راهنمای اخذ ویزای شینگن در ۹ مرحله و مدارک لازم برای اخذ ویزای اروپا

0

اشخاصی که می‌خواهند وارد حوزه‌ی شینگن شوند، بسته به ملیت‌شان ممکن است، نیازمند ویزا باشند. اگر تاکنون به اروپا نرفته‌اید و قصد سفر به آن را دارید، نخست باید ببینید آیا نیاز به ویزای شینگن دارید؟ هم‌اکنون مردم بیش از ۶۰ کشور می‌توانند بدون ویزا وارد ناحیه‌های آزاد اروپا شوند و طی دوره‌ای ۶ماهه، به‌مدت ۹۰ روز در آنجا اقامت کنند. اما اگر در دسته‌ی افرادی هستید که برای ورود به اروپا و منطقه‌ی شینگن نیاز به ویزا دارید، این مقاله را دنبال کنید تا شما را با مراحل اخذ ویزای شینگن و همچنین مدارک لازم برای اخذ ویزاهای مختلف آشنا کنیم.

۱. مشخص کنید به چه نوع ویزایی نیاز دارید

بسته به هدف‌تان از ورود به منطقه‌ی شینگن می‌توانید برای دریافت یکی از انواع مختلف ویزای شینگن درخواست کنید:

  • ویزای عبورومرور (ترانزیت)
  • ویزای گردشگری
  • ویزا برای اعضای خانواده و دوستان
  • ویزای کسب‌وکار
  • ویزای فرهنگی
  • ویزای ورزشی
  • ویزای دیدارهای رسمی
  • ویزای تحصیلی
  • ویزای پزشکی

۲. مشخص کنید کجا باید درخواست‌تان را اعلام کنید

راهنمای درخواست ویزای شینگن

بسته به اینکه کشور مقصد شما در منطقه‌ی شینگن، چگونه اعطای ویزا را در کشور محل اقامت شما بررسی می‌کند، باید برای درخواست ویزای شینگن به یکی از مکان‌های زیر مراجعه کنید:

  • سفارت‌خانه‌ی آن کشور
  • یکی از کنسول‌گری‌های آن کشور
  • مراکز اعطای ویزا که توسط سفارت‌خانه‌ی آن کشور تعیین شده‌اند
  • کنسول‌گری یا سفارت‌خانه‌ی یکی دیگر از کشورهای ناحیه‌ی شینگن که توسط سفارت‌خانه‌ی کشور مقصد مشخص شده است

منظور از کشور مقصد، کشوری است که مطابق قواعد منطقه‌ی شینگن باید ویزایتان را در آن ارائه کنید. این قواعد عبارتند از:

  • اگر تنها به یکی از کشورهای منطقه‌ی شینگن می‌روید، درخواست ویزا را در سفارت‌خانه/کنسول‌گری/مرکز اعطای ویزای همان کشور اعلام کنید؛
  • اگر به بیش از یک کشور در منطقه‌ی شینگن می‌روید، درخواست‌تان را در سفارت‌خانه/کنسول‌گری/مرکز اعطای ویزای کشوری که بیشترین مدت را در آن می‌مانید، اعلام کنید. اگر مدت مساوی در هر کشور اقامت می‌کنید، درخواست‌تان را سفارت‌خانه/کنسول‌گری/مرکز اعطای ویزای کشوری که نخست به آن وارد می‌شوید، اعلام کنید.

۳. بهترین زمان را برای درخواست مشخص کنید

با توجه به فرایند و زمان بررسی ویزاها، شما باید در زمان خاصی درخواست‌تان را اعلام کنید:

  • زودترین زمانی که می‌توانید اقدام کنید، ۳ ماه پیش از تاریخ سفرتان است.
  • دیرترین زمانی که می‌توانید اقدام کنید، دست‌بالا ۱۵ روز کاری پیش از تاریخ سفرتان است.

