مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

مهاجرت به کانادا از طریق تخصص و شرایط لازم برای ورود سریع به این کشور

0

کانادا کشوری مهاجرپذیر است که این روزها یکی از مقاصد اصلی مهاجران ایرانی محسوب می‌شود. متقاضیان مهاجرت به کانادا درصورتی‌که در زمینه‌ی تخصصی خاصی از مهارت‌ حرفه‌ای برخوردار باشند، می‌توانند تقاضای خود را از طریق سامانه‌ی آنلاین ورود سریع (Express Entry) اعلام کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا با این سامانه و شرایط لازم جهت ورود و مهاجرت به کانادا بیشتر آشنا شوید.

مهاجرت به کانادا از طریق سامانه‌ی ورود سریع

در ژانویه‌ی سال ۲۰۱۵، سامانه‌ی جدید مهاجرت به کانادا با عنوان «ورود سریع» (Express Entry) جهت مهاجرت نیروی متخصص و اخذ اقامت دائم از سوی اداره‌ی مهاجرت کانادا معرفی شد. این سامانه شامل دو مرحله‌ی آنلاین است: متقاضیان ابتدا باید نسبت به ایجاد پروفایل و تکمیل اطلاعات درخواستی اقدام کنند و سپس درصورتی‌که واجد شرایط شناخته شوند، به استخر گزینش یا به‌عبارتی صف انتظار می‌پیوندند.

مهاجرت به کانادا از طریق سامانه‌ی ورود سریع

رتبه‌بندی در سامانه‌ی ورود سریع

متقاضیان واجد شرایط برحسب اطلاعاتی که در پروفایل‌شان ثبت کرده‌اند، رتبه‌بندی خواهند شد. فاکتورهای مختلفی در این رتبه‌بندی لحاظ می‌شوند که مهم‌ترین‌شان عبارت‌اند از:

  • مهارت‌ها؛
  • سوابق کاری؛
  • تسلط بر زبان‌ انگلیسی و فرانسه؛
  • تحصیلات.

انواع ویزا در سامانه‌ی ورود سریع

از متقاضیانی که بالاترین رتبه‌ را کسب کنند، جهت ارائه‌ی درخواست اقامت دائم تحت عنوان یکی از سه روش زیر دعوت می‌شود:

۱. برنامه‌ی نیروی متخصص فدرال

مهاجرت به کانادا - برنامه‌ی نیروی متخصص فدرال

تبلیغات

«برنامه‌ی نیروی متخصص فدرال» ویژه‌ی متقاضیان متخصص با سابقه‌ی کاری قابل‌توجه، قابلیت استخدام و سازگارپذیری جهت اخذ اقامت دائم و قانونی کاناداست. از ژانویه‌ی سال ۲۰۱۵، تمامی درخواست‌های اخذ اقامت دائم کانادا از طریق این برنامه تحت سامانه‌ی ورود سریع انجام می‌شود. متقاضیان ابتدا باید پروفایل و فرم تمایل‌نامه‌ را به‌صورت آنلاین تکمیل و ارسال کنند.

سامانه‌ی امتیازدهی

برنامه‌ی نیروی متخصص فدرال امتیازمحور است. به این معنی که متقاضیان برحسب معیارهایی ازجمله سن، تحصیلات، سوابق کاری، مهارت‌‌های زبانی، سازگارپذیری و نیز اینکه آیا پیشنهاد کاری از سوی هیچ کارفرمایی در کانادا دریافت کرده‌اند یا خیر ارزیابی می‌شوند.

شرایط لازم

متقاضیانی واجد شرایط شناخته خواهند شد که دارای فاکتورهای اصلی اخذ ویزا باشند و مجموع امتیازات‌شان در سامانه‌ی امتیازدهی به حداقل ۶۷ برسد.

