۱۰ نکته که در عوض کردن پوشک بچه باید بدانید

9

یکی از اولین مهارت‌هایی که پدر و مادرها در اولین فرزندآوری باید خیلی سریع بیاموزند عوض کردن پوشک بچه است. پدر و مادر باید به‌شکل مداوم مهارت‌های تعویض پوشک‌ را متناسب با مراحل رشد فرزندشان تغییر دهند؛ زیرا وقتی خواب کودک منظم‌تر می‌شود و شما کم‌کم او را با غذاهای جامد آشنا می‌کنید، مدفوع و به‌دنبال آن تعویض پوشک، مدام تکرار می‌شود. در این مقاله قصد داریم به نکته‌هایی اشاره کنیم که دانستن آنها در تعویض پوشک لازم است. با ما همراه باشید.

۱. در مواقع ضروری، از شگردهای تازه‌ای برای عوض کردن پوشک استفاده کنید

بهترین شکل تعویض پوشک این است که والدین کودکشان را روی سطحی خشک، تمیز و مجهز به کمربند ایمنی قرار دهند. اما معمولا کودکان چنین شانسی ندارند و در نهایت، والدین در موقعیت‌هایی قرار می‌گیرند که مجبورند پوشک را در مکانی نامناسب عوض کنند: مکانی مانند دست‌شویی رستوران، بدون میز مخصوص تعویض پوشک. حسّ عوض کردن پوشک در چنین مکان‌های دشواری شاید مثل حس بازی با آتش باشد، اما با دانستن چند نکته می‌توانید کارها را آسان‌تر کنید.

اگر امکان دارد، کودک را به ماشین ببرید و او را در صندوق‌عقب ماشین بگذارید. ممکن است این به‌نظر فکر جالبی نباشد اما صندوق‌عقب صاف‌ترین قسمت ماشین است و دیوارهای آن هم دور کودک را می‌گیرند و از او محافظت می‌کنند. بهتر است کودک را در خشک‌ترین قسمت قرار دهید و اگر سطح صندوق‌عقب کمی برجسته است، برای ایمنی بیشتر، در تمام مدت، کودک را با یک دست نگه دارید. اگر پتو یا پدِ مخصوص تعویض به‌همراه ندارید، از هر‌چه دمِ دست است استفاده کنید. همیشه مقدار زیادی دستمال‌توالت در دست‌شویی‌های عمومی پیدا می‌شود.

۲. همیشه برای تعویض پوشک آماده باشید

غیرحرفه‌ای‌ترین کاری که پدر و مادرها انجام می‌دهند این است که بدون برداشتن پوشک کافی از خانه بیرون می‌آیند. همیشه پوشک اضافی همراه داشته باشید؛ زیرا معمولا کودکان عادت دارند کارشان را نیمه‌تمام بگذارند و وقتی در حال تعویض پوشک جدید هستید، کارشان را تمام کنند. تعداد دفعات تعویض پوشک را با اطمینان نمی‌توان گفت؛ پس بهتر است همیشه چند سری پوشک اضافی داشته باشید.

۳. همیشه دستمال مرطوب همراه داشته باشید

مدفوع فقط در پشت کودک نیست؛ می‌تواند به‌ همه‌جا پخش شود. همیشه لوازم ضروری بهداشتی را به‌همراه داشته باشید. همیشه از جلو به عقب دستمال بکشید؛ این مورد برای نوزادان دختر اهمیت بیشتری دارد. اگر پوست کودک تاخوردگی دارد، دقت کنید مدفوع وارد آن ناحیه نشود. برای نوزادان پسر، حتما زیر بیضه‌ها و آلت تناسلی را خوب تمیز کنید.

اطراف و قسمت‌های بیرونی را یک بار خوب با دستمال تمیز کنید و اگر لازم شد، دوباره دستمال بکشید. درمورد نوزادان دختر دقت کنید دستمال مرطوب را آرام به پوست نوزاد بکشید؛ زیرا فشار زیاد باعث می‌شود مدفوع به قسمت‌هایی برود که تمیزکردن آنها دشوار است.

