ویژگیهای کودکان درون گرا و نحوه صحیح برخورد با آنها
پرورش و رشد کودک کاری بزرگ و دشوار است. برخی اوقات بعضی از والدین از درک تفاوتهای شخصیتی میان کودکان متعجب میشوند. این والدین توقع دارند همۀ کودکان مثل هم رفتار کنند. این موضوع گاهی باعث رفتار اشتباه والدین و ناراحتی کودک خواهد شد. کودک خجالتی، کودک برونگرا و کودک درونگرا هرکدام ویژگیهای خاص خود را دارند. در این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر به شرح این موضوع بپردازیم.
تفاوت درونگرا بودن با خجالتی بودن
هرچند ممکن است خجالت و درون گرایی شبیه به هم تلقی شوند، اما دو موضوع متفاوت هستند. فرد درونگرا از تنها بودن لذت میبرد و پس از گذراندن زمان زیاد با دیگران ازنظر احساسی خسته میشود. فرد خجالتی لزوما مایل به تنها بودن نیست اما از ارتباط با دیگران به وحشت میافتد.
دو بچه را در کلاس در نظر بگیرید. یکی از آنها درونگرا و دیگری خجالتی است. کودک درونگرا خواستار ماندن روی صندلیاش و کتابخوانی است، چون بودن با دیگر بچهها بهنظر او استرسزا است. در مقابل، کودک خجالتی میخواهد به جمع بچهها بپیوندد اما چون از قرار گرفتن در جمع آنها میترسد، روی صندلیاش باقی میماند.
آیا درونگرایی درمانشدنی است؟
به بچههای خجالتی برای غلبه بر خجالت میتوان کمک کرد، اما درونگرایی بخشی از وجود فرد است مثل رنگ مو و چشم. به کلام دیگر، میتوان افراد خجالتی را درمان کرد، اما درمانی برای درونگرایی وجود ندارد. همۀ درونگراها خجالتی نیستند. در واقع، برخی از آنها تواناییهای اجتماعی عالیای دارند. باوجودِاین، فرد درونگرا پس از حضور در فعالیتهای اجتماعی، ازنظر احساسی خسته میشود و نیاز دارد زمانی را در تنهایی بگذراند تا باتری احساسیاش دوباره «شارژ» شود.
اگرچه خجالتی بودن درمانپذیر است، تلاش برای تغییر دادن درونگرایی به برونگرایی میتواند موجب استرس و شروع مشکلاتی در عزت نفس شود. درونگراها میتوانند راهبردهای کنار آمدن با موقعیتهای اجتماعی را بیاموزند، اما آنها همیشه درونگرا باقی خواهند ماند.
اگر فکر میکنید کودک شما درونگراست، لازم است به برخی ویژگیهای درونگرایی توجه کنید و ببینید کودک شما چند نشانه را در خود دارد.
چگونه به کودکان درونگرا کمک کنیم؟
پیش از هر چیز باید قبول کنیم که درونگرایی اختلال نیست تا نیازمند روشهای درمانی باشد. بنابراین، کودک درونگرای شما واقعا به کمک نیاز ندارد. اما برای اطمینان از سلامتی و شادی کودکتان، میتوانید نکاتی را رعایت کنید.
بهترین کاری که میتوانید برای فرزندتان انجام دهید این است که این حقیقت را بدانید و بپذیرید که درونگرایی یکی از صفات شخصیتی عادی است. این موضوع را بپذیرید که کودک شما آن شخصیت اجتماعی فعالی نیست که همیشه آرزو داشتهاید. قرار نیست خانهتان بهطور منظم پذیرای دوستان زیاد کودکتان باشد. بپذیرید که کودکتان بیشک از گذراندن زمان در تنهایی لذت میبرد. بپذیرید که کودک شما دوستان نزدیک انگشتشماری خواهد داشت.
اگر بتوانید پذیرای این ویژگیها باشید، کمتر کودکتان را به شرکت در فعالیتهای اجتماعیای که برای او خوشایند نیست مجبور خواهید کرد.
همچنین فراموش نکنید که پس از فعالیتهای اجتماعی، به کودکتان زمانی برای تنها بودن اختصاص دهید. مثلا اگر فرزندتان به جشن تولد رفته است، از خواستهٔ او برای تنها بودن پس از بازگشت به خانه شگفتزده نشوید. رفتن از یک موقعیت اجتماعی به یک موقعیت دیگر، حتی یک شام خانوادگی، میتواند برای کودک کمی استرسزا باشد و او را عبوس کند.
بزرگ کردن کودک درونگرا میتواند کار دشواری باشد، بهویژه برای والدین برونگرا. اما مثل تمام بچهها، آنها نیز بیش از هر چیز به عشق و درک والدینشان نیاز دارند.
۸،۰۰۰ تومان
امیدوارم پدر ها و مادر های جوان به این نکات بسیار مهم توجه داشته باشند تا در آینده جامعه سالم تری رو از نظر افراد درست تربیت یافته داشته باشیم .
ما هم امیدواریم پدر و مادرهای جوان در راه تربیت فرزندانشون موفق باشند. 🙂
من هم همیشه شخصیت درونگرایی داشتم و خوشبختانه از سمت خانواده درک شدم.
چقدر عالی!
امید که با پرورش صحیح کودکان آینده بسیار خوبی برای کشور رقم بخورد .
ممنون از همراهی شما 🙂