پروفایل ورود سریع

تمامی متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق برنامه‌ی نیروی متخصص فدرال ابتدا باید نسبت به تکمیل پروفایل و ارسال فرم تمایل‌نامه‌ اقدام کنند. اطلاعات درخواستی در این پروفایل عبارت‌اند از:

  • سن؛
  • مهارت‌ها و سوابق کاری؛
  • تسلط بر زبان انگلیسی و فرانسه؛
  • تحصیلات.

سوابق کاری

مهاجرت به کانادا از طریق برنامه‌ی نیروی متخصص فدرال نیازمند سابقه‌ی کاری قابل‌توجه در مشاغل تخصصی با شرایط زیر است:

  • متقاضی باید دارای حداقل ۱۵۶۰ ساعت سابقه‌ی کاری باشد، یعنی حدود یک سال کار تمام‌وقت؛
  • سابقه‌ی کاری متقاضی باید همراه با دریافت حقوق از یک یا چند کارفرما بوده باشد؛
  • سابقه‌ی کاری متقاضی باید مربوط به ۱۰ سال اخیر باشد:
  • سابقه‌ی کاری متقاضی باید در حوزه‌های مدیریتی، پست‌های تخصصی و مهارتی، مشاغل فنی‌وحرفه‌ای و منطبق بر مهارت نوع ۰، مهارت سطح A یا مهارت سطح B در طبقه‌بندی ملی مشاغل کانادا (‌NOC) باشد.

مهارت‌های زبانی

متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق برنامه‌ی نیروی متخصص فدرال باید دارای تسلط کافی بر زبان انگلیسی، فرانسه یا هر دو باشند. بنابراین پیش از ارسال درخواست ویزا، ارائه‌ی یکی از مدارک زبانِ مورد تأیید اداره‌ی مهاجرت کانادا درهنگام تکمیل پروفایل الزامی است:

  • برنامه‌ی کاناداییِ شاخص تسلط بر زبان انگلیسی (CELPIP)؛
  • سیستم آزمون بین‌المللی زبان انگلیسی (IELTS)؛
  • آزمون ارزیابی سطح زبان فرانسه (TEF).

تحصیلات

متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق برنامه‌ی نیروی متخصص فدرال باید دارای مدارک تحصیلی زیر باشند:

  • دیپلم کانادایی یا فوق‌دیپلم مانند دیپلم کالج و مدارک دانشگاهی؛
  • مدارک تحصیلی خارجی به‌همراه گزارش ارزیابی مدرک تحصیلی (مبنی بر اینکه مدرک تحصیلی ارائه‌شده معادل دیپلم یا فوق‌دیپلم کانادایی است) توسط یکی از سازمان‌های مورد تأیید اداره‌ی مهاجرت کانادا که عبارت‌اند از: خدمات معادل‌سازی مدارک تحصیلیِ بخش ادامه‌ی تحصیل دانشگاه تورنتو، خدمات ارزیابی مدارک بین‌المللی کانادا (ICAS)، خدمات آموزش جهانی (WES)، خدمات ارزیابی مدارک بین‌المللی (IQAS و ICES)، نظام‌پزشکی کانادا (MCC) و سازمان سنجش داروسازی (PEBC).

ضمانت مالی

متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق برنامه‌ی نیروی متخصص فدرال باید سرمایه‌ی کافی برای اقامت خود و خانواده‌شان در کانادا را داشته باشند. استطاعت مالی‌ متقاضی باید از طریق ارائه‌ی اظهارنامه‌ی بانکی یا سایر مدارک به اثبات برسد. مبلغ این سرمایه‌ به تعداد اعضای خانواده (نفراتی که مشخصات‌شان در درخواست‌نامه ذکر شده است) بستگی دارد:

  • ۱ نفر: ۱۲,۱۶۴ دلار کانادا؛
  • ۲ نفر: ۱۵,۱۴۳ دلار کانادا؛
  • ۳ نفر: ۱۸,۶۱۷ دلار کانادا؛
  • ۴ نفر: ۲۲,۶۰۳ دلار کانادا؛
  • ۵ نفر: ۲۵,۶۳۶ دلار کانادا؛
  • ۶ نفر: ۲۸,۹۱۳ دلار کانادا؛
  • بالای ۷ نفر: ۳۲,۱۹۱ دلار کانادا.

