۱۸ توصیه طلایی برای زنانی که می‌خواهند کسب‌وکار خودشان را راه بیندازند

0

این روزها زنان زیادی وارد عرصه کسب‌وکارهای شخصی و مستقل شده‌اند. اگر شما هم تصمیم دارید کسب‌وکار شخصی خود را راه بیندازید، بد نیست از تجربه‌های کارآفرینان دیگر استفاده کنید تا شروع اصولی و موفقی داشته باشید. در ادامه با «چطور» همراه باشید تا مهم‌ترین نکات برای شروع کار مستقل را بررسی کنیم. توصیه‌هایی که در ادامه می‌خوانید نتیجه سال‌ها تجربه و تلاش زنان کارآفرین است، زنانی که برند و کسب‌وکار خود را راه‌ انداخته‌اند و کوله‌باری از تجربه و توصیه برای تازه‌‌کاران دارند.

۱. صبور باشید

پاگرفتن کسب‌وکاری کوچک و مستقل به صبر زیادی نیاز دارد و زمان می‌برد، به‌خصوص اگر در حال حاضر مشغول به کار دیگری مثلا کارمندی باشید. باید صبر کنید تا کسب‌وکارتان به سود برسد و آن را رها نکنید. اگر از نظر مالی برایتان امکان‌پذیر نیست که مدت‌ها بدون درآمد زندگی کنید، کار فعلی خود را رها نکنید تا کار جدید به نتیجه برسد. البته مدیریت‌کردن هم‌زمان هر دو کار سخت‌ است، ولی بدون شک ارزش سختی کشیدن را دارد.

رونیکس

۲. با دیگر زنان کارآفرین آشنا شوید

زنان دیگری هم هستند که مثل شما در فکر راه‌انداختن کار خودشان باشند. می‌توانید این زنان را بر اساس محل زندگی و حوزه کسب‌وکارتان حتی در کشورهای دیگر پیدا کنید و با هم گروه‌ تشکیل بدهید. هیچ‌کس بهتر از زنان کارآفرین دیگر، دغدغه‌ها و مشکلات شما را درک نمی‌کند. در این گروه‌ها می‌توانید تجربه‌های خود را درباره جذب سرمایه، جذب مشتری و مسائل این‌چنینی به اشتراک بگذارید.

۳. به خودتان و کسب‌وکارتان ایمان داشته باشید

توصیه‌هایی برای زنان کارآفرین

برای شروع کسب‌وکار به‌عنوان کارآفرین زن، مهم‌ترین سلاح شما اعتماد‌به‌نفس و ایمان به کارتان است. کارآفرینی یک مسیر یکسان و مشخص ندارد و مثل بالارفتن از پله‌ها چندمرحله‌ای است. ایمان خود را از دست ندهید و فراموش نکنید مسیر سختی که پیش‌ رو دارید ارزش طی‌کردن را دارد.

۴. نماینده شرکت خود باشید

در جایگاه صاحب کسب‌وکار، پروفایل شما در شبکه‌های اجتماعی زیاد دیده می‌شود. می‌توانید از این فرصت برای برندسازی شخصی استفاده کنید و کاری کنید که کسب‌وکار کوچک شما بیشتر دیده شود. با کمک شبکه‌های اجتماعی، خودتان را مدیری کارآمد معرفی می‌کنید و نماینده خوبی برای شرکت‌تان باشید. این کار اعتماد مخاطبان به شما و برندتان را افزایش می‌دهد.

۵. اجازه ندهید سندرم ایمپاستر مانع شما شود

سندرم ایمپاستر یا نشانگان خودویرانگری، پدیده‌ای روانی است که وقتی افراد دچارش می‌شوند، نمی‌توانند موفقیت‌هایشان را بپذیرند. یکی از معضلاتی که زنان کارآفرین با آن مواجه می‌شوند سندرم ایمپاستر است که باعث کاهش توانایی و اعتمادبه‌نفس زنان می‌شود و اضطراب ناشی از آن می‌تواند روند پیشرفت کسب‌وکار را کندتر کند.

۶. سرمایه‌ها را مدیریت کنید

یکی از قدم‌های مهم برای راه‌اندازی هر کسب‌وکاری اطلاع از شیوه‌های جذب سرمایه است. این کار می‌تواند چالش بزرگی برای کارآفرینان باشد. ابتدا مطمئن شوید که از طرح‌های اقتصادی مراکز مالی و بانک‌های اطراف خود خبر دارید. با اطلاع کامل از تمام طرح‌ها، می‌توانید برای دریافت وام کسب‌وکار اقدام کنید.

در مرحله بعد یک طرح کسب‌وکار تهیه کنید، چون برای جذب سرمایه به آن نیاز دارید. راه‌انداختن کسب‌وکار چالش‌های زیادی دارد و تأمین سرمایه نباید یکی از این چالش‌ها باشد.

