چطور در مشکلات زندگی رفتار مناسبی از خودمان نشان دهیم ؟

0

رفتار درمانی شناختی یا همان روان درمانی شناختی، نوعی علم در زمینه روان درمانی است که به افراد کمک می کند که نگرش ها و طرز تفکر خود را تغییر دهند و در زمان بروز مشکلات و شرایط سخت زندگی رفتار های مناسبی را از خود نشان دهند. در واقع این علم به افراد آموزش می دهد که چگونه در زمان مواجه با مشکلات زندگی رفتار مناسب تری را از خود نشان دهند که از بروز افسردگی و استرس در خودشان جلوگیری کنند.

یکی از مهم ترین و اصلی ترین اصولی که در بحث روان درمانی شناختی وجود دارد، این است که در زمان ناراحتی ها و مشکلات افکار غیر منطقی افراد باعث می شود که نتوانند رفتاری درست و اصولی از خود نشان دهند و با انجام رفتار های نابجا مشکلات را برای خود سخت تر و حل شدنشان را غیر ممکن می کند که این عامل می تواند استرس زیادی را در آن ها به وجود آورد. بر طبق تحقیقات انجام شده روان درمانی شناختی، تاثیر بسیار خوبی در درمان بیماری هایی مانند، افسردگی، اضطراب، هراس، وسواس فکری دارد. علاوه بر بیماری های روحی و روانی، این روش در درمان بسیاری از بیماری های جسمی نیز موثر است.

نکته مهم در اثر گذاری این روش این است که روان درمانگر باید با روانپزشک و یا مشاور خود همکاری خوبی داشته باشد. کلینیک اعصاب و روان هیربد با بهره مندی از روانپزشکان و مشاوران حرفه ای در زمینه روان درمانی شناختی و با استفاده از تکنیک های روان درمانی تحلیلی، می تواند در درمان بیماری ها و استرس های شما انتخاب بسیار مناسبی باشد.

رونیکس

افرادی که تحت درمان این روش قرار می گیرند، می توانند مشکلات خود را شناسایی کنند و اهدافی را که می توانند به آن دست پیدا کنند را کشف نمایند و با گام بر داشتن به سوی آن اهداف، افسردگی های آن ها از بین خواهد رفت.

طبق تحقیقات جدیدی که در این زمینه صورت پذیرفته است، این روش درمانی تاثیر خیلی بیشتری نسبت به قرص های خواب آورد در درمان بیخوابی دارد. همچنین این روش در درمان افسردگی، به همان میزان و حتی بیشتر از داروهای ضد افسردگی موثر است.

نحوه عملکرد روان درمانی شناختی

نحوه عملکرد روان درمانی شناختی

در این روش در تمام مدتی که برای درمان در نظر گرفته شده است، روان درمانگر و بیمار بر سر روش هایی که می تواند مورد استفاده قرار گیرد بحث و مذاکره می کنند تا بهترین روش انتخاب شود، در این روش درمانی، برای اینکه نتیجه مطلوبی حاصل شود، بیمار باید به طور مداوم تمرین کند. هدف اصلی از این روش درمانی این است که به بیماران نشان دهد که مشکلات و رویداد های ناهنجار زندگی نمی توانند باعث بروز بیماری ها و ناراحتی ها در افراد شوند، بلکه تنها نوع نگرش و تفکری است که افراد نسبت به مشکلات دارند و در واقع نوع نگرش آن ها بیماری های روحی و روانی را در آن ها به وجود می آورد.

در روش های قدیمی روان درمانی، روان درمان گر به دنبال یافتن ریشه مشکلاتی است که در بیمار ناراحتی های به وجود آورده است. اما در روش روان درمانی شناختی، تمرکز اصلی روان درمان گر بر مشکلات زمان حال بیمار و حل کردن آن ها است و با استفاده از آن ها ریشه های آن ها را در دوران کودکی فرد پیدا می کند.