۲. برنامه‌ی مشاغل فنی‌وحرفه‌ای فدرال

مهاجرت به کانادا - برنامه‌ی مشاغل فنی‌وحرفه‌ای فدرال

«برنامه‌ی مشاغل فنی‌وحرفه‌ای فدرال» به متقاضیانی که نیروی متخصص در شماری مشخص از مشاغل فنی‌وحرفه‌ای محسوب می‌شوند، امکان اخذ اقامت دائم کانادا را می‌دهد.

شرایط لازم

متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق برنامه‌ی مشاغل فنی‌وحرفه‌ای فدرال باید واجد شرایط زیر باشند:

  • متقاضی باید دارای حداقل ۲۴ ماه سابقه‌ی کار تخصصی در ۵ سال اخیر در کانادا باشد، البته تحت مجوز یا ویزای کار معتبر (مگر اینکه معاف باشد)؛
  • سابقه‌ی کاری متقاضی باید منطبق‌ بر الزامات شغلی خاص هر حرفه باشد که در فهرست طبقه‌بندی ملی مشاغل کانادا ذکر شده‌اند؛
  • سطح زبان متقاضی باید منطبق بر معیار سنجش سطح زبان در کانادا (CLB) باشد؛
  • متقاضی باید دارای پیشنهاد کار تمام‌وقت در کانادا برای مدت حداقل ۱۲ ماه یا تأییدیه‌ی صلاحیت حرفه‌ای از سوی مقامات ایالتی یا محلیِ کانادا باشد؛
  • متقاضی باید برای اقامت در خارج از استان کِبِک مهیا شود.

سوابق کاری

متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق برنامه‌ی مشاغل فنی‌وحرفه‌ای فدرال باید دارای حداقل ۲۴ ماه سابقه‌ی کار تمام‌وقت (معادل ۳۰ ساعت کار در هفته یا بیشتر به‌مدت مجموعا ۳۱۲۰ ساعت) یا به‌مقدار معادل دارای سابقه‌ی کار پاره‌وقت در ۵ سال اخیر باشند. این سابقه‌ی کاری درصورتی قابل‌قبول واقع خواهد بود که در یکی از گروه‌های اصلی ذکرشده در فهرست ملی طبقه‌بندی مشاغل کانادا بگنجد. دو یا سه رقم نخست هر کد در این فهرست نشان می‌دهد که مشاغل نام‌برده در کدام گروه طبقه‌بندی شده‌اند:

  • ۷۲: مشاغل صنعتی، الکتریکی و ساخت‌وساز؛
  • ۷۳: مشاغل مربوط به تعمیر و نگه‌داری تجهیزات؛
  • ۸۲: مشاغل سرپرستی و فنی در حوزه‌ی منابع طبیعی، کشاورزی و تولیدات وابسته؛
  • ۹۲: ناظران واحدهای پردازش، تولید و بخش تأسیسات و اپراتورهای کنترل مرکزی؛
  • ۶۳۲: سرآشپزها و آشپزها؛
  • ۶۳۳: قصاب‌ها و نانواها.

مهارت‌های زبانی

متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق برنامه‌ی مشاغل فنی‌وحرفه‌ای فدرال باید دارای تسلط کافی بر زبان انگلیسی، فرانسه یا هردو باشند. بنابراین پیش از ارسال درخواست ویزا، ارائه‌ی یکی از مدارک زبانِ مورد تأیید اداره‌ی مهاجرت کانادا درهنگام تکمیل پروفایل الزامی است:

  • برنامه‌ی کاناداییِ شاخص تسلط بر زبان انگلیسی (CELPIP)؛
  • سیستم آزمون بین‌المللی زبان انگلیسی (IELTS)؛
  • آزمون ارزیابی سطح زبان فرانسه (TEF).

