۴۰ روش برای یافتن آرامش درون؛ این نکات برگ برنده شما در زندگی هستند
آرامش درون چیست و چرا امروزه تبدیل به آرزویی دستنیافتنی شده است؟ پیشرفتهای عصر حاضر زندگی را برایمان راحتتر کردهاند، اما به همان میزان آرامش را نیز از ما گرفتهاند و استرس و نگرانیهایی را به جانمان انداختهاند که شاید برخی از آنها حتی واقعی هم نباشند اما بههرحال مانع خوشی و لذت ما میشوند. پس چگونه به شادی و آرامش دست پیدا کنیم؟ خوشبختانه روشهای بسیاری برای حفظ آرامش در موقعیتهای استرسزا وجود دارند و ما در این مقاله، ۴۰ راه آسان برای یافتن آرامش را با شما به اشتراک میگذاریم. با ما همراه باشید.
۱. موسیقی گوش کنید
چگونه ارامش درونی داشته باشیم؟ یک راهش گوشدادن به موسیقی است. مهم نیست چه نوع موسیقیای گوش میدهید، فقط کافی است که از آن لذت ببرید و به شما آرامش بدهد.
۲. نفس عمیق بکشید
یکی از راههای سریع و آسان برای دستیابی به آرامش درون تنفس عمیق است. وقتی روی تنفستان تمرکز میکنید، مغزتان روی دم و بازدم و نحوه تنفس متمرکز میشود و خونرسانی در بدن بهتر انجام میشود. درنتیجه اعضای داخلی بدنتان وظایف خود را بهتر انجام میدهند.
۳. قدم بزنید
بیرون رفتن در هوای تازه و وقتی خورشید به زیبایی میدرخشد، میتواند زندگی را برایتان دلپذیر کند و باعث افزایش آرامش ذهنی شود. قدم بزنید و از زندگی لذت ببرید.
۴. از طبیعت لذت ببرید
چگونه آرامش داشته باشیم؟ یک جا نمانید! شما که بِتُن نیستید! از شهر بیرون بروید و از طبیعت لذت ببرید. به آواز پرندگان گوش بدهید و از آسایش و آرامش آنجا بهرهمند شوید.
۵. با حیوانات خانگی بازی کنید
اگر حیوان خانگی دارید، حتما زمانی را به بازیکردن و وقتگذراندن با آن اختصاص بدهید، چراکه روش بسیار خوبی برای ازبینبردن استرسهای روزمره است. لمسکردن حسی قوی است که میتواند تنشها را کاهش بدهد و باعث آرامش ذهنی شود.
۶. مرتب و منظم باشید
شلوغی و نامرتبی علت نداشتن ارامش درونی است و سردرگمی و تنش ایجاد میکند. برعکس، پاکیزگی و تمیز نگهداشتن خانه و محیط اطراف سبب آرامش ذهنی میشود.
۷. واقعیتها را بپذیرید
پذیرفتن آنچه در اختیار ما نیست، برای رسیدن به آرامش درون بسیار مفید است. قبول کنید چیزهایی در جهان وجود دارند که در اختیار ما نیستند و باید یاد بگیریم هرچه را نمیتوانیم کنترل کنیم، تحمل کنیم و سعی کنیم با آن کنار بیاییم.
۸. تمرکز حواس داشته باشید
وقتی تمرکز حواس دارید، یعنی در همین لحظه کاملا به حواس پنجگانهتان (لامسه، چشایی، بینایی، شنوایی و بویایی) آگاه هستید. حواستان را درگیر کنید تا ذهنتان نتواند روی نگرانیها و اگرها و ای کاشها تمرکز کند.
۹. خودتان را دوست داشته باشید
برای ارامش چکار کنیم؟ خودتان را دوست داشته باشید! هرچقدر بیشتر خودتان را دوست بدارید، آرامش ذهنی بیشتر و همینطور احساس راحتی بیشتری دارید. دیگر اهمیتی ندارد در چه موقعیتی هستید. این کار باعث میشود اعتمادبهنفستان بیشتر شود و کمتر احساس ناامنی کنید و درنتیجه آرامش درونیتان افزایش یابد.
