نحوه درست نشستن پشت کامپیوتر

3

یکی از مشکلات بزرگ زندگی مدرن، کم‌تحرکی است. نداشتن تحرک و نشستن‌های طولانی باعث مشکلات متعددی می‌شود. لَم دادن روی کاناپه و تماشای تلویزیون داستان دیگری است، اما اگر از آن دسته افرادی هستید که به خاطر کارتان به صندلی زنجیر شده‌اید، دست‌کم می‌توانید طرز نشستن خود را اصلاح کنید. نکاتی که در ادامه می‌آید به شما کمک می‌کند نحوه درست نشستن پشت کامپیوتر را بیاموزید.

۱. صندلی‌تان را تنظیم کنید

صندلی‌تان را طوری تنظیم کنید که در هنگام کار با صفحه کلید، مچ‌ها و ساعدتان همراستا و موازی با سطح زمین باشند. این کار از بروز آسیب فشار تکراری جلوگیری می‌کند.
آرنج‌ها باید در کنار بدن قرار بگیرند به شکلی که در محل آرنج‌ها حرف ‌L شکل بگیرد.

۲. پاهای‌تان را روی زمین قرار دهید

پاها باید روی زمین قرار بگیرند؛ اگر این گونه نیست، از زیرپایی که به شما امکان می‌دهد پاها در ارتفاع مناسب روی سطحی قرار بگیرند، استفاده کنید. پاها را روی هم نیندازید. این کار ممکن است باعث بروز مشکلاتی در وضعیت بدن شود.

۳. تکیه‌گاه مناسب داشته باشید

کمرتان تکیه‌گاه داشته باشد

تکیه‌گاه مناسب از کمرتان حفاظت می‌کند. با تنظیم صندلی‌تان به گونه‌ای که کمرتان تکیه‌گاه داشته باشد، احتمال دچار شدن به کمردرد را کاهش می‌دهید. تنظیم درست صندلی باعث می‌شود فشار کمتری به کمرتان وارد شود. بهتر است صندلی‌تان به راحتی قابل تنظیم باشد و تغییر ارتفاع، شیب و حالت تکیه‌گاه آن به سادگی انجام شود.
در حالت درست، زانوها باید کمی پایین‌تر از ران‌ها باشند. در صورت نیاز، بهتر است از زیرپایی استفاده کنید.

۴. ماوس را نزدیک به خود نگه دارید

تا جایی که ممکن است ماوس را نزدیک به خود قرار دهید. یک صفحه‌ی ماوس که دارای برآمدگی مخصوص مچ باشد، به صاف نگه داشتن مچ‌تان کمک می‌کند و مانع تاشدگی‌های نامناسب می‌شود.

۵. از بازتاب صفحه‌‌نمایش اجتناب کنید

بهتر است صفحه‌نمایش شما از نوعی باشد که کمترین بازتاب را دارند. اگر بازتاب نور در صفحه‌نمایش‌ شما را آزار می‌دهد، آینه‌ای در مقابل آن بگیرید تا مشخص شود چه چیز باعث آن است.
صفحه‌نمایش را جایی قرار دهید نور خورشید یا لامپ‌ها در آن بازتاب نداشته باشند. اگر لازم بود، پرده‌ی پنجره‌های اطراف را بکشید.
تنظیم میزان روشنایی و کنتراست صفحه‌نمایش کار کردن با آن را ساده‌تر می‌کند.

۶. صفحه‌ی نمایش را در راستای چشمان‌تان قرار دهید

صفحه‌نمایش

صفحه‌ی نمایش باید مستقیما رو‌به‌روی شما باشد. بهترین حالت این است که صفحه‌ی نمایش به فاصله‌ی یک ساعد از شما به شکلی قرار بگیرد که کناره‌ی بالایی آن حدودا در راستای چشمان‌تان باشد. برای این منظور شاید به نگهدارنده‌ی صفحه‌ نمایش نیاز داشته باشید.
اگر صفحه‌ی نمایش بیش از اندازه بالا یا پایین باشد، باید گردن‌تان را خم کنید و این کار ایجاد ناراحتی می‌کند.