در این روش مشکلات واقعی بیمار و افکار خودکار او شناخته می شود و روان درمان گر سعی می کند که با کمک بیمار افکار غیر منطقی او را متوقف کند. در این روش روان درمان گر تلاش می کند که به بیمار کمک کند تا مشکلات را از زاویه های دیگری نگاه کند و افکار خود را با آن چه که در حقیقت وجود دارد هماهنگ کند. این روش روان درمانی بیمار را به تدریج در موقعیت هایی که از آن ترس و واهمه دارد، قرار می دهد و بیماران کمک می کند که در مشکلات خود و دیگران را مقصر ندانند و به هیچ وجه کسی را به خاطر امور اتفاق افتاده سرزنش نکنند.

نحوه عملکرد روان درمانی شناختی

تحصیلات لازم برای ارائه خدمات روان درمانی شناختی

روان درمانانی که بخواهند در این زمینه فعالیت کنند باید، دارای مدرک کارشناسی ارشد و یا دکتری در این رشته باشند و بعد از آن دوره های تخصصی در زمینه رفتار درمانی شناختی و یا سایکوانالیز را بگذرانند و همچنین برخی از روان درمانان دوره های سوپروِیژن را نیز زیر نظر اساتید و متخصصان این روش درمانی می گذرانند.

مشاوره روانشناسی و روان درمانی چیست

مشاوره روانشناسی و روان درمانی چیست

اما پرسشی که در این بین مطرح است اینست که آیا آنگونه که برخی می پندارند، روانشناسان صرفا با افراد ناتوان و دارای اختلالات روانی سروکار دارند؟ آیا تنها افراد مبتلا به جنون و دارای نقایص عصبی به مشاوره روانشناس مراجعه می کنند؟ واقعیت آن است که سالهاست این افکار و باورهای اشتباه به فراموشی سپرده شده است. چرا که روان شناس با همه جنبه های زندگی انسان ارتباط دارد. به همان اندازه که جامعه پیچیده تر شده، روانشناسی هم به صورت روزافزونی نقش مهمتر و تاثیرگذارتری در حل مسایل آدمی بازی کرده است. به اعتقاد بسیاری از روانشناسان، روانشناسی« علم رفتار » است و روانشناس به مطالعه علمی رفتار می پردازد. در این تعریف، رفتار شامل تمامی اعمال قابل مشاهده از قبیل حرکات، گفتار، تغییرات فیزیولوژیکی و حتی فرایندهایی که حاصل استنباط هستند، همچون تفکر و رویا می باشد. روانشناسان بالینی و مشاوران، با استفاده از اصول و تکنیکهای روانشناختی و فنون روان درمانی، به دنبال تغییر، اصلاح و درمان مشکلات عاطفی و رفتاری هستند.علاوه بر این روان درمانگر به دنبال تقویت، رشد و تکامل جنبه های سالم و مثبت شخصیت می باشد. اصل اساسی در روان درمانی، رابطه عاطفی و انسانی است که بیمار و متخصص با یکدیگر برقرار می کنند. در جریان این رابطه بیمار تجارب و رفتارهای جدیدی فرا می گیرد که او را در برطرف کردن مشکلات و سازگاری با محیطش کمک می کند. در مورد اینکه روان درمانی به چه میزان می تواند منجر به تغییر رفتار شود، تحقیقات طولی متعددی طی سالیان گذشته صورت گرفته است. این تحقیقات بیانگر آن است که روان درمانی نه تنها روش بسیار موثر و مفیدی در برطرف کردن معضلات روانی و رفتاری است، بلکه نوعی آموزش پایدار در تغییر ویژگیهای شخصیت و رفتار به شمار می رود، که میزان بسیار پایینی در بازگشت علائم بیماری را به همراه خواهد داشت.

