این کارها را هر روز انجام دهید تا موفقیت خود را تضمین کنید

11

ممکن است از یکنواختی زندگی روزمره خسته شده و روز و شب در حسرت موفقیت‌های کسب نکرده‌تان باشید؛ به جای اندیشیدن به رؤیاهایتان و حسرت خوردن، سعی کنید کاری انجام بدهید. لازم نیست سخت تلاش کنید، حتی لازم نیست به همه‌ی آرزوهایتان برسید، همین که هر روز قدم‌های کوچک و آسانی برای بهبود زندگی‌تان بردارید موفقیت و اعتمادبه‌نفس را احساس خواهید کرد و با گذر زمان خواهید دید آسان‌تر از آنچه تصورش را می‌کردید به زندگی ایده‌آل‌تان رسیده‌اید.


حتما بخوانید: خودباوری و موفقیت؛ راهکارهای افزایش خودباوری برای رسیدن به موفقیت

آیا تاکنون دوست داشته‌اید رمز موفقیت را بدانید؟ برای بیشتر مردم رمز موفقیت چیز مشخصی نیست، بلکه نتیجه‌ی عادات بسیاری است که روزها پشت سر هم تکرار شده‌اند. در این مقاله ۱۵ کار کوچک معرفی شده‌اند که می‌توانید هر روز آنها را انجام بدهید تا کنترل زمان را در دست بگیرید و وقت‌تان را صرف اولویت‌هایتان کنید. این فعالیت‌های کوچک را در برنامه‌ی روزانه‌تان بگنجانید تا شاهد صعود موفقیت‌تان باشید.

۱. اولویت‌هایتان را تعریف کنید

سه اولویت اصلی زندگی‌تان چیست؟ سه فعالیتی که بیشترین وقت را از شما می‌گیرند کدام‌ها هستند؟ آیا آن فعالیت‌ها با اولویت‌هایتان سازگارند؟ اگر چنین باشد عالی است، در غیر این صورت باید برای وقت گذاشتن روی اولویت‌هایتان تلاش و اراده‌ی بیشتری داشته باشید و به‌منظور رسیدگی به فعالیت‌هایی که برایتان اهمیت دارد از اتلاف وقت روی مسائل کم‌اهمیت بپرهیزید. به این فکر کنید از زندگی چه می‌خواهید؟ احتمالا به محض اینکه وقت‌تان صرف فعالیت‌هایی شود که برایتان بیشترین اهمیت را دارد، احساس موفقیت خواهید کرد.


حتما بخوانید: چند نکته کاربردی برای اولویت بندی کارها

۲. برای روز آینده برنامه ریزی کنید

برای روز آینده برنامه‌ ریزی کنید

زمان باارزش‌ترین سرمایه و غیرقابل بازگشت است. اگر واقعا می‌خواهید موفق باشید باید برای نحوه‌ی گذران وقت‌تان برنامه‌ریزی کنید. یکی از کارهایی که در این راستا می‌توانید انجام بدهید، این است که هر روز عصر برنامه‌ی روز بعدتان را بنویسید. نوشتن برنامه از سه جنبه به شما کمک می‌کند: ساعات بیداری‌تان را به حداکثر می‌رساند، کمک می‌کند هر روز بتوانید زمانی را روی اولویت‌هایتان تمرکز کنید و در صورت هدر دادن زمان زیادی متوجه شوید. اخیرا در جایی خواندم مردم آمریکا به‌طور متوسط ۵ ساعت از روز را صرف تماشای تلویزیون می‌کنند. برنامه‌ریزی به شما کمک می‌کند از افتادن در دام وقت‌کشی‌هایی مانند تماشای تلویزیون اجتناب کنید.


حتما بخوانید: چطور یک برنامه ریزی روزانه ایده‌آل و همه‌جانبه داشته باشیم؟

۳. قورباغه‌تان را قورت بدهید

اگر هر روز صبح پیش از هر کاری یک قورباغه‌ی زنده قورت بدهید، در طول روز هیچ اتفاق بدتری نمی‌تواند برای‌تان بیفتد

اگر شما هم شبیه بیشتر مردم باشید، کاری هست که هر روز انجام دادن آن را به تعویق می‌اندازید، زیرا انجام آن ترسناک یا آزاردهنده است. این کارها همان قورباغه‌ی شما هستند و به قول مارک تواین بهتر است آنها را همان اول صبح قورت بدهید. ایراد به تعویق انداختن کارها این است که نمی‌توانید روی فعالیت‌های دیگر تمرکز کنید، زیرا بیشتر از هر چیزی فکرتان مشغول قورباغه‌ای است که بعدا باید قورت بدهید. گذشته از این به تعویق انداختن آن به مراتب برای‌تان آزاردهنده‌تر خواهد بود، زیرا تمام مدت مشکلاتی را مجسم می‌کنید که ممکن است در حین انجام کار پیش بیاید.