خرید پوشک پارچه ای کودک؛ این ۶ برند را به‌خاطر بسپارید

۴. پوشک‌ را چندمنظوره در نظر بگیرید

قبل از اینکه پوشک کثیف را باز کنید، پوشک تمیزی را، به‌شکل پد، زیر نشیمنگاه کودک قرار دهید. وقتی پوشک کثیف باز شد، جلوی قسمت انتهایی آن را به پوست کودک بکشید تا مدفوع اضافی را پاک کند. در مورد نوزادان پسر، وقتی می‌خواهید پوشک کثیف را باز کنید، با پوشک تمیزی که در زیر کودک است مجاری ادرار را بپوشانید تا از پاشیده‌شدن ناخواستۀ ادرار جلوگیری کنید.

۵. در برابر بوی بد از خودتان محافظت کنید

بوی بد پوشک هنکام عوض کردن پوشک بچه می‌تواند آزاردهنده باشد

همیشه در والدین، واکنش ناخوشایند به بوی بد هنگام عوض کردن پوشک وجود دارد، حتی در آن دسته از والدینی که ادعا می‌کنند در برابر به بو مقاوم هستند. اما با چند ترفند می‌توانید از این وضیت خلاص شوید؛ برای نمونه، می‌توانید چند قطره اسانس یا ویکس زیر بینی‌تان بمالید. برای بوهای شدیدتر می‌توانید کمی عصارهٔ نعناع به داخل ماسکتان بزنید.

۶. چین‌های پوشک را جدی بگیرید

هنوز هم بحث بر سر استفاده از کهنه یا پوشک یک‌بار‌مصرف زیاد است. اما یکی از مهم‌ترین نکته‌هایی که باعث می‌شود پوشک از کهنه پیشی بگیرد، چین‌های دور آن است که مانند سدّی در مقابل رطوبت عمل می‌کند و اجازه نمی‌دهد مواد داخل پوشک بیرون بریزند. دقت به این چین‌ها خیلی مهم است و می‌تواند جلوی فاجعه را بگیرد. بیشتر پوشک‌های یک‌بار‌مصرف چین درونی و چین بیرونی دارند. حتما دقت کنید که چین‌های بیرون پوشک به سمت داخل برنگردند؛ چون این چین‌ها جلوی بیرون‌ریزی را می‌گیرند.

۷. اندازه پوشک فقط توصیه است

اندازه پوشک فقط به‌عنوان پیشنهاد مطرح می‌شود و والدین هیچ اجباری در پیروی از آنها ندارند. به‌بیان ساده، پوشک مناسب برای کودک شما، پوشک اندازه او است. اندازه‌ نامناسب یا خیلی تنگ است یا آن‌قدر گشاد است که باعث بیرون‌ریزی می‌شود.

بهتر است به پوشک اندازه‌ٔ کودکتان فکر کنید و ذهن‌تان را درگیر اندازه‌های استاندارد نکنید. اگر بتوانید انگشت‌تان را بین پوشک و بدن کودک قرار دهید، یعنی اندازه‌ مناسبی را انتخاب کرده‌اید. این اندازه کاملا مناسب است و تنگ یا گشاد نیست.

۸. با مراقبت، از کهیر جلوگیری کنید

کهیر ابتدا با خارش و بعد با درد همراه است و معمولا زیاد اتفاق می‌افتد؛ پس به‌سختی می‌توان از کهیر اجتناب کرد. برای جلوگیری از کهیر، همیشه باید میزان رطوبت را کنترل کنید و در صورت خیس‌بودن پوشک، آن را تعویض کنید، کودک را با آب بشویید و سپس بدون اینکه حوله را روی بدن کودک بمالید، با ضربه‌های آرام، بدن را خشک کنید. بهترین راه برای جلوگیری از کهیر این است که تا حد امکان، پوشک کودک را خشک نگه دارید. اگر دیدید پوست کمی قرمز شده است، از کرم‌های مخصوص پوشک استفاده کنید. بهترین انتخاب کرمی است که اکسید روی (زینک‌اکسید) داشته باشد.

۹. در هنگام تعویض پوشک، رابطه محبت‌آمیز با کودک ایجاد کنید

رابطه محبت آمیز هنگام عوض کردن پوشک بچه

تعویض پوشک می‌تواند عذاب‌آور باشد اما با‌این‌حال زمان خوبی برای برقراری رابطه محبت‌آمیز با کودک است. والدین می‌توانند از این فرصت برای برقراری ارتباط چشمی، آواز‌خواندن، قلقلک‌دادن، حرف‌زدن و بازی‌کردن استفاده کنند. قبل از اینکه کودک به‌ اندازه‌ای بزرگ شود که دائما حرکت کند، زمان تعویض پوشک زمان خاصی است. تعویض پوشک، حتی وقتی مدفوع او آزاردهنده باشد، بهترین زمان برای ایجاد رابطه مهرآمیز بین کودک و والد است.

