بهترین پادکست های فارسی؛ معرفی ۶۴ پادکست فارسی معروف

179

این روزها بازار پادکست حسابی داغ است. اگرچه پادکست در کشور ما راهی طولانی برای پیشرفت در پیش دارد، پادکست‌های خوب و باکیفیت کم نیستند. در این مطلب، معروف‌ترین پادکست‌های ایرانی را معرفی می‌کنیم: پادکست‌هایی که در سال‌های اخیر توانسته‌اند مخاطبان زیادی را به خود جلب کنند. اگر این روزها شنیدن پادکست بخشی از فعالیت روزمره‌ شماست، مطلب امروز را از دست ندهید.

راهنمای مطالعه نمایش

امروزه پادکست‌ها به منابع مطالعاتی و سرگرمی ما اضافه شده‌اند و هرکسی مطابق نیاز و سلیقه‌اش می‌تواند پادکست‌های مختلفی را پیگیری کند. قطعا این فهرست شامل همۀ بهترین‌ها نیست؛ اما در انتخاب پادکست‌ها سعی شده در هر زمینه‌ای بهترین‌ها معرفی شوند. این پادکست‌های معرفی‌شده در اپلیکیشن‌های رایج پادگیر برای استفاده در دسترس قرار دارند، مانند Castbox ،Apple Podcasts ،Google Podcasts ،Spotify شنوتو، و ناملیک.

۱. رادیو راه

رادیو راه، یکی از بهترین پادکست های فارسی

موضوع: رشد و توسعه فردی
شروع فعالیت:
مهر ۹۹
محل فعالیت:
داخل ایران
نوع:
تک‌نفره
گوینده:
مجتبی شکوری
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۸
طول هر اپیزود:
حدود ۱ ساعت
ریتم انتشار پادکست:
اول هر ماه ۱ اپیزود
نحوه دسترسی به پادکست:
در همه اپلیکیشن‌های پادگیر
بهترین اپیزود به انتخاب نویسنده: قسمت ۴ (یک تاریخ امیدبخش)
تعداد دنبال‌کننده‌ها در کست‌باکس: ۳۵۱٫۶هزار نفر

مجتبی شکوری را بیشتر در برنامه تلویزیونی کتاب‌باز دیده‌ایم و عمده شهرت او نیز به‌خاطر حضور در همین برنامه است. او کارشناسی مکانیک و دکتری علوم سیاسی دارد. منتها کار و مهارت جالبش به رشته تحصیلی‌اش مربوط نمی‌شود. شکوری زیاد کتاب می‌خواند، خیلی فکر می‌کند و خوب حرف می‌زند. موضوعاتی‌ که او در پادکست‌هایش مطرح می‌کند همگی با هدف درک و شناخت بهتر خودمان و جهانی است که در آن زندگی می‌کنیم، موضوعاتی مانند عشق، مرگ، نبوغ، رضایت درونی، جنگ و مسیر زندگی. هر اپیزود یکی از این موضوعات را شرح می‌دهد.

از ویژگی‌های مثبت رادیو راه این است که منابعی را که برای هر اپیزود استفاده می‌کند در اختیار مخاطب قرار می‌دهد. اجرای پادکست را به‌صورت تک‌نفره خود مجتبی شکوری انجام می‌دهد. کارگردان صوتی‌اش هم محسن رحمانی است. می‌توان گفت از لحاظ کیفیت صدا و کار گرافیکی این پادکست از کیفیت لازم برخوردار است.

  • اگر به‌دنبال تجربه آرامش و پذیرش بیشتری در زندگی هستید، دکتر شکوری در رادیو راه کمکتان خواهد کرد.

۲. رادیو ساگا

رادیو ساگا، یکی از بهترین پادکست های فارسی

موضوع: داستان‌ها و افسانه‌های اساطیری
شروع فعالیت:
شهریور ۹۷
محل فعالیت: داخل ایران
نوع:
تک‌نفره
گوینده:
حسین رضوی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۲۸
طول هر اپیزود:
متغیر، از ۳۰ تا ۹۰ دقیقه
ریتم انتشار پادکست:

نحوه دسترسی به پادکست:
در همه اپلیکیشن‌های پادگیر
بهترین اپیزود به انتخاب نویسنده: قسمت ۲۵ (افسانه‌های ژاپن – کوایدان)
تعداد دنبال‌کننده‌ها در کست‌باکس: ۱۹٫۷هزار نفر

دنیای قصه‌ها و افسانه‌ها همیشه جالب و شنیدنی است، جایی که ما را از واقعیت مکان و زمانی که در آن هستیم دور می‌کند. در دنیای قصه‌ها، نشد وجود ندارد. شاید هم همین دلیل جذابیت قصه‌ها باشد. اینکه پر از اتفاقات عجیب و ناشناخته است.

در رادیو ساگا حسین رضوی ما را با افسانه‌ها و اسطوره‌هایی از سرزمین‌های دور آشنا می‌کند، سرزمین‌های پررمزورازی مانند یونان، هند، ژاپن و آمریکای جنوبی. راوی رادیو ساگا لحن خوبی برای روایت قصه‌ دارد. اصلا قرار نیست با گوش‌دادن آن به خواب برویم. برعکس، هرچه بیشتر می‌شنویم، بیشتر برای شنیدن ادامه داستان کنجکاو می‌شویم!

  • اگر به دنیای قصه‌ها و افسانه‌ها علاقه‌مندید، رادیو ساگا پیشنهاد ما به شماست.

۳. چنل‌بی

چنل بی، یکی از بهترین پادکست های فارسی

موضوع: روایت داستان‌های واقعی
شروع فعالیت:
تابستان ۹۴
محل فعالیت:
داخل ایران
نوع:
تک‌نفره
گوینده:
علی بندری
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۷۵
طول هر اپیزود:
حدود ۹۰ دقیقه
ریتم انتشار پادکست:
هر ۳ هفته ۱ اپیزود
نحوه دسترسی به پادکست:
در همه اپلیکیشن‌های پادگیر
بهترین اپیزود به انتخاب نویسنده: قسمت ۵۹ (دریاچه)
تعداد دنبال‌کننده‌ها در کست‌باکس: ۴۹۸٫۱هزار نفر

پادکست چنل‌بی نسبت به سایر پادکست‌های محبوب ایرانی قدیمی‌تر است. این سابقۀ بیشتر، این مجموعه را به یکی از حرفه‌ای‌ترین و معروف‌ترین پادکست‌های ایرانی تبدیل کرده است. سنگ‌بنای اول این پادکست را علی بندری گذاشته است. او در حال حاضر با تیمی مجرب مجموعه چنل‌بی را هدایت و اجرا می‌کند.

در چنل‌بی، داستان‌هایی واقعی را می‌شنویم که در رسانه‌های معتبر انگلیسی‌زبان چاپ شده‌اند. روایت جذاب علی بندری شما را میخکوب شنیدن قصه می‌کند. چنل‌بی علاوه‌ بر قراردادن اپیزودها در پادگیرهای مختلف، سایت ChannelbPodcast.com را نیز برای ارائه اپیزودها و البته کلی مطلب و آموزش مفید در زمینه تولید پادکست راه‌اندازی کرده است.

  • اگر به تولید پادکست علاقه دارید، رصدکردن اپیزودها و سایت چنل‌بی در ساخت پادکست خوب کمکتان می‌کند.

۴. بی‌پلاس

بی پلاس، یکی از بهترین پادکست های فارسی

موضوع: خلاصه کتاب‌های غیرداستانی
شروع فعالیت:
اردیبهشت ۹۷
محل فعالیت:
داخل ایران
نوع:
تک‌نفره
گوینده:
علی بندری
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۵۹
طول هر اپیزود:
حدود ۱ ساعت
ریتم انتشار پادکست:

نحوه دسترسی به پادکست:
در همه اپلیکیشن‌های پادگیر
بهترین اپیزود به انتخاب نویسنده: قسمت ۴۷ (خلاصه کتاب ذهن حواس‌جمع)
تعداد دنبال‌کننده‌ها در کست‌باکس: ۴۷۵٫۹هزار نفر

بی‌پلاس پادکست دیگری از علی بندری و تیم مجرب اوست. در این پادکست، او و همکارانش خلاصه‌ای از کتاب‌های غیرداستانی را به مخاطب معرفی می‌کنند. در هر قسمت این پادکست، یک کتاب بررسی می‌شود. خلاصه و توضیحاتی که درمورد هر کتاب ارائه می‌شود با هدف معرفی و تشویق مخاطب به کتابخوانی است.

با این معرفی متوجه می‌شویم آیا کتاب برای ما مناسب است؟ آیا به ذائقه کتابخوانی ما می‌آید؟ یا اصلا لازم هست این کتاب را بخوانیم؟ به همین دلیل، نگران نباشید که گوش‌دادن این پادکست همه کتاب را لو بدهد یا بخواند. اطلاعاتی تکمیلی نیز در سایت بی‌پلاس به آدرس BplusPodcast.com در اختیار مخاطبان است.

  • اگر اهل مطالعه‌اید، بی‌پلاس در انتخاب کتاب‌های مناسبِ احوالات‌تان کمکتان می‌کند.