اگر قورباغه‌تان را در ساعات آغازین روز قورت بدهید، بلافاصله احساس راحتی می‌کنید و خیلی خوب است که روز را با احساس موفقیت آغاز کنید. فعالیتی را که از آن وحشت دارید سریعا انجام بدهید تا برای فعالیت‌های دیگر در طول روز انرژی بگیرید؛ به علاوه، هر کاری در برابر قورباغه‌ای که روزتان را با قورت دادن آن آغاز کرده‌اید آسان به نظر می‌رسد.


حتما بخوانید: ۵ آئین صبحگاهی برای بالا بردن کارایی

۴. با خودتان صادق باشید

با خودتان صادق باشید

حالا که درباره‌ی قورت دادن قورباغه صحبت کردیم، می‌خواهم تشویق‌تان کنم با خودتان صادق باشید. اینکه قورباغه‌ای منتظرتان است دلیل نمی‌شود برای خلاصی از آن بسیار زودتر از همیشه بیدار شوید.

بعضی افراد پیش از طلوع آفتاب بهتر کار می‌کنند و بعضی دیگر عصرها فعال‌تر هستند. اگر دوست دارید روزتان را از ساعت ۵ صبح آغاز کنید خیلی خوب است، قورباغه‌تان را اول صبح قورت بدهید. اگر هم ترجیح می‌دهید صبح‌ها بیشتر بخوابید اشکالی ندارد، هر وقت بیدار شدید به قورباغه‌تان رسیدگی کنید.

افراد موفق با خودشان صادق هستند، آنها می‌دانند اگر ذاتا آدم سحرخیزی نباشند، ورزش صبحگاهی ساعت ۴:۳۰ زیاد برایشان مفید نیست. آنان برنامه‌هایشان را بر مبنای ساعت بدن خودشان تنظیم می‌کنند.

۵. برای خودتان محدودیت زمانی بگذارید

از قانون پارکینسون برای به حداکثر رساندن فعالیت‌تان استفاده کنید. قانون پارکینسون می‌گوید هر کاری دقیقا به همان اندازه زمان می‌برد که برایش در نظر گرفته شده است. اگر برای اتمام کاری زمان کمتری داشته باشید، تلاش‌تان را افزایش می‌دهید. مثلا زمانی که یکی از آشنایان‌تان با شما تماس می‌گیرد و می‌گوید تا ۲۰ دقیقه‌ی دیگر به منزل‌تان می‌آید، با سرعتی وصف‌ناپذیر خانه‌تان را مرتب می‌کنید. خودتان قضاوت کنید اگر برای انجام کاری تنها تا صبح روز بعد مهلت داشته باشید، چقدر خوب روی آن کار تمرکز می‌کنید. اگر زمان‌تان محدود باشد تلاش‌تان به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد.

اگر برای انجام کارهایتان محدودیت زمانی بگذارید، آسان‌تر به اهداف‌تان می‌رسید. برنامه‌ریزی روزانه در پیاده کردن قانون پارکینسون به شما کمک می‌کند. به این منظور کارهایتان را هنگام برنامه‌ریزی زمان‌بندی کنید، به خودتان ۵۵ دقیقه برای انجام یک کار مهلت بدهید و سپس ۵ دقیقه استراحت کنید. دانستن اینکه زمان‌تان محدود است فعالیت‌تان را در طول آن ۵۵ دقیقه‌ی کاری به حداکثر می‌رساند. همچنین استراحت‌ فکری پس از هر ساعت کار سخت، انرژی‌ از دست رفته‌تان را تجدید می‌کند.


حتما بخوانید: تکنیک پومودورو؛ تکنیکی ساده برای مدیریت زمان

۶. عوامل حواس‌پرتی‌ را به حداقل برسانید

تا جای ممکن در حین کار عوامل حواس‌پرتی را از خودتان دور کنید. اگر اینترنت حواس‌تان را پرت می‌کند کامپیوترتان را به گونه‌ای تنظیم کنید که در طول ساعات معینی از روز سایت‌های متفرقه را قفل کند. تلفن‌ همراه‌تان را روی حالت سکوت قرار بدهید و بعد از اینکه کارهایتان تمام شد پیام‌هایتان را چک کنید.