۷. در صورت نیاز از عینک استفاده کنید

برخی افراد هنگام کار با صفحه‌نمایش، در صورت استفاده از عینک، احساس ناراحتی می‌کنند. اما مهم است که در هنگام کار، صفحه‌نمایش را به خوبی و بدون خم کردن سر و گردن ببینید. اگر با عینک‌تان احساس راحتی نمی‌کنید، به پزشک مراجعه کنید، شاید نوع دیگری از عینک برای‌تان مناسب باشد.


حتما بخوانید: ۵ حرکت ساده برای درمان کمردرد

۸. با تلفن خود را خسته نکنید

اگر زیاد از تلفن استفاده می‌کنید، هدفون را جایگزین گوشی تلفن کنید. نگه داشتن پیوسته‌ی گوشی تلفن بین گوش و شانه‌تان باعث کشیدگی و خستگی ماهیچه‌های گردن می‌شود.

۹. محل صفحه‌کلید را تنظیم کنید

 

wrist-rest-1

صفحه‌کلید را در مقابل خود قرار دهید به طوری که ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متر از لبه‌ی میز فاصله داشته باشد. در این صورت در وقفه‌های میان تایپ کردن، مچ‌ها در این قسمت قرار می‌گیرند و استراحت می‌کنند. همچنان آرنج‌ها را در کنار بدن قرار دهید و حالت Lشکل بازوهای‌تان را حفظ کنید. برخی افراد برای صاف نگهداشتن مچ‌های‌شان و قرار گرفتن آنها در راستای کلیدها، از تکیه‌گاهِ مُچ استفاده می‌کنند.


حتما بخوانید: چطور می‌توان آسیب‌‌های ناشی از نشستن‌ مداوم را کاهش داد؟

۱۰. وسایل‌تان را در دسترس قرار دهید

ابزاری را که مدام از آنها استفاده می‌کنید مثل تلفن یا منگنه در دسترس خود قرار دهید. باید تا می‌توانید از کشیدگی و پیچ‌خوردگی‌های پیوسته برای رسیدن به اشیاء خودداری کنید.

۱۱. در حین کار وقفه‌های منظم ایجاد کنید

برای مدت طولانی در یک وضعیت ننشینید. هر زمان که می‌توانید حالت نشستن خود را تغییر دهید. وقفه‌های کوتاه اما مکرر بهتر از استراحت‌های بلندمدت اما کم‌تعداد است. با این کار ماهیچه‌ها امکان استراحت کردن پیدا می‌کنند.


در ادامه بخوانید: ارگونومی کار با کامپیوتر چگونه است
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید. اطلاعات بیشتر
منبع nhs
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین دیدگاه‌ها (از 3 دیدگاه)
  1. Desmond می‌گوید

    مقاله ی خوب و مفیدی بود.ممنون از شما که زحمت میکشید و مقالات با کیفیت ارائه میدهید. اینطور که معلومه، توانایی های شما اونقدر زیاده که میتونید تغییر مثبت فوق العاده ای در فضای مجازی ایجاد کنید.
    یک پیشنهاد هم دارم که اگر اشکالی نداره انجامش بدید. اینکه یک قابلیت ذخیره سازی مقالات به صورت PDF هم به سایت خوبتون اضافه کنید.
    خیلی از شما ممنونم

  2. امیر حنفی می‌گوید

    مرسی بانو الناز، مطلب عالیست و از تلاش مثبت شما سپاسگذارم.

    1. الناز طرزمنی می‌گوید

      من هم از ابراز نظرتون که مایه‌ی دلگرمی هست سپاسگزارم.

هر سوالی داری از
هوش مصنوعی رایگان چطور
بپرس!

close icon
close icon