برنامه سرمایه گذاری کبک چیست و چه شرایطی دارد؟

0

برنامه سرمایه گذاری کبک که از آن با نام اختصاری QIIP یاد می‌شود، برنامه‌ای است که فرمانداری استانِ کبک کانادا به‌صورت مستقل فعالیت‌های مرتبط با آن را پیش می‌برد. فرمانداری کبک با این برنامه افرادی را جذب می‌کند که قصد دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا و مهاجرت به این استان را دارند. در این مقاله قصد داریم اطلاعات دقیق‌تری در مورد روند استفاده از این برنامه اعم از مدارک و شرایط مورد نیاز و فرایند دریافت اقامت از این طریق در اختیار شما قرار بدهیم. با ما همراه باشید.

طی آخرین بیانهٔ منتشر شده از سوی فرمانداری استان کبک، تا نهم شهریور ماه ۱۳۹۸ فرصت خواهید داشت تا از طریق برنامه سرمایه گذاری کبک برای مهاجرت به این استان اقدام کنید (این برنامه صرفا برای دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا در نظر گرفته شده است و مرتبط با دریافت سایر انواع ویزای کانادا نیست). حداکثر تعداد افرادی که تا تاریخ یاد شده از این طریق امکان مهاجرت به کبک را خواهند داشت، ۱۹۰۰ نفر است و در صورت پر شدن ظرفیت پذیرش، امکان استفاده از آن وجود نخواهد داشت.

شرایط دریافت اقامت از طریق برنامه سرمایه گذاری کبک

متقاضیان دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا از طریق این برنامه باید واجد شرایط زیر باشند:

۱. مجموع ارزش دارایی‌های قانونی آنها باید معادل با ۲ میلیون دلار باشد؛

۲. از مدت‌زمان پنج سالهٔ پیش از ثبت درخواست ویزای سرمایه گذاری کانادا، دو سالِ آن سابقهٔ کاری موفق در حوزهٔ مدیریت باشد؛

۳. سرمایه گذاری مبلغی معادل با ۱٫۲ میلیون دلار در یکی از فعالیت‌های اقتصادی ضمانت‌شده از سوی دولت به‌مدت پنج سال (در طول این پنج سال سودی به مبلغ سرمایه گذاری‌شده تعلق نخواهد گرفت)؛

۴. هدف از مهاجرت به کانادا اقامت در استان کبک باشد.

برنامه سرمایه گذاری کبک ماهیتی غیرفعال یا انفعالی دارد، به این معنا که پس از دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا از این طریق، افراد ملزم به راه‌اندازی کسب‌وکار یا انجام فعالیت‌های مدیریتی در کبک نخواهند بود و بیشتر مربوط به شرایطی می‌شود که برای این دسته از متقاضیان در نظر گرفته شده است (سرمایه‌گذاری، الزام اقامت در کبک و دیگر مواردی که عنوان شدند). متقاضیانی که واجد شرایط یادشده باشند، تأییدیه‌ای از فرمانداری کبک، برای مهاجرت به کانادا دریافت خواهند کرد و پس از گذراندن آزمایش‌های پزشکی و بررسی‌های مربوط به نداشتن سوءِپیشینه که مراجع قانونی سازمان مهاجرت کانادا انجام می‌دهند، قادر به دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا و اقامت دائم در کبک خواهند بود.

پیش از ادامهٔ بحث اصلی مقاله بهتر است به این نکته هم اشاره‌ کنیم که زبان رسمی مردم استان کبک فرانسوی است، بنابراین متقاضیانی که قصد مهاجرت به کانادا با استفاده از برنامه سرمایه گذاری کبک را دارند، باید حداقل آشنایی اولیه‌ای با این زبان داشته باشند تا در برقراری ارتباط و دیگر مسائل روزمره به مشکل نخورند.