۷. گاهی دست از کار بکشید

گاهی دست از کار بکشید

در طول روز زمانی را برای رسیدگی به خودتان در نظر بگیرید. در برنامه‌ی روزانه‌تان زمانی را به ورزش، ریلکسیشن یا در بهترین حالت به هر دو اختصاص بدهید.

۸. از روشِ برنامه‌ریزیِ پس‌رو استفاده کنید

یکی از راه‌های برنامه‌ریزی برای اهداف بزرگ بلندمدت برنامه‌ریزی پس‌روست. برای مثال فرض کنیم می‌خواهید تا سال آینده ۱۳ کیلو وزن کم کنید، از زاویه‌ی دید سال آینده برنامه‌ریزی و هدف‌تان را به قسمت‌های قابل انجام تقسیم کنید. اگر می‌خواهید در عرض یک سال ۱۳ کیلو کم کنید، باید هر هفته ۲۵۰ گرم کم کنید، یعنی هفته‌ای ۱۷۵۰ کالری کمتر مصرف کنید که می‌شود روزی ۲۵۰ کالری. بسیاری از مردم در طول روز سه وعده غذای کامل و دو میان‌وعده مصرف می‌کنند؛ بنابراین کافی است از هر وعده‌ی غذایی‌تان ۵۰ کالری بکاهید. رعایت این رژیم کاملا ممکن است. به این ترتیب شما هدفی بزرگ و دشوار را به اهداف روزانه‌ی کوچک و دست‌یافتنی تقسیم کردید.

برنامه‌ریزیِ پس‌رو برای همه‌ی اهداف بزرگ عمل می‌کند. من امسال یک هدف اقتصادی دارم و دقیقا می‌دانم برای رسیدن به آن هر روز چند تومان باید پس‌انداز کنم.


حتما بخوانید: چگونه هدف تعیین کنیم؟

۹. اهداف‌تان را بنویسید

تحقیقات نشان داده‌ است نوشتن اهداف‌تان شانس شما را برای رسیدن به آنها به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌دهد. اگر اهداف‌تان را بنویسید، آنها را در معرض دید قرار بدهید و هر چند وقت یکبار به آنها مراجعه کنید، شانس بسیار بیشتری برای موفقیت خواهید داشت.

۱۰. کسی را بیابید تا بر پیشرفت‌تان نظارت داشته باشد

داشتن کسانی که ما را در رسیدن به اهداف‌مان همراهی کنند فوق‌العاده است، آنها ما را در این مسیر حمایت و تشویق می‌کنند. شاید همیشه دوست داشتید کتاب بنویسید، مرتب ورزش کنید یا یک کسب‌وکار خانگی راه بیندازید؛ یکی از نزدیکان‌تان را در جریان بگذارید تا هر هفته با یکدیگر پیشرفت‌تان را بررسی کنید و خودتان را در قبال پاسخ دادن به او موظف بدانید. اگر فرد منتخب شما هم اهدافی مشابه خودتان داشته باشد، نتیجه بسیار عالی خواهد بود.


حتما بخوانید: با جالب‌ترین فواید دوستی برای سلامتی آشنا شوید

۱۱. تنها به‌منظور تقویت اراده‌ خودتان را با دیگران مقایسه کنید

اگر می‌خواهید نسبت به زندگی‌تان احساس خوبی داشته باشید و مقایسه‌ی خودتان با افراد دیگر احساس بدی به شما می‌دهد، از این کار دست بردارید. حسادت به دیگران به‌سرعت روحیه‌ی شما را از بین می‌برد و باعث احساس عدم موفقیت می‌شود.

اگر به جای حسادت با دید تحسین خودتان را با دیگران مقایسه کنید، مقایسه کردن می‌تواند مفید باشد. اگر دوست‌تان مدام در محل کار ترفیع می‌گیرد، رفتارش را در محل کار مشاهده کنید. آیا همیشه زود سر کار می‌آید، دیر می‌رود و درخواست اضافه‌کاری می‌دهد؟ ممکن است تقلید از اخلاقِ کاری او شما را به پیشرفت مورد نظرتان برساند. آیا همکارتان نمونه‌ی کاملی از یک انسان سالم است؟ در صورت مقایسه عادت‌های خودتان را با او، احتمالا متوجه می‌شوید هر روز بعد از وقت نهار در حالی که شما پشت میزتان نشسته‌اید و هله‌هوله می‌خورید، او در حال پیاده‌روی است. اگر می‌خواهید اندام متناسب‌تری داشته باشید، در پیاده‌روی به او ملحق شوید.

هنگامی که به شیوه‌ای سالم (یعنی با گفتن فلانی فلان چیز را دارد، من هم می‌خواهم داشته باشم، چگونه می‌توانم به دست آوردن آن را از او یاد بگیرم؟) خودتان را مقایسه کنید، اراده‌تان برای موفق‌ شدن تقویت می‌شود.


