بهترین کتاب‌ها برای بهبود مهارت های ارتباطی؛ ۱۰ کتاب فوق‌العاده کاربردی

4

کتاب‌های مهارت ارتباطی هر آن چیزی را که برای برقراری ارتباط مؤثرتر با دیگران نیاز دارید به شما یاد می‌دهند. در واقع، ارتباط برقرارکردن با دیگران و تأثیرگذاشتن روی آنها مهارتی است که می‌توانید در خودتان پرورش دهید. یکی از مهم‌ترین راه‌های پرورش مهارت ارتباطی، مطالعه کتاب‌های مرتبط و به‌کاربستن توصیه‌های آنهاست. در این مطلب از «مجله چطور»، چند نمونه از بهترین کتاب‌های مهارت های ارتباطی را معرفی می‌کنیم.

اگر در برقراری ارتباط با دیگران مشکل دارید، اگر به‌خاطر همین ناتوانی بسیاری از فرصت‌های زندگی را از دست داده‌اید، الان وقت تغییر است. کتاب‌های متعددی در زمینه آموزش مهارت ارتباطی در دنیا نوشته و منتشر شده‌اند. بسیاری از آنها نیز در ایران ترجمه شده و در اختیار علاقه‌مندان قرار دارند که در ادامه با برخی از آنها آشنا می‌شوید.

رونیکس

۱. آیین دوست‌یابی

کتاب آیین دوست یابی - کتاب مهارت ارتباطی

عنوان اصلی: How to Win Friends and Influence People
نویسنده: دیل کارنگی
مترجم: سوزان خدیو
ناشر: سپهر ادب

ترجمه عنوان اصلی این کتاب این است: «چگونه می‌شود با دیگران ارتباط دوستی برقرار کرد و روی مردم تأثیر گذاشت؟» و این عنوان دقیقا محتوای اصلی آن را مشخص می‌کند. این کتاب از انواع کتاب‌های خودیاری است که اولین بار در سال ۱۹۳۶ منتشر شد. کتاب آیین دوست‌یابی بارها تجدیدچاپ شده است و با فروش بیش از ۳۰ میلیون نسخه در سراسر جهان، یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌ها شناخته می‌شود. مجله تایم در سال ۲۰۱۱، فهرست ۱۰۰ کتاب تأثیرگذار را منتشر کرد که در آن، کتاب آیین دوست‌یابی رتبه ۱۹ را به خود اختصاص داده بود.

دیل کارنگی تا قبل از سال ۱۹۱۲ در نیویورک دوره‌های آموزشی با موضوع تجارت و بازرگانی برگزار می‌کرد. در سال ۱۹۳۴، لئون شیمکین، تاجر آمریکایی که از حامیان مؤسسه انتشاراتی Simon & Schuster بود، در یکی از دوره‌های ۱۴هفته‌ای کارنگی با موضوع ارتباطات اجتماعی و هنر سخنوری شرکت کرد. شیمکین پس از شرکت در این دوره، کارنگی را متقاعد کرد تا با استخدام یک کارمند تندنویس، یادداشت‌هایی از این دوره تهیه شود تا مطالب ارائه‌شده قابلیت انتشار پیدا کند. در اولین چاپ، ۵۰۰۰ نسخه فروخته شد که آمار فروش بسیار خوبی بود. استقبال بی‌نظیر مخاطبان و وجود تقاضای فراوان برای خرید باعث شد تا در اولین سال چاپ، این کتاب ۱۷ بار تجدیدچاپ شود.

۲. گفتگوهای سرنوشت‌ساز

کتاب گفتگوهای سرنوشت ساز - کتاب مهارت ارتباطی

عنوان اصلی: Crucial Conversations: Tools for Talking When Stakes Are High
نویسندگان: کری پترسون، ژوزف گرنی، رون مک‌میلان، ال سوئیزلر
مترجم: مهرنوش عابر
ناشر: رشد

این کتاب به آموزش مهارت‌های کسب و‌ کار می‌پردازد و در آن، مهارت‌هایی برای برقراری ارتباط صحیح تجاری در شرایط نامناسب آموزش داده شده است. کتاب گفتگوهای سرنوشت‌ساز بر اساس رویکرد خودیاری و با همکاری بنیان‌گذاران مؤسسه آموزشی VitalSmarts، کری پترسون، جوزف گرنی، رون مک‌میلان و آل سویتزلر نوشته شده است. این کتاب برای اولین بار در سال ۲۰۰۲ چاپ و در سال ۲۰۱۲ برای دومین بار تجدید چاپ شد. فروش بیش از ۲ میلیون نسخه و ترجمه به ۲۸ زبان از موفقیت‌های کتاب گفتگوهای سرنوشت‌ساز است.