۱۰. بدون چشمداشت عاشق شوید
برای ساختن عشقی واقعی باید بیتوقع باشید و انتظار بازگشتی نداشته باشید. وقتی ما با «شرط و شروط» دیگری را دوست داشته باشیم، انتظارات برآوردهنشدهمان ممکن است آشفتگی درونی و تنفر ایجاد کند. احساس ناامنی آرامش ذهن را از بین میبرد.
۱۱. همیشه حواستان به وضعیت سلامتیتان باشد
همواره سلامتیتان را بسنجید و مراقب خودتان باشید. هرطور با خودتان رفتار کنید، دنیا و جهان اطراف نیز با شما همانگونه برخورد خواهند کرد. با خودتان مهربان باشید و چیزهایی را که میخواهید، به دست بیاورید.
۱۲. با خودتان صادق باشید
رفتارتان باید شبیه احساس و افکارتان باشد. مشکلات زمانی به وجود میآیند که ما آنطور که فکر میکنیم، عمل نمیکنیم. گاهی خودمان راهی را انتخاب میکنیم و دنیا راه دیگری را به ما پیشنهاد میکند (در واقع به ما زور میگوید!) اما اینکه بتوانیم بین خواسته خودمان و خواسته دنیا تعادل برقرار کنیم و بهترین گزینه را انتخاب کنیم مهم است. یافتن راههایی برای متعادل کردن اهداف درونی با راهی که ما درنهایت انتخاب میکنیم یکی از رازهای آرامش ذهنی است.
۱۳. بخندید
همیشه بخندید. وقتی میخندید میتوانید قسمتهای زیبای زندگی را هم ببینید. قهقهه یک پادزهر اساسی برای مقابله با استرس است و سبب ترشح هورمونهایی میشود که احساس خوشحالی را در شما افزایش میدهند.
۱۴. وضعیت را ارزیابی کنید
ایدهی خوبی است که چه الان و چه بعدها کیفیت زندگی خودتان را ارزیابی کنید؛ آیا شغلتان را دوست دارید؟ رابطهتان را چطور؟ آیا در مسیر درستی هستید؟ ارزیابی و در صورت لزوم اصلاح امورات زندگی برای بازیابی آرامش ذهن شما ضروری است.
۱۵. هدف داشته باشید
این نکته با نکته قبلی مرتبط است. اهداف میتوانند ما را در جهت درست نگه دارند و به ما انگیزه ادامه راه را بدهند. اهدافتان را «هوشمند» انتخاب کنید. ه= هدف مشخص/ و= واقعگرا/ ش= شمارشپذیر و قابلاندازهگیری/ م= محدوده زمانی مشخص/ ن= نویدبخش و خاص/ د= دستیافتنی.
۱۶. انعطافپذیر باشید
در مواجهه با مشکلات زندگی انعطافپذیرتر باشید. یادتان باشد تغییردادن افکار سفت و سخت آسانتر است تا اینکه بخواهید موقعیتهای سفت و سختی که جلوی ایدههای شما را گرفتهاند، تغییر بدهید.
۱۷. در لحظه زندگی کنید
بهجای نگرانی درباره گذشته یا وحشت از آینده، واقعا از زمان حال لذت ببرید. این تنها چیزی است که ما داریم: «زندگی در زمان حال». وقتی در حال زندگی کنیم، نگرانیهای گذشته و آینده نمیتوانند ما را مضطرب کنند.
۱۸. کمتر نگران شوید
ظاهرا روزانه ۷۵هزار تا ۳۰هزار بار فکر میکنیم که ۸۰درصد آنها بیمعنی و تصادفی هستند. یاد بگیرید نگرانیهایتان را کمتر مرور کنید، زیرا اغلب نگرانیها بیحاصلاند و هرگونه آرامشی را از ذهن دور میکنند.
