شرایط بردن سگ به استرالیا پس از مهاجرت و مشکلات آن
انتقال حیوان خانگی به استرالیا دشواریها و پیچیدگیهایی دارد که در این مقاله به مهمترین آنها میپردازیم.
استرالیا با طبیعت غنی و جو دوستدار حیواناتش میتواند بهشتی برای حیوانات خانگی یا همان پتها باشد. بااینحال بردن سگ به استرالیا تابع قوانین سفتوسختی است؛ قوانینی که برای حفاظت از محیط زیست، کشاورزی، حیوانات بومی و مردم این کشور وضع شدهاند.
برای انتقال سگ به استرالیا باید پیش از هر تصمیمی، بهطور کامل درباره شرایط آن تحقیق کنید و حتی در صورت لزوم با مشاوره مهاجرت استرالیا در جریان تمام مراحل و هزینههای این کار قرار بگیرید. بهطور متوسط، هزینه انتقال سگ به استرالیا میتواند بین ۴ تا ۵ هزار دلار آمریکا باشد که شامل هزینههایی مانند: خدمات دامپزشکی، دریافت پاسپورت و مدارک، همینطور رزرو پرواز میشود. البته این ارقام برای کشورهای مبدا دیگر است و هزینه جابهجایی سگ از ایران ما، بهخاطر آنکه امکان انتقال مستقیم حیوان به استرالیا وجود ندارد، بیشتر خواهد بود.
شرایط بردن سگ به استرالیا
شرایط لازم برای بردن سگ به استرالیا به عوامل مختلفی بستگی دارد، اما بهطورکلی موارد زیر، شروط اصلی را تشکیل میدهند:
- کاشت میکروچیپ در بدن سگ
- واکسیناسیون علیه بیماری هاری و موارد موردنیاز دیگر
- آزمایش خون برای مصونیت دربرابر هاری و بیماریهای دیگر
- دریافت مجوز ورود (Import permit) برای حیوان
- قرنطینه سگ در استرالیا که مدت آن حداقل ۱۰ روز است
- داشتن پاسپورت مخصوص حیوان خانگی، مانند سایر کشورهای دنیا
دراینبین، بردن سگ (و همینطور گربه) به استرالیا، تنها از مبدا کشورهای خاصی مجاز است. این کشورها در سه دسته قرار میگیرند که شرایط وارد کردن سگ از هر دسته با دیگری تفاوتهایی دارد. در این دستهبندی، میزان شیوع بیماری هاری در این کشورها، نقش مهمی ایفا میکند.
متاسفانه کشور ما در هیچکدام از این سه فهرست جایی ندارد و بنابراین جزو کشورهای غیرمجاز برای انتقال مستقیم سگ به استرالیا محسوب میشود. درنتیجه، برای انتقال سگ از ایران به استرالیا باید ابتدا آن را به یکی از کشورهای مجاز ببریم و سپس مراحل جابهجایی به استرالیا را از آنجا پیگیری کنیم. دراینبین توجه داشته باشید که شرایط و قوانین این فرآیند دائماً در حال تغییر هستند. پس قبل از هر کاری، حتما از منابع معتبر، بهویژه وبسایت وزارت کشاورزی، شیلات و جنگلداری استرالیا (DAFF)، در جریان تازهترین اطلاعات موجود قرار بگیرید. آدرس لیست کامل کشورهای مبدا ورود سگ را هم میتوانید در انتهای مطلب مشاهده کنید.
