۵ ماده‌ غذایی که سوخت و ساز بدن را کاهش می‌دهند

0

یکی از ساده‌ترین راه‌های محقق شدن رویای کاهش وزن، افزایش سوخت‌وساز بدن از طریق مصرف مواد غذایی است. نوشیدن چای سبز و استفاده از غذاهای بسیار تند از جمله‌ی این مواد هستند که به چربی‌سوزی در بدن کمک می‌کنند. راه‌های طبیعی بسیاری نیز وجود دارد که شما را در مسیر صحیح کاهش وزن قرار می‌دهد. اما در این مقاله قصد داریم ۵ ماده‌ی غذایی را معرفی کنیم که با کاهش سوخت‌وساز در بدن، فرآیند چربی‌سوزی را کند می‌کنند و در نهایت منجر به چاقی و افزایش وزن می‌شوند.

آرد سفید

آرد سفید

لیزا ماسکوویتز (Lisa Moskovitz) موسس گروه تغذیه‌ی نیویورک (New York Nutrition Group) در این باره توضیح می‌دهد: «آرد سفید که در تولید نان سفید و پاستا به کار می‌رود، در واقع گندم فرآوری شده است که تمام خواص آن اعم از فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها از بین رفته‌اند. این موادغذایی با طعم و ظاهر خوب، ارزش غذایی بسیار پایینی دارند. وجود فیبر در مواد غذایی گوارش را کُند و احساس سیری را طولانی می‌کند اما چون میزان فیبر در آرد‌ سفید بسیار اندک است، ساختار آن سریع‌تر از گندم کامل در بدن شکسته شده و به راحتی هضم می‌شود.»؛ خانم تانیا زاکربرات ( Tanya Zuckerbrot) مدیرعامل موسسه‌ی اف-فاکتور (F-Factor) در شهر نیویورک در این زمینه توضیح می‌دهد: «در غذاهایی که به راحتی هضم می‌شوند، لازم نیست بدن کالری بیشتری برای گوارش بسوزاند در نتیجه‌، سوخت‌و‌ساز بدن در پایین‌ترین حالت ممکن قرار می‌گیرد. غذاهای حاوی فیبر مانند نان گندم کامل دارای فیبر غیرقابل هضم هستند در نتیجه بدن برای شکستن ساختار آنها نیاز به سوزاندن کالری بیشتری دارد»

گوشت گاو پرورشی

گوشت

به گفته‌ی خانم زاکربرات: «میزان آنتی‌بیوتیک‌ها در گوشت گاوهای پرورشی بیشتر از گاوهای علف‌خوار است. سالیان سال ما از اثرات زیان‌آور این آنتی‌بیوتیک‌ها بر روی سلامتی خود بی‌خبر بودیم.» نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۳ در مجله‌ی تازه‌های بهداشت عمومی (Frontier in Public Health) به چاپ رسید نشان می‌دهد آنتی‌بیوتیک‌هایی که در گاوهای پرورشی استفاده می‌شود، برای باکتری‌های موجود در روده مضر است. تغییر در این باکتری‌ها بر گوارش اثر منفی می‌گذارد و باعث افزایش وزن می‌شود. به عبارت ساده‌تر، آنتی‌بیوتیک موجود در گوشت باعث چاقی می‌شود.» برای رفع این مشکل از گوشت دام علف‌خوار استفاده کنید.

