۹ قدم سریع و آسان برای یادگیری هر چیز

3

در هر جایگاهی که باشیم، اگر به‌دنبال پیشرفت و موفقیت هستیم، باید بسیار بیاموزیم؛ از مهارت‌های گوناگون و آگاهی از داده‌های مربوط به کسب و کار، تا درس‌ها و روش‌هایی برای پیشرفت فردی. باوجود مسئولیت‌های بسیار در محل کار و مشغله‌های زندگی شخصی، یادگیری موضوعات جدید دشوار به‌نظر می‌رسد. این کار شاید دشوار باشد اما غیرممکن نیست. در این مطلب شما را با ۹ گام سریع و آسان آشنا می‌کنیم که در یادگیری هر چیزی به ما کمک می‌کنند.

۱. از کسانی که با موضوع آشنایی دارند، کمک بگیرید

به مهارت یا موضوعی که خودتان از آغاز به‌تنهایی فرا گرفته‌اید، بیندیشید. ما در هنگام یادگیری احتمالا اشتباهات زیادی داشته‌ایم. درمقابل، اکنون ترفندها و میان‌بُرهای گوناگونی بلدیم که اگر از آغاز می‌دانستیم، زمان زیادی صرفه‌جویی کرده بودیم. حتی برای یادگیری فنی‌ترین و پیچیده‌ترین موضوعات هم میان‌بُرهایی وجود دارد. این میان‌بُرها را کسانی می‌دانند که با آن موضوعِ خاص آشنایی دارند. پس در گام نخست به‌سراغ کسانی بروید که پیش از شما موضوع را یاد گرفته‌اند و از آنها راهنمایی بگیرید.

۲. روی یادگیری تمرکز کنید

احتمالا می‌دانید که چندوظیفگی خوب نیست! وقتی مغزمان سعی می‌کند چند کار را به‌طور هم‌زمان (و خودآگاه) انجام دهد، هیچ کاری به‌خوبی انجام نخواهد شد. اگر می‌خواهیم چیز جدیدی یاد بگیریم، باید به‌تمامی بر فرایند یادگیری تمرکز کنیم. اگر مهارتی را فرامی‌گیرید، کتاب می‌خوانید یا ویدئو تماشا می‌کنید، دست از هر کار دیگری بکشید و تنها روی کاری که انجام می‌دهید تمرکز کنید. گوشی‌تان را در حالت بی‌صدا بگذارید و عوامل حواس پرتی را دور کنید. این‌گونه یادگیری سریع و ساده‌تری را تجربه خواهید کرد.

۳. بازه‌های یادگیری را کوتاه کنید

بهتر است در بازه‌های کوتاه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه‌ای مطالعه یا تمرین کنید. این کار برای حفظ توجه و علاقه‌تان به موضوع هم مؤثر است. اگر بازهٔ یادگیری بیش از این شود، تمرکز و توجه‌تان فروکش می‌کند! برنامهٔ یادگیری را در قالب بازه‌های کوتاه و نه جلسات طولانیِ ماراتن‌مانند تنظیم کنید.

۴. یادداشت بردارید

نوشتن به یادگیری بهتر کمک می کند.

به دلایل گوناگون، ما وقتی می‌نویسیم بهتر به‌خاطر می‌سپاریم! این می‌تواند به این دلیل باشد که برای نوشتن آنچه شنیده‌ایم یا به آن فکر می‌کنیم، باید تمرکز ‌کنیم. شاید هم ترفندی روان‌شناختی باشد که به ذهن‌مان می‌گوید، این اطلاعات ویژه باید به‌خاطر سپرده شوند! دلیلش هرچه باشد، نوشتن اثرگذار است. پس هرچه را می‌توانید یادداشت کنید.


حتما بخوانید: روش یادداشت نویسی کرافورد چیست و چه کاربردی دارد؟

۵. بر نکات اساسی تمرکز کنید

هنگام یادگیری بهتر است از شاخ‌وبرگ ماجرا بگذریم و تنها روی موارد مهم تمرکز کنیم. مثلا اگر بتوانیم ۲۰۰۰ کلمه از رایج‌ترین کلمات زبانی را یاد بگیریم، درواقع می‌توانیم ۸۰ درصد آن زبان را با این کلمات بیاموزیم! در یادگیری شطرنج، بی‌تردید فراگیری چگونگی آغاز بازی به‌اندازهٔ استادی در حرکات و ترفندهای میانۀ بازی اهمیت ندارد.

