۸ راه مؤثر برای انگیزه دادن به کارمندان

0

این روزها همه از فرهنگ خلاق شرکت‌هایی مثل گوگل و نت‌فلیکس خبر دارند. این شرکت‌ها می‌دانند چطور استعدادها را شکوفا و نسل جوان را جذب کنند. موفقیت این شرکت‌ها نشان می‌دهد که دادن انواع جوایز و مزایا به کارمندان چقدر مفید است، اما عده‌ای هم می‌گویند جایزه زیادی شاید جلوی خلاقیت را بگیرد. حالا مسئله این است که چطور می‌توانیم حد وسط این دو را پیدا کنیم؟ وقتی درباره شرکت‌هایی حرف می‌زنیم که مثل گوگل بزرگ نیستند، سختی کار اجرای ایده‌هایی است که در دسترس و واقع‌گرایانه باشند. اگر می‌خواهید عناصر مدرن و متحول‌کننده فرهنگ کسب‌وکار را به شرکت خودتان بیاورید، یکی از ایده‌های راحت و کم‌خرج این مقاله را امتحان کنید.

۱. جلسات را بیرون شرکت برگزار کنید

جلسه‌های کاری معمولا در فهرست کارهای موردعلاقه کارمندان نیستند و شاید همین باعث می‌شود داشتن ایده‌های جدید و پیشرفت در کارها کمی سخت شود. با کار ساده‌ای مثل برگزارکردن جلسه‌ها در کافه‌ نزدیک شرکت می‌توانید کارمندانتان را غافل‌گیر کنید. این‌طوری هم محیطشان عوض می‌شود و هم جلسه‌تان را با بازدهی بیشتری برگزار کرده‌اید! اگر هر هفته با مدیران بخش‌ها جلسه دارید، این بار جلسه را در رستورانی برگزار کنید که خوراکی‌های خوشمزه و نوشیدنی‌های گوارا دارد!

رونیکس

۲. برای کارمندان غذا بگیرید

شرکت ایدئال هر روز برای کارمندانش غذا تهیه می‌کند. اگر ایدئال بودن برایتان مقدور نیست، می‌توانید با تهیه یک وعده غذای آماده در یک روز کاری شلوغ، به کارمندانتان نشان بدهید که بهشان اهمیت می‌دهید. تازه این‌طوری یکی از نگرانی‌های آن روزشان را هم کم می‌کنید!

بخش حسابداری شرکت غرق در کارهای فصل پرداخت مالیات‌ است؟ در این هفته‌های کاری طولانی، برای حسابدارهایتان چند وعده غذا بگیرید و خوشحالشان کنید!

۳. در تعیین ساعت‌ کار منعطف باشید

مقررات سفت و سخت کار از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر کم‌کم دارد به تاریخ می‌پیوندد. یکی از روش‌های مدرن‌کردن ساعت‌ کار این است که به کارمندان اجازه بدهید خودشان ساعت کار خودشان را مدیریت کنند. به‌جای ارزیابی روزانه دستاوردهای آنها، بهشان وظایف هفتگی محول کنید. بگذارید خودشان تصمیم بگیرند چطوری وقتشان را تقسیم می‌کنند. اگر چهارشنبه عصر کار این هفته انجام شده و خوب هم انجام شده بود، چه عیبی دارد زودتر مرخصشان کنید و پول همان ساعت کاری ۹ صبح تا ۵ عصر را بهشان بدهید؟ این‌طوری خواهید دید که لطفی کوچک در حدِ کمی انعطاف‌پذیر بودن، سرعت و کیفیت کار را چقدر افزایش می‌دهد!

۴. برای مشارکت در کارهای خیریه به کارمندان مرخصی با حقوق بدهید

چنین مزایای بشردوستانه‌ای در بین قشر جوان بسیار پرطرف‌دارند. کارمندان از شرکتی که در کارهای خیرخواهانه دست دارد با افتخار و غرور یاد می‌کنند. اختصاص‌دادن یک روز مرخصی با حقوق برای کار داوطلبانه در یکی از مراکز خیریه نزدیک شرکت، روشی بی‌نظیر است برای تمرین کار گروهی و ایجاد اتحاد بین کارکنان. در ضمن شاید برای تقویت اخلاقیات و حس قدردانی کارمندانتان هم خوب باشد.

۵. مسابقات دوستانه برگزار کنید

کمی‌ رقابت بین کارمندان معجزه می‌کند! اگر در شرکت خود بخش فروش دارید، مسابقه ماهانه «بهترین کارمند» را برگزار کنید. با ایجاد رقابت سالم و فراهم‌کردن امکان گرفتن پاداش، کارمندان بیش از پیش انگیزه می‌گیرند تا خودشان را بیشتر از بقیه بالا بکشند!

۶. به فکر سلامتی کارمندانتان باشید

تندرستی و سلامتی چیزی است که همه نگران آن هستند، اما کمتر برایش وقت پیدا می‌کنند. چرا با دغدغه‌های کارمندانتان مثل دغدغه‌های خودتان برخورد نکنید؟ داشتن زندگی سالم برای سلامت روان و توانایی جسمی ضروری است. این‌ها همان عواملی نیستند که کیفیت کار کارمندانتان را بهتر می‌کنند؟ کمک به آنها و تشویق کردنشان برای در اولویت قراردادن سلامتی‌شان می‌تواند به شادی بیشتر و در نتیجه بازدهی بیشتر منتهی شود. حتی شاید بشود یک قرعه‌کشی برگزار کرد و یک گام‌شمار یا مچ‌بند ورزشی جایزه داد. حتی می‌توانید با باشگاه نزدیک شرکت قرارداد ببندید تا به کارمندان شما تخفیف ویژه بدهد.

۷. جلسات «بخور و بیاموز» برگزار کنید

اگر می‌خواهید محیط کار را لذت‌بخش‌تر کنید، اما ترجیح می‌د‌‌‌هید با فعالیتی سازنده این کار را بکنید، «بخور و بیاموز» برگزار کنید. یک وعده غذا تهیه کنید و در همان حال که کارمندان پشت میز ناهار نشسته‌اند، از یک نفر که اطلاعات کافی دارد تقاضا کنید نکات مفیدی درباره موضوعی مرتبط و مفید ارائه بدهد. به این ترتیب کارمندهایتان نه‌تنها از یک وعده غذای مجانی لذت می‌برند، بلکه در همان حال استراحت دانش شغلی‌شان را هم افزایش می‌دهند.

۸. تفریحات محیط باز را به محیط کار بیاورید

اگر جا کم دارید، شاید اجرای این ایده سخت باشد اما باز هم روش جذابی برای مفرح‌کردن یک روز کاری است. چند سرگرمی جالب در شرکت مهیا کنید، بعد بنشینید و تعامل کارمندانتان را تماشا کنید که کمی خوش می‌گذرانند! می‌شود از یک مربی یوگا یا زومبا خواست در ساعت ناهار در شرکت حاضر شود. ساعت ناهار می‌تواند ساعتی باشد که کارمندان می‌خندند، تفریح می‌کنند و طوری انرژی می‌گیرند که دیگر اثری از آن رخوت بعد ناهار به جا نماند.


در ادامه بخوانید: چرا باید زمانی را به بازی کردن در محیط کار اختصاص دهیم؟
شبکه‌سازی هوشمندانه و تأثیرگذار در محیط کار را از اساتید هاروارد بیاموزید و مسیر شغلی خود را هموار کنید.
منبع inc
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.