مراحل بردن سگ به استرالیا
بهطور خلاصه برای بردن سگ از ایران به استرالیا باید مراحل زیر را دنبال کرد:
- انتخاب کشور واسطه
- بررسی قوانین و الزامات دولت استرالیا درمورد کشور واسطه، شامل: قرنطینه، آزمایش، واکسیناسیون و صدور گواهی
- انتقال سگ به کشور واسطه و سپری شدن بازه زمانی لازم در آنجا
- اقدامات دامپزشکی، مراحل اداری و دریافت مدارک، مانند: دریافت گواهی سلامت، اخذ گواهی واکسیناسیون، نصب میکروچیپ و دریافت مجوز ورود از وزارت کشاورزی و منابع آب استرالیا
- منتقل کردن سگ به استرالیا با هواپیما
- گذراندن مراحل قرنطینه حیوان در استرالیا
اما کشورها و مناطقی که انتقال سگ از آنها به استرالیا مجاز است، عبارتند از:
گروه ۱
برای بردن سگ از مناطق گروه ۱، یعنی نیوزیلند و جزیره نورفولک، به مجوز ورود استرالیا نیازی نیست. بهطور خلاصه، این دو بهترین نقاط مبدا محسوب میشوند و ورود سگ از آنها به سرزمین کانگوروها، کمترین دردسر را دارد.
گروه ۲
گروه ۲ به کشورهایی اختصاص دارد که بیماری هاری در آنها عملاً ریشهکن شده است. بعضی از اعضای معروف این گروه عبارتند از: ژاپن، هاوایی، سنگاپور، ایسلند، بحرین، ساموآی آمریکا، فیجی، گوام، موریس، پاپوآ گینه نو و جزایر سلیمان.
برای وارد کردن سگ از کشورها و مناطق گروه ۲ و ۳ این نکات مهم را باید مدنظر داشت:
- مجوز ورود استرالیا لازم است
- ورود بعضی از نژادهای سگ به استرالیا ممنوع است
- حداقل مدت ۶ ماه را باید برای آزمایشهای دامپزشکی و مراحل اداری در نظر بگیرید
- تمام مراحل باید توسط دامپزشکهای موردتایید دولت کشور مبدا انجام شود
- علاوهبر دستگاهها و مراکز کشور مبدا، دولت استرالیا هم هزینههای جداگانهای را بابت ارزیابی مجوز، قرنطینه و موارد دیگر دریافت میکند
- سفر به خارج از کشور میتواند در حیوانات خانگی استرس شدیدی ایجاد کند؛ پس شرایط جسمی-روانی آنها را در نظر داشته باشید
جهت وارد کردن سگ به استرالیا از کشورهای گروه ۲ باید مراحل زیر را گامبهگام پیش برد:
تماس با شرکتهایی که خدمات حملونقل حیوانات خانگی به استرالیا را انجام میدهند (درصورت تمایل به انجام بعضی مراحل توسط آنها)
بررسی حائز شرایط بودن حیوان جهت اقدام از مبدا کشورهای گروه ۲. برای این منظور:
- سگ باید یکی از شرایط زیر را داشته باشد:
- از زمان تولد در کشورهای گروه ۱ یا ۲ زندگی کرده باشد
- چنانچه قبلا ساکن استرالیا بوده و از آنجا خارج شده، در طی این مدت تنها ساکن کشورهای گروه ۱ یا ۲ بوده باشد
- بعد از تایید شدن رسمی هویت، حداقل ۱۸۰ روز را در یکی از کشورهای دسته ۱ یا ۲ سپری کرده باشد. حیوان باید بعد از این مدت، در اولین فرصت به استرالیا منتقل شود. این ۱۸۰ روز مربوط به دوره قرنطینه نیست و سگ میتواند در این مدت پیش صاحب خود یا آشنایان وی بماند
- همچنین سگ در زمان انتقال نباید در شرایط خاص قرار داشته باشد؛ پس باید:
- تحت محدودیتهای قرنطینه نباشد
- بیش از ۳۰ روز از بارداری آن نگذشته باشد
- در دوران شیردهی به تولههایش نباشد
تماس با دستگاه دولتی ذیصلاح کشور مبدا، برای اطلاع از چگونگی روند آزمایشها، خدمات دامپزشکی و صدور گواهی رسمی سلامت حیوان. بهطورکلی این اقدامات باید:
- توسط دامپزشک تاییدشده دولت آن کشور انجام شوند
- در حینی که سگ در آن کشور ساکن است صورت بگیرند
- قبل از انتقال حیوان به استرالیا تکمیل شوند