در سال ۲۰۱۳، سایت خبری بیزینس اینسایدر (Business Insider) کتاب‌های محبوب با موضوع کسب‌و‌کار را رتبه‌بندی کرده است که نام کتاب گفتگوهای سرنوشت‌ساز هم در این فهرست به چشم می‌خورد.

۳. کتاب جامع اسرار زبان بدن

کتاب جامع اسرار زبان بدن - کتاب مهارت ارتباطی

عنوان اصلی: The Definitive Book of Body Language
نویسندگان: آلن و باربارا پیز
مترجم: سعید گل‌محمدی، گیتی شهیدی
ناشر: نسل نواندیش

آلن پیز نویسنده استرالیایی، که از صاحب‌نظران مشهور در زمینه زبان بدن است، با همکاری همسرش باربارا پیز این کتاب را نوشته است. کتاب جامع اسرار زبان بدن، که با رویکرد خودیاری نوشته شده است، اولین بار در سال ۲۰۰۴ منتشر شد. البته این کتاب در واقع نسخه کامل‌تر و صحیح‌تر کتاب دیگر آلن پیز با عنوان «زبان بدن» است که در سال ۱۹۸۱ منتشر شده بود.

این کتاب راهنمایی برای رمزگشایی از ارتباط غیر کلامی است و به شما آموزش می‌دهد چگونه با توجه به حرکات و حالات افراد، احساسات و افکار آنها را تشخیص دهید. همچنین با مطالعه این کتاب می‌آموزید که برای انتقال صحیح پیام خود، از چه حرکات و حالت‌هایی کمک بگیرید.


حتما بخوانید: معرفی چند نشانه زبان بدن برای درک بهتر دیگران

۴. فقط گوش کن

کتاب فقط گوش کن - کتاب مهارت ارتباطی

عنوان اصلی: Just Listen: Discover the Secret to Getting Through to Absolutely Anyone
نویسنده: مارک گولستون
مترجم: بهزاد رحمتی
ناشر: پازینه

کتاب فقط گوش کن به ده‌ها هزار نفر کمک کرده است تا از حصار ناتوانی خود در برقراری ارتباط سازنده با دیگران رهایی یابند. مارک گولستون، روان‌پزشک باتجربه و مربی کسب‌و‌کار، این کتاب ارزشمند را با زبانی ساده نوشته است. کتاب فقط گوش کن روش‌های اثبات‌شده‌ای را آموزش می‌دهد که با استفاده از آنها می‌توان افراد را به برقراری ارتباط ترغیب کرد. این کتاب اولین بار در ۱۵ سپتامبر ۲۰۰۹ منتشر شد. در این کتاب توضیح داده می‌شود که:

  • چگونه بهتر گوش کنیم؛
  • چگونه با ابراز همدلی، رابطه آسیب‌دیده را اصلاح کنیم؛
  • چگونه فرد کاملا غریبه‌ای را به مشتری خود تبدیل کنیم؛
  • چگونه در مذاکرات تجاری پیچیده و تبلیغات و معاملات به‌سادگی موفق شویم؛
  • چگونه فردی عصبانی یا پرخاشگر را به آرامش دعوت کنیم تا شنونده خوبی بشود.

۵. تک‌خوری ممنوع

تک‌خوری ممنوع - کتاب مهارت ارتباطی

عنوان اصلی: Never Eat Alone: And Other Secrets to Success, One Relationship at a Time
نویسنده: کیت فرازی
مترجم: مریم بافنده
ناشر: نیک‌ورزان

کیت فرازی، کارآفرین و مدیر موفق، این کتاب را نوشته است. کتاب تک‌خوری ممنوع در واقع طرز فکر و روش‌هایی را که فرازی برای برقراری ارتباط با همکاران، شرکا و دوستان خود استفاده می‌کند ارائه می‌دهد. از نظر فرازی، این افراد همان کسانی‌اند که به یکدیگر کمک متقابل کرده‌اند. بر اساس دید‌گاه فرازی، تمامی تعاملات اجتماعی بر پایه سخاوت بنا می‌شوند. او بین برقراری یک رابطه اجتماعی واقعی و یک معاشرت سادۀ همراه با خوش‌اخلاقی تفاوت قائل می‌شود.

