بیماری شایع جنسی “زگیل تناسلی” + انواع زائده های تناسلی

0

برجستگی های بی خطر در ناحیه تناسلی شامل جوش، کیست، آنژیوم و نرم تن است. کیست ها توده های گرد مایل به زردی در زیر پوست هستند که شبیه یک توپ های کوچک یا سنگ ریزه هستند که به راحتی می توان آن ها را جابجا کرد. کیست ها ممکن است کمی بزرگ شوند، اما به طور کلی تقریباً ثابت می مانند و مشکلی ایجاد نمی کنند. اما در بین زائده های ناحیه تناسلی که می توان آنها را در رده کمی خطرناک رده بندی کرد، می توان به زگیل تناسلی و تبخال اشاره کرد که شایع ترین نوع هستند.

زگیل تناسلی زنان و مردان چیست؟

زگیل تناسلی، یک بیماری تناسلی است که در آن زائده هایی بیرون از بدن از طریق تماس با باکتری‌ها یا قارچ‌ها به شکل توده های برجسته شکل می‌گیرند. این بیماری در زنان و مردان قابلیت انتقال دارد، اما در زنان بسیار شایع تر است. در این مقاله به بررسی علت‌ها، علائم، درمان و پیشگیری از زگیل تناسلی خواهیم پرداخت.

علل زگیل تناسلی:

زگیل تناسلی معمولاً از طریق روابط جنسی غیر ایمن و استفاده از وسایل جنسی غیر بهداشتی منتقل می‌شود. همچنین استفاده از داروهای ضد باکتریایی بدون نسخه پزشکی نیز می‌تواند به ابتلا به این بیماری منجر شود. البته علت اصلی به وجود آمدن زائده ویروس اچ پی وی hpv یا همان پاپیلوم انسانی بوده که شایع ترین ویروس جنسی در سراسر جهان است.

رونیکس

علائم ویروس اچ پی وی چیست؟

علائم ویروس اچ پی وی hpv معمولاً شامل درد، سوزش و خارش در منطقه تناسلی، واژن یا زگیل هستند. که البته شایع ترین علامت هم همان زگیل تناسلی است. همچنین ممکن است بیمار با یک خروجی زرد یا سبز رنگ از مجرای ادرار و یا ترشحات غیرطبیعی از واژن مواجه شود.

درمان زگیل تناسلی:

برای درمان زگیل تناسلی، پزشک معمولاً از آنتی‌بیوتیک‌هایی که به صورت خوراکی یا تزریقی می‌توانند تجویز کند. همچنین برای رفع علائم نیز می‌توان از ضد سوزش و ضد التهاب‌های موضعی استفاده کرد. در صورتی که بیمار تب، درد شدید یا خونریزی داشته باشد، نیاز به مراجعه به پزشک فوری دارد.

ناحیه تناسلی یکی از مهمترین و پیچیده ترین اعضای بدن انسان است که برای هر دو جنسیت زن و مرد از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

بهترین درمان زگیل تناسلی با لیزر شامل تاباندن مستقیم پرتوهای فروسرخ بر روی زگیل ها می باشد، که برداشتن زگیل تناسلی و درمان آن به سرعت انجام می شود.. لیزر بیشتر برای درمان زگیل های بزرگتر ناحیه تناسلی کاربرد دارد، اما به علت سهولت نسبت به سایر روش ها، بیشتر مورد استقبال بیماران قرار می گیرد.

لیزر CO2 یا همان کربن دی اکسید قادر است ضایعات بزرگ و قطور را نیز به سرعت از بین ببرد. تعداد جلساتی که بیمار برای درمان نیاز دارد، با اولین ویزیت در کلینیک اچ پی وی مشخص می شود.

چه زمانی پزشک درمان با لیزر را پیشنهاد میکند؟

جراحی زگیل تناسلی با لیزر ممکن است در موارد زیر انجام شود:

  • روش استفاده از هر گونه دارو شکست خورده است و زائده ها هیچ تغییری نکرده اند.
  • زگیل ها در قسمت های مختلف پخش شده اند.
  • این زائده ها در دوران بارداری ایجاد شده که باید درمان شوند. در نتیجه پزشک روش امن لیزر تراپی را پیشنهاد میکند.

برای خواندن کامل این مطلب به مقاله از بین بردن زگیل تناسلی مراجعه کنید.

سایر عفونت های تناسلی و مقاربتی

برخی از عفونت های مقاربتی (STIs) مانند تبخال تناسلی، زگیل تناسلی و مولوسکوم کونتاژیوزوم می توانند باعث ایجاد برجستگی در نزدیکی واژن، مقعد و آلت تناسلی مردان شوند.

