تعیین سطح زبان انگلیسی چیست و چرا باید انجامش دهیم؟

0

تجربه‌های تازه و محیط‌های جدید همیشه پر از ابهام و رمزوراز هستند. مثلا وقتی وارد محیطی جدید می‌شوید، دلتان می‌خواهد هرچه زودتر بفهمید آنجا چه‌خبر است و قرار است چه اتفاق‌هایی بیفتد. آدم‌ها و سیستم جدید هم دقیقا همین حس را به شما دارند و می‌خواهند درباره شما بیشتر بدانند. حالا فرض کنید آن محیط محیطی آموزشی باشد مثل آموزشگاه زبان. در این آموزشگاه باید شما را بشناسند و سطح زبانتان را بدانند تا بتوانند راهنمایی‌تان کنند و در مسیر رسیدن به هدف همراهتان باشند.

در چنین موقعیتی تعیین سطح زبان انگلیسی به کار می‌آید و با پاسخ به سؤالات تعیین سطح زبان، نقطه‌های تاریک روشن می‌شوند.

  • آموزشگاه زبان باید میزان آشنایی‌تان با مهارت‌های چهارگانه زبان را بداند. این مهارت‌ها عبارت‌اند از Listening یا شنیدن، Writing یا نوشتن، Speaking یا مکالمه و Reading یا خواندن. شما با توجه به آموزش‌های مدرسه و تلاش‌های قبلی‌تان برای یادگیری زبان انگلیسی، تا حدی با مهارت‌های زبان انگلیسی آشنا هستید و تعیین سطح زبان میزان آشنایی‌تان را کاملا مشخص می‌کند.
  • پس از تعیین سطح زبان، شما هم دقیق‌تر خودتان را می‌شناسید و به جایگاه واقعی‌ زبان‌آموزی‌تان پی می‌برید.
  • هدف شما یادگیری زبان انگلیسی است و با شرکت در آزمون تعیین سطح زبان مسیر رسیدن به این هدف برایتان مشخص‌تر می‌شود. مثلا می‌فهمید به کدام مهارت تسلط بیشتری دارید و برای تقویت کدام مهارت باید بیشتر تلاش کنید.

بهتر است حواستان به این نکته هم باشد که بعضی از مؤسسه‌ها تعیین سطح زبان را انجام می‌دهند، ولی بیشتر از اینکه به شما اهمیت بدهند، به پرشدن کلاس‌های خودشان و به حدنصاب رسیدن دوره‌های آموزشی‌شان اهمیت می‌دهند. بنابراین ممکن است شما را در کلاسی بالاتر یا پایین‌تر از سطح واقعی خود ثبت‌نام کنند. بهتر است قبل از انتخاب مؤسسه یا کلاس آنلاین، حواستان به این نکته باشد.

چه روش‌هایی برای تعیین سطح زبان وجود دارد؟

  1. تعیین سطح زبان به‌صورت کتبی
  2. تعیین سطح زبان به‌صورت شفاهی
  3. تعیین سطح زبان به‌صورت آنلاین

1.ویژگی‌های آزمون تعیین سطح کتبی

هرآنچه از زبان انگلیسی بلدید در مغزتان جای دارد، از حروف الفبا گرفته تا پیچیده‌ترین نکته‌های گرامری. هدف از آزمون تعیین سطح زبان کتبی هم دقیقا این است که مشخص شود در ذهن شما چه می‌گذرد و چقدر با زبان انگلیسی آشنا هستید. این دانش زبانی به‌صورت غیرفعال یا Passive در ذهنتان وجود دارد و حتی شاید خودتان هم به بخش‌هایی از آن آگاه نباشید.

خوبی تعیین سطح زبان انگلیسی کتبی این است که استرس خاصی به شما وارد نمی‌شود و می‌توانید روی سؤالات تمرکز کنید و در مدت‌زمان تعیین‌شده بهشان پاسخ دهید.

سؤالات تعیین سطح زبان در آزمون کتبی معمولا از آسان به سخت مرتب می‌شوند. شما اول با سؤالات آسان‌تر مواجه می‌شوید و هرچقدر جلو می‌روید باید به سؤال‌های سخت‌تری جواب بدهید.

راستش را بخواهید در آزمون کتبی زبان انعطاف خاصی وجود ندارد و همه‌چیز از پیش مشخص شده است. به‌علاوه بیشتر اطلاعات گرامری شما سنجیده می‌شود و از سنجش Listening و Speaking خبری نیست.