بدیهی است اهداف روان درمانی، یعنی توقف، تغییر و برطرف نمودن علائم بیماری و تقویت و تکامل جنبه های مثبت شخصیت، در صورتی محقق خواهد شد که مراحل و فرایند کلی درمان به صورت کامل اجرا شود. تعهد، تخصص و مهارت لازم درمانگر در استفاده از راهبردهای مداخله ای لازم از یک طرف، و از طرفی مشارکت فعال و مداوم مراجع در جلسات درمانی و پرهیز وی از کمال گرایی و انتظارات غیر منطقی از درمان، از جمله موارد قابل توجه در روان درمانی می باشد. تکنیکهای مورد استفاده هر روانشناس در فرایند روان درمانی، برخواسته از رویکرد نظری روانشناختی اختصاصی وی که در آن حوزه مهارت، تجربه و آموزش لازم را فرا گرفته است، خواهد بود. نظریه های روانکاوی، رفتاری، شناختی- رفتاری و نظریه های متمرکز بر خانواده از جمله رویکردهای فوق هستند که هر کدام فنون و روشهای درمانی خاص خود را دارا می باشند و درمانگر با استفاده از فنون و تکنیکهای یکی از این نظریه ها و یا استفاده از ترکیبی از روشهای نظریات فوق، جریان روان درمانی را برای رسیدن به هدف نهایی درمان، یعنی تغییر رفتار نامطلوب هدایت می نماید. روان درماني به شيوه هايي گفته مي شود که در آن مشکلات رواني و عاطفي از طريق بيان مشکلات به يک درمانگر و گفتگو با او درمان مي گردد. روان درمانگر به شناخت شما ازخود و بهتر شدن توانايي مقابله تان کمک مي کند. به عبارت دیگر روان درمانی به هر نوع فرآیند باز آموزی اطلاق می‌شود که هدفش کمک به فرد با استفاده از روشهای درمانی اساسا روانی است و این با درمانهای جسمانی مانند تجویز دارو مغایر است.

روان درمانی شناختی مناسب چه کسانی است؟

این روش درمانی ممکن است برای خیلی از بیماران مناسب و برای برخی از آن ها مناسب نباشد، چرا که ویژگی های رفتاری بیماران کاملاً با یک دیگر متفاوت است. این روش در واقع برای افرادی مناسب است که علاقه زیادی دارند تا خود و جنبه های رفتاری خود را بهتر بشناسند و بتوانند ریشه رفتار های خود را در زمان بروز مشکلات پیدا کنند که بدانند از چه چیزی نشات گرفته است.

روان درمانی شناختی مناسب چه کسانی است؟

مزایای روش رفتار درمانی شناختی چیست؟

این روش درمانی باعث می شود که افراد شناسایی عمیقی نسبت به خود داشته باشند و در زمان بروز مشکلات دیگر مشکلات را بزرگ تر از آن چه که هست تصور نمی کنند و با افکار غیر منطقی و مخرب خود، زندگی را برای خود و همچنین برای اطرافیان دشوار تر نخواهند کرد. این روش به بیمار کمک می کند که روز به روز رفتار خود را بهبود دهد و با شناختن اهدافی که می توانند به آن ها دسترسی داشته باشد، در مسیر رسیدن به آن ها گام بردارد و برای خود امید و آرزویی را که مانع از افسردگی او می شود، تعیین کند. از مزایای دیگر این روش درمانی این است، بیماران بعد از دوره درمان و مشاوره های انجام شده می توانند بدون نیاز به پزشک روش هایی را یاد گرفته اند، تمرین کنند، تا از بروز آن افکار مخرب و مشکل ساز در ذهن خود جلوگیری کنند.

همان طور که گفته شد؛ این روش نه تنها در درمان بیماری روحی مانند، استرس و افسردگی مناسب است، بلکه برای بیماری های جسمی مانند کمر درد نیز روشی بسیار موثر و سودمند است.

برای کسب اطلاعات و مطالعه انواع خدمات دیگر می توانید به وبسایت ما به آدرس https://hirbodclinic.com مراجعه کنید .
آدرس کلینیک اعصاب و روان هیربد : سعادت آباد، بلوار دریا، بین خیابان شفق و مطهری جنوبی، پلاک ۱۰۶، ساختمان ساحل، طبقه سوم

برای نوبت دهی با شماره تلفن های زیر تماس حاصل نمایید .

شماره تلفن کلینیک هیربد :

۰۲۱-۸۶۱۲۷۱۲۶

۰۲۱-۸۶۱۲۷۱۵۷

هشدار! این مطلب صرفا برای آشنایی شما با کسب‌وکار مهمان منتشر شده است و سایت چطور هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد. اطلاعات بیشتر
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.