متقاضیان باید دارای نمره‌ی حداقل ۵ CLB در مهارت‌های مکالمه و درک شنیداری و نمره‌ی ۴ CLB در مهارت‌های خواندن و نوشتن باشند.

۳. برنامه‌ی سابقه‌ی کار در کانادا

مهاجرت به کانادا - برنامه‌ی سابقه‌ی کار در کانادا

«برنامه‌ی سابقه‌ی کار در کانادا» از جمله پرطرفدارترین روش‌های اخذ اقامت دائم کانادا درمیان متقاضیانی مانند دانشجویان بین‌المللی است که در این کشور سابقه‌ی کار داشته‌اند. این نوع ویزا به‌ویژه مورد استقبال کسانی است که درحال حاضر به‌صورت موقتی در کانادا به تحصیل یا کار مشغول‌اند. اما کسانی که هم‌اکنون در خارج از کانادا سکونت دارند نیز می‌توانند درصورت دارابودن شرایط لازم نسبت به درخواست ویزا تحت عنوان سابقه‌ی کار در کانادا اقدام کنند.

شرایط لازم

متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق برنامه‌ی سابقه‌ی کار در کانادا باید واجد شرایط زیر باشند:

  • متقاضی باید دارای حداقل ۱۲ ماه سابقه‌ی کار تخصصی در ۳ سال اخیر در کانادا باشد، البته تحت مجوز یا ویزای کار معتبر (مگر اینکه معاف باشد)؛
  • سطح زبان متقاضی باید منطبق بر معیار سنجش سطح زبان در کانادا باشد (حداقل نمره‌ی قبولی بسته به شغل متقاضی متفاوت است)؛
  • متقاضی باید جهت اقامت در خارج از استان کِبِک مهیا شود.

سوابق کاری

متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق برنامه‌ی سابقه‌ی کار در کانادا باید دارای حداقل ۱۲ ماه سابقه‌ی کار تمام‌وقت (معادل ۳۰ ساعت کار در هفته یا بیشتر به‌مدت مجموعا ۱۵۶۰ ساعت) یا به‌مقدار معادل دارای سابقه‌ی کار پاره‌وقت در ۳ سال اخیر باشند. همچنین سابقه‌ی کاری متقاضی باید در یکی از گروه‌های فهرست ملی طبقه‌بندی مشاغل کانادا بگنجد:

  • مدیریتی (مهارت سطح ۰)؛
  • حرفه‌ای (مهارت نوع A)؛
  • فنی (مهارت نوع B).

مهارت‌های زبانی

متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق برنامه‌ی سابقه‌ی کار در کانادا باید دارای تسلط کافی بر زبان انگلیسی، فرانسه یا هر دو باشند و پیش از ارسال درخواست ویزا بتوانند یکی از مدارک زبانِ مورد تأیید اداره‌ی مهاجرت کانادا را درهنگام تکمیل پروفایل ارائه کنند:

  • برنامه‌ی کاناداییِ شاخص تسلط بر زبان انگلیسی (CELPIP)؛
  • سیستم آزمون بین‌المللی زبان انگلیسی (IELTS)؛
  • آزمون ارزیابی سطح زبان فرانسه (TEF).

نمره‌ی قبولی زبان انگلیسی بسته به طبقه‌بندی‌ حرفه‌ای متقاضی متفاوت است:

  • متقاضیان در طبقه‌بندی مهارت سطح ۰ و نوع A باید دارای نمره‌ی ۵ CLB در هر چهار مهارت زبانی (مکالمه، درک شنیداری، خواندن و نوشتن) باشند؛
  • متقاضیان در طبقه‌بندی نوع B باید دارای حداقل نمره‌ی ۷ CLB در هر چهار مهارت باشند.

منبع workpermit

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.