل دهید

هیچ کاری را به‌تنهایی نمی‌توانید پیش ببرید. برای تشکیل یک تیم موفق، به‌دنبال افراد متخصص و همفکر با خودتان باشید. کارهای موفقیت‌آمیز تا به امروز نتیجه‌ی همکاری عده‌ی زیادی از افراد در تخصص‌های مختلف است.

۷. برنامه‌ی بازاریابی داشته باشید

یک کسب‌وکار بدون برنامه‌ی بازاریابی برای رشد، هیچ موفقیتی نخواهد داشت. حتی اگر ایده‌ی شما جدید و بهترین ایده باشد، اگر به‌درستی معرفی نشود، نمی‌توانید به بازده‌ی موردنظر خود دست پیدا کنید. حتما در کنار برنامه و نوشتن طرح توجیهی (طرح امکان سنجی)، با کمک یک متخصص یک برنامه‌ی بازاریابی تنظیم کنید. مهم‌ترین مسائلی که در این برنامه بررسی می‌شود، شناخت مشتریان، بازار موجود و چگونگی فروش کالاها و عرضه خدمات است.

سخن آخر

اگر تخصص لازم و زمان کافی برای بررسی تمام این موارد را دارید، پس زودتر دست‌به‌کار شوید. اما اگر به‌تازگی در مسیر کارآفرینی قدم گذاشته‌اید و در خصوص راه‌اندازی و انجام دقیق و درست فعالیت‌های بالا اطلاعات زیادی ندارید، بهتر است از شرکت‌‌های مشاوره‌ای کمک بگیرید که در زمینه‌ی نوشتن طرح توجیهی، مشاوره‌ی شروع کسب‌وکار، مشاوره‌ی مالی، مدیریت سرمایه‌گذاری و… فعالیت می‌کنند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هر سوالی داری از
هوش مصنوعی رایگان چطور
بپرس!

close icon
close icon