ملاکهای انتخاب همسر چیست
پیدا کردن همسر مناسبی که بتوانید خودتان را سی، چهل، یا پنجاه سال بعد در کنار او و شاد و راضی تصور کنید با پیدا کردن یک دوست برای گذراندن اوقات تنهایی در تابستان فرق دارد. پیدا کردن کسی که مایل به ازدواج و داشتن تعهد نسبت به او هستید کار مهمی است و نیازمند دوراندیشی، مسئولیتپذیری و صداقت است. اما وقتی آن فرد خاص را پیدا کردید، ارزش تمام تلاشی که برای پیدا کردن او کردهاید را خواهد داشت و میتوانید خود را برای یک زندگی سعادتمند آماده کنید. قبل از ازدواج و هنگام انتخاب همسر و شریک زندگیتان باید مسائل مختلفی را در نظر بگیرید. در اینجا فهرستی از مهمترین نکاتی را که هنگام انتخاب همسر زندگیتان باید در نظر بگیرید آوردهایم:
پول
عادتهای مالی شما و همسر آیندهتان کدام است؟ آیا هر دو ولخرجید یا هر دو اهل پسانداز هستید؟ یا اینکه یکی از شما ولخرج و دیگری اهل پسانداز کردن است؟ با یک بودجهی مشخص بین خودتان شروع کنید. آیا یک حساب جاری مشترک خواهید داشت یا هر کدام یک حساب جاری جداگانه دارید؟ آیا صورتحسابها را دُنگی پرداخت میکنید یا آنها را جور دیگری میان خودتان تقسیم میکنید؟ اگر هر دو شاغل هستید آیا بعد از ازدواج هر دوی شما به کار کردن ادامه خواهید داد؟ یا یکی از شما در خانه خواهد ماند؟ وقتی صحبت از پول میشود نکات زیادی هست که میتوان در نظر گرفت. همچنین نکات زیادی هستند که باید از خودتان و از یکدیگر بپرسید تا کاملا مشخص شود چگونه پولتان را مدیریت خواهید کرد. پول یکی از علتهای اصلی طلاق است.
کودکان
مهمترین سؤال در مورد کودکان این است که آیا شما و همچنین همسرتان تمایلی به بچهدار شدن دارید؟ هنگام انتخاب شریک زندگیتان، باید این موضوع را هم در نظر بگیرید، به خصوص اگر شما در عدم تمایل به داشتن فرزند مصمم هستید یا فردی که انتخاب کردهاید فرزند نمیخواهد اما شما میخواهید. اگر هر دوی شما میخواهید بچه دار شوید، سؤال یا نگرانی بعدی که پیش میآید این است که چطور فرزند خود را بزرگ میکنید و از چه نوع تربیتی استفاده خواهید کرد؟ مثلا، شما از روشهای تربیتیای مثل گوشه نشانی، تنبیه بدنی، گرفتن وسایل او مثلا اسباب بازیهایش استفاده میکنید یا از ترکیبی از روشهای تربیتی؟ مشخص کنید که چه کسی باید تربیتکنندهی اصلی باشد و چطور شرایط را قبل از وقوع آنها کنترل کند. در این امر توافق کنید که هیچ کدام از شما با قبول تمام مسئولیت تربیتی در نقش «آدم بدِ» ظاهر نمیشود. شما باید در هنگام تربیت فرزندتان از یکدیگر حمایت و احترام هم را حفظ کنید، با این کار کودک به سادگی و به این دلیل که یکی از والدین به او اجازهی آن کار را داده و دیگری از انجام آن منعش کرده است از مسئولیت چیزی شانه خالی نمیکند. توافق کنید که در همه حال پشت یکدیگر باقی بمانید. برای کسی که قصد تشکیل خانواده، به معنای ازدواج و بچهدار شدن را دارد آشنایی با فردی که تمایلی به داشتن بچه ندارد ممکن است مانعی بر سر راه ازدواجشان باشد.
مذهب
مذهب و اعتقادات شخصی ملاک بسیار مهمی است زیرا اگر یکی از طرفین به همان مذهب اعتقاد نداشته باشد، یکی یا هر دوی آنها یا باید رنج ببرد یا پیرو مذهب دیگری بشود. مسلما زندگی کردن با فردی که عقاید مذهبی مشابه شما دارد آسانتر است. با این حال داشتن رابطهی خوب با فردی با مذهبِ متفاوت غیرممکن نیست. افرادی بودهاند که با فردی از مذهب و باور دیگر رابطه داشتهاند و هر دو نیز از این رابطه راضی بودهاند. اگر میخواهید بچهدار شوید، باید دربارهی نحوهی پرورش مذهبی فرزندتان هم با یکدیگر گفتوگو کنید. آیا کودک (کودکان) شما باید هر دو مذهب را یاد بگیرد یا یکی از باورها برای او کافی است؟ در مورد تعطیلات مذهبی چطور؟ اگر مذهب یا عقاید متفاوتی دارید باید در مورد این مسائل نیز با یکدیگر صحبت کنید. حتی اگر شما یک فرد مذهبی هستید و با شخصی غیر-مذهبی رابطه دارید باز هم باید دربارهی این مسائل با هم گفتوگو کنید. اگر انسان منعطفی نیستید و به خواستههای دیگران تن نمیدهید به زودی میفهمید که انتخاب همسر با مذهب و اعتقادات و ارزشهای مشابه چقدر اهمیت دارد. مذهب ملاک مهمی است چون این قابلیت را دارد که زوجهایی با مذاهب و باورهای متفاوت را از هم جدا و بین آنها شکاف ایجاد کند.
