بهترین کتاب های علمی تخیلی؛ از کلاسیکهای ژول ورن تا آیندهنگرهای کی دیک
۱. بیستهزار فرسنگ زیر دریا
نویسنده: ژول ورن
مترجم (پیشنهاد کاربران): مجید عمیق
انتشارات (پیشنهاد کاربران): قدیانی
تعداد صفحه: ۱۲۸
«بیستهزار فرسنگ زیر دریا» یکی از بهترین کتاب های علمی تخیلی دنیاست، کتابی که در هر سنی شما را مجذوب خواهد کرد. داستان این کتاب در دنیای زیر دریا روایت میشود. کشتی افرادی که در دریا دنبال هیولا میگردند بر اثر برخورد با موجودی عجیب آسیب میبیند و ساکنان آن سر از دنیای زیر دریا درمیآوردند، آن هم در زیردریاییای که به عمرشان مشابهش را ندیدهاند.
ژول ورن در این کتاب اتفاقات جالبی را بر اساس تخیل فوقالعادهاش شکل میدهد و مخاطب در دنیای علمی و پر از تخیل آن غرق میشود. بسیاری از خوانندگان این کتاب در مجله گودریدز گفتهاند: «کاش این کتاب صدها صفحه بود و زمان بیشتری میتوانستیم از آن لذت ببریم.»
۲. دکتر جکیل و آقای هاید
نویسنده: رابرت لویی استیونسن
مترجم (پیشنهاد کاربران): محسن سلیمانی
انتشارات (پیشنهاد کاربران): افق
تعداد صفحه: ۲۰۴
دکتر جکیل شخصیت اصلی قصه این کتاب جذاب است. او معتقد است انسان دو وجه دارد، یکی خیر و نیکویی که در طول روز فعال است و دیگری شر و بدذاتی که شب خودش را نشان میدهد. دکتر جکیل آنقدر با این استدلال درگیر میشود که افکارش متزلزل میشوند و تصمیم میگیرد آن را آزمایش کند. برای همین در انتهای خانهاش یک آزمایشگاه راه میاندازد. در این آزمایشگاه شبانهروز کار میکند تا معجونی بسازد که شخصیت خیر و شر وجودیاش را از هم جدا کند.
دکتر جکیل موفق میشود و اینجاست که شخصیت آقای هاید بهعنوان شخصیت دومِ دکتر جکیل وارد قصه میشود. این کتاب نهتنها کتاب علمیتخیلی هیجانانگیز و جذابی است، بلکه مفاهیم مهمی از زندگی را هم در خود جای داده است. بیشک شما هم از خواندن آن لذت خواهید برد.
۳. ماشین زمان از بهترین کتاب های علمی تخیلی
نویسنده: اچ جی ولز
مترجم (پیشنهاد کاربران): فرید جواهرکلام
انتشارات (پیشنهاد کاربران): علمی و فرهنگی
تعداد صفحه: ۲۰۳
سفر در زمان همیشه آرزوی نسل بشر بوده و هست. ولز، نویسنده موفق کتاب ماشین زمان، سفر در زمان را برای مخاطب دستیافتنی و ملموس میکند. کتاب آنقدر زیبا و جذاب نوشته شده است که احساس میکنید بخشی از گروه تحقیقاتی این اختراع بینظیر هستید و سپس با سفر در زمان شاهد اتفاقات جالب و دنیاهای متفاوت خواهید بود.
اگر طرفدار ژانر علمیتخیلی هستید، کتاب ماشین زمان را بخوانید. بدون شک ماشین زمان یکی از ۱۰ کتاب برتر علمیتخیلی در دنیاست.
۴. دنیای قشنگ نو
نویسنده: آلدوس هاکسلی
مترجم (پیشنهاد کاربران): سعید حمیدیان
انتشارات (پیشنهاد کاربران): نیلوفر
تعداد صفحه: ۲۹۵
داستان این کتاب درباره خلق دنیایی است که کاملا با دنیای امروز فرق دارد، آرمانشهری خاص با شعار «اشتراک، یگانگی، ثبات». در این آرمانشهر، یک کارخانه انسانسازی وجود دارد و افراد بهشیوهای خاص ساخته میشوند. در این دنیا دیگر جنگ و درد و رنج وجود ندارد، اما خانواده، مطالعه و یادگیری هم از بین میروند. این شهر را کسی بهنام «فورد» رهبری میکند و قرار است طی ۵۰۰ سال ساخته شود.
