اینفلوئنسر مارکتینگ چیست و چگونه می‌توان آن را به شکل مؤثری به کار گرفت؟

0

اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing) شیوه جدیدی نیست و سالیان سال است که به‌کار گرفته می‌شود. این موضوع به یکی از موضوعات داغ بازاریابان تبدیل شده است. احتمالاً دلیلش این است که بازاریابی سنتی گران و ناکارآمد است و اینفلوئنسر مارکتینگ می‌تواند جایگزین مناسبی باشد. مهم‌تر از آن اینکه مصرف‌کنندگان علاقه ندارند مورد هجمه تبلیغات قرار بگیرند و پیام‌های تبلیغاتی هر روز بیش از قبل بی‌اعتبار می‌شوند. براساس نتایج تحقیقات، افراد بین 18 تا 34 سال پذیرش پیشنهاد از سوی یک اینفلوئنسر را ترجیح می‌دهند، زیرا اکثر تصمیمات خرید با توصیه‌های دهان‌به‌دهان هدایت می‌شوند.

بسیاری از شركت‌ها اینفلوئنسر مارکتینگ را به‌عنوان محور بازاریابی و فعاليت‌های روابط عمومی خود استفاده می‌کنند. به‌طوری‌كه اینفلوئنسر مارکتینگ به استراتژی اصلی و استاندارد روابط عمومی و بازاریابی تبدیل شده است. با پیام‌های معتبری که اشخاص مشهور در رسانه‌های اجتماعی خود منتشر می‌کنند، برندها می‌توانند به‌طور چشمگیری توانایی دسترسی به تعداد زیادی از مخاطبان را داشته باشند. در این مقاله با اینفلوئنسر، روش‌های همکاری با آنها و اصولی که در اینفلوئنسرینگ باید رعات کنید، آشنا می‌شوید.

رونیکس

اینفلوئنسر کیست؟

یکی از بزرگ‌ترین تصورات غلط درباره اینفلوئنسرها این است که آنها افرادی هستند که در رسانه‌های اجتماعی بزرگ دنبال‌کننده‌های زيادی دارند، درحالی‌كه اینفلوئنسر کسی است که قدرت و توانایی تأثیرگذاری بر درک و نگرش دیگران را دارد یا می‌تواند آنان را به انجام کاری متفاوت ترغیب کند. اینفلوئنسر در بازاریابی، کسی است که دیگران را ترغيب می‌کند تا از شما خرید کنند. او چگونه این کار را انجام می‌دهد؟ اینفلوئنسر باید ترکیبی از این سه ویژگی اصلی را داشته باشد: توانایی دسترسی (reach)، اعتبار زمینه‌ای (contextual credibility) و هنر فروشندگی (salesmanship). هر چه این عوامل بیشتر باشند، نفوذ بالقوه فرد نیز بیشتر است.

  1. توانایی دسترسی: توانایی آنها در پیام‌رسانی به دسته بزرگی از افراد. توانایی دسترسی امر مهمی است، اما کافی نیست. افرادی با توانایی دسترسی کم اما اعتبار و هنر فروشندگی بالا به‌عنوان اینفلوئنسرهای کوچک (micro influencer) نامیده می‌شوند.
  2. اعتبار زمینه‌ای: سطح اعتمادی که مخاطب براساس دانش و تخصص اینفلوئنسر درباره موضوعی خاص کسب می‌کند. برای مثال سرآشپزی مشهور دارای اعتبار بالا در معرفی غذا است، اما در سیاست اعتبار کمی دارد.
  3. هنر فروشندگی: به‌نظر می‌رسد، برخی افراد قدرت فوق العاده‌ای در متقاعد کردن دیگران دارند. آنها توانایی این را دارند که با روش‌های متقاعدکننده‌ای توضیح دهند، پیام‌های روشنی را بیان کنند و دیدگاه‌هایشان را با اعتماد‌ به نفس ارائه دهند.

حتما بخوانید: چگونه بدون دغل‌بازی مشتریان را ترغیب به خرید کنیم؟

روش‌های همکاری و فعالیت با اینفلوئنسرها

اینفلوئنسر مارکتینگ

آسان‌ترین راه همکاری با اینفلوئنسرها پرداخت پول به آنان است. بازاريابان زمان زیادی است که از اشخاص مشهور در تبليغات خود بهره می‌گیرند. مشتریان، بازیگر یا ورزشکاری را که برای معرفی و تبليغ کالا، پول دریافت کرده می‌شناسند. بازاریابان، اعتبار و شهرت اینفلوئنسرها را برای فروش کالا به‌کار می‌برند. این روش، راهکاری است که آن را معرفی‌نامه‌ای از سوی شخص مشهور می‌نامیم.