این کتابِ پرفروش برای برقراری روابط اجتماعی راهکارهای زیادی را بیان می‌کند. با مطالعه‌اش می‌توانید در انواع روابط اجتماعی‌تان تحولات شگرفی ایجاد کنید، از روابط خانوادگی گرفته تا روابط شغلی.

۶. به زبان تد

کتاب به زبان تد - کتاب مهارت ارتباطی

عنوان اصلی: Talk like TED: The 9 public speaking secrets
نویسنده: کارمین گالو
مترجم: سعید بقایی، یاسمین رضایی
ناشر: نوین

تمرکز این کتاب روی تکنیک‌هایی است که شما را به سخنران بهتری تبدیل می‌کند که مهم‌ترین ستون مهارت‌های ارتباطی است. وقتی مهارت‌های ارتباطی تأثیرگذار داشته باشید، از صحبت‌کردن در جمع نمی‌ترسید. در واقع، سخنرانی در مقابل عموم مردم به نوعی جذابیت برای شما تبدیل می‌شود. این کتاب بیشتر از هرچیز بر سبک ارائه و نحوه برقراری ارتباط استیو جابز تمرکز دارد.


حتما بخوانید: معرفی کتاب اصول سخنرانی و فن بیان به روش TED

۷. هرگز سازش نکنید

کتاب هرگز سازش نکنید - کتاب مهارت ارتباطی

عنوان اصلی: Never split the difference
نویسنده: کریس واس
مترجم: شهلا ثریاصفت
ناشر: نشر نوین

کتاب هرگز سازش نکنید به شما هنر مذاکره‌کردن را می‌آموزد. در واقع، یادتان می‌دهد طوری مذاکره کنید که انگار کل زندگی‌تان به نتیجه این مذاکره بستگی دارد. تأکید این کتاب بر این است که توانایی مذاکره هنر است و شما برای موفقیت، باید در این هنر به درجه استادی برسید. برای خواندن توضیحات کامل‌تر درمورد این کتاب، به معرفی‌نامه‌اش در سایت چطور مراجعه کنید.

۸. همیشه بدانید که چه بگویید

همیشه بدانید که چه بگویید - کتاب مهارت ارتباطی

عنوان اصلی: Always Know What To Say
نویسنده: پیتر دبیلو مورفی
مترجم: فرشید نادری نژاد
ناشر: ایماد

این کتاب درمورد شکستن تمام سدهایی است که شما را از برقراری ارتباط مؤثر با دیگران منع می‌کند. علاوه بر این، در کتاب همیشه بدانید که چه بگویید یاد می‌گیرید چطور برای شروع ارتباطی مؤثر پیش‌قدم شوید، گفت‌وگوهای کوتاه داشته باشید و حتی بتوانید بحث‌های جذاب راه‌ بیندازید. در واقع، بر اساس آنچه در مقدمه آمده، این کتاب به شما مجموعه‌ای از قوانین و راهبردها را یاد می‌دهد تا در دنیای واقعی از آنها استفاده کنید و هیچ‌وقت برای برقراری ارتباطی مؤثر دچار مشکل نشوید.


حتما بخوانید: ۷ روش برای برقراری ارتباط مؤثر در محیط کار

۹. مهارت ارتباط با مردم

مهارت ارتباط با مردم - کتاب مهارت ارتباطی

عنوان اصلی: Skill with People
نویسنده: لس گیبلین
مترجم: حمیرا حسینی یگانه
ناشر: امید ایرانیان

آیا در محل کارتان مشکلاتی با مدیر خود دارید؟ دوست دارید همسر بهتری باشید؟ نمی‌توانید با کارمندانتان رابطه خوبی داشته باشید؟ در برقراری ارتباطات کاری مشکل دارید؟ می‌خواهید توانایی بیشتری برای تأثیرگذاری روی مردم داشته باشید؟ آیا علاقه دارید به دیگران کمک کنید تا روابط اجتماعی‌شان را اصلاح کنند؟ کتاب مهارت ارتباط با مردم پاسخ‌گوی این سؤال‌های شماست.