قانونی بودن دارایی‌ها

قانونی بودن دارایی‌ها

پیش‌تر عنوان شد که یکی از شرایط استفاده از برنامه سرمایه گذاری کبک این است که دارایی‌ها مجموعا ارزشی معادل با ۲ میلیون دلار داشته باشند. متقاضیان باید مدارکی تهیه کنند که نشانگر تاریخچه‌ای از چگونگی پس‌انداز کردن حقوق یا درآمد و حاصل شدن سرمایهٔ فعلی‌شان باشد. به‌علاوه، ارائهٔ مدارکی که نشانگر ارزش واقعی دارایی‌های فعلی باشد هم الزامی است. گواهی تمکن مالی (که از سوی بانک‌ها صادر می‌شود)، ارزیابی‌های مشاورین املاک، گواهی‌های حسابرسی‌شدهٔ مالی و دیگر مدارک به‌روز و معتبر را می‌توان برای این منظور مورد استفاده قرار داد. متقاضیان باید با استفاده از این مدارک شرح کاملی از دارایی‌ها و بدهی‌های احتمالی‌شان ارائه کنند؛ البته همین که مجموع ارزش دارایی‌ها به ۲ میلیون دلار برسد کفایت می‌کند و اثبات رقمی بیشتر از این برای دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا الزامی ندارد.

نکتهٔ حائز اهمیتِ دیگر قانونی بودن تمامی دارایی‌هاست و برای اثبات این مسئله هم باید مدارک مربوط ارائه شوند: مدارکی که حاکی از قانونی بودن تمامی دارایی‌های فعلی، ازجمله درآمد یا حقوق شغل‌های پیشین و کسب‌وکارهای گذشته، اموال وراثتی و … باشند. فراهم کردن تمامی این مدارک به وقت و حوصلهٔ زیادی احتیاج دارد، اما ارائهٔ مدارک معتبر تأثیر بسزایی بر روند رسیدگی به کارها و سریع‌تر پیش رفتن آن‌ها خواهد داشت.

سابقهٔ موفق کاری در حوزهٔ مدیریت

هدف اصلی برنامه سرمایه گذاری کبک، جذب آن دسته از صاحبان مشاغل و تجاری است که از دانش و تجربهٔ کافی در کار خود بهره‌مند باشند، بنابراین متقاضی‌ای واجد شرایط خواهد بود که در گذشته کسب‌وکاری فعال به راه انداخته باشد یا سابقهٔ مدیریت چنین کسب‌وکاری را داشته باشد (صرف مدیریت فعالیت‌های مربوط به سرمایه‌گذاری کافی نخواهد بود). کسانی که سابقهٔ مدیریت کسب‌وکار نداشته باشند، سرمایه‌گذاران غیرفعال حوزهٔ مشاور املاک و مدیران بخش‌های مربوط به سرمایه‌گذاری (منظور کسانی است که در پیشبرد فعالیت‌های کسب‌وکار نقشی ندارند و فقط در سرمایه گذاری برای آن شریک هستند)، ازجلمه کسانی هستند که واجد شرایط دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا نخواهند بود. به بیان ساده‌تر، کسی که سابقهٔ مدیریت پروژه‌های احداث ساختمان را داشته باشد، در مقایسه با کسی که صاحب ملک است، شانس بیشتری برای پذیرفته شدن خواهد داشت. در قوانین وضع‌شده از سوی فرمانداری کبک تعریف زیر برای سابقهٔ موفق کاری در حوزهٔ مدیریت ارائه شده است:

«از مدت‌زمان پنج سالهٔ پیش از ثبت درخواست دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا، حداقل دو سال آن باید به فعالیت‌ها یا وظایفی نظیر برنامه‌ریزی، و مدیریت‌وکنترل منابع مادی و انسانی تحت نظارت مستقیم سرمایه‌گذار اختصاص داده شده باشد؛ گذراندن دوره‌های کارآموزی مربوط به مدیریت یا شرکت در برنامه‌های آموزشی برای دریافت مدرک مدیریت به‌عنوان سابقهٔ کاری پذیرفته نخواهند شد».

سرمایه گذاری و تأمین مالی

آن دسته از متقاضیانی که از سوی فرمانداری کبک تأییدیهٔ اولیهٔ مهاجرت به کانادا را دریافت می‌کنند، ملزم به پرداخت وجهی هستند که برای مدت پنج سال در اختیار سازمان سرمایه گذاری کبک خواهد بود و پس از پایان این بازهٔ پنج‌ساله، وجه پرداختیِ سرمایه گذار، بدون آنکه سودی به آن تعلق گرفته باشد، به او بازگردانده خواهد شد. بازهٔ زمانی به‌محض صدور تأییدیه و پیش از آنکه سرمایه گذار وارد خاک کانادا شود، شروع می‌شود. فرمانداری کبک از این وجه دریافتی به‌منظور تأمین هزینه‌ها و پیشبرد فعالیت‌های مرتبط با کسب‌وکارها و برنامه‌های اجتماعی مختلف این استان استفاده می‌کند.

