چگونه پول خرج کنیم؛ با رعایت ۱۰ توصیه مقتصدانه همیشه پولدار بمانید

20

آیا اغلب اوقات از بی‌پولی گله دارید؟ به هر طبقه‌ی اقتصادی که تعلق داشته باشید با هر میزان ثروت و درآمد، اگر نتوانید عاقلانه پول خرج کنید همیشه با این معضل مواجه خواهید شد. از طرفی هر چقدر هم وضع مالی‌تان خراب باشد، کافی است بدانید چگونه مخارج‌تان را با درآمدتان تنظیم کنید تا از پولی که دارید درست استفاده کنید و کمتر با بی‌پولی مواجه شوید. در این نوشته می‌آموزیم چگونه پول خرج کنیم و بسیاری از مخارج اضافه را حذف کنیم تا همیشه برای تأمین مایحتاج‌مان در رفاه باشیم و راه پولدار شدن را بهتر طی کنیم.


حتما بخوانید: چگونه پولدار شویم؛ ۱۶ راه پولدار شدن که باید بدانید

۱. بودجه‌بندی کنید

مخارج و درآمدتان را کنترل کنید تا تصویر دقیقی از موقعیت اقتصادی‌تان داشته باشید. فاکتور‌ها را نگه دارید و مخارج‌ را بلافاصله در دفتر بنویسید. جمع هزینه‌ی ماهانه‌ی قبض‌ها را هم به بودجه‌بندی‌تان اضافه کنید.

  • مخارج را گروه‌بندی کنید؛ مثلا غذا، لباس، سرگرمی و…

احتمالا پس از گروه‌بندی مخارج متوجه می‌شوید بعضی از گروه‌ها هزینه‌ی بسیار زیادی مصرف می‌کنند، آنها را دقیق‌تر بررسی کنید تا مخارج غیر ضروری را بیابید و پول بیشتری پس‌انداز کنید.

  • پس از آنکه مدتی مخارج‌تان را کنترل کردید، برای هر گروه بودجه‌ی ماهانه یا هفتگی اختصاص بدهید. حواس‌تان باشد کل بودجه از درآمدتان کمتر باشد تا جای ممکن پس‌انداز کنید.

۲. برای مخارج‌ برنامه‌ریزی کنید

برای اینکه کمتر خرج کنید لحظه‌ای تصمیم نگیرید، هنگامی که در منزل هستید با آرامش لیست خریدتان را بنویسید.

  • قبل از خرید از چند مغازه دیدن کنید، قیمت تقریبی جنس‌های مدنظرتان را یادداشت کنید، بدون اینکه چیزی بخرید به خانه برگردید و در آرامش کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید. اگر بدانید دقیقا چه چیزی می‌خواهید بخرید، کمتر در مغازه می‌مانید و پول کمتری خرج می‌کنید.
  • اگر به هر خرید به‌عنوان یک تصمیم مهم نگاه کنید، عاقلانه‌تر تصمیم می‌گیرید.
  • کالایی را برای سرگرمی امتحان نکنید و تست‌های رایگان را نپذیرید، در غیر این صورت حتی اگر قصد خرید نداشته باشید وسوسه می‌شوید خارج از برنامه خرید کنید.

حتما بخوانید: چگونه پول جمع کنیم؛ روش‌هایی جالب و خلاقانه برای پول جمع کردن

۳. خودتان را برای خرید تحریک نکنید

ویترین مغازه‌ ها را بی‌ هدف تماشا نکنید _ چگونه پول خرج کنیم

برنامه‌ریزی مالی کار عاقلانه‌ای است، اجازه ندهید ولخرجی و هیجانات لحظه‌ای برنامه‌تان را خراب کند. برای جلوگیری از خریدهای غیرضروری نکات زیر را رعایت کنید.

  • برای سرگرمی به پاساژگردی نروید و ویترین مغازه‌ها را بی‌هدف تماشا نکنید. اگر از خرید کردن لذت می‌برید، مراقب باشید برای لوازمی که نیاز ندارید پول خرج نکنید.
  • هنگامی که قدرت استدلال ندارید، تصمیم نگیرید. وقتی تحت تأثیر الکل، دارو و کمبود خواب هستید نمی‌توانید عاقلانه تصمیم بگیرید. حتی بهتر است زمانی که گرسنه هستید یا با صدای بلند موزیک گوش می‌دهید، اگر لیست خرید همراه‌ ندارید خرید نکنید.

حتما بخوانید: وسوسه خرید آنی؛ تحلیل روانشناسانه این رفتار و راه‌های مقابله با آن

۴. تنها خرید کنید

همراه بردن بچه‌ها، دوستانی که به خرید علاقه دارند و حتی دوستی که کاملا به تصمیم شما احترام می‌گذارد، ممکن است باعث شود پول اضافه خرج کنید.