طرف دیگر ماجرا، شخصیتهاییاند که مخالف این پیشرفت هستند. آنها معتقدند ارزش تفکر، مطالعه و خانواده بیشتر از رسیدن به این میزان پیشرفت است. آلدوس با هنر فوقالعادهاش این دو سطح تفکر را با هم ترکیب کرده است. اگر از طرفداران کتابهای علمیتخیلی هستید، این کتاب ویژه را از دست ندهید!
۵. روبات کامل
نویسنده: آیزاک آسیموف
مترجم (پیشنهاد کاربران): سعید سیمرغ
انتشارات (پیشنهاد کاربران): هوانورد
تعداد صفحه: ۸۲۸
آیزاک آسیموف یکی از بزرگترین نویسندگان علمیتخیلی است. او در کتاب «روبات کامل» دنیایی ماشینی را خلق میکند که در آن، روباتها از انسانها انسانتر هستند! این کتاب تحولی در بینش و تخیل علاقهمندان به دنیای فرابشری ایجاد کرد. آسیموف ۳ قانون کلی برای دنیای ماشینیاش وضع کرد و دنیای جدیدش را بر اساس همین ۳ قانون شکل داد:
- ربات نباید به انسان آسیب برساند یا در اثر اقدامنکردن اجازه بدهد انسانی آسیب ببیند.
- ربات باید از دستورات انسانها اطاعت کند مگر اینکه با قانون اول مغایرت داشته باشند.
- ربات باید از خودش محافظت کند، البته اگر چنین حفاظتی با قانون اول یا دوم مغایرت نداشته باشد.
اگر به دنیای رباتها و زندگی فرابشری علاقهمندید، قطعا این کتاب برایتان بسیار خاطرهانگیز خواهد شد.
۶. ۱۹۸۴از بهترین کتاب های علمی تخیلی
نویسنده: جورج اورول
مترجم (پیشنهاد کاربران): حمیدرضا بلوچ
انتشارات (پیشنهاد کاربران): مجید (به سخن)
تعداد صفحه: ۲۸۸
«اگر روند تاریخ تغییر نکند، انسانها انسانیت خود را از دست میدهند.» این جمله عقیده جورج اورول، نویسنده کتاب ۱۹۸۴ است. او بر اساس این باور که انسان نیاز به تغییر دارد رمان ۱۹۸۴ را نوشته است. در رمان ۱۹۸۴، با دنیایی مواجه میشویم که در آن همهچیز متفاوت است و قوانین و ساختار زندگی دچار تغییرات اساسی شدهاند.
برای آشناشدن با این پادآرمان شهر، میتوانید در یکی از بهترین کتاب های علمی تخیلی با تخیل قوی جورج اورول همراه شوید و این شاهکار را بخوانید.
۷. فارنهایت ۴۵۱
نویسنده: ری برادبری
مترجم (پیشنهاد کاربران): معین محب علیان
انتشارات (پیشنهاد کاربران): میلکان
تعداد صفحه: ۱۴۸
۴۵۱ درجه فارنهایت دمای سوختن کاغذ است. اگر کسی بخواهد کتابها را از بین ببرد، باید آنها را در این دما بسوزاند. کتاب فارنهایت ۴۵۱ از همین حقیقت ایده گرفته است، دنیایی که در آن کتابخواندن جرم است. برادبری در این کتاب علمیتخیلی قصد دارد به ما هشدار بدهد و بگوید با بستن مسیر تفکر در جامعه چه اتفاقاتی رخ خواهد داد. همچنین جایگاه ادبیات را بیشتر نشان میدهد و میگوید دنیای بدون کتاب و ادبیات چه شکلی خواهد بود.