۱۰. از تعویض پوشک وحشت‌زده نشوید

شاید این ترس بیشتر در پدران دیده شود تا مادران؛ زیرا پدران اغلب تجربه کمتری دارند. بعضی از والدین حس می‌کنند پوشک را خوب عوض نکرده‌اند و دوباره از اول شروع می‌کنند؛ بعضی دیگر فکر می‌کنند به‌خاطر طول‌کشیدن زمان تعویض پوشک، کودک کلافه شده است. توصیه ما این است که نفس عمیقی بکشید و نگرانی را از خود دور کنید؛ عوض کردن پوشک به آزمون و خطای زیادی نیاز دارد.

به این فکر نکنید که کودکتان کلافه شده است. کودکان شما را قضاوت نمی‌کنند؛ آنها بخشنده‌ترین موجودات هستند. هر‌قدر بیشتر اشتباه کنید، بیشتر می‌آموزید و سریع‌تر و ماهرتر می‌شوید.

پرفروش‌ترین برندهای پوشک را بشناسید

سخن آخر

تعویض پوشک یکی از مهم‌ترین مهارت‌های والدین است و نباید آن را کم‌اهمیت دانست. دانستن مهارت‌های این کار به شما کمک می‌کند سلامت و بهداشت کودکتان را حفظ کنید. با‌اینکه تعویض پوشک در ابتدا می‌تواند آزاردهنده و حتی استرس‌آور باشد، اما نباید نگران شوید؛ با کمی تمرین و استفاده از نکات این مقاله می‌توانید خیلی زود به مهارت برسید.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید. اطلاعات بیشتر
مهم‌ترین و سخت‌ترین وظیفه پدران و مادران تربیت فرزند است تربیت کودکان شاد و سالم امروز، و انسان‌های موفق فردا

۸،۰۰۰ تومان

منبع fatherly
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین دیدگاه‌ها (از 9 دیدگاه)
  1. فاطمه می‌گوید

    خیلی خوب بود ولی شوهر من عوض کردن پوشک رو افت میدونه فکر میکنه اگه پدر ها عوض کنن شخصیتشون زیر سوال میره و تحت هر شرایطی حتی اگه مادر حال خیلی بدی هم داشته باشه وظیفشه که عوض کنه

  2. شاهان رخ می‌گوید

    سلام عزیزم سال نوتون مبارک.ممنونم از پاسختون…نه اینکه بهره ای نبردم گلم چرادوسه مورد کارامد بود .جسارت بنده رو ببخشید همین ک اطلاعاتتون رو دراختیارقرارمیدید جای سپاس داره…دست حق نگهدارتون باشه.

  3. وفا می‌گوید

    بنظر من مفید نبود. خیلی شعاری و ایده آلی هست . تجربه شخصی خودم و اطرافیانم این هست که بچه ها موقع تعویض پوشک ، فرار می کنند و باید کللی با اونها کلنجار رفتم و تازه اونها رو مجاب کرد که بذارن عوضشون کنی، تصور کنید که این کار چند بار در روز و در حالت غیر قابل پیش بینی یا برنامه ریزی و زمانیکه مادر مشغول هزار کار جورواجور در منزل هست چقدر میتونه دردسر ساز باشه. و لااقل پسر من از همون اول، دایم تکون میخوره یا می خواد بلند شه، یا بچرخه یا دستشو بزنه به جای پوشکش و…
    کلا تعویض یه چالشه و این توصیه ها خیلی غیر واقعی هستن. پوشک های پول آپ هم بخاطر همین بوجود اومدن، چون اصلا بچه ها بخصوص بیرون از خونه، اصلا قابل کنترل نیستن و همون سرپا هم به سختی مجال میدن. پسر من فقط اگر بذاره که من عوضش کنم ، پنجاه درصد سختی های بچه داری برام حل میشه

    1. مریم حسین پور می‌گوید

      سلام
      حرف شما کاملا صحیح است. این مقاله هم به همین هدف نوشته شده و بعضی از چالش های تعویض پوشک رو مطرح کرده و البته شاید خیلی کامل نباشه. ممنون که نظر خودتون رو با ما در میان گذاشتید. اگه پیشنهادی برای چالش هایی که خودتون مطرح کردید دارید خوشحال می شیم با ما و دیگر خواننده ها در میان بگذارید