روش دیگر کار با اینفلوئنسرها بهره بردن از توانایی دسترسی آنهاست. این امر، دلیل به‌کارگیری اینفلوئنسر مارکتینگ از سوی اکثر بازاریابان امروزی است. آنها در جست‌وجوی فردی با فالورهای اینستاگرامی زیاد هستند تا او را برای تبلیغ کالا ترغيب کنند. این روش تبلیغات حمایتی ناميده می‌شود.


حتما بخوانید: افزایش فروش سازمانی با ۱۶ راهی که کمک می‌کند با کسب‌وکارهای بزرگ معامله کنید

اصولی كه بايد در اینفلوئنسر مارکتینگ رعايت كنيم

اینفلوئنسر مارکتینگ- اصول اینفلوئنسر مارکتینگ

اینفلوئنسر مارکتینگ باید صادقانه و قابل‌اعتماد باشد. اینفلوئنسر درباره محصول صحبت می‌کند، نه به این خاطر که برای تبليغ آن پول دريافت می‌كند، بلکه به این دلیل که آن محصول را دوست دارد و آن را مفيد می‌داند. بنابراین اینفلوئنسر مارکتینگ زمان می‌برد و باید شفاف و صادقانه باشد. اینفلوئنسر درباره خوبی و بدی کالاهایتان صحبت خواهد کرد. اما آنها این کار را به روشی انجام می‌دهند که بسیار قابل‌اعتمادتر و مفیدتر از هر تبلیغی باشد.

زمانی‌که کار به‌درستی انجام شد، اینفلوئنسر مارکتینگ تقویت‌کننده خواهد بود: این نوع بازاریابی توانایی دسترسی، اعتبار و هنر فروشندگی جامعه اینفلوئنسرها را به‌کار می‌گیرد تا از کالای شما در برابر مشتری حمایت کند و نتیجه آن آگاهی، بهبود ادراک و اقدام به خريد توسط مشتری خواهد بود.


حتما بخوانید: روانشناسی رفتار مصرف کننده؛ چرا برخی کالاها شانس بیشتری برای دیده شدن دارند

چگونه اینفلوئنسر مارکتینگ موفق ایجاد كنيم؟

اینفلوئنسر مارکتینگ به‌شکل چشمگیری توسعه یافته است، اما بسیاری از بازاریابان نمی‌دانند چگونه از نفوذ اشخاص مشهور شبکه‌های اجتماعی استفاده کنند تا تلاش‌های اینفلوئنسر مارکتینگ را به نتيجه برسانند. در ادامه راهنمای کوتاهی درباره شیوه‌هایی برای انجام فعالیت موفق اینفلوئنسر مارکتینگ آورده شده است.

۱. اهداف خود را تعیین کنید

شما برای انجام اینفلوئنسر مارکتینگ موفق باید گروه مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید و شاخص‌های کلیدی عملکرد (Key Performance Indicator) را تعیین کنید.


حتما بخوانید: انواع هدف گذاری فروش و راهبردهای پیاده‌سازی آن

۲. کانال‌های رسانه اجتماعی خود را به‌لحاظ استراتژیک انتخاب کنید

انتخاب رسانه مناسب، به اهداف‌تان بستگی دارد. کانال‌های رسانه اجتماعی را بسته به گروه خاص مشتریان که در جست‌وجوی آنها هستید و نوع اقدامات لازم برای انجام دادن انتخاب کنید. کانال‌های رسانه اجتماعی مختلف، امكانات متفاوتی را در اختيار شما قرار می‌دهند. فعالیت بازاریابی مشابه در فیس‌بوک نتیجه مشابهی در توییتر، اينستاگرام، پینترست و… نخواهد داشت.

۳. اینفلوئنسر معتبری به‌عنوان سفیر خود بیابید

اینفلوئنسری که انتخاب می‌كنيد، درباره شركت شما سخن خواهد گفت و سفیر برندتان خواهد بود. بنابراین قبل از اینکه کار را با فردی آغاز کنید، از خود بپرسید: «آیا این فرد بهترین فرد برای معرفی شرکت من است؟» قبل از شروع کار باید تحقیق دقیقی درباره اینفلوئنسر انجام دهید. برخی ایده‌های تحقیقی قبل از شروع کار با اینفلوئنسر بالقوه به شرح زیر است:

  • همه پروفایل‌های رسانه اجتماعی وی را مشاهده کنید.
  • مطمئن شوید که آنها درباره موضوعاتی بحث نمی‌کنند که به ارزش محصولات یا خدمات شما صدمه وارد کند.
  • مطئمن شوید که آنها مؤدب هستند، مطالب را فصیح بیان می‌کنند و مطالبی را می‌نویسند که به‌خوبی درباره آنها تحقیق کرده‌اند.