2.ویژگی‌های آزمون تعیین سطح شفاهی

حال‌وهوای آزمون تعیین سطح زبان شفاهی با آزمون کتبی متفاوت است. برای انجام این‌ آزمون، مصاحبه‌کننده روبه‌روی شما می‌نشیند و سؤال‌های متفاوتی ازتان می‌پرسد. استرس این آزمون به‌مراتب بیشتر از آزمون کتبی است و ممکن است حتی باعث شود شما بعضی از مطالب را فراموش کنید.

در آزمون شفاهی تمرکز روی دانش زبانی فعال یا Active است و مصاحبه‌کننده هم‌زمان به نحوه‌ی تلفظ، لهجه، سرعت و دقت و زبان بدن شما توجه می‌کند.

وقتی در آزمون تعیین سطح شفاهی شرکت می‌کنید، بیشتر مهارت‌ شنیداری و گفتاری شما سنجیده می‌شود.

تعیین سطح شفاهی حتما در آموزشگاه یا مؤسسه زبان انجام نمی‌شود. شما می‌توانید فردی مسلط را پیدا کنید و از او بخواهید برای تعیین سطح زبان کمکتان کند.

3.ویژگی‌های آزمون تعیین سطح آنلاین

این روزها بیشتر کارها را می‌توانید اینترنتی انجام دهید. تعیین سطح زبان هم از این قاعده مستثنا نیست. شما می‌توانید به‌جای اینکه به مؤسسه آموزش زبان بروید، در خانه بنشینید و اینترنتی در آزمون تعیین سطح زبان شرکت کنید.

آزمون‌های آنلاین برای تعیین سطح زبان انگلیسی کاملا مناسب هستند، زیرا:

  • در این آزمون‌ها خبری از نگرانی و استرس نیست.
  • مهارت‌های چهارگانه زبان انگلیسی کاملا سنجیده می‌شوند.
  • اعتمادبه‌نفس‌تان در مقایسه با آزمون‌های حضوری بیشتر است و درنتیجه بهتر می‌توانید دانش زبانی‌تان را به‌ کار بگیرید.

آزمون CEFR چیست و چطور سطح زبان را مشخص می‌کند؟

فرض کنید در آزمون تعیین سطح شرکت کردید. چطور باید بگویند که تسلط شما چقدر است؟ مثلا بگویند در حد متوسط با زبان انگلیسی آشنا هستید؟ عبارت‌های «مبتدی»، «متوسط» یا «حرفه‌ای» خیلی گنگ هستند و نمی‌توانند سطح شما را دقیق بیان کنند.

سال ۲۰۰۱، سیستمی طراحی و معرفی شد که توانست تا حدی این مشکل را رفع کند. در سیستم CEFR زبان‌آموزان در ۳ سطح کلی دسته‌بندی می‌شوند:

  1. A یا Basic (پایه)
  2. B یا Independent (مستقل)
  3. C یا Proficient (ماهر)

هرکدام از این سطوح خودشان به ۲ سطح جداگانه و جزئی‌تر تقسیم می‌شوند. این‌طوری ۶ سطح وجود خواهد داشت که زبان‌آموزان بر اساس میزان توانایی، مهارت و دانش زبانی‌شان در یکی از این سطوح قرار می‌گیرند.

برای هرکدام از این سطوح استانداردهایی وجود دارد که در ادامه درباره‌شان توضیح می‌دهیم:

1.سطح A1

  • زبان‌آموز سطح A1 جمله‌های ساده را می‌فهمد.
  • می‌تواند با استفاده از جمله‌ها و عبارت‌های ساده وارد گفت‌وگو شود.
  • توانایی معرفی خودش را دارد.
  • می‌تواند محل زندگی و شغلش را بگوید و از طرف مقابلش هم درباره اینها سؤال کند.

2.سطح A2

  • زبان‌آموز سطح A2 می‌تواند درباره علایقش با جمله‌های ساده حرف بزند. مثلا درباره شغل موردعلاقه‌اش، غذاهایی که دوست دارد و ورزشی که انجام می‌دهد خیلی ساده حرف بزند.
  • بحث‌های ساده‌ای مثل وضعیت آب‌وهوا و اتفاق‌های روزمره را متوجه می‌شود و می‌تواند درباره‌شان کمی گفت‌وگو کند.
  • علاوه بر اینها، می‌تواند درباره معنای عبارت‌هایی که نمی‌فهمد از دیگران سؤال کند.

