شغلتان را به خاطر پول ترک نکنید، اگر هنوز به این سؤالات پاسخ ندادهاید
بسیاری از افراد معتقدند حقوق دریافتیشان به اندازه ارزش کاری که انجام میدهند، نیست. چنین حسی میتواند گمراهکننده باشد، بهویژه وقتی با پیشنهاد شغلی با دستمزد بالاتر روبهرو میشوند. اما قبل از آنکه سریع تصمیم بگیرید و صرفا بهخاطر دستمزد بیشتر، شغل فعلی خودتان را رها کنید، بهتر است این مقاله را بخوانید.
بر اساس تحقیقی که در سال ۲۰۱۶ منتشر شد، اختلاف حقوق واقعی کارکنان با حقوقی که فکر میکنند باید دریافت کنند، به ۱۵ هزار دلار میرسید. اگرچه این تحقیق در آمریکا انجام شد، اما اگر در سایر کشورهای جهان هم صورت میگرفت، احتمالا نتیجهای مشابه داشت.
اما این تنها یافتۀ پژوهش نبود. در این پژوهش، اغلب کارکنان، وجود معنا و مفید بودن شغل خود را مهمترین عامل در رضایت شغلی دانستند. در واقع، حقوق دریافتی از دیدگاه اغلب ایشان، عامل مهمی در رضایتمندی از شغل به حساب نمیآمد؛ در عوض مواردی همچون یادگیری مهارتهای جدید موردتوجه سؤالشوندگان بود.
این پژوهش نشان میدهد که نباید با دیدن پیشنهاد حقوقی بیشتر، سریع تصمیمگیری کرد. بهتر است پیش از ترک شغل خود، سؤالات زیر را از خودتان بپرسید:
۱. حقوق فعلی شما چه نسبتی با وظایف و دستمزد سایر همکاران همرده دارد؟
شاید یک شرکت جدید بتواند حقوق بیشتری بپردازد، اما باید دید این حقوق بیشتر را در ازای چه کاری به شما پرداخت میکند. لیستی از وظایف و مسئولیتهای فعلی خود تهیه کنید و آن را با شرح شغل پیشنهادی مقایسه کنید. اگر قرار است حقوق بیشتر صرفا بهعلت کار بیشتر پرداخت شود، شاید باید در تصمیم خود مبنی بر ترک شغل فعلی بازنگری کنید.
یکی دیگر از راههای مناسب برای درک منصفانه بودن حقوق، مقایسه آن با حقوق دریافتی سایر همردههاست. تحقیق و پرسوجو از همکارانی که شغل مشابه شما را دارند، نشان میدهد که سطح دستمزد دریافتی در شغل فعلی شما، منصفانه و منطقی هست یا نه.
۲. آیا واقعا شایسته حقوق بیشتر هستم؟
نتایج یک تحقیق در سال ۲۰۱۵ نشان داد که ۸۱ درصد کارمندان، خود را وظیفهشناستر و فداکارتر از سایر همکارانشان میدادند! مسلما هر فرد دوست دارد که خودش را بهتر و بالاتر ببیند؛ اما قبل از آنکه بهسراغ مدیرتان بروید و تقاضای حقوق بیشتری کنید، دلایلی محکم و مصداقی برای شایستگی خود پیدا کنید. شاید به این نتیجه برسید که فداکاریهای شما به اندازۀ دیگران است و نه بیشتر!
درصورتیکه خود را شایسته حقوق بیشتر میدانید، میتوانید با مشورت مدیرتان، اهدافی را تعیین و برای آنها پاداش و مزایای بیشتر در نظر بگیرید.
۳. تأثیر شغل فعلی در رضایتمندی من از زندگیام چیست؟
قبل از اینکه شغل فعلی خود را بهخاطر حقوق بیشتر رها کنید، از خود بپرسید که آیا شغل جدید، رضایت بیشتری در من ایجاد میکند یا خیر؟!
شرایط کاری و بیانیه مأموریت هر دو شرکت را بررسی کنید تا دریابید کدام شغل بیشترین هماهنگی را با شخصیت و روحیات شما دارد. آیا شغل پیشنهادی با درآمد بیشتر، با روحیات شما هم سازگار است؟ اگر پاسخ منفی است، در تصمیم خود مبنی بر ترک شغل فعلی بازنگری کنید.
۴. آیا میتوانید با کارفرما یا مدیرتان بهصراحت درباره حقوق و مزایا گفتوگو کنید؟
شک و تردید در چنین مواقعی طبیعی است. صحبت با مدیر یا کارفرمای خود را در نظر بگیرید. یکی از وظایف مدیران و رهبران، ایجاد فضای گفتوگو و تعامل صریح و شفاف است. اگر این گفتوگو شما را نگران و عصبی میکند، شاید باید در تصمیم خود مبنی بر رد پیشنهاد جدید بازنگری کنید.
به روابطی فکر کنید که در شغل فعلی، با سایر اعضای تیم و کارکنان شرکت ایجاد کردهاید. آیا این روابط را در شغل جدید نیز تجربه خواهید کرد؟ آیا شخصیت و نحوه برخورد مدیری که به شما پیشنهاد شغل جدید داد، شما را تحتتأثیر قرار داد؟ پیدا کردن گروهی از همکاران که از شما حمایت عاطفی و معنوی میکنند، کار راحتی نیست. پس باید این مورد را هم پیش از ترک شغل فعلی لحاظ کنید.
کلام آخر
تعداد صفرهای بیشتر همیشه وسوسهانگیز است، اما شغل چیزی فراتر از انجام یک سری وظایف و دریافت دستمزد است. بنابراین پیش از ترک شغل خود، درباره موارد مطرحشده در این مقاله تأمل کنید.
چگونه در سازمان خود پلههای ترقی را بهسرعت طی کنیم.
مقاله تان خوب بود اما قناعت بخش نبود
لطف میکنی اگه کموکاستیای توی مقاله میبینی برامون بنویسی پیمان جان؟