۱۴ نشانه سرطان که معمولا نادیده گرفته می‌شوند

0

سرطان بیماری ترسناکی است که بسیاری از ما حتی با شنیدن نامش هم به وحشت می‌افتیم. بنابراین وقتی علائمی داریم که می‌توانند نشانه سرطان باشند، به پزشک مراجعه نمی‌کنیم و خودمان را فریب می‌دهیم که چیزی نیست و حتما مشکل دیگری داریم؛ ولی این اشتباه بزرگی است، زیرا هرچه زودتر ابتلا به سرطان تشخیص داده شود، شانس درمان و کاهش عوارض و مشکلات ناشی از آن نیز کاهش می‌یابد. بنابراین بهتر است که با نشانه‌ها و علائم سرطان آشنا شویم و با مشاهده آنها فورا به پزشک مراجعه کنیم. در ادامه، شما را با ۱۴ نشانه سرطان آشنا می‌کنیم که معمولا نادیده گرفته می‌شوند؛ نشانه‌هایی که توجه به آنها، موجب تشخیص زودهنگام بیماری و بالارفتن شانس درمان می‌شود.

۱. ایجاد تغییرات ناگهانی در پوست

ایجاد تغییرات ناگهانی در پوست، می‌تواند نشانه سرطان باشد؛ مثلا اگر خالی دارید که شکل، رنگ یا اندازه آن به‌سرعت درحال‌تغییر است، حتما به متخصص پوست مراجعه کنید.

تغییرات ناگهانی در پوست می تواند نشانه سرطان باشد

هر آنچه که برای مراقبت از پوست به آن نیاز دارید

۲. عفونت‌های مکرر و تب‌های طولانی

اگر دچار تبی شده‌اید که برطرف نمی‌شود و هیچ علت قابل‌توجیهی ندارد، شاید به ‌این ‌دلیل باشد که دچار سرطانی مرتبط با خون، مانند سرطان خون یا لوسمی شده‌اید.

خرید تب سنج؛ قبل از دانستن این نکات تب سنج نخرید

۳. وجود توده‌هایی در زیر بازوها، روی گردن یا کشاله ‌ران و مشاهده گره‌های لنفاوی متورم

مشاهده گره های لنفاوی متورم می تواند نشانه سرطان باشد

مشاهده تغییرات ناگهانی و شدید در سیستم غدد لنفاوی، می‌تواند نشانه‌ای از ابتلا به لنفوم و سایر سرطان‌ها باشد.

۴. کمردردی که خوب نمی‌شود

کمردرد های ماندگار و طولانی می‌توانند نشانه ابتلا به سرطان‌ مغز استخوان، سرطان کبد، سرطان سینه و بسیاری از سرطان‌های خطرناک دیگر باشند. اگر دچار هر دردی (به‌ویژه در کمر) شده‌اید که بیش از یک ماه طول کشیده است، حتما به پزشک مراجعه کنید.

۵. تغییرات ناگهانی در ناخن‌ها

مشاهده تغییرات ناگهانی در ناخن ها می تواند نشانه سرطان باشد

تغییر در رنگ یا شکل ناخن‌ها (مانند چماقی شدن ناخن) از علائم مهم سرطان ریه است. گرچه به‌سختی می‌توان متوجه این تغییرات شد، توجه به آنها و ثبت هرگونه تغییر ایجاد‌شده، در طول دوره زمانی کوتاه، بسیار مهم است.

۶. سرفه، تنگی‌نفس و خس‌خس سینه مزمن

سرفه‌های طولانی‌مدت آزاردهنده و حتی مشکلات کوچکی مانند برونشیت، همگی می‌توانند نشانه تومورهای ریه و لوسمی باشند. در افراد مبتلا به این نوع سرطان‌ها، درد قفسه سینه ای مشاهده می‌شود که از بازو گسترش می‌یابد و به شانه می‌زند و با سرفه نیز همراه است.


حتما بخوانید: عفونت دستگاه تنفسی فوقانی و تمام نکات مربوط به آن

۷. مشاهده تغییراتی در دهان

نقاط سفید کوچک در داخل دهان یا روی لب‌ها، می‌تواند نشانه سرطان دهان باشند. این مسئله به‌ویژه درمورد افراد سیگاری صادق است.