نصب میکروچیپ جدید در بدن حیوان یا استفاده از میکروچیپ سالم قبلا نصبشده. این میکروچیپ که در مراحل کار، مرتبا توسط دامپزشک و کارشناسهای دیگر اسکن میشود، باید مطابق با استانداردهای ISO باشد (معمولا میکروچیپهای ۱۰ یا ۱۵ رقمی با ISO سازگارند). کد این میکروچیپ یا میکروچیپها بایستی در تمام گزارشهای آزمایشگاهی حیوان و مدارک مهم، مانند فرم درخواست و نسخه نهایی مجوز ورود، درج شود. میکروچیپهایی که کد آنها با 999 شروع میشود، منحصربهفرد نیستند و درنتیجه قابلقبول نخواهند بود
تایید هویت سگ توسط مراجع ذیصلاح کشور مبدا، حداقل ۱۸۰ روز قبل از انتقال حیوان به استرالیا
ثبت درخواست مجوز ورود حیوان به استرالیا (Import permit) و پرداخت هزینه آن. بیشتر مجوزهای ورود ظرف ۲۰ تا ۴۰ روز صادر میشوند، اما صدور آنها ممکن است تا ۱۲۳ روز هم زمان ببرد. بعد از اخذ مجوز ورود، از انطباق شرایط درجشده در آن با وضعیت حیوان اطمینان پیدا کنید؛ چراکه آنها بر هر مدرک دیگری اولویت دارند. چنانچه این شرایط با وضعیت فعلی سگ همخوانی نداشته باشند، علاوهبر هزینههای جداگانهای که قاعدتاً به شما تحمیل خواهد شد، ممکن است در هنگام ورود به استرالیا چنین پیامدهایی گریبانگیر حیوان شما شود:
- برای مدت طولانیتری در قرنطینه بماند
- آزمایشهای بیشتری روی او انجام شود
- از کشور اخراج شود
- کشته شود
رزرو دوره قرنطینه سگ در استرالیا، بعد از دریافت مجوز ورود حیوان. هر سگ باید از بدو ورود به استرالیا، برای حداقل ۱۰ روز یا در مواردی حداقل ۳۰ روز در مراکز تعیینشده قرنطینه شود. هزینه این قرنطینه بر عهده صاحب حیوان است
رزرو پرواز برای سگ، توسط خودتان یا شرکت انتقال حیوانات. حیوان باید بهصورت کارگو و در محفظه موردتایید IATA حمل شود و پرواز بایستی در فرودگاه بینالمللی ملبورن به زمین بنشیند
انجام تمام معاینات، درمانهای پزشکی و واکسیناسیونهای موردنیاز در کشور مبدا، توسط دامپزشک و آزمایشگاه موردتایید دولت. سگ باید علیه لپتوسپیرا کانیکولا واکسینه شود، نتیجه آزمایشهای بروسلوز و لیشمانیوز او منفی باشد و انگلهای خارجی و داخلی او برطرف شده باشد
رزرو نوبت، برای معاینه نهایی قبل از انتقال حیوان به استرالیا، توسط دامپزشک تاییدشده دولتی. دراینمیان، مجوز واردات و کپی گواهی سلامت دامپزشکی برای دامپزشک موردنظر باید همراهتان باشد
انتقال حیوان به استرالیا. در زمان ورود، این مدارک باید همراه با سگ ارائه شود:
- مجوز ورود معتبر
- گواهی بهداشت دامپزشکی
- گزارشهای آزمایشگاه
گروه ۳
در گروه ۳ کشورهایی قرار گرفتهاند که هاری در آنها حضور کمرنگی دارد یا آنکه بهخوبی کنترل شده است. برای این دسته مناطق هم انتقال سگ به استرالیا باید با اخذ مجوز ورود همراه باشد.
تعدادی از شاخصترین این کشورها اینها هستند: ایالات متحده آمریکا (به جز گوام و هاوایی)، کانادا، فرانسه، آلمان، یونان، اسپانیا (شامل جزایر قناری و بالئاری)، سوئد، سوئیس، اتریش، هلند، انگلستان (پادشاهی بریتانیا و ایرلند شمالی)، آرژانتین، باهاما، بلژیک، بلغارستان، نروژ، لهستان، پرتغال، شیلی، جمهوری قبرس، جمهوری چک، دانمارک، فنلاند، گرینلند، کره جنوبی، تایوان، هنگ کنگ، مجارستان، جمهوری ایرلند، ایتالیا، کویت، قطر، امارات متحده عربی، لتونی، موناکو، پورتوریکو، صربستان، سیشل، اسلواکی، اسلوونی، جمهوری آفریقای جنوبی و اروگوئه.