۵. کتابگرد

کتاب‌گرد، یکی از بهترین پادکست های فارسی

موضوع: معرفی کتاب
شروع فعالیت:
آبان ۹۹
محل فعالیت:
داخل ایران
نوع:
مصاحبه
گوینده:
محسن پوررمضانی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۱۶
طول هر اپیزود:
حدود ۱ ساعت
ریتم انتشار پادکست:

نحوه دسترسی به پادکست:
در همه اپلیکیشن‌های پادگیر
بهترین اپیزود به انتخاب نویسنده: قسمت ۱۶ (از کتاب‌باز تا رادیو راه با مجتبی شکوری)
تعداد دنبال‌کننده‌ها در کست‌باکس: ۶٫۶هزار نفر

کتابگرد پادکستی کتاب‌محور است. در این پادکست، قرار نیست کتاب‌هایی به انتخاب سازنده آن معرفی یا خوانده شود. کتابگرد به‌سراغ افراد معروفی که عاشق کتاب‌اند می‌رود و با آنها درمورد کتاب‌ها حرف می‌زند. در این بین، مهمانان هر قسمت کتاب‌های موردعلاقه‌شان را نیز معرفی می‌کنند. حامی پادکست کتابگرد اپلیکیشن طاقچه است که خود کتابخانه‌ای الکترونیک است.

  • اگر عشق کتاب و کتابخوانی دارید، این پادکست حال شما را خوب می‌کند.

۶. رادیو مرز

رادیو مرز، یکی از بهترین پادکست های فارسی

موضوع: مسائل اجتماعی که باعث تفاوت و فاصله در بین آدم‌ها می‌شود
شروع فعالیت:
تیر ۹۷
محل فعالیت:
داخل ایران
نوع:
مصاحبه
گوینده:
مرضیه رسولی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۳۱
طول هر اپیزود:
حدود ۹۰ دقیقه
ریتم انتشار پادکست:
هر ماه ۱ اپیزود
نحوه دسترسی به پادکست:
در همه اپلیکیشن‌های پادگیر
بهترین اپیزود به انتخاب نویسنده: قسمت ۲۳ (فرزندخوانده)
تعداد دنبال‌کننده‌ها در کست‌باکس: ۶۴هزار نفر

رادیو مرز یکی از خوش‌ایده‌ترین پادکست‌های فارسی است که به‌سراغ موضوعات اجتماعی رفته و طرفداران زیادی دارد. دلیل خوش‌ایده‌بودن و استقبال مخاطبان متفاوت‌بودن بیان مسائل مختلف در این پادکست است. مرضیه رسولی به‌سراغ موضوعاتی می‌رود که در جامعه بین آدم‌ها تفاوت و مرز ایجاد می‌کند؛ تفاوت‌هایی که باعث می‌شود آدم‌ها از هم فاصله بگیرند و یکدیگر را قضاوت کنند.

مجرد‌ی، گیاه‌خواری، ابتلا به سرطان، طلاق، جنگ‌زدگی، و آزار جنسی فقط بخشی از مسائل مهمی است که در رادیو مرز مطرح می‌شوند. در این پادکست، قرار نیست مقاله‌های علمی یا نظرهای شخصی سازنده پادکست را در این‌ باره‌ها بشنویم، بلکه پای درددل کسانی می‌نشینیم که به‌نحوی با آن مسئله درگیر بوده یا هستند. در رادیو مرز، جهت‌گیری یا اظهارنظر شخصی سازنده پادکست را نمی‌بینیم و قضاوت هرآنچه می‌شنویم با خودمان است. همه ویژگی‌های که نام بردیم رادیو مرز را به پادکستی تبدیل کرده که بعد از شنیدنش می‌توانیم مکث کنیم و دوباره به آن موضوع یا مسئله فکر کنیم.

  • اگر به‌دنبال پادکستی متفاوت و مفید در راستای رشد درک و آگاهی خود هستید، رادیو مرز پیشنهاد مناسبی است.

۷. دایجست

دایجست، یکی از بهترین پادکست های فارسی

موضوع: مسائل مختلف تاریخی، سیاسی و اجتماعی
شروع فعالیت:
اسفند ۹۶
محل فعالیت:
داخل ایران
نوع:
تک‌نفره
گوینده:
فرشاد محمودی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۴۰
طول هر اپیزود:
حدود ۱ ساعت
ریتم انتشار پادکست:
هر ماه ۱ اپیزود
نحوه دسترسی به پادکست:
در همه اپلیکیشن‌های پادگیر
بهترین اپیزود به انتخاب نویسنده: قسمت ۲۸ (فمینیسم)
تعداد دنبال‌کننده‌ها در کست‌باکس: ۸۵٫۶هزار نفر

با تنوع موضوعاتی که در دایجست مطرح می‌شود، حس می‌کنیم در حال شنیدن یک دایرةالمعارف هستیم، منتها با زبانی ساده و خودمانی. تاریخ، سیاست و جامعه موضوعات دایجست هستند. فرشاد محمودی درباره هر موضوع تحقیقات زیادی انجام می‌دهد و در نهایت، خروجی را با زبانی که برای مخاطب عام قابل‌درک باشد توضیح می‌دهد، آن‌هم با بیان و لحنی مناسب.

  • اگر کنجکاوید که در جهان چه رخ می‌دهد، پادکست دایجست پاسخی برای سؤالات و کنجکاوی شماست.

۸. پاراگراف

پاراگراف، یکی از بهترین پادکست های فارسی

موضوع: تاریخ
شروع فعالیت:
تیر ۹۷
محل فعالیت:
داخل ایران
نوع:
تک‌نفره
گوینده:
علیرضا بنی‌جانی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۲۳
طول هر اپیزود:
حدود ۵۰ دقیقه
ریتم انتشار پادکست:
هر ماه ۱ اپیزود
نحوه دسترسی به پادکست:
در همه اپلیکیشن‌های پادگیر
بهترین اپیزود به انتخاب نویسنده: قسمت ۲۱ (امپراتوری اینکا، تا آخرین نفس)
تعداد دنبال‌کننده‌ها در کست‌باکس: ۵۱٫۹هزار نفر

پادکست پاراگراف با روایتی متفاوت و داستان‌گونه‌ای ما را به دل تاریخ می‌برد. علیرضا بنی‌جانی در هر قسمت ما را به گوشه‌ای از کره زمین می‌برد و قصه آن سرزمین و مردمانش را برای ما روایت می‌کند. دره سند، مصر باستان، یونان باستان، بین‌‌النهرین، چین، ژاپن، تمدن مایا، آزتک‌ها، و امپراتوری اینکا از جمله دوره‌های تاریخی‌ای است که پاراگراف از آنها حرف می‌زند.

  • اگر به تاریخ علاقه دارید و می‌خواهید بدانید گذشتگان چگونه زندگی می‌کرده‌اند، پادکست پاراگراف را از دست ندهید.

۹. هلی‌تاک

هلی تاک، یکی از بهترین پادکست های فارسی

موضوع: روانشناسی و توسعه فردی
شروع فعالیت:
مهر ۹۷
محل فعالیت:
خارج از ایران
نوع:
تک‌نفره و مصاحبه
گوینده:
هلی هندسی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۲۹
طول هر اپیزود:
حدود ۴۵ دقیقه
ریتم انتشار پادکست:
هر ماه ۱ اپیزود
نحوه دسترسی به پادکست:
در همه اپلیکیشن‌های پادگیر
بهترین اپیزود به انتخاب نویسنده: قسمت ۲۵ (افکار ما، استرس و اضطراب)
تعداد دنبال‌کننده‌ها در کست‌باکس: ۱۴۴٫۸هزار نفر

رشد فردی از جمله دغدغه‌هایی است که هر انسانی تا پایان زندگی‌اش با آن درگیر است. این پادکست مهارت‌هایی را توضیح و آموزش می‌دهد که برای موفقیت و رضایت بیشتر از زندگی لازمشان دارید. هلی هندسی فارغ‌التحصیل رشته مدیریت در ایران و رشته ام‌بی‌ای با گرایش مارکتینگ در خارج از کشور است.

او هم‌اکنون ساکن شیکاگو است و مدیریت محتوای کنفرانس‌ها، وبینارها و ورکشاپ‌های شرکتی معتبر را بر عهده دارد. هلی به‌واسطه شغلش با مدیران رده‌بالای شرکت‌های بزرگی مانند تسلا، مک‌دونالد، مایکروسافت و آمازون در ارتباط است و در این پادکست سعی دارد رمز موفقیت این افراد را در این پادکست به اشتراک بگذارد.

۱۰. آلبوم

آلبوم، یکی از بهترین پادکست های فارسی

موضوع: معرفی آلبوم‌های موسیقی
شروع فعالیت:
خرداد ۹۸
محل فعالیت:
داخل ایران
نوع:
تک‌نفره
گوینده:
بردیا برجسته‌نژاد
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۲۷
طول هر اپیزود:
حدود ۹۰ دقیقه
ریتم انتشار پادکست:
هر ماه ۱ اپیزود
نحوه دسترسی به پادکست:
در همه اپلیکیشن‌های پادگیر
بهترین اپیزود به انتخاب نویسنده: آلبوم سوم (ما قهرمانیم)
تعداد دنبال‌کننده‌ها در کست‌باکس: ۲۹٫۹هزار نفر

همان‌طور که از اسم و موضوع پادکست معلوم است، در این پادکست قرار است داستان شکل‌گیری و ساختن آلبوم‌های موسیقی را از زبان بردیا برجسته‌نژاد بشنویم. سازنده این پادکست معتقد است هر آلبوم موسیقی هویتی مشخص دارد و پشت هر آلبوم داستان و ماجرایی وجود دارد. او با این نگاه و باور، به‌سراغ آلبوم‌ها و هنرمندانشان می‌رود و ماجرای ساخته‌شدن آلبوم‌ها را روایت می‌کند.