3.سطح B1

  • در این سطح زبان‌آموز دیگر مبتدی نیست و مستقل می‌شود.
  • می‌تواند از پس خودش بربیاید و در موقعیت‌های تکراری کاملا موفق عمل می‌کند. مثلا در سفر مشکلی ندارد و در فرودگاه و هتل و رستوران به‌راحتی با دیگران صحبت می‌کند.
  • جمله‌های مختلف درباره کار و تفریح و شغل را خوب متوجه می‌شود البته هنوز با استعاره‌ها، کنایه‌ها و اصطلاحات خاص آشنایی ندارد.
  • حین گفت‌وگو می‌تواند از آرزوها، تجربه‌ها و برنامه‌های زندگی‌اش حرف بزند.

    4. سطحB2

  • می‌تواند با فردی انگلیسی وارد مکالمه شود.
  • متن‌های تخصصی با اطلاعات فنی را می‌فهمد.
  • می‌تواند درباره موضوعی مشخص متنی کامل با پیوستگی کافی و تحلیل‌های دقیق بنویسد.

5.سطح C1

  • زبان‌آموز در این مرحله هیچ مشکلی برای گفت‌وگو در موقعیت‌های مختلف ندارد و می‌تواند به‌راحتی در هر زمینه‌ای حرف بزند.
  • برای حضور در محیط‌های شغلی و تحصیلی هیچ مشکلی نخواهد داشت و می‌تواند به‌راحتی از پس خودش بربیاید.
  • برای درک کنایه‌ها، استعاره‌ها و جمله‌های دوپهلو مشکلی ندارد.
  • مهارت نوشتاری خیلی خوبی دارد و حتی می‌تواند ساختارهای اشتباه گرامری و نوشته‌های ضعیف را بشناسد.

6.سطح C2

  • این مرحله آخر ماجراست و زبان‌آموز از نظر توانایی مکالمه، درک مطلب و از این قبیل فرقی با فردی بومی ندارد.
  • هر کتابی را که دوست داشته باشد به‌راحتی می‌خواند و هر متنی بخواهد می‌نویسد.
  • هنگام مکالمه برای پیداکردن کلمه‌های مناسب هیچ مشکلی ندارد.
  • می‌تواند متن‌های مختلف را خلاصه و کوتاه کند.

 

در آزمون‌های تعیین سطح زبان و مصاحبه‌های انگلیسی بیشتر چه سؤال‌هایی پرسیده می‌شود؟

تعیین سطح زبان شفاهی از روش‌های معمول تعیین سطح در خیلی از مؤسسه‌هاست. حتما دلتان می‌خواهد از قبل برای حضور در جلسه تعیین سطح آماده باشید و کمی درباره‌اش بدانید. در ادامه، چند سؤال رایجی را نوشته‌ایم که ممکن است در این جلسه‌ها ازتان بپرسند.

1.لطفا خودتان را معرفی کنید

این اولین سؤالی است که در آزمون تعیین سطح زبان از شما می‌پرسند. بنابراین بهتر است قبل از تعیین سطح زبان حتما روش درست معرفی خودتان را یاد بگیرید.

سؤال‌های تعیین سطح زبان معمولا با این عبارت‌ها شروع می‌شوند:

Please introduce yourself

Tell me about yourself

 

2.درباره علاقه‌مندی‌هایتان توضیح دهید

What are your hobbies?

What’s your favorite activities?

بعد از اینکه خودتان را معرفی کردید، احتمالا ازتان می‌خواهند که درباره علاقه‌مندی‌هایتان صحبت کنید. مثلا می‌توانید درباره تفریحات خود یا ورزش محبوبتان حرف بزنید.

3.از آینده و اهدافی که دارید حرف بزنید

What are your Goals?

Do you have any plan for your future?

می‌توانید قبل از تعیین سطح زبان به این مسئله فکر کنید تا موقع جواب‌دادن به سؤال‌ها آماده باشید. در پاسخ به این سؤال‌ها می‌توانید از اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت‌تان حرف بزنید و بگویید در کار، زندگی و تحصیل قرار است به کجا برسید.

4.در چه رشته‌ای درس می‌خوانید؟ شغل پدر یا مادرتان چیست؟

Which course do you study?

What does your mother/father do?

یکی از سؤال‌هایی که هنگام تعیین سطح زبان به‌احتمال زیاد ازتان می‌پرسند درباره رشته تحصیلی‌تان است. بنابراین باید بتوانید چند جمله‌ای درباره رشته تحصیلی‌تان حرف بزنید. همچنین ممکن است درباره شغل والدینتان هم از شما سؤال شود.