برنامه سرمایه گذاری کبک این امکان را برای متقاضیان مهاجرت به کانادا فراهم کرده است که در ازای ارائهٔ مدرک یا سندی که بتوان از آن به‌عنوان ضمانت استفاده کرد، مبلغ مورد نیاز برای سرمایه گذاری در کبک را از بانک‌ها یا شرکت‌های کارگزاری این استان دریافت کنند. برای دریافت وامی به ارزش ۱٫۲ میلیون دلار از بانک، متقاضی باید مبلغی به‌عنوان پیش‌پرداخت در اختیار بانک قرار بدهد و پس از آن قادر خواهد بود وام دریافتی را به حساب سازمان سرمایه گذاری کبک واریز کند. این پیش‌پرداخت پس از پایان بازهٔ زمانی پنج‌ساله به متقاضی برگردانده نخواهد شد، چراکه بانک دستمزد و سود خود را از آن کم می‌کند و به‌علاوه، مأمور ادارهٔ مهاجرت حق کمیسیون خود را از همین پیش‌پرداخت کم می‌کند. هزینهٔ خالص برای سرمایه گذار همان پیش‌پرداختی خواهد بود که در ابتدای امر در اختیار بانک می‌گذارد.

ظرفیت اعطای اقامت کانادا از طریق سرمایه گذاری کبک

اقامت کانادا از طریق سرمایه گذاری کبک

پیش‌تر اشاره شد که مجموع افرادی که قصد مهاجرت به کانادا را دارند و از طریق برنامه سرمایه گذاری کبک برای اقامت در این استان پذیرفته می‌شوند، به ۱۹۰۰ متقاضی می‌رسد. از این تعداد، حداکثر ۱۲۳۵ متقاضی به کشورهای چین، هنگ‌کنگ و ماکائو تعلق دارند و ۶۶۵ نفر باقی‌مانده از کشورهای دیگر خواهند بود. کسانی که تسلط کافی بر زبان فرانسوی داشته باشند، شامل این محدودیت نفرات نمی‌شوند و دانستن زبان فرانسه، مزیت مهمی برای استفاده از این برنامه خواهد بود.

