آیا افزایش شانس واقعا ممکن است؟

0

به‌نظرتان آدم خوش‌شانسی هستید؟ تعریف شما از خوش‌شانسی چیست؟ همه ما با توجه به تجربه‌هایمان در زندگی، بارها پیش خودمان و دیگران اعتراف کرده‌ایم که خوش‌شانس یا بدشانس هستیم. افراد چیزهای زیادی را افزایش‌دهنده شانس می‌دانند؛ یکی به معجزه عددی خاص باور دارد و می‌گوید فلان عدد عدد شانس من است، در حالی که دیگری یکی از روزهای هفته را به‌عنوان روز شانسش انتخاب کرده است. خیلی از ما شانسمان را به چیزها و اتفاقات گوناگون ربط می‌دهیم و آنها را نماد شانس می‌دانیم. در این مقاله، می‌خواهیم درباره روش‌های افزایش شانس صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

شانس چیست؟

معمولا مردم شانس را فرصتی خاص تعریف می‌کنند که رخ‌دادنش ورای خواسته ماست، اما دانشمندان علوم اجتماعی شانس را به‌گونه دیگری تعریف می‌کنند. آنها شانس را نتیجه اعمال شخصی، تجربیات و منتظر فرصت بودن می‌دانند.

ویژگی‌های افراد خوش‌شانس چیست؟

استفان مارک، عضو انجمن علمی بریتانیا، معتقد است کسانی که خود را خوش‌شانس می‌دانند رفتار بسیار متفاوتی دارند. طبق مشاهدات مارک، همه افراد خوش‌شانس این ویژگی‌ها را دارند:

رونیکس
  • منظم روتین و محیط خود را تغییر می‌دهند؛
  • با گروه وسیعی از مردم ارتباط برقرار می‌کنند.

به عقیده او، این مثبت‌اندیشی منجر به ایجاد تجربیات جدید و اشتیاق برای استفاده از فرصت‌ها می‌شود. او متوجه شد که هرچه روتین فرد متنوع‌تر باشد، شانس بیشتری برای قرارگرفتن در معرض فرصت‌ها و تجربیات جدید خواهد داشت. هرچه هم فرد در معرض فرصت‌های بیشتری باشد، پتانسیل بیشتری برای کسب نتایج خوب خواهد داشت و این همان چیزی است که بقیه آن را شانس می‌دانند.

استیو جابز، بنیان‌گذار شرکت اپل، در یکی از سخنرانی‌هایش گفته است:

هرچه سخت‌تر کار کنم، خوش‌شانس‌تر می‌شوم.

بر اساس این حرف، او عامل خوش‌شانسی‌اش را اتکا به خودش می‌داند. جابز در زندگی‌اش دست به ریسک‌های شخصی بزرگی زد و این‌طوری نظریه مارک را هم تأیید کرد که افراد خوش‌شانس ریسک می‌کنند.

ریچارد وایزمن نویسنده‌ای است که اتفاقا کارش را به‌عنوان شعبده‌باز حرفه‌ای آغاز کرد. او معتقد است در درجه اول عادت‌های فرد خوش‌شانسی یا بدشانسی او را تعیین می‌کنند. او این فرضیه را مطرح کرد که افراد خوش‌شانس تمایل دارند برون‌گرا‌ باشند و خود را وقف کارشان می‌کنند و همین باعث می‌شود پتانسیل بیشتری برای کسب نتایج مثبت داشته باشند.

عادت‌های افراد خوش‌شانس

عادات افراد خوش‌شانس

وایزمن عوامل شانس را در پروژه تحقیقاتی ۱۰ساله‌ای بررسی کرد. این پروژه تحقیقاتی شامل ۴۰۰ مرد و زن ۱۸ تا ۸۴ساله از همه اقشار جامعه بود.

طبق مشاهدات او، چند عادت مشترک بین افراد خوش‌شانس عبارت‌اند از:

  • افراد خوش‌شانس در ایجاد فرصت‌های جدید و توجه به آنها مهارت دارند؛
  • آنها به حرف قلبشان گوش می‌دهند، به شهودشان اعتماد می‌کنند و بر اساس آن عمل می‌کنند؛
  • این افراد خواسته‌هایشان را در قالب آینده‌ای مثبت ترسیم می‌کنند؛
  • نگرش انعطاف‌پذیری دارند و به‌سرعت از اتفاقات و تجربیات بد عبور می‌کنند.