  • به صحبت‌های فروشنده‌ی مغازه توجه نکنید. اگر سؤالی دارید مؤدبانه پاسخ‌ سؤال‌تان را گوش کنید، اما پیشنهادهای خریدشان را نشنیده بگیرید. اگر شما را تنها نمی‌گذارند، مغازه را ترک کنید و هر گاه تصمیم گرفتید برگردید.

۵. هزینه‌ها را نقد و یکجا پرداخت کنید

کارت کشیدن و نسیه گرفتن کنترل مخارج را از دست‌ تان خارج می‌ کند _ چگونه پول خرچ کنیم

کارت‌های اعتباری به دو دلیل مخارج را بالا می‌برند: این امکان را فراهم می‌کنند که بیشتر از بودجه‌ای که در نظر گرفته‌اید خرج کنید و چون ظاهرا پولی رد و بدل نمی‌شود به اشتباه تصور می‌کنید پول زیادی خرج نکرده‌اید. کارت کشیدن یا نسیه گرفتن کنترل مخارج را از دست‌تان خارج می‌کند.

  • بیشتر از چیزی که نیاز دارید پول نقد همراه نبرید، اگر پول اضافه نداشته باشید نمی‌توانید ولخرجی کنید. به جای اینکه هر وقت پول‌تان تمام شد کیف‌پول‌تان را پر کنید، هفته‌ای یک بار بودجه‌ی هفتگی‌تان را از حساب برداشت کنید.

حتما بخوانید: چگونه پس انداز کنیم؛ چگونه می‌توانیم هم حالا خرج کنیم هم در آینده

۶. تحت تأثیر تبلیغات قرار نگیرید

عوامل محیطی تأثیر زیادی روی پول خرج کردن ما دارند. هوشیار باشید و دقیقا بدانید چرا می‌خواهید فلان محصول را بخرید.

  • تحت تأثیر تبلیغات خرید نکنید. چه تبلیغ را در تلویزیون دیده باشید، چه روی بسته‌بندی محصول، باید به صداقت آن شک کنید. آنها طراحی شده‌اند تا شما را برای پول خرج کردن تشویق کنند و تصویر ایده‌آلی از محصول نشان می‌دهند، نه آنچه واقعا هست.
  • هیچ محصولی را تنها به دلیل ارزانی نخرید. اگر می‌خواهید کالایی را تهیه کنید بسیار خوب است که از کارت‌های تخفیف و حراجی‌ها استفاده کنید، اما خرید یک کالا تنها به دلیل اینکه ۵۰درصد تخفیف دارد پس انداز محسوب نمی‌شود.
  • حواس‌تان به حقه‌های قیمت‌گذاری باشد؛ ۱۹۹ هزار تومان همان ۲۰۰ هزار تومان است. ارزش هر کالا را با کیفیت خودش بسنجید، نه با کالاهای دیگری که به شما پیشنهاد می‌شود. فروشنده می‌تواند با بزرگ‌نمایی قابلیت‌های محصولی که به آن نیاز ندارید، محصول ارزان‌تر را در نظرتان گران جلوه بدهد و در نهایت شما را وادار کند برای امکاناتی که مورد استفاده‌تان نیست پول بیشتری خرج کنید.
برای تهیه کتاب «ده ستون ثروت» کلیک کنید

۷. منتظر حراجی‌ها و تخفیف‌ها بمانید

اگر کالایی را نیاز دارید، ولی امروز تهیه‌ی آن ضرورتی ندارد، منتظر حراج بمانید یا سعی کنید کارت تخفیف پیدا کنید.

  • از حراج و کارت تخفیف فقط و فقط برای کالاهایی که واقعا نیاز دارید یا از قبل قصد خریدشان را داشته‌اید استفاده کنید. پایین آوردن قیمت‌ها یکی از روش‌های رایج تحریک مشتری برای خرید محصولی است که به آن نیاز ندارد.
  • محصولاتی را که تنها در زمان معینی از سال به کار می‌آیند، هنگامی که بازارشان کساد است تهیه کنید. پالتوی زمستانه در فصل تابستان ارزان‌تر است.

۸. تحقیق کنید

قبل از خرید لوازم گران‌قیمت، در اینترنت بگردید و نظرات خریداران را بخوانید تا مناسب‌ترین محصول را بیابید. محصولی را بیابید که متناسب با بودجه‌تان باشد، عمر طولانی داشته باشد و به بهترین نحو پاسخگوی نیازهایتان باشد.

۹. همه‌ی هزینه‌ها را حساب کنید

برای بسیاری از اجناس باید بیشتر از برچسب قیمت‌شان هزینه کنید. هزینه‌های جانبی را در نظر بگیرید و قبل از خرید کل هزینه‌ها را جمع‌بندی کنید.