توصیه می‌شود دست‌کم ۳ هفته قبل از تاریخ سفرتان برای دریافت ویزای شینگن اقدام کنید.

۴. وقت ملاقات بگیرید

برای پیشبرد فرایند دریافت ویزا وقت ملاقات بگیرید. بسیاری از کشورها امکان رزرو الکترونیکی وقت ملاقات را به شما می‌دهند، اما درمورد برخی دیگر از کشورهای شینگن تنها با مراجعه‌ی حضوری می‌توانید وقت ملاقات بگیرید.

۵. فرم درخواست ویزای شینگن را پر کنید

فرم درخواست را دانلود و آن را به‌درستی و صادقانه پر کنید. فرم درخواست ویزای شینگن برای همه‌ی کشورهای منطقه یکسان است. باید اطلاعاتی از جمله‌ اطلاعات زیر را در فرم وارد کنید:

  • اطلاعات شخصی
  • برخی اطلاعات مربوط به سابقه و پیشینه‌تان
  • هدف‌تان از ورود به منطقه‌ی شینگن
  • دیگر جزئیات مربوط به سفرتان

این نکته‌ها را در نظر داشته باشید:

  • آخرین نمونه‌ی فرم را دانلود کنید؛ زیرا تنها نمونه‌ی قابل‌قبول است.
  • همه‌ی موارد خواسته‌شده را پر کنید. می‌توانید در این زمینه کمک بگیرید.
  • هیچ قسمتی را خالی نگذارید. اگر به‌نظرتان برخی قسمت‌ها به هدف شما از سفر ربطی ندارند، آنها با NA (معادل No Answer یا بدون جواب) پر کنید.
  • ۲ برگ چاپی از فرم تهیه و هر ۲ را امضا کنید.
  • اگر درخواست‌کننده سن قانونی ندارد، پدرومادر باید در قسمت مربوطه رضایت کتبی خود را اعلام کنند.

۶. مدارک لازم را تهیه کنید

مدارک لازم برای دریافت ویزای شینگن

مدارک برای درخواست ویزای شینگن اهمیت بسیاری دارند. معمولا این مدارک در ۲ دسته گروه‌بندی می‌شوند. گروه اول مدارک استاندارد و شامل موارد زیر هستند:

  • فرم درخواست ویزا که به‌طور کامل پر شده باشد؛
  • گذرنامه‌ی معتبر که کمتر از ۱۰ سال عمر دارند، باید دست‌کم تا ۳ ماه پس از تاریخ ترک منطقه‌ي شینگن اعتبار داشته باشند. گذرنامه‌های با عمر بالای ۱۰ سال باید شامل مهر ویزاهای پیشین (درصورت وجود) باشند؛
  • ۲ عکس یکسان که در ۳ ماه گذشته گرفته شده باشند؛
  • بیمه‌ی سفر با پوشش دست‌کم ۳۰ هزار یورو برای منطقه‌ی شینگن؛
  • بلیت رفت‌وبرگشت با تاریخ ورودوخروج مشخص به منطقه‌ی شینگن؛
  • نشان تأمین محل اقامت که می‌تواند برگه‌ی رزرو هتل یا دیگر اقامتگاه‌ها، اجاره‌نامه یا دعوت‌نامه‌ از طرف فردی باشد که در مدت اقامت پذیرای شما در خانه‌اش است؛
  • گواهی تمکن مالی که می‌تواند در قالب گواهی بانکی، گواهی حامی یا ترکیبی از هر دو باشد. گواهی بانکی باید نشان دهد شما از عهده‌ی هزینه‌ی سفرتان برمی‌آیید و نباید بیشتر از ۳ ماه از صدور تاریخ آن گذشته باشد. گواهی حامی تأیید می‌کند که فرد یا افرادی حامی مالی شما برای اقامت در منطقه‌ی شینگن هستند. پذیرش گواهی حامی مالی مشروط به ارائه‌ی گواهی بانکی شخص حامی است که ظرف ۳ ماه گذشته صادر شده باشد؛
  • گواهی پرداخت هزینه‌ی ویزا؛ این مبلغ برای بزرگسالان ۶۰ یورو و برای کودکان ۶ تا ۱۲ ساله، ۳۵ یورو است.