جالب است بدانید که این ویژگی‌ها در افراد انعطاف‌پذیر هم دیده می‌شوند. وجه اشتراک افراد منعطف و خوش‌شانس این است که هر دو سختی را می‌پذیرند، هنگام مواجهه با بحران یا ناامیدی از تجربه‌شان درس می‌گیرند و مسیر امیدوارکننده جدیدی را انتخاب می‌کنند. آنها هیچ‌وقت در اتفاقات بد غرق نمی‌شوند.

ویژگی‌های افراد بدشانس چیست؟

افراد بدشانس در مقایسه با افراد خوش‌شانس مضطرب‌تر هستند. اضطراب آنها باعث می‌شود فرصت‌ها را کمتر ببینند و در نتیجه کمتر بتوانند از آنها استفاده کنند. افراد بدشانس ممکن است ناخواسته تجربیات منفی خود را به بدشانسی‌شان ربط بدهند.

می‌دانید وقتی افراد خوش‌شانس با بدشانسی یا نتایج بد روبه‌رو می‌شوند چه اتفاقی می‌افتد؟ روان‌شناسان اجتماعی می‌گویند طبق مشاهداتشان، افراد خوش‌شانس خوش‌بین هستند که با تکیه بر مکانیسم‌های مقابله‌ای مناسب برای عبور از موانع، به مشکلات رسیدگی می‌کنند. آنها همیشه نیمه پر لیوان را می‌بینند و معتقدند شکست نردبانی برای رشد بیشتر است.

راهکارهای افزایش شانس

۱. بگویید «چرا من نه؟»

وقتی اتفاق بد یا بدشانسی سر راه شما قرار می‌گیرد، نگویید «چرا من؟» بلکه بگویید «چرا من نه؟»

شکست را به‌عنوان یکی از درس‌های زندگی بپذیرید. افراد خوش‌شانس تمایل دارند از تفکر خلاف‌واقع استفاده کنند و با این تفکر که ممکن بود اتفاقی بدتر از این رخ بدهد، از سختی‌ها و مشکلات عبور می‌کنند. دفعه بعد که با اتفاقی ناراحت‌کننده روبه‌رو شدید، شما هم این رویه را در پیش بگیرید و از آن عبور کنید.

۲. دایره روابط اجتماعی‌تان را گسترش دهید

ابتکار عمل را به دست بگیرید و با افرادی که نمی‌شناسید ارتباط برقرار کنید. دوستان جدیدی پیدا کنید و در کمپین‌ها داوطلب شوید. در هر جایی مانند پارک یا فروشگاه مواد غذایی با دیگران شروع به صحبت کنید. افراد جدیدی را وارد زندگی‌تان کنید و از این طریق خودتان را در معرض تجربیات و دیدگاه‌های جدید قرار بدهید.

۳. بیشتر اوقات بله بگویید

به هر تغییر و فرصتی خوشامد بگویید. چیزهای جدیدی مانند سفر به مکان‌های جدید یا آغاز ورزشی جدید را امتحان کنید. از منطقه امن خود بیرون بیایید و در را روی تجربه‌های جدید باز کنید.

۴. لبخند بزنید

شاید از دیدن فرصت‌هایی که فقط با لبخندزدن ایجاد می‌شوند تعجب کنید. طبق مطالعات انجام‌شده، لبخندزدن شما آبشاری شیمیایی از اندورفین ایجاد می‌کند و شادی بیش از اندازه‌ای را روانه قلبتان می‌کند. لبخندزدن می‌تواند باعث ورود افراد جدیدی به زندگی‌تان شود و شادی و خوش‌بینی را افزایش دهد.

سخن پایانی

می‌خواهم در آخر سخنی از تنسی ویلیامز نقل کنم. به‌گفته او «شانس این است که باور کنید خوش‌شانس هستید.» همین یک جمله خودش گویای همه چیزهایی است که از اول مقاله گفتیم. خوش‌‌شانس‌بودنتان را باور کنید و برای رسیدن به چیزهایی که می‌خواهید تلاش کنید.


در ادامه بخوانید: کتاب کلاف آرزوها؛ روایت خوش‌شانسی یک زن معمولی

فرمول شادی و مثبت‌اندیشی را یاد بگیرید و با افسردگی خداحافظی کنید

۱۰،۰۰۰ تومان


منبع psychologytoday
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.