مراحل انتقال سگ از کشورهای گروه ۳ به استرالیا کموبیش مشابه کشورهای گروه ۲ است، اما طبیعتاً بندهای بیشتر و سختگیرانهتری برای آنها اعمال میشوند.
بعضی از تفاوتهای گروه ۳ با کشورهای گروه قبلی عبارتند از:
واکسینه شدن علیه هاری: سگ باید در ۸۴ روزگی به بعد، در یک کشور موردتایید استرالیا، با واکسن غیرفعال، علیه هاری واکسینه شده باشد یا واکسینه شود
انجام آزمایش تیتر هاری (RNATT): در زمان ورود سگ به استرالیا باید حداقل ۱۸۰ روز و حداکثر ۱۲ ماه از تحویل نمونه خون آن به آزمایشگاه، جهت انجام این آزمایش گذشته باشد. تست RNATT وجود آنتیبادی هاری را در خون حیوان نشان میدهد و بنابراین نتیجه آن باید مثبت باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر مطلب مهاجرت با حیوان خانگی را مطالعه کنید.
قوانین ممنوعیت ورود سگ در استرالیا
هر نژاد سگی را نمیتوان به استرالیا برد. نژادهای اصیل سگ که ورودشان به استرالیا ممنوع است عبارتند از:
- داگو آرژانتینو (Dogo Argentino)
- فیلا برزیلیرو (Fila Brasileiro)
- توسای ژاپنی (Japanese tosa)
- پیت بول تریر یا پیت بول تریر آمریکایی (American pit bull terrier / Pit bull terrier)
- پرسا کاناریو یا پرو دِ پرسا کاناریو (Perro de Presa Canario / Presa Canario)
همچنین سگهای دورگهای که اجازه ورود به استرالیا را ندارند از این قرار هستند:
- چکسلواکین ولف داگ (Czechoslovakian wolfdog / Czechoslovakian Vlcak)
- سارلوس ولف داگ (Saarloos wolfdog / Saarloos wolfhound)
- لوپو ایتالیانو (Lupo Italiano / Italian wolfdog)
- کونمینگ ولف داگ (Kunming wolfdog / Kunming dog)
ضمناً همانطور که در بخش «بررسی حائز شرایط بودن حیوان» در کشورهای گروه ۲ عنوان کردیم، حیوان نباید در زمان ورود به استرالیا در وضعیت خاص باشد.
پرسشهای متداول
سگ خانگی هم نیاز به پاسپورت دارد؟
بله، برای ورود سگ خانگی به استرالیا، مانند بسیاری از کشورهای دیگر، به پاسپورت حیوان خانگی هم نیاز است. پاسپورت حیوان خانگی مدرکی است که اطلاعات هویتی، وضعیت سلامتی و واکسیناسیون حیوان در آن درج شده است.
بدون پاسپورت حیوان خانگی، سگ شما ممکن است با قرنطینه یا حتی اخراج مواجه شود. یعنی همان پیامدهایی که نداشتن مجوز ورود به استرالیا میتواند بههمراه داشته باشد، درمورد پاسپورت سگ هم صادق است.
چه تعداد سگ به عنوان پت میتوان همراه خود داشت
در استرالیا در اغلب موارد تنها میتوان از حداکثر ۲ سگ بهعلاوه نهایتاً ۲ گربه در ملک خود نگهداری کرد. برای بیش از این تعداد، باید درخواست مجوز داد. البته این مجوز معمولا برای افرادی که کشاورز نیستند صادر نمیشود.
مشاهده لیست کشورهای مبدا ورود سگ را در آدرس زیر:
https://www.agriculture.gov.au/biosecurity-trade/cats-dogs/how-to-import/step-by-step-guides