گروه دوم مدارک ویژه هستند. این مدارک بسته به نوع ویزای درخواستی متفاوت هستند. همچنین برخی کشورهای منطقه‌ی شینگن مدارک بیشتری درخواست می‌کنند. بهتر است در این‌باره اطلاعات کاملی کسب کنید.

۷. در جلسه‌ی مصاحبه‌ حاضر شوید

در روز مصاحبه، به‌موقع در محل حاضر شوید. در محل شما با مشاور کنسولی ملاقات می‌کنید و مدارک را به او تحویل می‌دهید.

در مصاحبه پرسش‌هایی درباره‌ی وضعیت کنونی، هدف‌تان از سفر و اطلاعات مربوط به دیگر سفرهایتان از شما پرسیده می‌شود. پاسخ‌هایتان باید درست و قاطع باشد و با مشخصات و اطلاعات موجود در مدارکی که ارائه کردید، همخوانی داشته باشد. مصاحبه معمولا ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول می‌کشد.

برخی از پرسش‌هایی که ممکن است از شما پرسیده شوند، عبارتند از:

  • به کدام کشور(های) منطقه‌ی شینگن سفر می‌کنید؟
  • آیا فامیل یا آشنایی دارید که ساکن اروپا باشد؟
  • هدف شما از سفر چیست؟
  • آیا متأهل هستید؟ اگر هستید، شغل همسرتان چیست؟ چند سال از ازدواج‌تان می‌گذرد؟
  • آیا بچه دارید؟ اگر بله، چند ساله هستند؟ کارشان چیست؟
  • چه مدت در اروپا می‌مانید؟
  • کجا اقامت می‌کنید؟
  • مدرک تحصیلی‌تان چیست؟
  • محل کارتان کجاست؟ و …

۸. هزینه‌های ویزای شینگن را بپردازید

برای بررسی درخواست‌تان باید هزینه‌های اداری آن را بپردازید. این مبلغ قابل استرداد نیست. کشورهای منطقه درباره‌ی این مبلغ تصمیم واحدی گرفته‌اند و تازمانی‌که این تصمیم تغییر نکند، تغییری در مبلغ ایجاد نمی‌شود.

هم‌اکنون این هزینه، ۶۰ یورو است. این مبلغ برای کودکان و افراد ویژه، بسته به وضعیت‌شان، کمتر یا رایگان است.

۹. منتظر پاسخ بمانید

در بیشتر موارد فرایند بررسی ظرف ۱۵ روز به پایان می‌رسد. اما در برخی موارد و بسته به کشور مقصد و ملیت درخواست‌کننده، این مدت بیشتر و بین ۱۶ تا ۳۰ روز طول می‌کشد.

درصورت پذیرش درخواست ویزا

اگر موفق به دریافت ویزا شدید، بادقت برچسب‌های ضمیمه‌ی آن و اطلاعات چاپ‌شده روی آنها را بخوانید؛ ازجمله مدت اعتبار ویزا. اقامت در منطقه‌ی شینگن بیشتر از مدت اعتبار ویزا، ممکن است پیامدهایی به‌ دنبال داشته باشد.

درصورت رد درخواست ویزا

اگر موفق به دریافت ویزا نشدید، دلیل رد درخواست‌تان را بخوانید و دفعه‌ی بعد آن را رفع کنید. اگر فکر می‌کنید رد درخواست‌تان اشتباه بوده است، می‌توانید درخواست بررسی دوباره بدهید.