حتما بخوانید: چگونه اراده قوی داشته باشیم؟

۱۲. یک راهنما بیابید

یک راهنما بیابید

اگر یکی از ابعاد زندگی‌تان شما را پریشان کرده است، برای اینکه در آن زمینه رشد کنید از یک مشاور موفق کمک بگیرید. شاید لازم باشد مثل من در زمینه‌های مختلف، مشاوران مختلف انتخاب کنید. درباره‌ی گرفتن مربی هم فکر کنید، یک مربی خوب دنیایی تغییرات در زندگی‌تان ایجاد می‌کند، زیرا می‌تواند ابزار مورد نیاز را در اختیارتان قرار بدهد و به شما انگیزه بدهد تا به درجات بالای موفقیت برسید.

۱۳. بعضی کارها را به عهده‌ی دیگران بگذارید

«اگر می‌خواهید چند کار کوچک را درست انجام بدهید، آنها را خودتان انجام بدهید. اگر می‌خواهید کارهای بزرگ و تأثیرگذار انجام بدهید، تقسیم کار را بیاموزید. جان. سی. مکسوِل»

رها کردن کنترل بعضی کارهای مهم و سپردن آنها به دیگران به همان اندازه که دشوار است، مهم هم هست. گذشته از هر چیز، هر روز تنها ۲۴ ساعت است و اگر واقعا می‌خواهید روی اولویت‌هایتان تمرکز کنید و فرد موفقی باشید باید به دیگران در انجام کارهای کم‌اهمیت‌تر اعتماد کنید.

چند سال پیش، هنگامی که کارهای هفتگی‌ام را نوشتم، متوجه شدم هر هفته ۵۶ کار مختلف انجام می‌دهم. تعجبی ندارد که آن دوران چقدر احساس خستگی می‌کردم. پس شروع کردم به تخمین زدن اهمیت هر یک از آن کارها و تصمیم گرفتم کارهایی را که باید انجام می‌شدند، اما انجام دادن‌شان به دست من ضروری نبود به دیگران واگذار کنم. حالا زمان بیشتری برای تمرکز روی اولویت‌هایم دارم. با واگذار گردن کارهایی به دیگران می‌توانیم روی مسائلی تمرکز کنیم که برایمان مهم است. یکی از نکات موفقیت همین است.

۱۴. اطرافیان‌تان را عاقلانه انتخاب کنید

علاوه بر کسی که شما را در رسیدن به هدف‌تان همراهی می‌کند، بقیه‌ی اطرافیان‌تان را هم با دقت انتخاب کنید.

جیم جان یک تاجر موفق است، او می‌گوید: «شما تلفیقی از پنج آدمی هستید که بیشتر وقت‌تان را با آنها می‌گذرانید.»

آیا با افرادی هم‌نشین هستید که حامی، مشوق و مثبت‌اندیش هستند یا بیشتر وقت‌تان را با آدم‌های سمی می‌گذرانید؟ تصمیم بگیرید بیشتر وقت‌تان را با افرادی سپری کنید که به شما انگیزه می‌دهند تا بتوانید بهترینِ خودتان باشید.


حتما بخوانید: چگونه یک دوست خوب باشیم؟

۱۵. مطالعه کنید

مطالعه کنید

می‌خواهید خیلی موفق باشید؟ مطالعه کنید. همیشه مطالعه کنید. مطالعه به ما نیرو می‌دهد و ذهن‌مان را باز می‌کند. مطالبی را مطالعه کنید که به شما انگیزه می‌دهند و شما را به جلو می‌رانند. در زمینه‌ی توسعه‌ی فردی کاوش کنید. تا جایی که می‌توانید اطلاعات کسب کنید. همیشه چیزی برای یادگرفتن وجود دارد.

هر روز این کارها را انجام بدهید تا به سرعت در جاده‌ی هموار موفقیت قرار بگیرید.

برگرفته از: lifehack

موانع پیشرفت خود را بشناسید و موفقیت را به عادت همیشگی‌تان تبدیل کنید.

۱۳،۰۰۰ تومان

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین دیدگاه‌ها (از 11 دیدگاه)
  1. مهسا می‌گوید

    بنظرم واقعا پیاده کردن همین موارد میتونه ما رو موفق کنه … عالی بود

  2. معصومه می‌گوید

    عالی

  3. مسعود می‌گوید

    متنفرم از کار فقط خواب

هر سوالی داری از
هوش مصنوعی رایگان چطور
بپرس!

close icon
close icon