لس گیبلین، نویسنده این کتاب، بیش از ۱۰۰۰ همایش با موضوع «مهارت ارتباط با مردم» برای شرکت‌ها و انجمن‌های مختلف اجرا کرده است. گیبلین در سال ۱۹۶۵ بهترین فروشنده سال شد. کتاب مهارت ارتباط با مردم با فروش بیش از دو میلیون نسخه، کتاب پرفروشی در زمینه مهارت‌های ارتباطی است.

۱۰. گفت‌و‌گو‌های سخت

میکروبوک گفت‌و‌گو‌های سخت - کتاب مهارت ارتباطی

عنوان اصلی: Difficult Conversations: How to Have Conversations that Matter the Most
نویسندگان: داگلاس استون، بروس پاتون، شیلا هین و راجر فیشر
مترجم: گروه مترجمان
ناشر: فیدیبو

«چگونه درمورد موضوعات مهم صحبت کنیم؟» اگر به‌دنبال پاسخ‌های کاربردی برای این سؤال هستید، میکروبوک گفت‌و‌گوهای سخت را مطالعه کنید. این میکروبوک مهارت‌هایی را آموزش می‌دهد که با استفاده از آنها می‌توان سخت‌ترین مکالمات را با اضطراب کمتر و به شکلی تأثیرگذار مدیریت کرد. این میکروبوک بر اساس نتایج به‌دست‌آمده از پروژه تحقیقاتی دانشگاه هاروارد با موضوع مذاکره (Harvard Negotiation Project) نوشته شده است. میکروبوک گفت‌و‌گوهای سخت، با بهره‌گیری از مطالب علمی ثابت‌شده، روشی کاربردی را آموزش می‌دهد که اگر مراحل مختلف آن را عملی کنید، درک بهتری از شرایط گفت‌وگو خواهید داشت و می‌توانید گفت‌وگوهای دشوار را به‌راحتی به نتیجه مطلوب برسانید.

حرف آخر

مطالعه کتاب درباره مهارت های ارتباطی روش‌ها، تکنیک‌ها و راهبردها را به شما یاد می‌دهد؛ اما شما هستید که باید از آنها در زندگی واقعی استفاده کنید. صرفا مطالعه یک کتاب نمی‌تواند تغییری در شما ایجاد کند.

به‌کاربستن توصیه‌های این کتاب‌ها در عمل است که باعث می‌شود روابط مؤثرتری برقرار کنید و به‌دنبال آن، در زندگی شخصی و حرفه‌ای به موفقیت برسید.

شما کدام‌یک از این کتاب‌ها را خوانده‌اید؟ آیا کتاب دیگری می‌شناسید که جای آن در این فهرست خالی باشد؟ بهترین کتاب مهارت‌ ارتباطی از نظر شما کدام کتاب است؟


در ادامه بخوانید: وقتی دست رد به سینه‌مان می‌خورد چه کنیم؟ راه‌های مقابله با حس طردشدگی
منبع mattmorris yodiz
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین دیدگاه‌ها (از 4 دیدگاه)
  1. FaziBenam می‌گوید

    کتاب همیشه بدانید که چه بگویید بسیار آموزنده و کاربردی هست
    و مختصر و کوتاه بودنش باعث میشه خسته کننده نباشه
    ممنون از معرفی

    1. حمیده کریمی می‌گوید

      سلام دوست عزیز
      خیلی ممنونم که تجربه تون رو از مطالعه این کتاب با ما در میون گذاشتید 🙂

  2. جواد می‌گوید

    سلام خانم کریمی کتاب های جالبی معرفی کردید بنده گفتگوهای سرنوشت ساز رومطالعه کردم فقط میخواستم یه پیشنهادی به شمابدم اگه میشه کتاب هایی در مورد اداب معاشرت وآموزش چگونگی فن بیان وچگونگی گفتگوبادیگران روهم توسایتتون قراربدی

    1. عرفان برقبانی می‌گوید

      سلام جواد عزیز.
      خوش‌حالیم که اون کتاب رو مطالعه کردی.
      و پیشنهادت هم عالیه و ما حتماً بررسی‌ش می‌کنیم.
      ممنون که همراه «چطور» هستی. 🙂