در ابتدا، سازنده پادکست آلبوم در قالب وبلاگ آلبوم‌های موسیقی را ارائه می‌کرد که حالا پس از پشت‌سرگذاشتن فرازونشیب‌های زیاد در قالب پادکست منتشرشان می‌کند. او می‌گوید فقط شنیدن موسیقی کافی نیست و باید بیشتر و بهتر موسیقی‌ای را که گوش می‌کنیم یا دوست داریم بشناسیم.

  • اگر از علاقه‌مندان دنیای موسیقی هستید و با بردیا برجسته‌نژاد موافقید، شنیدن پادکست آلبوم را از دست ندهید.

۱۱. ناوکست

ناوکست، یکی از بهترین پادکست های فارسی

موضوع: در فصل اول، کتاب انسان خردمند ترجمه و بررسی شده است
شروع فعالیت:
مرداد ۹۷
محل فعالیت:
داخل ایران
نوع:
تک‌نفره
گوینده:
روشن
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۷۳
طول هر اپیزود:
حدود ۲۰ دقیقه
ریتم انتشار پادکست:
هر ماه ۲ یا ۳ اپیزود
نحوه دسترسی به پادکست:
در همه اپلیکیشن‌های پادگیر
بهترین اپیزود به انتخاب نویسنده: قسمت ۵۵‌ (جهنمِ سرمایه‌داری)
تعداد دنبال‌کننده‌ها در کست‌باکس: ۱۲۶٫۹هزار نفر

پادکست ناوکست در فصل اول خود خوانش کتاب انسان خردمند نوشته یووال نوح هراری را ارائه می‌کند. روشن، سازنده این پادکست، کتاب انسان خردمند را به‌صورت مستقل ترجمه و در هر اپیزود اجرا می‌کند. این پادکست خلاصه یا معرفی نیست؛ بلکه متن کامل کتاب را ارائه می‌کند.

  • اگر می‌خواهید کتاب انسان خردمند را بخوانید، می‌توانید با شنیدن ناوکست آن را با صدا و بیانی جذاب تجربه کنید.

۱۲. رادیو آفساید

رادیو آفساید، یکی از بهترین پادکست های فارسی

موضوع: فوتبال
شروع فعالیت:
خرداد ۹۷
محل فعالیت:
خارج از ایران
نوع:
چندمیزبانی و مصاحبه
گویندگان:
امیررضا، شهاب، آراد، مرتضی، علی، نوید، امیرحسین، امیر
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۱۸۲
طول هر اپیزود:
حدود ۲ ساعت
ریتم انتشار پادکست:
هر هفته ۱ اپیزود
نحوه دسترسی به پادکست:
در همه اپلیکیشن‌های پادگیر
بهترین اپیزود به انتخاب نویسنده: قسمت ۳۲ از فصل ۴ (اروپا آبی است)
تعداد دنبال‌کننده‌ها در کست‌باکس: ۱۷۹هزار نفر

رادیو آفساید، در یک جمله، پادکستی برای عاشقان فوتبال است. هر هفته، در اپیزودی حدودا ۲ساعتی، رویدادهای هفته در لیگ‌های مختلف دنیا را بررسی می‌کند. این پادکست را چند جوان عاشق فوتبال که همگی در خارج از کشور زندگی می‌کنند اجرا می‌کنند.

رادیو آفساید به‌بهانه جام جهانی کارش را آغاز کرد و بعد از آن، با بررسی مسائل مختلف فوتبال دنیا کار خود را ادامه داد. در بعضی از اپیزودهای این پادکست سازندگان آن مصاحبه‌هایی با کارشناسان و خبرنگاران شناخته‌شده خارجی درمورد موضوعات فوتبالی انجام می‌دهند که تنوع و جذابیت پادکست را بیشتر کرده است.

  • اگر شما هم عشق فوتبال دارید، این پادکست برای شماست.

۱۳. رادیو جولون

رادیو جولون، یکی از بهترین پادکست های فارسی

موضوع: سفر و گردشگری
شروع فعالیت:
مهر ۹۶
محل فعالیت:
داخل ایران
نوع:
چندمیزبانی
گویندگان:
کیمیا خسروی و سالار موسوی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۴۲
طول هر اپیزود:
حدود ۱ ساعت
ریتم انتشار پادکست:

نحوه دسترسی به پادکست:
در همه اپلیکیشن‌های پادگیر
بهترین اپیزود به انتخاب نویسنده: قسمت ۲۱ (سفر تنهایی)
تعداد دنبال‌کننده‌ها در کست‌باکس: ۲۲٫۴هزار نفر

کیمیا و سالار در رادیو جولون از سفر و هرچیزی که مربوط به سفر است صحبت می‌کنند. موضوع هر اپیزود ممکن است شهری برای سفر یا نکاتی درمورد سفررفتن باشد، مثل حمل‌ونقل در سفر، سفر زنان، راهکارهای سفر کم‌هزینه، سفر تنهایی، سفر در قرنطینه و موضوعاتی از این دست. در رادیو جولون، هم‌زمان با صحبت‌های کیمیا و سالار، موسیقی زیبایی از نواحی مختلف پخش می‌شود که لذت شنیدن پادکست را دوچندان می‌کند.

  • اگر عشق سفر هستید و یک جا بند نمی‌شوید یا حتی اگر در ابتدای راه سفررفتن هستید، رادیو جولون برای شماست تا تجربه‌های سفر و گردشگری را با شما در میان بگذارد.

۱۴. رادیو دیو

رادیو دیو، یکی از بهترین پادکست های فارسی

موضوع: موسیقی و ادبیات ایران و جهان
شروع فعالیت:
مرداد ۹۷
محل فعالیت:
داخل ایران
نوع:
چندمیزبانی
گویندگان:
ناشناس
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۳۲
طول هر اپیزود:
حدود ۱ ساعت
ریتم انتشار پادکست:

نحوه دسترسی به پادکست:
در همه اپلیکیشن‌های پادگیر
بهترین اپیزود به انتخاب نویسنده: قسمت ۳۰ (به‌شوری اشک‌های پرتغال)
تعداد دنبال‌کننده‌ها در کست‌باکس: ۱۲۷٫۴هزار نفر

ترکیب ادبیات و موسیقی نتیجه‌ای جز زیبایی ندارد. رادیو دیو این ترکیب زیبا را محور کار قرار داده است تا تجربه‌ای زیبا و ناب خلق کند. در هر اپیزود از رادیو دیو، به یک کشور یا منطقه سفر می‌کنیم و با موسیقی و ادبیات آنجا آشنا می‌شویم. در ابتدا، گویندگان متن‌هایی از ادبیات شاخص آن منطقه می‌خوانند و بعد هم موسیقی‌ گوش می‌کنیم.

ادبیات و موسیقی از شاخصه‌های بارز فرهنگ هر ملت و منطقه‌ای است. ازاین‌رو، شنیدن رادیو دیو که از موسیقی و ادبیات کشورها می‌گوید ما را به سفری می‌برد انگار که با دردست‌داشتن کتابی از ساراماگو در خیابان‌های پرتغال راه می‌رویم و موسیقی فادو را (که نوازنده‌های خیابانی اجرایش می‌کنند) می‌شنویم. با رادیو دیو راه بروید و بدون فکرکردن به اینکه چه می‌گویند فقط لذت ببرید. با این پادکست می‌توان برای حدود ۱ ساعت به جایی خارج از مرزها سفر کرد.

  • اگر ادبیات و موسیقی هر دو از علاقه‌مندی‌های شماست، رادیو راه تجربه‌ متفاوتی از آنهاست.

۱۵. رادیو دال

رادیو دال، یکی از بهترین پادکست های فارسی

موضوع: مهاجرت
شروع فعالیت: بهمن ۹۵
محل فعالیت: خارج از ایران
نوع: مصاحبه
گوینده: آرش طاهر
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۴۵
طول هر اپیزود: حدود ۹۰ دقیقه
ریتم انتشار پادکست: هر ماه ۱ قسمت
نحوه دسترسی به پادکست: در همه اپلیکیشن‌های پادگیر
بهترین اپیزود به انتخاب نویسنده: قسمت ۴۱ (کاپیتان، با مهدی از آلمان)
تعداد دنبال‌کننده‌ها در کست‌باکس: ۲۶٫۵هزار نفر

مهاجرت یکی از پرچالش‌ترین کارهایی است انسان ممکن است در زندگی با آن روبه‌رو شود و به‌اختیار یا به‌اجبار تصمیم به انجام‌دادن آن بگیرد. در بین تمامی اقداماتی که می‌شود برای انجام مهاجرتی خوب پی گرفت، استفاده از تجربه دیگران از مفیدترین کارهاست.

آرش طاهر با مهاجران ایرانی در کشورهای مختلف مصاحبه می‌کند و از آنها درمورد نحوه مهاجرت و شرایط زندگی آن کشور می‌پرسد. به همین دلیل، این‌طور نیست که رادیو دال فقط مناسب کسانی باشد که می‌خواهند مهاجرت کنند؛ بلکه برای کسانی که قصد مهاجرت ندارند نیز جالب و آموزنده است.

  • در رادیو دال، در هر قسمت، با کشور و تجربه‌ای جدید آشنا می‌شویم.