نکته: اگر مدت اقامت‌تان در اروپا بیشتر از ۹۰ روز است باید در سفارت‌خانه‌ی کشور موردنظر درخواست ویزای ملی کنید. ویزای ملی اجازه می‌دهد به‌مدت ۱۲ ماه در اروپا اقامت کنید.

نکته: در برخی موارد درصورت رد درخواست ویزا به‌دلیل نقص مدرک، می‌توانید در کشور همسایه دوباره درخواست بدهید.

نکته: افراد می‌توانند با توضیح و ارائه‌ی دلیل منطقی، در کشوری که ساکن آن نیستند درخواست ویزای شینگن کنند.

نکته: درصورت وجود دلیل معتبر، فرد درخواست‌کننده می‌تواند تقاضای تمدید ویزا را بدهد. برای این ‌کار فرد باید به اداره‌ی مربوطه در کشور محل اقامتش مراجعه و درخواست تمدید ویزا را اعلام کند. ویزای تمدیدشده مانند ویزای نخست اجازه‌ی رفت‌وآمد در کشورهای منطقه‌ی شینگن را به شما می‌دهد.

گاهی بسته به وضعیت درخواست‌کننده ممکن است مدارک دیگری هم لازم باشد.

مدارک لازم در رابطه با وضعیت شغلی درخواست‌دهنده

راهنمای مدارک خاص برای دریافت ویزای شینگن

برای کارکنان

  • قرارداد شغلی
  • صورت‌حساب حساب بانکی ۶ ماهه
  • اجازه‌ی مرخصی از طرف کارفرما
  • فرم مالیاتی یا گواهی کسر مالیات از سازمان مربوطه

برای خوداشتغال‌ها

  • کپی جواز کسب‌وکار
  • صورت‌حساب ۶ ماهه‌ی حساب شرکت
  • گواهی پرداخت مالیات

برای دانشجویان

  • گواهی اشتغال به تحصیل
  • گواهی التزام (No objection letter) از دانشگاه

برای بازنشتگان

صورت‌حساب ۶ ماهه‌ی دریافت بازنشستگی

برای افراد بدون شغلی که با شهروندی اروپایی ازدواج کرده‌اند

  • گواهی تأیید کارفرمای همسر که بیانگر موقعیت و جایگاه او در شرکت و همچنین تاریخ شروع همکاری با آن باشد
  • گذرنامه‌ی معتبر همسر
  • سند رسمی ازدواج

مدارک لازم برای کسانی که به سن قانونی نرسیده‌اند

  • گواهی تولد
  • فرم درخواست ویزا که توسط پدرومادر امضا شده باشد
  • اجازه‌ی دادگاه درصورتی که یکی از والدین حضانت را به‌عهده دارد
  • کپی برابر اصل کارت ملی یا گذرنامه‌ی پدرومادر
  • اجازه‌ی محضری پدرومادر یا قیم قانونی درصورتی که شخص به‌تنهایی سفر می‌کند

علاوه‌بر اینها بسته به نوع ویزای شینگن ممکن است مدارک دیگری هم لازم باشد

مدارک لازم برای ویزای عبور فرودگاهی

  • بلیت هواپیمای کشور مقصد
  • ویزای معتبر کشور مقصد (درصورت ضروری‌بودن دریافت ویزا)

مدارک لازم برای ویزای دیدار با اعضای خانواده و دوستان:

  • گواهی رسمی حمایت مالی. اگر درخواست‌کننده تمکن مالی ندارد، شخص پذیرنده‌ی او در کشور مقصد باید در اداره‌ی مربوطه گواهی رسمی حمایت مالی را امضا کند. درخواست‌کننده در هنگام درخواست باید اصل فرم را در اختیار داشته باشد؛
  • برنامه‌ی سفر: توصیف برنامه‌ی سفر، هدف از آن زمان و تاریخ‌ها باید در نامه‌ای ارائه شود؛
  • گواهی تأمین معاش: اگر درخواست‌کننده از تأمین هزینه‌های خودش را به‌عهده می‌گیرد، گواهی وضعیت مالی او کافی‌ست. در غیر این صورت، باید گواهی تمکن مالی دوست یا فامیل باید به تأیید اداره‌ی مربوطه در کشور منطقه‌ی شینگن برسد؛
  • دعوت‌نامه: اگر درخواست‌کننده هزینه‌های سفرش را به‌عهده می‌گیرد، نام، آدرس و کپی گذرنامه‌ی دعوت‌کننده کافی است. اگر دعوت‌کننده شهروند منطقه‌ی شینگن نیست، ارائه‌ی کپی اجازه‌ی اقامت ضروری است.

مدارک لازم برای ویزای گردشگری

  • صورت حساب بانکی ۶ ماهه
  • گواهی رسمی حمایت مالی (درصورتی که فرد از عهده‌ی هزینه‌ی سفر برنمی‌آید)
  • برنامه‌ی سفر

مدارک لازم برای ویزای آموزشی

  • گواهی ثبت نام در مؤسسه‌ای معتبر در منطقه‌ی شینگن که درخواست‌کننده برای طی دوره‌ی آموزشی به آن مراجعه می‌کند.
  • در صورت وجود، گواهی التزام از مؤسسه‌ی آموزشی در کشور مبدأ

مدارک لازم برای ویزای پزشکی

ویزای شینگن - مدارک لازم برای دریافت ویزای شینگن پزشکی

  • گواهی پزشک، درمانگاه یا بیمارستانی در کشور مبدأ مبنی بر اینکه فرد درخواست‌کننده نیازمند رسیدگی پزشکی ویژه است
  • گواهی تأیید درمان یا معاینه از طرف مرکز پزشکی در منطقه‌ی یورو
  • گواهی تمکن مالی در قالب صورت‌حساب بانکی، گواهی حمایت مالی همراه با صورت‌حساب بانکی حامی، گواهی پیش‌پرداخت هزینه‌ی درمان همراه با گواهی تمکن مالی برای دیگر هزینه‌های مرتبط یا اعلام زبانی وزیر بهداشت کشور مبدأ و تأکید بر پوشش هزینه‌های درمان از طرف دولت آن کشور

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی

  • ۲ فرم درخواست ویزا به‌جای یکی
  • نامه‌ی پذیرش از یکی دانشگاه‌ها یا مؤسسات آموزشی منطقه‌ی یورو
  • گواهی تمکن مالی.

مدارک لازم برای ویزای کاری

  • ۲ فرم درخواست ویزا به‌جای یکی
  • قرارداد کاری بین درخواست‌کننده و کارفرمای او در منطقه‌ی شینگن

مدارک لازم برای ویزای سفر با هدف پیوستن به همسر مقیم در منطقه‌ی یورو

  • ۲ فرم درخواست ویزا به‌جای یکی
  • کپی برابر اصل سند ازدواج
  • کپی گذرنامه‌ی همسر درصورتی که شهروند منطقه‌ی یورو است، در غیر این ‌صورت کپی اجازه‌ی اقامت

مدارک لازم برای ویزای سفر با هدف شرکت در رویدادهای فرهنگی، ورزشی یا مذهبی در اروپا

  • اطلاعات مربوط به رویداد شامل دعوت‌نامه، بلیت رفت، شرایط ثبت‌نام و دیگر اطلاعات و مدارک مربوط به رویداد
  • گواهی سابقه‌ی حضور برای کسانی که پیش از این در جشنواره‌ها (فرهنگی یا مذهبی) و رویدادهای ورزشی شرکت کرده‌اند، برنده شده‌اند یا مقام جهانی یا ملی دارند

در ادامه بخوانید: مهاجرت به استرالیا؛ آشنایی با انواع ویزا و شرایط کار و زندگی در استرالیا

منبع schengenvisainfo.com

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.