اگر مایلید بیشتر با خطرات پیشرفت فناوری آشنا شوید، این کتاب به شما دیدگاه خوبی خواهد داد.
۸. جنگاوران اختر ناو
نویسنده: رابرت ای. هینلین
مترجم (پیشنهاد کاربران): پیمان اسماعیلیان خامنه
انتشارات (پیشنهاد کاربران): گل آرا
تعداد صفحه: ۲۷۲
نویسنده این کتاب با استفاده از ماجرای سرباز فیلیپینی ۱۸سالهای جنگ و آینده جنگ در دنیا را به ما نشان میدهد؛ اینکه در آینده جنگها چگونه خواهند بود، چه ابزارهایی ساخته خواهند شد و قدرتمندان چگونه به پیروزی خواهند رسید. در واقع در این کتاب با دنیایی آشنا خواهیم شد که هنوز با آن بسیار فاصله داریم و تخیل ناب هینلین آن را به ما نشان میدهد.
اگر طرفدار کتابهای جنگی در فضای علمیتخیلی هستید، این کتاب برای شماست!
۹. چینخوردگی در زمان
نویسنده: مادلین لینگل
مترجم (پیشنهاد کاربران): گلناز صالح کریمی
انتشارات (پیشنهاد کاربران): هوپا
تعداد صفحه: ۲۰۰
مگ و برادر کوچکش چارلز والاس در کنار دوست جدیدشان، کالوین، زندگی ساده و شادی دارند. اما ورود مهمانی ناخوانده به زندگی آنها سرآغاز سفری هیجانانگیز و تخیلی است؛ سفر به کهکشانها، آشنایی با موجودات عجیب و البته تداخلات زمانی پیدرپی.
این کتاب که از بهترین کتاب های علمی تخیلی برای نوجوانان است، زبان شیوایی دارد و مخاطب سفری هیجانانگیز را با شخصیتهای کتاب تجربه خواهد کرد.
۱۰. آیا آدممصنوعیها خواب گوسفند برقی میبینند؟
نویسنده: فیلیپ کی دیک
مترجم (پیشنهاد کاربران): سید محمدرضا باطنی
انتشارات (پیشنهاد کاربران): روشنگران و مطالعات زنان
تعداد صفحه: ۳۰۴
دغدغه دیک درباره انسان مدرن و جامعه فرابشری باعث خلق این کتاب جذاب شده است. او در این کتاب به انسانماندنِ افراد در آینده شک کرده است. او احساسات و عواطف انسانی را در مقابل ذات پیشرفته انسانِ آینده قرار میدهد و با این ترفند دنیایی خلق میکند که در آن با تبعات خیالی دنیای مدرن مواجه میشویم.
اگر شما هم به چنین قصههایی علاقهمندید، این کتاب انتخاب خوبی برایتان خواهد بود.
شما بگویید
در این مقاله شما را با ۱۰ تا از بهترین کتاب های علمی تخیلی آشنا کردیم. شما کدامیک از کتابهای معرفیشده را خواندهاید؟ نکتهای هست که بخواهید درباره آن کتاب با ما به اشتراک بگذارید؟ راستی بهنظرتان جای چه کتاب دیگری در فهرست ما خالی است؟ لطفا نظر خود را در بخش «ارسال دیدگاه» با ما به اشتراک بگذارید. قطعا برایمان ارزشمند خواهد بود.
نبرد با شیاطین و سرزمین اشباح اثر دارن شان پس چی؟
محمدامین عزیز، مجموعههایی که گفتی در دسته فانتزیها قرار میگیرن. 🙂🌹
فک میکنم این سبک فقط برا تابستونا واسه علاف جماعت بگیره بخونه 🤦همشون هم ژانر تینیجر دارن و برمبنای تخیل ساخته شدن اعتقاد داشت یعنی مابقی هم وجود دارن شیفتگان هری پاتر 🤣🤣🤣پرسی جکسون مزخرفه؟از کی تا حالا هیکاتی بوده ، مابقی نبودن ؟راستی بازیگر ملاک نیس به نظرم نقاشی ها بیشتر ملاکن که هردو یکین منظورم آنابث و هرماینی