۱۶. پادکست دیالوگ باکس

موضوع: سینما و موسیقی
شروع فعالیت: ۱۳۹۵
گوینده/ تولیدکننده: مهدی ستوده
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۱۳۵

اگر به سینما و موسیقی علاقه‌مند هستید، بدون شک از شنیدن پادکست دیالوگ باکس لذت خواهید برد. این پادکست روایت‌های متفاوتی از فیلم‌های سینمای ایران را به شما عرضه می‌کند و با تلفیق هنرمندانه موسیقی، شعر و متن‌های برگزیده از شاعران و نویسندگان بزرگ ایرانی، شما را به سفری جذاب در دنیای ادبیات، سینما و موسیقی می‌برد. در هر اپیزود دیالوگ باکس، خلاصه‌ای از فیلم‌های ایرانی با روایتی جذاب و دلنشین ارائه می‌شود و فرصتی را برای رهایی ذهن و غوطه‌ورشدن در دنیای سینما و موسیقی برای شما فراهم می‌کند.

۱۷. پادکست رادیو دور دنیا

موضوع: سفر و گردشگری
شروع فعالیت: ۱۳۹۹
گوینده/ تولیدکننده: شرکت علی بابا
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۴۳

رادیو دور دنیا، یک پادکست جذاب و آموزنده برای علاقه‌مندان به سفر و گردشگری است. هر ایپزود این پادکست، جزئیات ضروری سفر به مقصدهای مختلف را شرح می‌دهد و اطلاعات کاربردی و ارزشمندی را به شما ارائه می‌کند. اگر اهل سفر هستید، با گوش‌دادن به این پادکست می‌توانید به اطلاعاتی اولیه درباره مقاصد مختلف کسی کنید و حتی با فرهنگ شهرها و کشورهای مختلف آشنا شوید.

پادکست ده صبح

موضوع: کارآفرینی و کسب‌وکار
شروع فعالیت: ۱۳۹۶
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۱۶۳

اگر به محبث کارآفرینی و دنیای کسب‌وکار علاقه‌مند هستید، حتما باید پادکست فارسی ۱۰ صبح را گوش کنید. جالب است بدانید که این پادکست ابتدا با محوریت موضوعات مرتبط با توییت‌های ۱۰ صبح شروع شد، اما به‌تدریج به‌سوی مباحث عمیق‌تری درباره مدل‌های کسب‌وکار تغییر رویه داد. علاوه بر موضوعات اساسی کسب‌وکار، در برخی از ایپزودهای این پادکست، تولیدکنندگان با کارآفرینان موفقی که داستان زندگی و تجربیات آن‌ها می‌تواند برای شما الهام‌بخش باشد نیز مصاحبه کرده‌اند. به همین دلیل، پادکست ده صبح را می‌توانیم یک منبع آموزشی و انگیزشی عالی برای توسعه یا راه‌اندازی کسب‌وکار معرفی کنیم.

۱۸. پادکست رواق

موضوع: فلسفه و روان‌شناسی
شروع فعالیت: ۱۳۹۸
گوینده/ تولیدکننده: فرزین رنجیر
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۲۹۴

اگر به‌دنبال یافتن معنا در زندگی خود هستید و یا می‌خواهید به درک عمیق‌تری از خود برسید، پادکست رواق را حتما باید بشنوید. این پادکست با الهام از کتاب‌های اروین یالوم، روان‌درمانگر اگزیستانسیالیست، ساخته شده است و گوینده در اغلب قسمت‌های آن، دغدغه‌های اصلی انسان از جمله مرگ، تنهایی، آزادی و پوچی را بررسی می‌کند. شنیدن پادکست رواق به شما کمک می‌کند که ترس‌های وجودی خود را بشناسید و نگرشتان را نسبت به زندگی عوض کنید. علاوه بر این‌ها، فرزین رنجبر در چند اپیزود آخر پادکست رواق به بررسی و تفسیر اشعار حافظ نیز پرداخته است که جذابیت آن را برای علاقه‌مندان به شعر و ادبیات، دو چندان می‌کند.

۱۹. پادکست رخ

موضوع: معرفی معروف‌ترین چهره‌ها در تاریخ ایران و جهان
شروع فعالیت: ۱۳۹۹
گوینده/ تولیدکننده: امیر سودبخش
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۱۰۰

اگر عاشق تاریخ و داستان‌های واقعی هستید، بدون شک از شنیدن پادکست رخ لذت خواهید برد. امیر سودبخش، گوینده این پادکست، زندگی چهره‌های مطرح در تاریخ ایران و جهان را با زبانی شیوا و روان برایتان روایت می‌کند و شما را با شخصیت‌های الهام‌بخش، آشنا می‌کند. کوروش کبیر، انیشتین، هیتلر، حافظ، مولانا، استاد شجریان، کوکو شنل، از جمله افراد تاثیرگذار و مشهوری هستند که داستان زندگی آن‌ها در پادکست رخ روایت شده است.

۲۰. پادکست جافکری

موضوع: روان‌شناسی
شروع فعالیت: ۱۳۹۹
گوینده/ تولیدکننده: امیرعلی ق
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۱۶۰

اگر دنبال پادکستی انگزیشی هستید که به شما کمک کند زندگی‌تان را بهتر درک کنید، جافکری می‌تواند همراهی بسیار ارزشمند برای شما باشد. امیر علی ق، گوینده پادکست، در هر اپیزود از این پادکست، موضوعاتی مهم را برای بهبود تجربه زیستن مطرح می‌کند و با الهام از گفت‌وگوهای ارزشمند خود با افراد تاثیرگذار، شما را به تفکری عمیق پیرامون موضوعات مختلف دعوت می‌کند. پادکست جافکری، به‌معنای واقعی کلمه، جایی است برای فکرکردن!

۲۱. پادکست راوکست

موضوع: بررسی زندگی اشخاص و رویدادهای تاریخی مهم
شروع فعالیت: ۱۳۹۸
گوینده/تولیدکننده: ایمان نژاد احد
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۸۴

پادکست دیگری که آن را به علاقه‌مندان به تاریخ ایران و جهان پیشنهاد می‌کنیم، راوکست است. ایمان نژاد احد، گوینده این پادکست، تاریخ را از زاویه‌ای متفاوت برای شما روایت می‌کند و در کنار بررسی زندگی اشخاص مهم در تاریخ ایران و جهان، به وقایع تاریخی مهم مانند هولوکاست نیز پرداخته است. این پادکست نزدیک به ۹ میلیون بار توسط مخاطبین شنیده شده است که جذابیت قسمت‌های مختلف آن را نشان می‌دهد.

۲۲. پادکست رادیو ناداستان

موضوع: نسخه صوتی مجله ادبی ناداستان
شروع فعالیت: ۱۴۰۲
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۴۵

اگر مجله ادبی ناداستان را دنبال می‌کنید، بدون شک از شنیدن پادکست رادیو ناداستان نیز لذت خواهید برد. البته نه فقط برای دوست‌داران این مجله ادبی، که برای هر هنردوست و اهل ادبیاتی، شنیدن این پادکست لذت‌بخش خواهد بود. هر اپیزود از این پادکست را چهره‌های مطرح و معروفی مثل سروش صحت، مهدی پاکدل، باران کوثری و ستاره پسیانی روایت کرده‌اند که همین مسئله جذابیت و محبوبیت پادکست رادیو ناداستان را چند برابر کرده است. به عقیده طرفداران این پادکست، اپیزود محبوب «هزار دل به یکی تار مو» که سحر دولتشاهی آن را روایت کرده است، محبوب‌ترین اپیزود این پادکست محسوب می‌شود.

۲۳. پادکست رادیو ماجرا

موضوع: گردشگری
شروع فعالیت: ۱۳۹۹
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۵۲

رادیو ماجرا، پادکستی شنیدنی برای عاشقان سفر و ماجراجویی است. در هر اپیزود از این پادکست، تجربه‌های هیجان‌انگیز جهان‌گردها و ایران‌گردها از سفر به نقاط مختلف جهان برای شما روایت می‌شود. بعضی از این اپیزودها به سرزمین‌هایی اختصاص پیدا کرده‌اند که شاید هرگز اسمشان را هم نشنیده باشید و یا مثل کره شمالی عملا سفرکردن به آن‌ها غیر ممکن است. اگر به فرهنگ، سفر و روایت‌های ناب علاقه دارید، شنیدن پادکست رادیو ماجرا را از خود دریغ نکنید.

۲۴. پادکست داستامینوفن

موضوع: شاهنامه‌خوانی
شروع فعالیت: ۱۳۹۹
گوینده/ تولیدکننده: ایمان نجیمی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۱۴۰

اگر همیشه آرزو داشتید که شاهنامه را مطالعه کنید، توصیه می‌کنیم پادکست داستامینوفن را گوش کنید. این پادکست با زبانی ساده و نمایش‌گونه، داستان‌های شاهنامه را روایت می‌کند و شما را با جذابیت این اثر حماسی آشتی می‌دهد. علاوه بر شاهنامه، در اپیزودهای ویژه پادکست که «شب قصه» نام دارند، قصه‌های ولکلور ایرانی و داستان‌های جذاب خارجی نیز روایت می‌شود. اگر دنبال قصه‌های شبانه الهام‌بخش هستید و از شنیدن داستان‌های کهن لذت می‌برید، پادکست داستامینوفن را حتما بشنوید.