۷. به شبکه‌های مخصوص کارآفرینان بپیوندید

شبکه‌های متعددی برای ارتباط با کارآفرین‌ها وجود دارند، ولی پیداکردن شبکه مخصوص زنان کارآفرین می‌تواند برای شما سودمندتر باشد. در این شبکه‌های کاری می‌توانید توصیه‌هایی برای ادامه مسیر کسب‌وکار دریافت کنید یا روابطی برای گسترش کسب‌وکار خود شکل بدهید. این شبکه‌های کارآفرینی را می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی مخصوص کسب‌وکار مثل لینکدین پیدا کنید.

۸. قبل از آمادگی کامل، شروع کنید

اگر کمال‌گرا هستید، بیشتر باید به این نکته توجه کنید. راه‌انداختن کسب‌وکار بسیار سخت است و همیشه چالش‌هایی دارد که ممکن است برای آن آماده نباشید. همین مسئله باعث می‌شود شروع کار را به‌ تأخیر بیندازید. منتظر آمادگی کامل نباشید. قبل از اینکه کاملا آماده شوید کار را شروع کنید و مطمئن باشید چیزهای زیادی را در طی مسیر یاد می‌گیرید و تجربه می‌کنید. وقتی به کمک نیاز دارید، از دیگران درخواست کمک کنید و مطمئن باشید مردم مشتاقانه به کسی که قصد راه‌اندازی یک کار را دارد، کمک خواهند کرد.

۹. گروهی قوی تشکیل دهید

یکی از مهم‌ترین اقدامات برای شروع کسب‌وکار، جمع‌کردن گروهی قوی از همکاران است. در شروع کار، سه جنبه مهم کسب‌وکار خود را در نظر بگیرید و متناسب با آنها بهترین نیرویی را که می‌توانید برای همکاری یا حتی مشاوره استخدام کنید. مثلا می‌توانید با این سه بخش مهم شروع کنید:

با داشتن نیروهای توانمند برای بخش‌های مهم کسب‌وکار، وقت خود را صرف نوآوری و رشد بیشتر کسب‌وکار می‌کنید.

۱۰. بیمه را فراموش نکنید

توصیه‌هایی برای زنان کارآفرین: بیمه را فراموش نکنید

بیمه یکی از مهم‌ترین چیزهایی است که باید به آن فکر کنید، مثلا:

  • بیمه برای بخش‌های مختلف کسب‌وکار؛
  • بیمه عمر؛
  • بیمه سلامت؛
  • بیمه بازنشستگی برای خود و نیروهایتان.

اگر بیشتر کارکنان شما زن هستند، بهتر است که بیمه مدنظر شما شامل بیمه سلامت مناسب و چک‌آپ‌های سالانه باشد. زنان باید هر سال از نظر ابتلا به سرطان‌های مختلف بررسی شوند.

داشتن بیمه خوب یکی از مشوق‌های عالی برای باانگیزه نگه‌داشتن نیروی کار است.

۱۱. برند خود را به مخاطب هدف معرفی کنید

راهی پیدا کنید تا برند خود را به مخاطب هدف معرفی کنید. تا زمانی که تبلیغ نکنید، کسی از وجود کسب‌وکار شما مطلع نمی‌شود. یکی از روش‌ها برای جلب‌توجه مخاطبان، ارائه‌کردن رایگان بخشی از محصولات یا خدمات است. در رویدادهای محلی که مخاطب هدف شما حضور دارد، حاضر شوید و محصولات و خدمات خود را تبلیغ و رایگان ارائه کنید.

اینفلوئنسرهایی را که ارتباط خوبی با مخاطب هدف شما دارند انتخاب کنید و از آنها بخواهید کسب‌وکار شما را معرفی کنند. بر اساس نوع کسب‌وکار، بهترین روش تبلیغاتی را انتخاب کنید و حتما بودجه‌ای برای این کار در نظر بگیرید.

۱۲. پشتکار و سرسختی داشته باشید

به‌عنوان یک زن در دنیای کسب‌وکار، ممکن است به‌سختی بتوانید وارد برخی حوزه‌ها شوید و پیشرفت کنید. با دیدن مشکلات ناامید نشوید. سرسخت باشید و هر چند بار که نیاز است تلاش خود را تکرار کنید. پشتکار از ویژگی‌های ثابت‌شده برای دستیابی به موفقیت است. این سرسختی و پشتکار شما نه‌تنها باعث موفقیت کسب‌وکار می‌شود، بلکه به الگویی برای اعضای گروه شما تبدیل خواهد شد.

۱۳. از تجربه‌های شخصی استفاده کنید

برای پیداکردن ایده لازم نیست دنبال مشکلات حل‌نشده‌ای بگردید که ممکن است در تحقیقات خود پیدا کرده باشید. از تجربه‌های خودتان استفاده کنید و چیزهایی را در زندگی شخصی خود پیدا کنید که می‌توانند بهبود پیدا کنند، چیزهایی که کمبود آنها حس می‌شود یا برای بهبود راه‌حل‌هایی تلاش کنید که کافی نیستند.