سیب غیراُرگانیک

سیب

با اینکه مصرف روزانه‌ی سیب یکی از توصیه‌های متداول پزشکی برای حفظ سلامتی است اما نتیجه‌ی پژوهشی که در مجله‌ی چشم‌انداز بهداشت محیط (Enviromental Health Perspectives) چاپ شد نشان می‌دهد نوع خاصی از قارچ‌کش‌ها که در کاشت میوه‌ها و سبزیجات به کار می‌رود باعث افزایش وزن در موش‌ها می‌شود، محققان براین باورند که این افزایش وزن در انسان هم اتفاق می‌افتد. یعنی زمانی که برای حفظ سلامتی میوه می‌خوریم، در واقع در روند کاهش وزن خود اختلال ایجاد می‌کنیم. به توصیه‌ی خانم زاکربرات: «لیستی از ۱۲ میوه و سبزیجاتی تهیه شده است که در کاشت آن‌ها مقادیر زیادی آفت‌کش استفاده می‌شود. سیب در این لیست تقریبا در صدر قرار دارد. برای اینکه کمتر در معرض آفت‌کش‌ها قرار بگیرید، از میوه‌ها و سبزیجات ارگانیک استفاده کنید» برای از بین بردن اثر آفت‌کش‌ها و باکتری‌های مضر، تمام میوه‌ها و سبزیجات را قبل از مصرف بشویید.

اسیدچرب امگا۶

امگا

حتما از فواید اسیدهای‌چرب امگا۳ باخبرید. در میان مواد غذایی تخم چیا، گردو، ماهی قزل‌آلای وحشی، و زرده‌ی تخم‌مرغ سرشار از امگا۳ هستند. اما تفاوت این ماده با اسید چرب امگا۶ در چیست؟

اسیدچرب امگا۶ در کاهش سوخت‌و‌ساز بدن نقش دارد و در موادغذایی‌ای مانند کره، ران مرغ و شیرینی کوکی یافت می‌شود. به گفته‌ی خانم زاکربرات: «در رژیم‌ غذایی آمریکایی‌ها، نسبت امگا۳ و امگا۶ دارای تعادل بوده است اما امروزه به دلیل فرآوری زیاد مواد غذایی، رژیم‌های‌ غذایی سرشار از روغن‌های نباتی و چربی‌های اشباع‌ هستند و این مواد حاوی مقادیر زیادی امگا۶ می‌باشند. اسید چرب امگا۶ در بدن ایجاد التهاب می‌کند و مصرف آن موجب چاقی می‌شود. آزمایش‌هایی که بر روی انسان و حیوان صورت گرفته است نشان می‌دهد مصرف زیاد اسید چرب امگا۶ و نسبت زیاد امگا۶ به امگا۳ با چاقی در ارتباط است. حال آنکه مصرف زیاد امگا۳ خطر ابتلا به چاقی را کاهش می‌دهد. نتایج این پژوهش در مجله مواد مغذی (Nutrients) به چاپ رسیده است. همچنین امگا۶ مقاومت به انسولین را بالا می‌برد. مقاومت به انسولین به این معنا است که کربوهیدرات‌های مصرفی در بدن تبدیل به چربی می‌شوند.

نوشیدنی‌های گاز دار

ذرت

شربت ذرت حاوی مقادیر زیادی فروکتوز است. این شیرین‌کننده در تولید بسیاری از غذاهای فرآوری‌شده و نوشابه‌های غیرالکلی به کار می‌رود. مصرف این ماده «سندروم متابولیک» را ایجاد می‌کند و از عوامل ابتلا به دیابت، بیمای‌های قلبی و سکته‌ی مغزی است. این شیرین‌کننده ماده‌ای ارزان و البته مضر است. گفته می‌شود که اثر مخرب فروکتوز از شکر بیشتر می‌باشد. پژوهشی که در مجله‌ی آمریکایی تغذیه‌ی بالینی (American Journal of Clinical Nutrition) به چاپ رسید نشان می‌دهد که به دلیل فروکتوز زیاد شربت ذرت و اثر مخرب آن بر روی سوخت‌و‌ساز بدن، این شیرین‌کننده باعث چاقی می‌شود.

 

برگرفته از: prevention.com

بیاموزید که چگونه اعتماد به نفس داشته باشید و خجالت را کنار بگذارید تا از موفقیت‌های جدید خود لذت ببرید

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید. اطلاعات بیشتر
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هر سوالی داری از
هوش مصنوعی رایگان چطور
بپرس!

close icon
close icon