سعی کنید که انتخاب خود را به تعداد فالورهای اینفلوئنسر بالقوه منوط نکنید. اینفلوئنسرهای کوچک را نيز بررسی کنید. آنها به شما این امکان را می‌دهد که به‌جای پرداخت هزینه زیادی برای یک اینفلوئنسر، فعالیت طولانی‌تر را به انجام برسانید و یا به شما این شانس را می‌دهند که تعدادی اینفلوئنسر را هم‌زمان به‌کار ببرید.

اینفلوئنسرتان باید با پیام‌های برندتان سازگار و منطبق باشد، مخاطبان اختصاصی داشته باشد و قادر باشد با شما سریع و اجمالی ارتباط برقرار کند. درنظر داشته باشید که یک ساختار تبلیغاتی با نام دهان‌پرکن مشهور برای توصیه به خرید محصولات خود ایجاد نکنید. به‌جای بیان مطالب درباره منافعی که مخاطب‌تان از خرید کالا یا استفاده از خدمات شما به‌دست می‌آورد، مطمئن شوید که اینفلوئنسرتان برای اینکه محصول‌تان را به خریداران روشن و مناسب نشان دهد، مطالب دست‌اولی ارائه می‌کند.


حتما بخوانید: جلب اعتماد به برند با ۱۶ توصیه‌ای که وفاداری مشتریان شما را افزایش می‌دهد

۴. برای فعالیت خود برنامه انتشار طراحی کنید

اینفلوئنسر مارکتینگ

برای اطمینان از اینکه فعالیت‌های اینفلوئنسرتان مؤثر است و نتیجه مثبتی به‌همراه دارد، نیاز است همه صفحات رسانه اجتماعی خود را سازماندهی و تلاش‌هایتان را با دیگر فعالیت‌های تبلیغاتی خود نیز سازگار کنید، برای مثال رویدادها، پست‌ها، تصاوير، ويدئوها، همگی از یک الگوی یکسان پیروی کنند. ایجاد استراتژی بازاریابی حول فعالیت بازاریابی اینفلوئنسر به شما کمک خواهد کرد تا مخاطبان خود را به مسیر فروش خود هدایت کنید.

۵. محتوا را قبل از انتشار بازبینی کنید

قبل از انتشار هر مطلبی باید مطمئن شويد که محتوای منتشرشده با شرایط فعالیت و استراتژی های تبلیغاتی تان هم‌راستا است. باوجوداین حقیقت که شما باید به خلاقیت اینفلوئنسرتان قدرت انعطاف بدهید، توجه به این نکته حیاتی است که باید همه مطالب، تصاویر و موارد ضبط‌شده را قبل از انتشار بازبینی کنید.


حتما بخوانید: داستان سرایی تجاری؛ آشنایی با بهترین روش‌های نوشتن یک محتوای تبلیغاتی خوب

۶. نتایج و پیامدهای کار خود را اندازه‌گیری کنید

اینفلوئنسر مارکتینگ

شما همچون فعالیت‌های بازاریابی دیگر، باید مطمئن شوید که فعالیت اینفلوئنسرتان در بهترین سطح ظرفیت آن انجام می‌گیرد یا خیر. به شاخص‌های کلیدی عملکرد که در زمان تعیین استراتژی فعالیت خود تعیین کرده‌اید، نگاهی بیندازید و به سؤالات زیر پاسخ دهید:

  • آیا شما پیشرفتی داشته‌اید؟
  • از مخاطبان خود چه چیزی آموخته‌اید؟
  • چه مطالبی بهترین نتایج را داشته است؟
  • چه مطالبی ضعیف بوده‌اند؟

در اینجا پنج نکته مهم برای موفقیت فعالیت اینفلوئنسر مارکتینگ بیان شده است:

  • استفاده از هشتگ های مرتبط
  • سازماندهی بودجه فعالیت برای به‌کارگیری بیش از یک اینفلوئنسر
  • به‌اشتراک‌گذاری مطالب اینفلوئنسرتان
  • مذاکره همیشگی درباره قیمت
  • اطمینان حاصل کنید که قرارداد شما شامل دوره زمانی است که اینفلوئنسرتان با شما کار خواهد کرد.

با به‌کارگیری توصیه‌های بالا، شما توانایی ارتباط عمیق‌تر را با مخاطبان‌تان خواهید داشت و نیز به شما کمک خواهد کرد تا برند خود را گسترش دهید، آگاهی از محصول و خدمات خود را کامل کنید و با مخاطبان خود با روشی صمیمی‌تر و قانع‌کننده‌تر صحبت کنید.


در ادامه بخوانید: پنج برند معروف جهان چطور در بازاریابی از هم سبقت می‌گیرند؟
یک سیستم فروش حرفه‌ای و منسجم طراحی و اجرا کنید تا فروش خود را به طور چشم‌گیری افزایش دهید.
منبع forbes
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.