درمان یبوست در بارداری با ۵ راهکار موثر و ایمن
یبوست با سه نشانهی کلی یعنی حرکات نامناسب روده، درد در ناحیهی شکم و دفع سخت مدفوع همراه است. بسیاری از خانمها در زمان بارداری علائم یبوست را تجربه میکنند. تغییرات هورمونی، فشار رحم و کاهش میزان آهن قبل از زایمان میتواند از عوامل اصلی یبوست در بارداری باشد. در این مقاله بیشتر با علل و روشهای درمان یبوست در بارداری آشنا میشوید. با «چطور» همراه باشید.
چرا زنان باردار دچار یبوست میشوند؟
افزایش هورمون پروژسترون در دوران بارداری سبب شل شدن عضلات بدن و بهویژه عضلات روده میشود. حرکت کُند روده سبب میشود تا فرایند هضم آهسته صورت بگیرد؛ این اتفاق میتواند سبب یبوست شود.
براساس پژوهشی که در یکی از مجلات اسکاندیناوی منتشر شده است، یبوست در بارداری بسیار متداول است و تقریبا سهچهارم زنان باردار، یبوست یا سایر مسائل مربوط به روده را تجربه میکنند.
برای کاهش یبوست، روشها و مجموعهی کاملی از داروها وجود دارند، اما بارداری سبب محدود شدن راهحلها خواهد شد.
برای رفع یبوست در بارداری روشهای زیر را دنبال کنید
۱. رژیم پُرفیبر
رژیم غذایی پُرفیبر به درمان یبوست در بارداری کمک میکند. همچنین فیبر، آنتی اکسیدان ها و ویتامین های مورد نیاز زنان باردار را تأمین میکند. زنان باردار باید روزانه ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر مصرف کنند تا سلامتی آنها حفظ شود.
برای تأمین این میزان فیبر، میتوانید با مقداری تمشک، سیب، موز، انجیر و توتفرنگی، سالاد میوهی تازه درست کنید یا مقداری ذرت شیرین، کلم بروکلی و هویج را کباب کنید و یک غذای لذیذ برای خود تهیه کنید.
۲. تأمین رطوبت بدن
تأمین رطوبت بدن در دوران بارداری بسیار مهم است و تقریبا در زمان بارداری باید دوبرابر آب دریافت کنید. زنان باردار باید روزانه ۱۲ لیوان آب بنوشند. این کار کمک میکند تا روده نرم بماند و غذا بهراحتی درون دستگاه گوارش حرکت کند.
۳. وعدههای غذایی کوچک
سعی کنید وعدههای غذایی روزانه خود را به ۵ یا ۶ وعدهی کوچک در طول روز تقسیم کنید. این کار به کاهش یبوست کمک میکند و سبب میشود تا معده بدون کارِ زیاد، بتواند غذا را هضم کند و غذا بهراحتی از روده و کلون عبور کند. وعدههای غذایی پُرحجم معده را پُر میکند و دستگاه گوارش بهسختی میتواند روند هضم غذای مصرفی را انجام دهد.
۴. ورزش کردن
فواید ورزش را دستکم نگیرید. انجام حرکات منظم ورزشی میتواند به کاهش یبوست کمک کند. ورزش، رودهی شما را تحریک میکند. زنان باردار باید هفتهای سه بار و هر بار بهمدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ورزش کنند.
گزینههای ورزشی نامحدود است. بهعنوان مثال میتوانید در مسیرهای موردعلاقهی خود پیاده روی کنید، شنا کردن را در برنامه خود بگنجانید یا در یک بعدازظهرِ آرام حرکات یوگا مخصوص بارداری را انجام دهید.
دربارهی اینکه چه ورزشی برای شما و فرزندتان مناسب است، با پزشک خود مشورت کنید.
۵. مُسهِل (نرمکنندهی مدفوع)
درصورتیکه روشهای طبیعی مؤثر نباشد، در بعضی مواقع پزشک برای کمک به رفع یبوست در خانمهای باردار، برای مدت زمان کوتاهی مسهل (نرمکننده) مدفوع مانند کولاک (Colace) تجویز میکند (مصرف طولانیمدت این داروها میتواند سبب کمبود آب و تغییر تعادل الکترولیت بدن شود).
نرمکنندهی مدفوع به نرم شدن روده کمک میکند، بنابراین دفع راحتتر میشود. مصرف این مواد بهخصوص در خانمهایی که بهدلیل مصرف مکمل های غذایی آهن دچار یبوست میشوند، بسیار مفید است؛ معمولا پزشک این مُسهِلها را به همراه قرص آهن تجویز میکند.
نرمکنندهی مدفوع نوعی دارو است. بنابراین بهتر است قبل از مصرف، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
مطالبی که میذارید خیلی مفیدن ممنونم
از لطف شما ممنونم دوست عزیز
تشکر از مطالب مفیدتون
از لطف شما کمال تشکر را دارم
ازینکه مطالب به روز و کاربردی رو در سایت میذارید خیلی ممنونم
سپاس فراوان از شما