اگر احتمال ابتلای شما به هرکدام از بیماری های مقاربتی STI وجود دارد، حتماً فوراً به یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا پزشک متخصص مراجعه کنید. همچنین تا زمان دریافت نتایج آزمایش و در صورت نیاز، از فعالیت جنسی خودداری کنید.

 

هرپس و تبخال

زخم های ناشی از تبخال تناسلی، یک بیماری مقاربتی رایج در سراسر دنیا هستند. این زائده ها به شکل تاول هایی بوده که می توانند ترکیده و دردناک شوند. زخم ها ممکن است در دوره های شیوع دوباره عود کنند.

هیچ درمانی برای زخم تبخال وجود ندارد. با این حال، داروها می توانند به کاهش علائم و خطر انتقال ویروس به دیگران کمک کنند.

مولوسکوم

مولوسکوم ویروسی است که از طریق تماس فیزیکی یا اشیاء آلوده مانند لباس یا حوله پخش می شود. اما بیشتر موارد از طریق تماس جنسی منتقل می شود.

این ویروس فقط لایه بالایی پوست را تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین، بر خلاف تبخال تناسلی، مولوسکوم کونتاژیوزوم پس از از بین رفتن ضایعات در بدن باقی نمی ماند.

گزینه‌های متعددی مانند کرم‌ها، داروهای خوراکی و حذف فیزیکی می‌توانند مولوسکوم سرایتی را درمان کنند.

زائده های بی خطر در ناحیه تناسلی

فولیکولیت

برآمدگی های نزدیک واژن که شبیه جوش های قرمز کوچک هستند ممکن است فولیکولیت باشند. این برجستگی ها می توانند در هر جایی از پوست که مو دارید ایجاد شوند. فولیکولیت زمانی رخ می دهد که فولیکول های مو مسدود یا عفونی شوند.

یکی از شایع ترین علل فولیکولیت باکتری استافیلوکوک (استاف) است. هنگام اصلاح، اپیلاسیون یا پوشیدن شلوارهای ورزشی تنگ و عرق کرده یا لباس زیر کثیف، باکتری ها ممکن است رشد کنند و منافذ را مسدود کنند. قارچ ها و ویروس ها نیز می توانند باعث فولیکولیت شوند.

در بیشتر موارد، فولیکولیت خود به خود برطرف می شود. اما کمپرس گرم و مرطوب می تواند کمک کننده باشد. هنگام مراجعه، پزشک زنان نیز ممکن است در برخی موارد آنتی بیوتیک یا درمان ضد قارچی را تجویز کند.

شما می توانید با تعویض تیغ خود در هر بار اصلاح ناحیه واژن یا استفاده از تیغ برقی از فولیکولیت جلوگیری کنید. تمیز نگه داشتن فرج نیز بسیار مهم است.

اگر مکرراً فولیکولیت را تجربه می‌کنید، اگر بدتر می‌شود، یا اگر علائم شما بیش از سه روز طول می‌کشد، به پزشک مراجعه کنید. همچنین، افراد با سیستم ایمنی ضعیف ممکن است موارد شدید فولیکولیت داشته باشند.

درماتیت پوستی یا تماسی

خارش، بثورات مانند، یا متورم پوست اطراف برجستگی ها ممکن است درماتیت تماسی باشد که معمولا به عنوان اگزما شناخته می شود. گاهی اوقات، پوست شما ممکن است به یک عامل تحریک کننده مانند یک شوینده جدید یا شستشوی بدن حساس باشد. در موارد دیگر، آلرژن ها باعث تشدید اگزما می شوند.

شناسایی و اجتناب از محرک ها و آلرژن ها می تواند به درمان درماتیت تماسی کمک کند. همچنین، یک پزشک خوب ممکن است برخی از آزمایش های آلرژی را برای شما تجویز کند.

در برخی موارد، ممکن است نیازی به انجام کاری برای ناپدید شدن راش های پوستی نباشد. اما کرم های مرطوب کننده ممکن است به کاهش یا پیشگیری از علائم کمک کنند. گاهی اوقات، پزشک یا متخصص پوست ممکن است یک کرم یا پماد تجویز کند.

منبع خارجی:

https://www.health.com/condition/skin-conditions/bumps-on-vaginal-area

هشدار! این مطلب صرفا برای آشنایی شما با کسب‌وکار مهمان منتشر شده است و سایت چطور هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد. اطلاعات بیشتر
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.