۲۵. پادکست شنود

موضوع: اجتماعی
شروع فعالیت: ۱۴۰
گوینده/ تولید‌کننده: مونا زارع
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۱۳

اگر کتاب «چگونه با پدرت آشنا شدم» را خوانده باشید و یا از دنبال‌کنندگان صفحه اینستاگرام دم خروس بوده باشید، حتما با مونا زارع و زبان طنز دلنشین او آشنا هستید. حال این بانوی طنزپرداز دست به تولید پادکستی زده است که بر خلاف سایر آثارش زمینه‌ای اجتماعی دارد و بر مبنای مکالمات روزمره افراد روایت می‌شود. در هر اپیزود از این پادکست، شما پای گفت‌وگوی دو یا چند نفر می‌نشینید و با برشی از زندگی آن‌ها آشنا می‌شود؛ گاه می‌خندید و گاه گریه می‌کنید. این پادکست، با اپیزودهایی کمتر از ۳۰ دقیقه و داستان‌هایی واقعی، روایتی متفاوت از زندگی اجتماعی را به شما ارائه می‌دهد.

۲۶. پادکست فیکشن

موضوع: روایت داستانهای جنایی
شروع فعالیت: ۱۳۹۸
گوینده/ تولیدکننده: امین اردانی، مرضیه صادقی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۱۶۹

فیکشن، نخستین پادکست ترسناک فارسی است. در هر اپیزود از این پادکست، داستانی هیجان‌انگیز و دلهره‌آور برای شما روایت می‌شود و واقعی‌بودن بعضی از این داستان‌ها نیز جذابیت آن‌ها را برای شما چند برابر می‌کند. به همین دلیل، اگر عاشق روایت‌های مرموز و دلهره‌آور هستید، پادکست فیکشن با داستان‌های واقعی و غیر قابل توضیح خود می‌تواند تجربه‌ای متفاوت از ترس و ماجراجویی را برای شما رقم بزند. توجه داشته باشید که شنیدن این پادکسن برای افراد زیر ۱۵ سال یا کسانی که از مشکلات قلبی رنج می‌برند، مناسب نیست.

۲۸. پادکست پرچم سفید

موضوع: روایت‌هایی از جنگ
شروع فعالیت: ۱۳۹۷
گوینده/ تولیدکننده: احسان طریقت
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۹۹

اگر به تاریخ علاقه‌مند هستید یا می‌خواهید با حقایقی درباره جنگ‌ها آشنا شوید، پادکست پرچم سفید را حتما گوش کنید. احسان طریقت، تولیدکننده این پادکست، در اپیزودهای مختلف آن جنگ را از دیدگاه انسانی بررسی می‌کند و در تلاش است پیام صلح را به گوش بقیه برساند. پرچم سفید، با روایت‌هایی جذاب از جنگ‌های ویرانگر تاریخ از جمله جنگ جهانی دوم، نبرد مسکو و… شما را به تامل در تاریک‌ترین زوایای تاریخ بشر دعوت می‌کند.

۲۹. پادکست هوپوکست

موضوع: روان‌شناسی و رشد فردی
شروع فعالیت: ۱۳۹۹
گوینده/ تولیدکننده: شهریار شهیر برزگر
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۵۸

از دیگر پادکست‌هایی که در زمینه رشد و توسعه فردی و روان‌شناسی باید به شما پیشنهاد کنیم، پادکست هوپوکست است. این پادکست با ارائه محتواهای روان‌شناسی مفید، به شما کمک می‌کند حال روحی خود و اطرافیانتان را بهتر درک کنید. از این رو، هوپوکست را می‌توانیم فرصتی برای یادگیری و تغییر معرفی کنیم. برای آنکه شنیدن اپیزودهای مختلف این پادکست برای شما خسته‌کننده نشود، بین بخش‌های مختلف آن موسیقی نیز پخش می‌شود که جذابیت و گیرایی اپیزودها را چند برابر می‌کند.

۳۰. پادکست طبقه ۱۶

موضوع: استارتاپ و تکنولوژی
شروع فعالیت: ۱۳۹۹
گوینده/ تولیدکننده: سهیل علوی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۱۶۰

پادکست طبقه ۱۶، پلی است به دنیای ایده‌ها و تجربه‌های واقعی برای کسانی که به تکنولوژی، نوآوری و استارتاپ علاقه‌مند هستند. تولیدکننده این پادکست، سهیل علوی، در هر اپیزود میزبان مهمانانی شناخته‌شده از دنیای فناوری و کسب‌وکار قرار می‌گیرد و با آن‌ها درباره موضوعاتی مانند تکنولوژی، هنر، استارتاپ و زندگی گفتگو می‌کند. شهریار شرافتی (مدیرعامل استارتاپ دکتردکتر)، مهدی نایبی (بنیان‌گذار و مدیرعامل الوپیک) و علی کلاهی، از جمله افرادی هستند که سهیل علوی در اپیزودهای مختلف پادکست طبقه ۱۶ با آن‌ها بحث و گفت‌وگو کرده است. اگر در زمینه راه‌اندازی کسب‌وکار و استارتاپ فعالیت می‌کنید، تجربیات و داستان زندگی این افراد می‌تواند الهام‌بخش شما باشد.

۳۲. پادکست زنان تبهکار

موضوع: روایت داستان‌های جنایی
شروع فعالیت: ۱۴۰۰
گوینده/ تولیدکننده: آنا داوودی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۵۶

اگر فکر می‌کنید دنیای جرم و جنایت فقط به مردان محدود می‌شود، پادکست زنان تبهکار دیدگاه شما را به‌طور کامل تغییر خواهد این پادکست که یکی از پادکست‌های محبوب فارسی در ژانر جنایی، محسوب می‌شود، زندگی، انگیزه‌های روان‌شناسی و جرائم زنان تبهکار را بررسی می‌کند. آنا داوودی، تولیدکننده پادکست زنان تبهکار، داستان‌هایی بسیار مهیج و بررسی‌هایی عمیق از زندگی زنان تبهکار جهان را به شما ارائه می‌کند و همین مسئله آن را به گزینه‌ای جذاب برای علاقه‌مندان به روایت‌های جنایی و روانشناسی جرم تبدیل کرده است.

۳۳. پادکست کاما

موضوع: کتاب و کتاب‌خوانی
شروع فعالیت: ۱۳۹۹
گوینده/تولیدکننده: شقایق اسماعیلیان
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۸۳

اگر اهل مطالعه هستید و زمان کافی برای خواندن کتاب‌های کاغذی در اختیار ندارید، با شنیدن پادکست کاما می‌توانید ارتباط خود با دنیای کتاب‌ها را حفظ کنید. شقایق اسماعیلیان، گوینده و تولیدکننده پادکست، در هر اپیزود نکات کلیدی و آموزه‌های مهم کتاب‌های معتبر دنیا را با لحنی صمیمی و دلنشین برای شما روایت می‌کند و به شما کمک می‌کند که با اندیشه‌ها و نکات‌ الهام‌بخش کتاب‌های معتبر دنیا، کیفیت زندگی خود را ارتقا دهید.

۳۴. پادکست مبل قرمز

موضوع: روان‌شناسی و روابط بین زوج‌ها
شروع فعالیت: ۱۳۹۷
گوینده/ تولیدکننده: الیاس گرجی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۱۰۰

پادکست مبل قرمز یکی از محبوب‌ترین پادکست‌های فارسی در زمینه روانشناسی روابط، توسعه فردی و مهارت‌های ارتباط موثر است. در هر یک از اپیزودهای این پادکست، الیاس گرجی میزبان کارشناسان متخصص است و با آن‌ها درباره موضوعاتی مثل خودشناسی، آرامش روان و بهبود روابط زوجین صحبت می‌کند. از این رو، اگر اهل پادکست‌های روان‌شناسی باشید، بدون شک از شنیدن این پادکست لذت خواهید برد. این پادکست از بهار ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرده و از آن زمان تاکنون، محبوبیت ویژه‌ای بین علاقه‌مندان به پادکست، پیدا کرده است.

۳۵. پادکست هاگیرواگیر

موضوع: مکالمه‌های دوستانه
شروع فعالیت: ۱۳۹۹
گوینده/ تولیدکننده: سیاوش صفاریان‌پور، محمدرضا نوروزی و محمدرضا ماندنی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۹۴

پادکست هاگیر واگیر گفت‌وگویی خودمانی، صمیمانه و جذاب میان سه دوست به نام‌های سیاوش صفاریان‌پور، محمدرضا نوروزی و محمدرضا ماندنی است. این پادکست که در نخستین روزهای شیوع کرونا و ایام نوروز متولد شده است، فضایی متفاوت برای شنیدن گپ‌وگفت‌های دوستانه درباره موضوعات گوناگون ایجاد می‌کند و شنیدن آن می‌تواند لحظاتی لذت‌بخش و هیجان‌انگیز را برای شما به‌وجود بیاورد. اپیزودهای مختلف هاگیر واگیر، ترکیبی از شوخی، جدیت، بحث و حتی گاهی قهر و سکوت هستند و همین مسئله هم باعث شده تا این پادکست در فهرست بهترین و محبوب‌ترین پادکست‌های فارسی، جایگاه ویژه‌ای داشته باشد.

۳۶. پادکست فردوسی‌خوانی

موضوع: داستان‌های شاهنامه
شروع فعالیت: ۱۳۹۷
گوینده/ تولیدکننده: امیر خادم
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۱۹۶

اگر شما هم مثل میلیون‌ها ایرانی دیگر همیشه آرزو داشته‌اید که شاهنامه را بخوانید اما هیچ وقت نتوانسته‌اید سراغ این شاهکار ادبی بزرگ بروید، حتما باید پادکست فردوسی‌خوانی را گوش کنید. در اپیزودهای مختلف این پادکست، داستان‌های شاهنامه به شکلی ساده و دلنشین روایت می‌شوند و شما علاوه بر لذت‌بردن از داستان، می‌توانید عمق معنا و پیام‌های اشعار فردوسی را نیز درک کنید. داستان‌های معروفی مثل رزم رستم و سهراب، رزم رستم و اسفندیار، داستان کیومرث، طهمورث، جمشید، ضحاک و… در پادکست فردوسی‌خوانی روایت شده‌اند.