حتما بخوانید: برفک دهان؛ علائم،‌دلایل،‌ راه‌های تشخیص و درمان

۸. سوزش معده مزمن

سوزش معده یا سوزش سر دل می تواند نشانه سرطان باشد

گرچه سوزش معده یا سوزش سرِ دل می‌تواند به‌دلیل استرس، مصرف الکل و انواع خاصی از خوراکی‌ها باشد، سرطان معده، سرطان مری یا سرطان تخمدان نیز می‌توانند از علت‌های سوزش معده باشند. برای تعیین علت سوزش معده، به‌مدت دو یا سه هفته رژیم غذایی تان را تغییر دهید و توجه کنید که آیا سوزش معده شما برطرف می‌شود یا ادامه پیدا می‌کند. اگر با تغییر رژیم غذایی مشکل برطرف نشد، باید به پزشک مراجعه کنید.

۹. درد، تورم یا قرمزی در پستان‌ها

این‌گونه تغییرات در پستان‌ها، باید بسیار جدی گرفته شوند، زیرا علامت قطعی ابتلا به سرطان پستان هستند. اگر متوجه هرگونه تغییری در پستان‌ها شدید (مانند وجود توده یا حساسیت غیرقابل‌توضیح و بی‌دلیل در پستان‌ها)، با متخصص زنان خود تماس بگیرید و وقت ملاقات اضطراری بگیرید.


حتما بخوانید: ۱۹ شایعه بی‌اساس درباره سرطان سینه و واقعیت‌هایی که باید بدانید

۱۰. ضعف یا خستگی مزمن

ضعف یا خستگی مزمن می تواند نشانه سرطان باشد

خستگی پس از روزی پرمشغله در محل کار یا برنامه‌ای شلوغ و فشرده، کاملا طبیعی است؛ ولی اگر دچار خستگی‌ای شده‌اید که برطرف نمی‌شود و مشکل سلامتی دیگری ندارید، این خستگی نگران‌کننده است و نباید آن را نادیده بگیرید.

۱۱. درد شکم همراه با افسردگی

درد شکم همراه با افسردگی به‌ندرت ایجاد می‌شود، ولی زنان معمولا آن را نادیده می‌گیرند. درد شکم غیرقابل‌توضیحی که با افسردگی نیز همراه شده است، از علائم مهم سرطان لوزالمعده یا سرطان پانکراس است. اگر دچار این نوع درد شده‌اید و علائم افسردگی نیز دارید و این درد پس از دو هفته یا بیشتر برطرف نشده است، وقت آن رسیده است که به پزشک مراجعه کنید.

۱۲. کاهش بی‌دلیل وزن

کاهش وزن بدون دلیل می تواند نشانه سرطان باشد

البته تمام کاهش‌‌های بی‌دلیل وزن نشانه سرطان نیستند و گاهی صرفا ناشی از پرکاری تیروئید هستند؛ ولی گاهی هم مشکل پرکاری تیروئید نیست و این کاهش وزن علت دیگری دارد. سرطان‌هایی مانند سرطان معده، ریه یا لوزالمعده هم با کاهش وزن ناگهانی بروز می‌کنند. بنابراین همیشه بهتر است که جانب احتیاط را رعایت کنیم و به پزشک مراجعه کنیم تا در آینده پشیمان نشویم!

۱۳. درد شکم یا لگن

مشکلات شکم می‌توانند ناشی از مشکلات فراوان دیگری باشند؛ ولی گاهی درد در شکم یا لگن هشدار اولیه‌ای از ابتلا به سرطان تخمدان، سرطان کولون یا سرطان روده بزرگ و لوسمی است. اگر متوجه وجود خون در مدفوع خود شدید، آن را نشانه‌ای جدی در نظر بگیرید و فورا به پزشک مراجعه کنید.


حتما بخوانید: علائم سرطان روده‌ و ۱۰ خوراکی برای جلوگیری از این بیماری مهلک

۱۴. افزایش وزن شکم و نفخ

افزایش وزن شکم و نفخ می تواند نشانه سرطان باشد

در بیشتر بیماران، اولین نشانه سرطان تخمدان نفخ شکم در دوره‌ای طولانی است. شاید این‌طور به نظر برسد که در ناحیه شکم دچار اضافه ‌وزن شده‌اید، ولی این اضافه ‌وزن می‌تواند نشانه ابتلا به بیماری کشنده سرطان تخمدان باشد.


در ادامه بخوانید: گلوتاتیون چیست؟ خواص این آنتی‌اکسیدان قوی و ضد سرطان را بشناسید
گامی برای تسلط شما بر مهارت‌های برقراری ارتباط



هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید. اطلاعات بیشتر
منبع nwphysicians
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هر سوالی داری از
هوش مصنوعی رایگان چطور
بپرس!

close icon
close icon