۱۹. مدعی باشید!
شما به همان اندازه حق دارید اینجا باشید و نظرتان را اعلام کنید که یک نفر دیگر حق دارد. وقتی ما به فردی کمادعا و تسلیمشده تبدیل میشویم، در واقع به زیان خودمان عمل کردهایم. مدعی بودن به این معنا این نیست که شما و نیازهایتان به بقیه اولویت دارید، بلکه منظور این است که خودتان را دستکم نگیرید و کاملا مطیع دیگران نباشید.
۲۰. حرف دلتان را بزنید
نترسید از اینکه بگویید چگونه فکر میکنید. این کار کمکتان میکند تا به فردی قاطع تبدیل شوید. بدانید که در زندگیتان چه میخواهید. اگر ندانید چه میخواهید، چیزی هم به دست نخواهید آورد.
۲۱. زمانی برای خودتان داشته باشید
قدری زمان به خودتان اختصاص بدهید، یک وقفه برای پرداختن به خودتان ایجاد کنید. یا کاری را که کاملا خوشحالتان میکند انجام بدهید تا برای بقیه امورات زندگیتان آماده شوید. تعادل در زندگی بسیار اهمیت دارد.
۲۲. پرشور و بانشاط باشید
پرهیجان و باانرژی باشید اما طوری عمل نکنید که باعث آزار دیگران شوید. زمانی را برای چیزهایی که از آنها لذت میبرید اختصاص بدهید. سعی کنید از موقعیتهایی که لذتبخش نیستند، سرگرمی بسازید. زندگی را به یک وضعیت سرزنده و شوخ نزدیک کنید. آیا یادتان میآید آخرین بار کی به کودک درونتان اجازه بازی کردن دادید؟
۲۳. بعضی چیزها را رها کنید
برخی چیزها وجود دارند که شما نمیتوانید آنها را تغییر بدهید و اصلا فرقی نمیکند که چقدر سخت تلاش کنید. یاد بگیرید این چیزها را پیدا کنید و به همان حال رها کنید.
۲۴. بیخودی خودتان را سرزنش نکنید
اینکه همواره در حال سرزنش کردن خودتان باشید، چنان تأثیر بدی دارد که آرامش را از ذهن دور میکند. اگرچه ممکن است گاهی باعث انگیزه شما شود (مثلا به دلیل اینکه بعدا خودتان را سرزنش نکنید، مسیر اشتباهی انتخاب نکنید) اما باز هم احساسی ناسالم است. دلایل سرزنش کردن خودتان را بررسی کنید تا مطمئن شوید که خودتان را تحت فشارهای غیرضروری قرار ندادهاید.
۲۵. قدردان باشید
تمرکز روی نعمتهای زندگی و سپاسگزار بودن بهخاطر تمام چیزهای خوبی که در زندگیتان دارید، آرامش درونی شما را ارتقا میدهد. هرازگاهی آنها را به خودتان یادآوری کنید.
۲۶. شکست را بهچشم فرصتی برای یادگیری ببینید
شکست بازتابی منفی دارد، اما همه شکست میخورند و همه آن را تجربه میکنند. چگونه میتوانید بدون شکست چیزی یاد بگیرید؟ دیدگاه درست به شکست، شجاعت را تقویت میکند. شکست به معنی ناتوانی شما نیست، بلکه به این معنی است مسیری که قبلا امتحان کردهاید، اشتباه بوده است.
۲۷. با دیگران ارتباط برقرار کنید
یکی از لذتبخشترین و عالیترین لحظات زندگی وقتهایی است که در کنار دیگران هستیم و آنها را هم در شادیهایمان شریک میکنیم.