۳۷. ماجرای مشروطه

موضوع: تاریخ مشروطه
شروع فعالیت: ۱۴۰۳
گوینده/ تولیدکننده: امیر خادم
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:۱۰

پادکست ماجرای مشروطه دومین پادکست امیر خادم پس از فردوسی‌خوانی است. خادم در این پادکست یک مجموعه صوتی است که به بررسی و تحلیل تاریخ مشروطه ایران می‌پردازد. این پادکست با هدف آشنایی بیشتر مخاطبان با تحولات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دوران مشروطه و نقش آن در شکل‌گیری ایران مدرن، ساخته شده است. در این پادکست، به وقایع مهم این دوران، مانند انقلاب مشروطه، تشکیل مجلس شورای ملی، تأسیس قانون اساسی و برخوردهای مختلف میان شاهان، روحانیون و دیگر اقشار جامعه پرداخته می‌شود.

۳۸. پادکست استرینگ کست

موضوع: داستان‌های علمی و واقعی
شروع فعالیت: ۱۳۹۵
گوینده/ تولیدکننده: شاهین جوادی‌نژاد و رضا حریریان
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۱۱۴

اگر به شنیدن داستان‌های عملی و تاثیرگذار علاقه دارید، استرینگ کست انتخابی عالی برای شما خواهد بود. این پادکست جذاب فارسی، دنیای ما را از گذشته‌های دور تا آینده‌های شگفت‌انگیز روایت می‌کند و هر اپیزود آن، داستانی خارق‌العاده را برای ما در چنته دارد. شاهین جوادی‌نژاد داستان‌های مختلف این پادکست را می‌نویسد و روایت آن بر عهده رضا حائری عزیز است. وجود بیش از ۱۵۲هزار دنبال‌کننده در کست‌باکس، محبوبیت پادکست استرینگ کست را به‌خوبی ثابت می‌کند.

۳۹. پادکست لیبیدو

موضوع: سکس
شروع فعالیت: آبان‌ماه ۱۴۰۲
گوینده/ تولیدکننده:
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۲۲

پادکست لیبیدو یک فضای باز و صریح برای گفت‌وگو درباره موضوعات مرتبط با جنسیت، روابط، و مسائل روان‌شناختی مرتبط با این حوزه است. این پادکست با تمرکز بر آموزش و افزایش آگاهی، تلاش می‌کند تابوهای مرتبط با سکس و ارتباطات جنسی را بشکند. در هر اپیزود، با زبانی ساده و بدون قضاوت، به تحلیل مسائل مختلف پرداخته می‌شود و شنوندگان می‌توانند پاسخ بسیاری از سؤالات خود را در این زمینه بیابند. این کانال به ویژه برای افرادی که به دنبال درک بهتر روابط و موضوعات روان‌شناختی هستند، گزینه‌ای ارزشمند است.

۴۰. پادکست آرته باکس

موضوع: تاریخ شفاهی فرهنگ و هنر معاصر ایران
شروع فعالیت: دی‌ماه ۱۳۹۸
گوینده/ تولیدکننده: زهرا بلدی، پرهام وفایی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۲۷۵

پادکست آرته باکس یک مجموعه شنیداری ویژه است که زندگی و تجربیات هنرمندان و فرهیختگان ایرانی را از زبان خودشان روایت می‌کند. این پروژه ارزشمند در تلاش است تاریخ شفاهی معاصر ایران را حفظ و بازگو کند؛ تاریخی که به دلیل پیچیدگی‌ها و چالش‌های دوران، در خطر فراموشی است. هر اپیزود این پادکست، داستان زندگی یک هنرمند را در قالبی صمیمی و تأثیرگذار به تصویر می‌کشد و به مخاطبان فرصتی می‌دهد تا از نزدیک با زندگی و نگاه این بزرگان آشنا شوند. آرته باکس کاملاً بر حمایت‌های مالی علاقه‌مندان به هنر و فرهنگ متکی است و بستری بی‌نظیر برای شناخت بهتر هویت فرهنگی و هنری ایران فراهم می‌کند.

۴۱. پادکست روزها در راه

موضوع: تاریخی
شروع فعالیت: آذر‌ماه ۱۳۹۹
گوینده/ تولیدکننده: محمدحسین بنکدار
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۹۵

پادکست روزها در راه روایتی است از بیست سال تحولات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ایران، از آذر ۱۳۵۷ تا آذر ۱۳۷۶، که از نگاه شاهرخ مسکوب بازگو می‌شود. مسکوب، نویسنده، مترجم و روشنفکری شناخته‌شده، در این پادکست به‌عنوان یک ناظر دقیق و بی‌طرف، روایتگر حال‌وهوای مردم، رخدادهای بزرگ و کوچک، و حس‌ها و خاطرات آن دوران است. آنچه این پادکست را ویژه می‌کند، زبان ساده، شفاف و صمیمی شاهرخ مسکوب است که با صداقتی بی‌نظیر از حماسه‌ها، خوشی‌ها و تلخی‌های روزگار سخن می‌گوید.

۴۲. پادکست جور دیگر

موضوع: جامعه‌شناسی برای همه
شروع فعالیت: شهریور‌ماه ۱۴۰۳
گوینده/ تولیدکننده: محمد فاضلی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۱۴

پادکست جور دیگر رسانه‌ای است که علم جامعه‌شناسی را به زبانی ساده و قابل فهم برای عموم مردم ارائه می‌کند. در این پادکست، موضوعاتی مانند درس‌گفتارهای جامعه‌شناسی، معرفی پژوهش‌ها و مقالات جامعه‌شناسان ایرانی و بین‌المللی، و بررسی کتاب‌های تأثیرگذار این حوزه مطرح می‌شود.

هدف اصلی جور دیگر، تقویت دیدگاه جامعه‌شناختی و ایجاد نگاهی متفاوت به پدیده‌های اجتماعی است. این پادکست بستری مناسب برای کسانی است که به دنبال درک عمیق‌تری از جهان اجتماعی پیرامون خود هستند و می‌خواهند مفاهیم جامعه‌شناختی را به زبان ساده بیاموزند.

۴۳. پادکست رختکن بازنده‌ها

موضوع:
شروع فعالیت: فروردین‌ماه ۱۴۰۲
گوینده/ تولیدکننده: بهزاد عمرانی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۱۸

پادکست رختکن بازنده‌ها با رویکردی متفاوت به موضوعاتی درباره زندگی، چالش‌ها، و نگرش افراد به موفقیت و شکست می‌پردازد. این پادکست با روایتی صمیمی و دلنشین تلاش می‌کند تا مفاهیمی همچون تلاش، انگیزه، و تغییر دیدگاه را در ذهن شنوندگان به تصویر بکشد. در هر اپیزود، داستان‌هایی واقعی یا تحلیلی از تجربه‌ها و دیدگاه‌های مختلف ارائه می‌شود که می‌تواند برای افرادی که به دنبال راه‌های تازه برای تغییر زندگی یا تفکر خود هستند الهام‌بخش باشد.

۴۴. پادکست عارض

موضوع: گفت‌وگو با هنرمندان و اهالی فرهنگ
شروع فعالیت: دی‌ماه ۱۴۰۱
گوینده/ تولیدکننده: محبوبه یزدانی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۳۲

پادکست عارض فضایی برای شنیدن و گفتگو با هنرمندان و فعالان فرهنگی ایران ایجاد کرده است. هدف این پادکست به تصویر کشیدن بخشی از جهان فرهنگی معاصر ایران از زبان هنرمندان و دست‌اندرکاران این حوزه است. در فصل دوم، عارض به مناسبت بیستمین سالگرد تأسیس «انجمن تصویرگران ایران»، به بررسی تاریخ تصویرگری در ایران پرداخته و با هنرمندان برجسته و تأثیرگذار این عرصه گفت‌وگو می‌کند. این پادکست پلی است میان مخاطبان و هنرمندانی که هویت بصری و فرهنگی کشور را شکل داده‌اند.

۴۵. پادکست جعبه

موضوع: ادبیات، فرهنگ و هنر
شروع فعالیت: امرداد ۱۳۹۸
گوینده/ تولیدکننده: منصور ضابطیان
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۳۸

پادکست جعبه، فضایی است برای کاوش در ادبیات، فرهنگ و هنر، جایی که هر بار درِ جعبه را باز کنید با موضوعاتی متنوع و جذاب روبه‌رو می‌شوید. این پادکست تلاش می‌کند تا با ترکیب داستان‌ها، روایت‌ها و مضامین فرهنگی، شنونده را به سفری در دنیای هنر و ادبیات ببرد. محتوای پادکست گاهی از حد ادبیات و هنر فراتر رفته و به موضوعاتی دیگر نیز سر می‌زند، بنابراین همیشه چیزی نو و متفاوت برای مخاطبان دارد.

