کتاب الفبای قراردادهای تجاری؛ هرآنچه که باید درباره عقد قرارداد بدانید
زندگی این روزهای ما، با حقوق و قوانین متعددی گره خورده است. این روزها، برای بخشیدن وجهه حقوقی به هر کاری، باید آن را در قراردادی ثبت کنیم. از رهن و اجاره و بیع گرفته تا انواع قراردادهای کاری و… . آیا از مسائل مربوط به عقد قراردادهای مختلف خبر دارید؟ آیا با حقوق و تکالیفی که با امضای قراردادی به شما واگذار میشود آشنا هستید؟ اگر جواب شما خیر است، تا انتهای این مطلب با ما باشید.
شناسنامه کتاب
- نام کتاب: الفبای قراردادهای تجاری
- نویسندگان: افروز صمدی، فائزه آخوندی
تهیهشده در آکادمی نبضینو
درباره کتاب الفبای قراردادهای تجاری
حتما شنیدهاید که میگویند هیچوقت پای برگهای را نخوانده امضا نکنید! این اصل، اولین قدم مهم در آشنایی با حقوق مربوط به عقد قراردادها است. قراردادها، بهعنوان سند، ارزش قانونی دارند و میتوانند بهعنوان مدرک، قابل استناد باشند. حتما درک میکنید که چقدر آشنایی با حقوق قراردادها و تنظیم اسناد مربوط به قرارداد، برای ما حیاتی و مهم است. پس اگر در زندگی روزمرهتان به قراردادی برخورد کردید که یک طرف آن شما بودید، حتما با مطالعه و آگاهی کافی آن را امضا کنید یا در تنظیم آن شریک شوید.
در این زمینه، کتاب الفبای قراردادهای تجاری، که دو متخصص حقوق خصوصی و عمومی آن را نوشته شدهاند، به کار شما میآید و راهنمای خوبی برایتان محسوب میشود. این کتاب که زیروبم قراردادهای تجاری را برای شما توضیح داده است، در چند فصل، به بررسی تخصصی هر جزء قرارداد میپردازد تا شما بتوانید با آشنایی کامل از جزئیات یک قرارداد، سراغ آن بروید.
این کتاب در ۱۳ فصل، تدوین شده است. هر فصل به یکی از موضوعات زیر اختصاص دارد:
- عنوان قرارداد؛
- مقدمهی قرارداد؛
- موضوع قرارداد؛
- مدت قرارداد؛
- مبلغ قرارداد؛
- تعهدات طرفین؛
- فورس ماژور؛
- فسخ قرارداد؛
- وجه التزام قراردادی؛
- قانون حاکم؛
- حل اختلاف؛
- اقامتگاه طرفین؛
- تعداد مواد و نسخ قرارداد.
احتمالا شما هم مثل من، درصد زیادی از عناوین فصول را دقیقا نمیشناسید و با آن آشنایی ندارید، اما باید بدانید که دانستن و آشنایی با آنها، برای زندگی روزمرهای که پر از قول و قرارداد است، ضروری بهنظر میرسد. زیرا این ناآشنایی ممکن است باعث ضرر شود. نکته مهم اینکه، برای درک این مفاهیم، حتما باید به منابع معتبر و دستهاول مراجعه کنید و یا از متخصصان خبره در این زمینه مشورت بگیرید. بههمینخاطر من به شما توصیه میکنم که حتما این کتاب را برای خود داشته باشید تا در مواقع لزوم به آن رجوع کنید.
یادتان باشد که آشنایی با حقوق و تکالیف قانونیتان، اولین و مهمترین قدم در گرفتن حقتان در هر جایی است.
قسمتی از کتاب
اصولا در مورد هر عقد، قانونگذار تعهداتی را بر طرفین بار کرده است که این تعهدات در قوانین ذکر شدهاند. برای نمونه در مورد قرارداد یا عقد بیع، قانونگذار بیان داشته که فروشنده (بایع) باید موضوع معامله (مبیع) را به خریدار تحویل بدهد و خریدار نیز گفته در ازای آن باید مبلغ معامله (ثمن) را بپردازد. در این فرض اگر طرفین دو تعهدشده (یعنی تحویل مبیع و پرداخت ثمن) را در قرارداد و ذیل تعهدات طرفین ذکر نکنند، بهدلیل اینکه قانون این تعهدات را بر آنها بار کرده است، ناگزیر از انجام آنها هستند و طرف دیگر میتواند الزام آنها به انجام تعهد مذکور را از دادگاه طلب کند. به این تعهدات، تعهدات قانونی گفته میشود که در مقابل تعهدات قراردادی یعنی تعهداتی که در متن قرارداد ذکر شدهاند، قرار دارد. باید توجه داشت که تعهدات قراردادی بهدلیل ذکر در قرارداد بهآسانی قابل اثبات و استناد است؛ بنابراین بهتر است تمامی تعهدات ولو تعهدات قانونی در متن قرارداد ذکر شوند.