۲۸. محدودیتهایتان را بسنجید
اگر در محدوده امن و راحتتان باقی بمانید، هرگز پتانسیل و استعداد واقعی خودتان را نمیشناسید. طبق یک گفته قدیمی:
«خیلی بهتر است که به گذشته نگاه کنید و عبرت بگیرید تا اینکه پشیمان شوید که چرا برای آنچه آرزویش را داشتید، تلاش نکردید.»
۲۹. برای احساسات منفی روزنه فرار پیدا کنید
ورزشها، انجمنهای آنلاین، افراد همفکر، سرگرمیها و هرچه به شما خوشی و شادی بدهد، راه خوبی برای خارجشدن از احساسات منفی روزانه است. احساسات منفی میتوانند به بیماری منجر شوند، پس تنش و ناامیدی را در کنار دیگران از خود دور کنید و شاد باشید.
۳۰. بایدها و نبایدها را به چالش بکشید
بایدها و نبایدهای دستوپاگیری که فقط باعث میشوند فشار بیشتری در زندگی احساس کنیم، هرگز ما را بهسمت آسودگی و آرامش درون سوق نمیدهند. «باید» را با «تلاشم رو میکنم» جایگزین کنید. زندگی را با قواعدِ خودتان تعریف کنید و از زندگیتان لذت ببرید.
۳۱. مهربان باشید
مهربانی بیهزینه و بهراستی مؤثر است. هنگامی که محبت میکنیم، آن محبت به ما قوت قلب میدهد.
۳۲. آهستهتر پیش بروید!
چرا باید همهی کارها امروز انجام شوند؟ اغلب خودمان را تحت فشارهای غیرواقعی و غیرضروری قرار میدهیم. با بیصبریتان مقابله کنید، آگاه باشید و از هر لحظه زندگیتان لذت ببرید.
۳۳. مقایسه نکنید
فراموش کنید مردم چه میگویند و یا چهکار میکنند. خود شما چه میخواهید؟ ما همگی الگوهایی برای خودمان داریم که باید دنبال کنیم، هرچه مییابیم و هرچه در زندگی تجربه میکنیم منحصربهفرد و یگانه است. فقط روی مسیر زندگی خودتان تمرکز کنید و خودتان را با دیگران مقایسه نکنید.
۳۴. به خودتان ایمان داشته باشید
با خودتان صحبت کنید و از جملات مثبت و امیدبخش استفاده کنید. یکی از مثالهای خوبی که منجر به افزایش آرامش ذهنی میشود این است: «مهم نیست در مسیر من چی پیش بیاد، من واسش یه راهی پیدا میکنم». به خودتان باور داشته باشید و مرتبا یادآوری کنید که همه چیز درست خواهد شد.
۳۵. هر وقت امکانش بود مقداری پول پسانداز کنید
پسانداز کردن همیشه ایده خوبی است. اگر میتوانید مرتب پسانداز کنید که خیلی خوب است، اما اگر نمیتوانید جلوی خودتان را بگیرید تا خرج نکنید، میتوانید فرض کنید یک بدهی دارید. هر ماه مقدار مشخصی پول برای آن بدهی کنار بگذارید. بعد از مدتی که بدهی فرضیتان صاف شد، میبینید کلی پول پسانداز کردهاید. همین روش را میتوانید دوباره و دوباره هم استفاده کنید.
۳۶. قناعت کنید
پول میتواند آزادی و انتخاب بیاورد، اما نمیتواند نیاز ما به خوشبختی را فرونشاند. در زندگی به چیزهای ساده قناعت کنید. این همان چیزی است که لذت ماندگار و آرامش درونی به بار میآورد.
۳۷. دورنمایی از آینده داشته باشید
همیشه آینده را هم در نظر بگیرید. آیا هفته آینده هم احساسی مشابه امروز خواهید داشت؟ آیا وضعیت فعلی شما در وضعیت زندگی آیندهتان مهم است؟ زندگی بزرگتر از احساسی است که امروز دارید. کسانی که با این گفته موافق باشند، امروز و آینده خوبی خواهند داشت. با تمرکز بر کل زندگی، از آرامش ذهنیتان محافظت کنید.
