چگونه با افراد بدبین رفتار کنیم؟
همهی ما در زندگیمان یک دوست، همکلاسی یا همکار بدبین داشتهایم و با افرادی مواجه شدهایم که مدام از شرایط بد زندگی و کار خود شکایت میکنند و در عین حال هیچ تلاشی هم برای خارج شدن از این اوضاع نمیکنند یا دوستی داریم که همیشه در حال بدگویی کردن از دیگران است. زندگی با افراد بدبین و منفیباف کار سختی است. این افراد انرژی منفی خود را به اطرافیانشان منتقل میکنند و اگر حواستان نباشد ممکن است شما هم در گرداب افکار منفی آنها بیفتید و هدفتان را در زندگی گم کنید. در این مقاله قصد داریم شما را با روشهایی آشنا کنیم که بتوانید در مواجهه با افراد بدبین بهترین رفتار و عکسالعمل را نشان بدهید.
۱. مرزبندی کنید
مجبور نیستید بنشینید و به صحبتهای یک فرد بدبین گوش بدهید. توجه داشته باشید که انرژی منفی این افراد بهطور ناخودآگاه بر زندگی و روحیهی شما تأثیر میگذارد. پس اجازه ندهید این افراد وارد زندگی شما بشوند و اگر چنین فردی در اطراف شما زندگی میکند، سعی کنید رابطهی خود را با او کمتر کنید. شما نمیتوانید رفتار منفی این افراد را کنترل کنید، اما میتوانید کمتر با آنها معاشرت کنید.
۲. با افراد غرغرو صحبت نکنید
افرادی که مدام در حال غرولند کردن هستند، هیچگاه تأثیر مثبتی بر زندگی شما نمیگذارند. این افراد همیشه نیمهی خالی لیوان را میبینند و برای تغییر اوضاع هیچ تلاشی نمیکنند. ارتباط مداوم با این افراد باعث میشود روحیهی نوآوری و ایدهپردازی شما از بین برود و در باتلاق افکار منفی آنها گیر بیفتید. اگر در جمع دوستان، فامیل یا همکاران کسی هست که این ویژگی منفی را دارد، سعی کنید ارتباط خود را با او کم یا قطع کنید. پیشنهاد ما این است که فقط در مواقع ضروری با این افراد معاشرت و رفتوآمد داشته باشید.
۳. افراد بدبین را اخراج کنید
فرهنگ شرکت شما بخشی از هویت کار شما محسوب میشود. یک کارمند بدبین و منفیباف بر فرهنگ کاری شرکت تأثیر منفی میگذارد. علاوه بر این کارکنان مثبتاندیش نیز ممکن است تحت تأثیر ارتباط با کارکنان بدبین قرار بگیرند و همهی نبوغ و خلاقیتشان نابود بشود. اگر در شرکت خود کارمند بدبین و منفیبافی دارید، بهتر است قبل از اینکه کنترل ادارهی شرکت از دستتان خارج شود و افکار منفی و سمّی این فرد به همهی افراد سرایت کند، چارهای بیندیشید. جلسهای تشکیل بدهید و نگرانیهای خود را با وی در میان بگذارید و فرصتی برای تغییر به او بدهید. اگر پس از پایان مهلت تعیینشده هیچ تغییری در افکار و رفتار او مشاهده نکردید، برای حفظ روحیهی کاری دیگر کارمندان بهتر است عذر او را بخواهید و از شرکت اخراجش کنید.
۴. بحث نکنید
هر گاه شخصی شما را ناراحت کرد سعی کنید با او بحث نکنید در عوض از قرار گرفتن در چنین موقعیتهایی پرهیز کنید، ارتباط خود را با افراد بدبین کم کنید و بر احساسات خود مسلط باشید. هرگاه در موقعیتی قرار گرفتید که فکر میکنید ممکن است دچار درگیری و بحث و جدل شوید، محل را ترک کنید و کمی قدم بزنید تا آرام بشوید.
۵. شرایط را تجزیه و تحلیل نکنید
افراد بدبین گاهی رفتارهای غیرمنطقی دارند. اگر سعی کنید دلیل رفتار آنها را بفهمید فقط وقت و انرژی خود را تلف کردهاید. پس از درگیر شدن در موضوعاتی که هیچ نفعی برای شما ندارد، خودداری کنید.
۶. یک سیستم حمایتی ایجاد کنید
ارتباط خود را با دوستان، همکاران و آشنایان مثبتاندیش گسترش بدهید. اگر احساس میکنید برخی رفتارها باعث آزار و دلخوری شما میشود، بهتر است شرایط را مدیریت کنید. هرگاه احساس کردید خیلی ناراحت و آشفته هستید، سعی کنید با صحبت کردن با یک دوست و توضیح دادن شرایط کمی خود را آرام کنید. در بیشتر مواقع صحبت کردن و مشورت با افراد دیگر، دید شما را به موضوع عوض میکند یا کمک میکند تصمیم بهتری بگیرید.
۷. مثبت اندیشی را فراموش نکنید
نگذارید افکار منفی دیگران بر شما تأثیر بگذارد. فراموش نکنید هیچچیز در زندگی به اندازهی شادی و سلامتی اهمیت ندارد. مثبت فکر کنید و از معاشرت با افراد بدبین دوری کنید. انرژی مثبت شما اگر بر نوع نگاه افراد بدبین اثرگذار نباشد حداقل باعث میشود خود شما زندگی آرامتر و شادتری را تجربه کنید.
برگرفته از: entrepreneur
چگونه میتوانید بر صدا و لحن و شیوه بیان خود مسلطتر شوید تا ارائه تاثیرگذارتری داشته باشید؟
۱۰،۰۰۰ تومان
خلاصه مطلب: به صحبت های افراد منفی توجه نکنید و تا میتونید ازشون فاصله بگیرید.
با توجه به تاثیر منفی که روی ذهن و فکر افراد میگذارند چاره دیگه ای نیست :))
متشکرم از پاسختون خانم ایرانپاک، بله همینطوره، چاره ای نیست و اگر میخوایم موفق بشیم باید سعی کنیم افراد موفق و مثبت رو جایگزین منفی نگرها کنیم.
اگه مامانت اینجوری بود!؟ chi!?
فک کنم بهترین راه اینه که از قرار گرفتن تو موقعیتهایی که ممکنه باعث سوتفاهم بشه دوری کرد. دوری کردن از این موقعیتها باعث میشه به مرور اعتماد طرف مقابل رو بدست بیاریم
با سلام. حال که پدرمان از زمان عمل مغز بسیار بد بین و بد اخلاق شده و یکسره عصبی است . ما چیکار کنیم
سلام محمد عزیز
میتونید تا جایی که براتون امکانپذیره، از توصیههای همین مقاله استفاده کنید. با توجه به شرایط خاص پدرتون، پیشنهاد میکنم در این زمینه با یک مشاور هم صحبت کنید.