۴۶. رادیو تراژدی

موضوع: تراژیک
شروع فعالیت: شهریور‌ماه ۱۳۹۹
گوینده/ تولیدکننده: کریم نیکونظر
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۵۵

پادکست رادیو تراژدی شنوندگان را به دنیای داستان‌ها و زندگی‌های تلخ و تکان‌دهنده‌ای می‌برد که هر کدام بر اساس واقعیت و تحقیقات روزنامه‌نگاری ساخته شده‌اند. این پادکست با روایت هر ماه یک ماجرای تراژیک، به بررسی ابعاد مختلف زندگی افراد و رویدادهای تأثیرگذار می‌پردازد. صدای گرم راوی و عمق داستان‌ها باعث می‌شود مخاطبان درگیر روایت شوند و با جنبه‌های انسانی و اجتماعی این داستان‌ها ارتباط برقرار کنند.

۴۷. پادکست فلسفه علم

موضوع: مباحث فلسفی علم
شروع فعالیت: خرداد‌ماه ۱۳۹۹
گوینده/ تولیدکننده: امیرحسن موسوی و پژمان نوروزی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۳۹

پادکست فلسفه علم یکی از معدود رسانه‌های فارسی‌زبان است که به طور جدی به مباحث فلسفی پیرامون علم می‌پردازد. این پادکست با هدف عمومی کردن مفاهیمی نظیر ماهیت علم، مرز میان علم و شبه‌علم، و نسبت علم با موضوعاتی چون اخلاق، عقلانیت، و مدرنیته، گفت‌وگوهای جذاب و آموزنده‌ای ارائه می‌دهد. امیرحسن موسوی، دانش‌آموخته فلسفه علم و تکنولوژی، به همراه پژمان نوروزی و با کارگردانی سیاوش صفاریان‌پور، در هر قسمت تلاش می‌کنند درکی عمیق‌تر از چیستی علم و کاربردهای آن در زندگی روزمره ارائه دهند.

این برنامه، محصول بنیاد جایزه چراغ، به مسائل متنوعی از جمله شبه‌علم، طالع‌بینی، طب سنتی و حتی فلسفه مدرن پرداخته و برای هر کسی که به اندیشیدن عاقلانه و زندگی هوشمندانه در دنیای امروز علاقه دارد، جذاب است.

۴۸. پادکست طنزپردازی

موضوع: طنز
شروع فعالیت: اسفند‌ماه ۱۳۹۸
گوینده/ تولیدکننده: وحید آذرشب و محمد پوررشیدی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۱۱۲

پادکست طنزپردازی فضایی خلاقانه برای درک بهتر طنز به عنوان یک شیوه‌ی نگاه به جهان است. این برنامه، که دوشنبه‌ها به‌صورت یک هفته در میان منتشر می‌شود، با دیدگاهی تازه و متفاوت به بررسی طنز در زندگی روزمره می‌پردازد. طنز در این پادکست صرفاً یک حالت روحی یا خلق‌وخو نیست؛ بلکه به‌عنوان یک نوع جهان‌بینی معرفی می‌شود که می‌تواند نگاه ما به مسائل مختلف را تغییر دهد. اگر به برنامه‌ای علاقه دارید که بتواند با رویکردی طنزآمیز شما را به فکر وادارد، طنزپردازی انتخابی جذاب است.

۴۹. پادکست آذرخش مکری

موضوع: علمی و آموزشی
شروع فعالیت: فروردین‌ماه ۱۴۰۰
گوینده/ تولیدکننده: آذرخش مکری
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۳۲۵

پادکست آذرخش مکری یک پادکست غیررسمی است که با هدف دسترسی راحت‌تر به محتوای آموزشی و علمی ایجاد شده است. این پادکست به ارائه موضوعات مختلف در حوزه‌های گوناگون می‌پردازد و به‌طور ویژه بر رویکردهای علمی و تحلیلی تمرکز دارد. دکتر آذرخش مکری استاد دانشگاه و روانپزشک است و مقالات و کتاب‌های این حوزه را بسیار ساده و جذاب روایت می‌کند. او این پادکست را برای علاقه‌مندان به مباحث «روان» طراحی کرده تا به سادگی به محتوای آموزشی دسترسی داشته باشند.

۵۰. پادکست صدای خیال

موضوع: زندگی هنرمندان برجسته
شروع فعالیت: بهمن‌ماه ۱۴۰۰
گوینده/ تولیدکننده:
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۳۰

پادکست صدای خیال یا همان پادکست فیلم امروز به بررسی زندگی هنرمندان برجسته و تأثیرگذار این سرزمین می‌پردازد و تلاش دارد تا نگاهی تازه و متفاوت به داستان‌های آنان داشته باشد. این پادکست به‌ویژه بر شخصیت‌های خاص سینما، تئاتر و هنرهای تجسمی تمرکز دارد و در هر قسمت به تحلیل و روایت‌های جدید از زندگی و آثار این هنرمندان می‌پردازد. اگر به دنیای هنری و فرهنگی علاقه دارید و می‌خواهید بیشتر در مورد مسیرهای هنرمندان بزرگ ایرانی بدانید، این پادکست می‌تواند انتخابی جذاب باشد.

۵۱. پادکست هیرولیک

1.86.0-2IUHZAIQ5ZZ6VHUVKQPOT5ZSK4.0.1-9
موضوع: ابرقهرمان‌ها و کتاب‌های مصور
شروع فعالیت: تیر‌ماه ۱۳۹۸
گوینده/ تولیدکننده: فائقه تبریزی و بردیا برجسته
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون: ۳۶

پادکست هیرولیک به بررسی دنیای ابرقهرمان‌ها و کتاب‌های مصور اختصاص دارد. این پادکست داستان تولد و زندگی این شخصیت‌های محبوب را روایت کرده و به‌طور دقیق به تحلیل تاریخچه و تکامل آنها می‌پردازد. اگر شما هم از علاقه‌مندان به دنیای ابرقهرمان‌ها هستید و می‌خواهید بیشتر درباره شخصیت‌ها و کتاب‌های مصور مشهور بدانید، پادکست هیرولیک می‌تواند برای شما تجربه‌ای جذاب و سرگرم‌کننده باشد.

۵۲. پادکست انسانک

موضوع: ابرقهرمان‌ها و کتاب‌های مصور
شروع فعالیت: اسفند‌ماه ۱۳۹۸
گوینده/ تولیدکننده: حسام ایپکچی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۵۶

پادکست انسانک به روایت حسام ایپکچی، نگاهی عمیق به تجربیات شخصی و زندگی روزمره دارد. این پادکست تلاش می‌کند تا از منظر انسانی و فلسفی، به مفاهیم مختلف زندگی پرداخته و مخاطب را به تامل در مورد مسائل روزمره و معنای واقعی زندگی دعوت کند. اگر به دنبال پادکستی هستید که شما را به فکر فرو برد و در عین حال احساسات و تجربیات انسانی را بررسی کند، انسانک گزینه‌ای مناسب برای شماست.

۵۳. پادکست معجون

موضوع: داستان‌های تاریخی
شروع فعالیت: دی‌ماه ۱۳۹۸
گوینده/ تولیدکننده: مسعود و نوید
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۶۴

پادکست معجون یک شنیدنی جذاب با طعمی از تاریخ است که در هر قسمت، داستان‌هایی تاریخی را روایت می‌کند. در این پادکست، تلاش می‌شود تا علاوه بر بازگو کردن وقایع تاریخی، به این روایت‌ها نگاهی علمی و مستند انداخته شود تا شنوندگان نه تنها از داستان‌ها حظ ببرند بلکه درک دقیق‌تری از پس‌زمینه‌های تاریخی پیدا کنند. اگر به تاریخ علاقه دارید و می‌خواهید روایات آن را با نگاهی تازه بشنوید، معجون گزینه‌ای بی‌نظیر برای شما است.

۵۴. پادکست اکوکست

موضوع: داستان‌های کهن و سفرنامه‌های قدیمی
شروع فعالیت: آبان‌ماه ۱۴۰۰
گوینده/ تولیدکننده: فرانک امیرابراهیمی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۱۷۶

پادکست اکوکست به شنوندگان این فرصت را می‌دهد که داستان‌های کهن و سفرنامه‌های قدیمی را به زبان امروز بشنوند. در این پادکست، آثار کلاسیک و اساطیری مانند گیلگمش، ایلیاد و ادیسه، هفت پیکر و داستان‌های عاشقانه قدیمی به شکلی نو و جذاب روایت می‌شوند. علاوه بر این داستان‌هایی از تاریخ ایران باستان، از جمله بابک خرمدین و سمک عیار، به تفصیل مورد بررسی قرار می‌گیرند.

۵۵. پادکست هشتگ بازنشستگی

موضوع: شغل و هویت فردی
شروع فعالیت: تیر‌ماه ۱۴۰۳
گوینده/ تولیدکننده: فرشاد نگهدار، آرش برهمند و سیاوش صفاریان‌پور
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۷

پادکست هشتگ بازنشستگی به بررسی موضوع «تولد دوباره در جهان حرفه‌ای» می‌پردازد. در این پادکست، گفتگوهایی با مهمانان مختلف در مورد تأثیر شغل بر هویت فردی انسان مدرن صورت می‌گیرد و این پرسش مطرح می‌شود که آیا واقعاً می‌توان به طور قطع برای هر فردی بازنشستگی کامل پیش‌بینی کرد.

این پادکست به موضوعات مهمی همچون اینکه پس از پایان حیات حرفه‌ای، چه چیزی از ما باقی می‌ماند و آیا به پایان مسیر شغلی‌مان فکر کرده‌ایم، می‌پردازد. با شنیدن هشتگ بازنشستگی، می‌توانید دیدگاهی تازه درباره رابطه انسان‌ها با شغل و بازنشستگی پیدا کنید.