  • اقساط ارزان و بلند مدت ممکن است شما را به اشتباه بیاندازد. مبلغی را که در نهایت باید پرداخت کنید طبق فرمول «مبلغ هر قسط × مدت اقساط» محاسبه کنید تا ارزان‌ترین گزینه را بیابید.
  • اگر می‌خواهید وام بگیرید، کل سودی را که در نهایت باید بپردازید حساب کنید.

حتما بخوانید: چند روش غیرمعمول برای صرفه‌جویی اقتصادی

۱۰. هر از گاهی تفریح ارزان داشته باشید

هر از گاهی تفریح ارزان داشته باشید _ چگونه پول خرج کنیم

شاید این مورد به نظرتان متناقض باشد و بپرسید مگر این کار خرج غیر ضروری نیست؟ در واقع برای اینکه راحت‌تر اهداف اقتصادی‌تان را دنبال کنید، لازم است گاهی به خودتان جایزه بدهید. اگر بیش از حد خساست به خرج بدهید، زمانی می‌رسد که در برابر خواسته‌های سرکوب‌شده‌تان تسلیم می‌شوید، برنامه‌ریزی‌تان را زیر پا می‌گذارید و بسیار بیشتر از آنچه لازم است ولخرجی می‌کنید.

  • در بودجه‌بندی‌تان کمی پول برای تفریح کنار بگذارید. تفریح را به‌عنوان جایزه در نظر بگیرید تا بتوانید روحیه‌تان را حفظ و از ولخرجی‌های حساب‌نشده‌ پیشگیری کنید.
  • اگر معمولا برای تفریح زیاد هزینه می‌کنید، روش‌های ارزان‌تر پیدا کنید. مثلا به جای مراجعه به سالن‌های زیبایی برای خودتان ماسک صورت بگذارید و به جای سینما رفتن در منزل فیلم ببینید.

برگرفته از: wikihow

اصول کسب ثروت را بیاموزید و عادت‌های افراد ثروتمند را در خود ایجاد کنید.



ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین دیدگاه‌ها (از 20 دیدگاه)
  1. رضوان نصیری می‌گوید

    ول خرجی خیلی چیز خوبی اما حساب شده این طور نباشه همه را زد زمین من مادر بزرگم بابام که بچه بوده خیابان محسنی اراک کلش مال اون بوده یک باغ و خونه باغ بزرگ بابام ۵ سالش بوده آنقدر ول خرج بوده همه را فروخته زده زمین گذاشته بانک یک هو خونه و ملک کشیده‌بالا بعد مجبور شدند بروند خانه خیابان الکه را بخرند چند اسب و حیوان و گاری برای امرار معاش بخرند پدر بزرگ‌بسیار تیزهوش بود و شاهنامه را کامل حفظ بود با کلی کتاب دیگه اما همیشه خسیس بود یک آدم بسیار خسیس و مادر بزرگ یک آدم بسیار پول هدر بده من فکر کنم آدم باید بدون فکر پول خرج کنه و فکر فردا و پس انداز را نکنه استرس هم نداشته باشه خدا بزرگه الان باید سالم باشم بخصوص حالا که حقوق های ما کلش اندازه پول نصب یک کولر چیلر هست خود کولر چیلر را که نسل ما هم نمی تونه بخره اگه بیزینسی چیزی انجام ندهیم بنابراین من امروز مانتو نیاز دارم می خرم هوس موز کردم می خرم به بابا پول میدم این انتقام از زندگی کی فردا را دیده شاید من خوردم و پوشیدم و فردا چیز دیگری شد و همکارها که حق منو خوردند فوت شدند و هرگز نخوردند و نپوشیدند و زنده نماندند که ماشین گران خود را سوار شوند و در خانه های لوکس خود ساکن بشوند و شاید در گور ساکن شدند و شاید من برنده بشم که خوردم و پوشیدم کسی فردا را ندیده تا کاملا شب نشده از فردای خودت گله نکن پدر بزرگ یک خونه داشت مرتب به لون پیری سطل آب را می برد بیرون خالی می کرد که چاه پر نشه حداقل یک خونه به بچه هاش ارث برسه چطور یک آدم تیزهوش می تونه اندیشه چنین عقب مانده ای داشته باشه علتش یادگیری طبق فرهنگ خساست را یاد می گیریم و خود را اسیر اون می کنیم ول خرجی خوب نیست که اینو بخر اونو بخر اما حسرت بدل موندن خوب نیست ای بستنی نخرم مریضم پاشم آشپزی نه یک شیر و موز و کیک می خرم آشپزی نمی کنم الان نیاز دارم به تفریح کوچکی خودم را اسیر کنم روزگار جواب پس میده من نباید جواب پس بدم تقدیر را کسی نداده می خوام تقدیر من الان این باشه که این تفریح کوچک را انجام بدم

  2. هستی می‌گوید

    مفید بود بازم دنبال راههای پیشنهادی میگردم

  3. هستی می‌گوید

    مفید بود

هر سوالی داری از
هوش مصنوعی رایگان چطور
بپرس!

close icon
close icon