 

5.در طول روز چه کارهایی انجام می‌دهید؟ اوقات فراغت‌تان را چطور می‌گذرانید؟

What’s your daily routine?

What do you usually do in your free time?

مصاحبه‌کننده این سؤال‌ها را از شما می‌پرسد تا از دایره واژگان شما، میزان تسلطتان به گرامر و توانایی مکالمه شما آگاه شود.

6.نقاط قوت و ضعفتان چیست؟ چه ویژگی‌های شخصیتی‌ای دارید؟

What are your weaknesses?

How is your personality?

هرچه می‌گذرد سؤال‌ها سخت‌تر و پیچیده‌تر می‌شوند و شما باید از واژه‌های بیشتر و سخت‌تری برای بیان حالت‌ها و ویژگی‌هایتان استفاده کنید.

قبل از آزمون تعیین سطح می‌توانید به جواب این سؤال‌ها فکر کنید تا بعدا راحت‌تر بتوانید بهشان پاسخ دهید.

 

7.دلایلتان برای یادگیری انگلیسی یا این شغل چیست؟

Reasons You Want this Job

Why do you want to learn English?

این سؤال‌ها همیشه برای تعیین سطح زبان پرسیده نمی‌شوند. گاهی در مصاحبه شغلی هم چنین سؤال‌هایی به زبان انگلیسی ازتان می‌پرسند. بهتر است از قبل به دلایل خود فکر کنید و در جلسه صادقانه درباره‌شان حرف بزنید.

8.انواع سؤال‌های چالشی

به‌نظر شما خوشبختی چیست؟ موفقیت را چطور معنی می‌کنید؟ چه چیزهایی باعث آزارتان می‌شوند؟ چنین سؤال‌هایی هم ممکن است در جلسه تعیین سطح زبان یا در مصاحبه‌های انگلیسی ازتان پرسیده شوند.

تعیین سطح زبان با استفاده از اپلیکیشن زبانشناس

روش ساده و کاربردی دیگری هم برای تعیین سطح زبان وجود دارد. شما می‌توانید از سیستم تعیین سطح اپلیکیشن زبانشناس استفاده کنید. آزمون تعیین سطح زبان اپلیکیشن زبانشناس می‌تواند دایره واژگان شما را مشخص کند.

به‌طور کلی اگر دایره لغات انگلیسی‌تان کمتر از ۱۰۰۰ واژه باشد، مبتدی هستید. اگر ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ واژه بدانید، در حد متوسط هستید و اگر بیش از ۵۰۰۰ واژه انگلیسی بلد باشید، سطحتان بین سلیس تا پیشرفته خواهد بود.

بعد از اینکه تعیین سطح زبان توسط اپلیکیشن زبانشناس انجام شد، می‌توانید با استفاده از داستان‌ها، پادکست‌ها و مکالمه‌های اپلیکیشن زبانشناس یادگیری‌تان را شروع کنید و قدم به قدم به هدفتان نزدیک‌تر شوید.

لب کلام

افراد بر اساس میزان تسلط به زبان انگلیسی به ۳ دسته کلی مبتدی، متوسط و پیشرفته تقسیم می‌شوند. بر اساس سیستم CEFR هرکدام از این مراحل خودشان به ۲ دسته تقسیم می‌شوند و برای خودشان ویژگی‌هایی دارند که در این مطلب به‌طور کامل درباره همه‌شان توضیح دادیم.

علاوه بر این، انواع روش‌های تعیین سطح زبان را مشخص و کامل معرفی کردیم.

روش‌های متنوعی برای تقویت زبان انگلیسی وجود دارد. برای تعیین سطح زبان هم دقیقا همین‌طور است و شما به‌کمک روش‌های مختلفی از قبیل شرکت در آزمون تعیین سطح زبان و تعیین سطح به کمک اپلیکیشن زبانشناس می‌توانید سطح زبان انگلیسی‌تان را مشخص کنید. بعد از اینکه جایگاهتان مشخص شد، کمر همت ببندید و برای رسیدن به هدف تلاش کنید. مطمئن هستیم دیر یا زود به مقصدتان می‌رسید!

اصول و روش‌هایی کاملا عملی برای یادگیری سریع و ماندگار هر زبان جدید



ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هر سوالی داری از
هوش مصنوعی رایگان چطور
بپرس!

close icon
close icon