۶. راهی برای خوداصلاحی پیدا کنید

ذهن ما وقتی بازخورد آنی می‌گیرد، در یادگیری بهتر عمل می‌کند. اگر تمرینی را درست حل کردیم، باید تشویق شویم؛ اگر اشتباه کردیم باید به‌سرعت به ما گوشزد شود. این‌گونه از تمرین و تکرار اشتباه جلوگیری می‌شود. ارائۀ بازخورد ممکن است نیازمند به کمک دیگران باشد. می‌توانیم از منابع و کتاب‌هایی که شامل پاسخ و راه‌حل هستند نیز کمک بگیریم. در نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های گوناگون امکان دریافت بازخورد آنی وجود دارد.

۷. منظم و پیوسته تمرین کنید

باور رایجی وجود دارد که می‌گوید: برای اینکه چیزی را به‌خوبی یاد بگیریم باید ۱۰ هزار ساعت تمرین کنیم! شواهد تجربی نشان می‌دهند این باور چندان قابل‌اتکا نیست. باوجود این، شواهد کافی برای اثبات تأثیر تمرین و تکرار در یادگیری پایدار وجود دارد.

روش کار مغز ما چنین است: هرچه کاری را بیشتر انجام دهیم، برای‌مان مهم‌تر می‌شود و بیشتر و بهتر در خاطرمان حک می‌شود.


حتما بخوانید: اصول تمرین هدفمند؛ چطور برای رسیدن به هدف تلاش کنیم؟

۸. آموخته‌هایتان را برای دیگران توضیح دهید

برای آزمودن خودتان، آنچه را فرا گرفته‌اید برای فرد دیگری توضیح دهید. با این کار، دانش‌مان را با بیانی تازه ارائه و آموخته‌هایمان را دوره می‌کنیم. این روش خوبی برای اطمینان از این است که به‌راستی موضوع را فراگرفته‌ایم یا اینکه چیزهایی نیمه‌کاره و ناقص در ذهن‌مان به‌جا مانده‌اند.

۹. نگذارید علاقه‌تان فروکش کند

ممکن است پس از مدتی میل و علاقه‌مان را به یادگیری از دست بدهیم یا از روند یادگیری‌مان خشنود نباشیم؛ شاید موضوع مثل قبل به‌نظرمان نو و جذاب نباشد؛ شاید هم خسته شویم و نیرویی برای‌مان نماند. دلیلش هرچه باشد، با توقف یادگیری، فرصت گران‌بهایی را برای یادگیری و خبرگی در مهارت یا موضوعی خاص از دست می‌دهیم.

می‌توانیم با پاداش دادن به خودمان، میل و علاقه‌مان را حفظ کنیم. خوب است برای رسیدن به درجات و مراحل مختلف، پاداش تعیین کنیم. همچنین می‌توانیم روش‌ها و ابزارهای متنوع یادگیری را امتحان کنیم.

آیا شما هم علاقه‌مند به یادگیری چیزهای نو هستید؟ چه روشی برای یادگیری دارید؟ اگر پرمشغله هستید، چطور از عهدۀ یادگیری چیزهای نو برمی‌آیید؟ چکار می‌کنید که علاقه‌تان فروکش نکند؟

دوست داریم ترفندها و راهکارهای شما را هم بدانیم!


در ادامه بخوانید: مدل سبک های یادگیری VAK؛ چطور سبک یادگیری‌مان را پیدا کنیم؟

راهکارهای مقابله با اضطراب اجتماعی و کمرویی را در این مجموعه صوتی یاد بگیرید؛
تا بتوانید شبکه ارتباطات اجتماعی خود را تقویت کنید.

۸،۰۰۰ تومان

منبع entrepreneur
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین دیدگاه‌ها (از 3 دیدگاه)
  1. Ebi007 می‌گوید

    با سلام
    خیلی ممنون بابت مطلب خوبتون

  2. نهال می‌گوید

    خیلی عالی

    1. الناز طرزمنی می‌گوید

      چه عالی که همراه چطور هستید. ممنون

هر سوالی داری از
هوش مصنوعی رایگان چطور
بپرس!

close icon
close icon