۵۶. پادکست عصر حجر

موضوع: علم، فلسفه و تاریخ
شروع فعالیت: اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱
گوینده/ تولیدکننده: سیاوش صفاریان‌پور
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۱۰

پادکست عصر حجر برای علاقه‌مندان به علم طراحی شده است؛ کسانی که هیچ مرزی برای پرسش‌های خود قائل نیستند و همیشه به دنبال کشف ناشناخته‌ها هستند. این پادکست با موضوعاتی متنوع و جذاب، در دنیای علم، فلسفه و تاریخ قدم می‌زند و شنوندگان را به تفکر عمیق و چالش‌های جدید دعوت می‌کند.

با محتوای پیچیده و گاهی تخصصی، عصر حجر برای مخاطبانی که در جستجوی اطلاعات عمیق‌تر و پیچیده‌تری هستند، مناسب است. این پادکست برای نوجوانان زیر پانزده سال توصیه نمی‌شود. اگر به دنیای علم علاقه دارید و می‌خواهید ذهن خود را با مباحث جدید و هیجان‌انگیز پر کنید، این پادکست را از دست ندهید.

۵۷. پادکست خداحافظ آفریقا

موضوع: مسیر تکامل انسان
شروع فعالیت: تیر‌ماه ۱۴۰۱
گوینده/ تولیدکننده: سیاوش صفاریان‌پور
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۱۹

پادکست خداحافظ آفریقا سفری شنیدنی به تاریخچه پرماجرای انسان مدرن، ساپینس کنجکاو و ماجراجو، است. این برنامه با اجرای اسماعیل میرفخرایی، ژورنالیست و برنامه‌ساز باسابقه، و دکتر حامد وحدتی‌نسب، انسان‌شناس دیرینه، به بررسی ادیسه انسان در طول هزاران سال می‌پردازد. در این گفتگوها، مسیر تکاملی و شگفت‌انگیز انسان، از نخستین گام‌ها در آفریقا تا شکل‌گیری تمدن‌های مدرن، روایت می‌شود. اگر به تاریخ تکامل انسان و داستان‌های علمی پشت سر آن علاقه دارید، این پادکست انتخابی بی‌نظیر برای شما است.

۵۸. پادکست ایستگاه فضایی

موضوع: نجوم
شروع فعالیت: اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۹
گوینده/ تولیدکننده: سیاوش صفاریان‌پور
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۴۰

پادکست ایستگاه فضایی مقصدی جذاب برای تمام علاقه‌مندان به نجوم، کهکشان‌ها و رازهای بی‌پایان فضاست. این برنامه، به تهیه‌کنندگی و اجرای سیاوش صفاریان‌پور، تجربه‌ای شنیدنی از داستان‌های علمی و کشفیات شگفت‌انگیز درباره کیهان را به مخاطبان ارائه می‌دهد. هر اپیزود با روایتی جذاب، سوال‌های بزرگ بشر درباره فضا را بررسی کرده و با بیانی ساده و الهام‌بخش شما را به دل دنیای ناشناخته‌های کیهانی می‌برد.

۵۹. پادکست آپدیت ام‌دی

موضوع: پزشکی
شروع فعالیت: شهریور‌ماه ۱۴۰۲
گوینده/ تولیدکننده: علی‌اصغر هنرمند
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۳۵

پادکست آپدیت ام‌دی منبعی برای دریافت تازه‌ترین اطلاعات در حوزه پزشکی است که با استناد به منابع معتبر و رفرنس‌های علمی ارائه می‌شود. این پادکست، با ارائه‌ی اطلاعات دقیق و به‌روز، مخاطبان خود را از پیشرفت‌ها، تحقیقات جدید و مباحث مهم پزشکی مطلع می‌کند. اگر به دنبال یادگیری و اطلاع از آخرین تحولات در دنیای پزشکی هستید، شنیدن این پادکست انتخابی هوشمندانه خواهد بود.

۶۰. پادکست در راهِ جآن

موضوع: خودشناسی
شروع فعالیت: خرداد‌ماه ۱۴۰۳
گوینده/ تولیدکننده:
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۳

پادکست در راهِ جآن فضایی برای گفتمان‌های عمیق با روان‌شناسان، متخصصان سلامت روان، و مربیان خودشناسی فراهم می‌کند. در این گفت‌وگوها، به بررسی آموزه‌ها و تجربیات زیسته آن‌ها پرداخته می‌شود تا چراغی برای مسیر خودشناسی و بهبود فردی مخاطبان باشد. این پادکست دریچه‌ای است به دنیای آرامش و آگاهی که با محوریت سلامت روان تولید شده است.

۶۱. پادکست دغدغه ایران

موضوع: اندیشه توسعه
شروع فعالیت: دی‌ماه ۱۳۹۹
گوینده/ تولیدکننده: محمد فاضلی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۱۲۵

پادکست دغدغه ایران بستری است برای پرداختن به مفاهیم توسعه و چالش‌های مربوط به آن در ایران. این پادکست که با مدیریت دکتر محمد فاضلی، جامعه‌شناس برجسته، تهیه و منتشر می‌شود، در هر اپیزود به بررسی کتاب‌ها، مقالات و گفت‌وگوهای عمیق با اندیشمندان توسعه می‌پردازد. محتوای این برنامه با هدف ایجاد درکی بهتر از مسیرهای پیشرفت و تحلیل مسائل ایران، به علاقه‌مندان ارائه می‌شود.

۶۲. پادکست آدم‌های معمولی

موضوع: شغل و توسعه فردی
شروع فعالیت: تیر‌ماه ۱۴۰۱
گوینده/ تولیدکننده: علیرضا دهقان
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۱۰۶

پادکست آدم‌های معمولی با میزبانی دکتر علیرضا دهقانی، به روایت داستان‌های کمتر شنیده‌شده از افراد عادی جامعه می‌پردازد؛ افرادی که تجربیاتشان سرشار از سخت‌کوشی، چالش‌ها و دستاوردهایی است که معمولاً از نگاه عموم دور می‌ماند. این پادکست، تریبونی است برای افرادی که تمایل دارند تجربه‌های ارزشمندشان را به اشتراک بگذارند اما فرصتی برای بیان آن‌ها نداشته‌اند. با شنیدن این برنامه، به دنیای آدم‌های معمولی سر می‌زنید و از روایت‌هایشان الهام می‌گیرید.

۶۳. پادکست رادیو نیست

موضوع: روایت مکان‌های خاموش
شروع فعالیت: مهر‌ماه ۱۳۹۸
گوینده/ تولیدکننده: رامیار منوچهرزاده
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۷۱

پادکست رادیو نیست سفری به اعماق خاطره‌ها و هویت شهری است، با تمرکز بر مکان‌هایی که زمانی پررونق و تأثیرگذار بوده‌اند اما اکنون خاموش شده‌اند یا تغییر کاربری داده‌اند. این پادکست به روایت زندگی‌ها و داستان‌هایی می‌پردازد که در دل این مکان‌ها شکل گرفته‌اند و بخشی از حافظه جمعی شهرها را ساخته‌اند. اگر علاقه‌مندید با تاریخچه و روایت‌های جذاب مکان‌های فراموش‌شده آشنا شوید، شنیدن این پادکست یک تجربه منحصربه‌فردی است.

۶۴. پادکست چیستا

موضوع: علم و فناوری
شروع فعالیت: دی‌ماه ۱۴۰۲
گوینده/ تولیدکننده: پوریا ناظمی
تعداد اپیزودهای منتشرشده تاکنون:
۵۰

پادکست چیستا هر هفته با صدای پوریا ناظمی، مخاطبانش را به سفری هیجان‌انگیز در دنیای علم، فناوری و آینده‌نگری می‌برد. این برنامه جذاب با روایت داستان‌هایی آموزنده و شگفت‌انگیز از پیشرفت‌های علمی و پیش‌بینی‌های فناورانه، تلاش می‌کند تا مخاطبان را با چهره‌های جدید و گاه ناشناخته از جهان علم آشنا کند. اگر به ماجراجویی در دنیای دانش علاقه دارید شنیدن چیستا را از دست ندهید.

شما بگویید

تجربه شما از شنیدن پادکست چگونه است؟ برایمان از تجربه‌ها و پادکست‌هایی که گوش می‌کنید بگویید. به‌نظرتان، جای چه پادکستی در فهرست ما خالی است؟ اگر از پادکست‌هایی که معرفی کرده‌ایم جمله، اطلاعات یا خاطره تأثیرگذاری در خاطرتان مانده است، آن را برایمان در «ارسال دیدگاه» بنویسید.

به روز رسانی:‌ آذر ۱۴۰۳ | سارا صالحی


در ادامه بخوانید: بهترین کتاب های صوتی موفقیت به زبان فارسی؛ معرفی ۱۰ کتاب برتر
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین دیدگاه‌ها (از 179 دیدگاه)
  1. فائزه می‌گوید

    رادیو حالا / رادیو راه / پادکست این نقطه

    سلیقه منه

  2. Ammar Poursadegh می‌گوید

    https://castbox.fm/channel/6302100

    سلام.
    پادکست رادیو فیکشن رو هم گوش کنید، لطفا

  3. ندا رمضانی می‌گوید

    ممنون از سایت خوبتون .

    1. پوریا صف‌آرا می‌گوید

      ممنون از لطف و نظر شما.

هر سوالی داری از
هوش مصنوعی رایگان چطور
بپرس!

close icon
close icon