۳۸. بر افکارتان نظارت کنید
افکار ما میتوانند کیفیت زندگیمان را افزایش یا کاهش بدهند. مطمئن شوید همانطوری میاندیشید که برایتان مفید است. با خودتان حرف بزنید؛ همانطور که بهترین دوستانتان با شما حرف میزنند. افکار منفیتان هیچ کمکی به شما نمیکنند و بدون شک لذت را از زندگیتان بیرون میکنند.
۳۹. روی باورتان بایستید
به دنبال آرزوهای خودتان باشید و به ندای قلبتان گوش کنید. هرچقدر خودتان را برای چیزهایی که دیگران از شما انتظار دارند، تغییر بدهید، به همان اندازه از آرامش ذهنی دور افتادهاید.
۴۰. به اندازه کافی بخوابید
وقتی شما خسته و بدخُلق هستید، هیچ چیز به آرامی پیش نمیرود. بدنتان برای بازسازی به ۸ ساعت خواب شبانه نیاز دارد.
جمعبندی
در پایان دوباره یادآوری میکنیم که با خودتان صادق باشید. بپذیرید که زندگی همواره در حال تغییر است. بیشتر مراقب افکارتان باشید. خیلی از ما هر روز با افکارمان خودمان را شکنجه میدهیم. به افکار منفیتان کمتر توجه کنید، بهجای آن سعی کنید زیباییهای زندگی را ببینید و روی هدفتان در زندگی تمرکز کنید.
نمی دونم حالم چرا بده
فکر میکنم به خاطر اطرافیانم باشه
واقعا نیاز دارم که کمی تنها باشم،واسه خودم تو طبیعت بگردم
ولی من یه نوجوونم!!!یه نوجوونی که حق نداره پاشو از خونه بزاره بیرون
کمکم کنید!!
سلام سعی کنید هر روز نیم ساعت پیاده روی کنید وخداراشکرکزاری کنید واقعا معجزه میکنه
باور کن در دوران نوجوانی این حس که میخوای دور از همه باشی تا کمی آرامش پیدا کنی طبیعیه. اینکه نمیتونی بی اجازه بیرون بری داره بیشتر بهت فشار میاره ولی یبار از یه در دیگه وارد شو یه روز از خواب بیدار شو وبه این فکر نکن اجازه نداری تنها بری بیرون (انگار که همچین مسئله ای وجود نداره) سعی کن یه مهارت جدید یاد بگیری داخل خونه (کیک و شیرینی های جدید درست کن) میتونی نقاشی کنی و بعدش به این فکر نکنی که قشنگ نقاشی میکشی یا نه😄 فقط بکش
آهنگای بیکلام دانلود کن و هر روز یه تایم خاصی رو براش اختصاص بده؛ و خدا رو هرگز از یاد نبر فقط اونه که در نهایت تورو تنها نمیزاره💗 عبادتش کن.
امیدوارم تونسته باشم بهت کمک کنم.
این حالت فقط یه راه حل داره همونطور که من کردم
بدون توجه به کسی حتی والدین بیرون بزن حتی اگه برگشتی خونه کتکت بزنن سرزنش کنن و هر کار دیگه فقط کاری که فکر میکنی درسته رو انجام بده همین.
منی که با ۳۵سال سن و یه دختر ۷ساله علائم ام اس رو دارم و دیدم تنها راه نجاتم خودم هستم تا میتونید شاد زندکی کنید و با کسی الکی جنگ نکنید و حرص اضافه نخورید من برای وضع جامعه کلی فکر و خیال و جنگ با افراد آخرش چی
کمک به باور های مثبت ذهن هست این مطالب و باور مثبت آرامش درونی را به همراه دارد.
سپاس از مطالب بسیار مفیدتون