۱۴. داستان کسب‌وکار خود را شرح دهید

اگر برای شروع سرمایه‌ ندارید، باید از روش‌های جذب سرمایه استفاده کنید. برای جذب سرمایه و جلب‌نظر سرمایه‌گذاران، باید ماجرای برند و کسب‌وکار خود را شرح دهید. اهداف و انگیزه‌های خود را از راه‌اندازی کسب‌وکار مستقل با روایت‌کردن داستان برند توضیح دهید تا به آن توجه شود. لازم نیست زیاده‌گویی کنید. داستانی مختصر و راضی‌کننده و توضیحی درباره محصول و نحوه‌ استفاده‌‌ مشتری از آن، برای متقاعدکردن آنها کافی است.

۱۵. بازار هدف خود را بشناسید

قبل از شروع کار، باید بازار هدف خود را بشناسید و بفهمید چقدر مشتری دارید. از خودتان بپرسید دامنه‌ مشتریان شما چقدر وسیع است. آیا بازاری که در نظر گرفته‌اید پرمشتری است؟ آیا بازار هدف خاصی را مدنظر دارید؟

پاسخ این سؤال‌ها نقش مهمی در انتخاب بازار هدف دارد و می‌تواند تأثیر زیادی بر طرح کسب‌وکار شما داشته باشد.

۱۶. از افرادی که می‌شناسید بخواهید سرمایه‌گذاری کنند

توصیه‌هایی برای زنان کارآفرین: از افرادی که می‌شناسید بخواهید سرمایه‌گذاری کنند

یکی از ویژگی‌هایی که کارآفرینان مرد دارند و زنان در آن دچار ضعف هستند، شبکه‌سازی برای کسب‌وکار است. مردان معمولا از سن بسیار کم شبکه‌هایی از دوستان و آشنایان دارند و هرچه بزرگ‌تر می‌شوند این شبکه‌ها بزرگ‌تر و تخصصی‌تر می‌شوند. گاهی در همین شبکه‌ها همکاری‌ها و شراکت‌های بزرگی شکل می‌گیرند.

برای اینکه کارآفرین موفقی باشید، نترسید که از دوستان و آشنایان خود درخواست همکاری کنید. شبکه‌سازی یعنی آشناشدن با افراد مختلف و همکاری با آنها را جدی بگیرید.

۱۷. سرمایه‌گذار مناسب پیدا کنید

پیداکردن سرمایه‌گذاری که برای برند شما و اهداف شما مناسب باشد کار بسیار سختی است. باید اطمینان حاصل کنید که این سرمایه‌گذاران از جنبه‌های مختلف درباره رشد کسب‌وکار با شما همسو و هم‌عقیده هستند. پس برای پیداکردن سرمایه‌گذار تحقیق کنید.

می‌توانید با عضویت در گروه‌های شغلی در بازار مدنظر خود شروع کنید. در سازمان‌های تجاری محلی خود دنبال سرمایه‌گذار بگردید یا حتی سرمایه‌گذار فرشته پیدا کنید.

اگر در حال راه‌اندازی یک استارتاپ هستید، دنبال سرمایه‌گذار فرشته یا سرمایه مرحله کشت ایده (seed funding) بگردید. بعد از پاگرفتن کسب‌وکار، می‌توانید به فکر سرمایه‌گذاران دیگر هم باشید.

۱۸. بازاریابی و روابط عمومی را فراموش نکنید

بازاریابی اهمیت زیادی برای کسب‌وکارها دارد، به‌خصوص در ابتدای مسیر. شما باید مجموعه‌ای از مشتریان را دور خود جمع کنید که عاشق محصولات و خدمات شما باشند. وقتی کسب‌وکار خود را راه می‌اندازید، باید بدانید که برترین مشتریان شما چه ویژگی‌هایی دارند. بیشتر زن هستند یا مرد؟ جوان هستند یا مسن؟

گروه بازاریابی به شما کمک می‌کند که مخاطب واقعی را بشناسید و درست همان مخاطب را برای تبلیغات هدف بگیرید. با اجرای کمپین‌ها و نظرسنجی‌ها، از جزئیات زیاد و مفیدی درباره ویژگی‌های مخاطب هدف خود آگاه می‌شوید، یعنی کسانی که بعدا به مشتری تبدیل می‌شوند.

وقتی برندی به‌اندازه کافی بزرگ می‌شود علاوه بر بازاریابی، به بخش روابط عمومی نیاز دارد تا ارتباط خود را با مخاطب حفظ و «آگاهی از برند» ایجاد کند.

شما بگویید

شما در اطراف خود چند زن کارآفرین موفق می‌شناسید؟ به‌نظر شما رمز موفقیت زنان کارآفرین چیست؟ اگر تجربه راه‌اندازی کسب‌وکاری مستقل را دارید، تجربه‌های ارزشمند خود را با سایر مخاطبان «چطور» در میان بگذارید.


در ادامه بخوانید: موفق‌ترین زنان کارآفرین جهان را بشناسید
در این مجموعه ارزشمند، تمام نیازمندی‌های شما برای شروع و رشد کسب‌وکار فراهم شده است.
این مجموعه حاصل تجربیات اساتید هاروارد است که هر یک،‌ از کارآفرینان و مشاوران بزرگ در دنیا هستند.

منبع forbes entrepreneur
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.