فرایند دریافت اقامت کانادا از طریق برنامه سرمایه گذاری کبک

  1. مدارکی را که مشخص‌کنندهٔ ارزش دارایی‌ها و سابقهٔ مدیریتی‌تان هستند گردآوری کنید. به‌علاوه باید مدارکی هم داشته باشید که با استناد به آن‌ها، چگونگی جمع‌آوری سرمایهٔ فعلی‌تان مشخص بشود. این سرمایه باید از لحاظ قانونی مورد تأیید قرار بگیرد؛
  2. درخواست شما به همراه مدارک ارسالی مورد بازبینی متخصص مالی‌ای قرار خواهد گرفت که از سوی سازمان مهاجرتی کبک تأیید صلاحیت شده باشد؛
  3. پس از بازبینی اولیه، درخواست شما در اختیار مسئولان سازمان مهاجرتی کبک قرار خواهد گرفت؛
  4. سی روز پس از دریافت درخواست، شماره پرونده‌ای به آن اختصاص داده خواهد شد؛
  5. تا دوازده ماه پس از ثبت اولیهٔ درخواست، اگر واجد شرایط تشخیص داده شوید، تاریخی به‌منظور مصاحبه به شما اعلام خواهد شد؛
  6. سی روز پس از مصاحبه تصمیم نهایی گرفته می‌شود؛
  7. متقاضیانی که در مصاحبه پذیرفته شوند، تا ۱۱۰ روز پس از اعلام موافقت‌شان فرصت خواهند داشت تا مبلغ در نظر گرفته شده برای سرمایه گذاری در کبک را در اختیار مسئولان مربوطه قرار بدهند؛
  8. بعد از سرمایه گذاری، گواهی تأییدیه‌ای از فرمانداری کبک دریافت خواهید کرد که با استفاده از آن می‌توانید برای دریافت اقامت دائم کانادا اقدام کنید؛
  9. پس از آن باید درخواست کاملی به سازمان مهاجرتی فدرال کانادا ارسال کنید تا اقدامات مربوط به بررسی سلامت پزشکی و نداشتن سوءِپیشینه در دستور کار آن‌ها قرار بگیرد؛
  10. کار صدور ویزای سرمایه گذاری کانادا در دستور کار قرار می‌گیرد و بسته به دفتر خدمات ویزایی که تأییدیه و درخواست نهایی به آن ارسال می‌شود، این روند ممکن است بین ۱۲ تا ۴۴ ماه به طول بینجامد. برای متقاضیانی که از آمریکای شمالی، اروپای غربی و آمریکای جنوبی درخواست خود را ثبت می‌کنند، این روند کوتاه‌تر خواهد بود (۱۲ ماه). در سوی دیگر متقاضیان کشورهایی نظیر چین، هنگ‌کنگ و ماکائو، بیشتر باید منتظر بمانند (۴۴ ماه). این بازهٔ زمانی از وقتی آغاز می‌شود که متقاضی، درخواست خود را به همراه مدارک برای سازمان مهاجرتی فدرال کانادا ارسال کند. تقریبا دوازده ماه طول می‌کشد تا تأییدیهٔ اولیه از سازمان مهاجرتی کبک صادر شود.
  11. پس از صدور ویزا، از شما درخواست ارسال گذرنامه‌تان را می‌کنند و تأییدیهٔ اقامت دائمی به نام شما و اعضای خانواده‌تان صادر خواهد شد؛
  12. باید تا قبل از به پایان رسیدن تاریخ اعتبار تأییدیهٔ نهایی به کانادا سفر کنید. تأییدیهٔ اقامت دائمی اعتباری تقریبا یک‌ساله خواهد داشت. این یک سال، از زمانی که آزمایش‌های مربوط به سلامت پزشکی بر روی شما انجام می‌گیرد شروع می‌شود.

سخن آخر

ایدهٔ بدی نیست اگر با دریافت ویزای توریستی کانادا سری به استان کبک بزنید و پیش از طی کردن روند مربوط به سرمایه گذاری در این استان، آشنایی اولیه‌ای با محیط و جو کلی آن پیدا کنید. به هر عنوان قرار است تمامی سرمایه‌ای را که عمری برایش زحمت کشیده‌اید به کشوری دیگر منتقل کنید و نباید برای گرفتن چنین تصمیمی بی‌گدار به آب زد. از این مسئله که بگذریم، برنامه سرمایه گذاری کبک مزایایی دارد که آن را از برنامه‌های سایر استان‌های کانادا متمایز می‌کند: این برنامه بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین برنامهٔ حوزهٔ کسب‌وکار و سرمایه‌گذاری است که همه‌ساله متقاضیان زیادی از کشورهای مختلف برای دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا از طریق آن اقدام می‌کنند. این برنامه تنها انتخاب پیش روی افرادی است که قصد انتقال سرمایه‌ای قابل‌توجه را به کانادا دارند و تنها از این طریق است که می‌توانند اقامت دائم کانادا را دریافت کنند؛ دولت فدرال کانادا سابق بر این چنین برنامه‌ای برای جذب مهاجران سرمایه‌گذار داشت، اما در سال ۲۰۱۴ به آن خاتمه داد و از آن زمان تا کنون، برنامه سرمایه گذاری کبک در مقایسه با سایر برنامه‌های مهاجرتی حوزهٔ کسب‌وکار، اهمیت به‌مراتب بیشتری پیدا کرده است. تعداد سرمایه گذارانی که همه‌ساله به کبک مهاجرت می‌کنند، ازمجموع تمامی سرمایه گذارانی که از طریق برنامه‌های سایر استان‌ها اقدام به مهاجرت به کانادا می‌کنند، بیشتر است و از زمان راه‌اندازیش تا کنون، زمینه‌ساز ورود سرمایه‌ای به ارزش یک میلیارد دلار به کبک شده است.

اصول و روش‌هایی کاملا عملی برای یادگیری سریع و ماندگار زبان جدید.

26000تومان 20000تومان

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.