عادتها
شخص مورد نظر شما چه عادتهایی دارد؟ بیشتر مواقع تا زمانی که با فردی زندگی نکردهاید از عادتهای او باخبر نمیشوید. آیا لباسهایش را روی زمین پرت میکند، درب توالت فرنگی را نمیگذارد، در تمیزی وسواس دارد، همه چیز را پخش و پلا میکند، وسایل را خراب میکند، و هیچوقت سطل زباله را بیرون نمیبرد و خالی نمیکند؟ از خود شخص بپرسید که عادتهای بد او کدامند و قبل از ازدواج و رفتن زیر یک سقف چه در انتظار شماست تا از عادتهای او غافلگیر نشوید. میتوانید از قبل، رفتار خانوادهی آنها را در خانه یا آپارتمان یا محل زندگیشان مشاهده کنید تا بفهمید چه عادتهایی دارند.
علاقهمندیها/ بیزاریها
شخص مورد نظر شما به چه چیزعلاقه دارد و از چه چیزی بیزار است؟ کدام نوع غذا، سرگرمی، ورزش، و کار را دوست دارد؟ برای تفریح چه میکند؟ آیا سرگرمی، کلکسیون، یا مهارت خاصی دارد؟ آیا دوستان صمیمی کمی دارد یا زیاد؟
گذشته
فرد مورد نظر چطور و کجا بزرگ شده است ؟ دانستن این موارد اهمیت زیادی دارد زیرا فرد در این پسزمینه زندگی کرده است و تبدیل به شخصی شده است که در حال حاضر میبینید. آیا در زندگیاش ضایعهی دلخراش یا دردسر خاصی داشته است؟ آیا چیز خاصی هست که باید دربارهی خانواده، کودکی، یا گذشتهی او بدانید؟ آیا تا به حال توسط اعضای خانواده، دوستان، یا همسر قبلیاش مورد سوءاستفاده قرار گرفته است؟ آیا زندان رفته یا جرمی مرتکب شده است؟ آیا سابقهی مصرف مواد داشته، سیگار میکشد، یا الکلی بوده است؟
عقاید
بیشتر افراد بسیار خود رأی هستند. بعضی افراد احساس میکنند هرگز اشتباه نمیکنند. مهم است بدانید این فرد در زندگی چه عقایدی دارد. برخی افراد نمیخواهند با کسی که عقاید مشترک یا مشابهی با آنها ندارد زندگی کنند. آیا شخص دموکرات، جمهوریخواه یا مستقل است؟ آیا به سقط جنین اعتقاد دارد؟ آیا به وجود خدا یا موجودی برتر اعتقاد دارد؟ به چه چیزهایی اعتقاد دارد؟ شما می توانید هر تعداد سؤالی که میخواهید بپرسید تا نظرات او را در مورد مسائلی که برایتان اهمیت دارد بدانید. خیلی راحت میتوانید از آنها بپرسید که نظرشان در مورد فلان چیز چیست یا چه اعتقاداتی دارند.
انتظارات/نقش
باید با فرد مورد نظر خود برای ازدواج، دربارهی انتظارات و نقشاش هم در زندگی و هم در رابطه با خودتان صحبت کنید. اگر شما زن هستید آیا بعد از بچه دار شدن میخواهید در خانه و پیش فرزندتان بمانید یا میخواهید بعد از بچهدار شدن به سرکار برگردید، آیا از مردتان انتظار دارید تا مراقبت از چمنهای خانه را به عهده بگیرد و وسایل خراب را تعمیر کند، انتظار دارید که مرد زبالهها را بیرون ببرد؟ اگر مرد هستید آیا انتظار دارید که نانآور اصلی خانواده باشید و به تنهایی همه چیز را تأمین کنید، انتظار دارید که همسرتان غذا بپزد و خانه را تمیز کند و کارهای دیگر خانه را انجام دهد؟ بعضی از زنان و مردان نقشهای جنسیتی مورد انتظارشان را از پیش تعیین کردهاند و باید از قبل به فرد مورد نظر خود دربارهی انتظارات خود بگویند، تا بداند چه چیزی از او انتظار میرود. در هر شرایط بسیار خوب است تا انتظارات و نقشهای مشخص بین دو شریک زندگی به درستی تعریف شود. شما باید بر سر وظایف هر فرد در خانه و زندگی زناشویی توافق کنید.
سازگاری
بعضی آدمها شخصیتی متضادِ یکدیگر دارند، با این حال رابطهی خوبی با هم دارند و در کنار هم ماندهاند، در حالی که بعضی دیگر با شخصیتهای متضاد و حتی مشابه با هم جور نیستند. از خودتان بپرسید که آیا به طور کلی از این شخص خوشتان آمده یا نه؟ فکر میکنید تا حدی با او جور هستید؟ خودتان را برای پنج سال و بعد ده سال دیگر در کنار این شخص تصور کنید، و ببینید هنوز با او سازگاری دارید؟ اگر خودتان را برای مدت طولانی در کنار کسی تصور و احساس سازگاری کردید، نسبت به کسی که با او سنخیتی ندارید شانس بهتری برای با هم بودن و رابطهی موفقتر دارید.
خلق و خو
اخلاق فرد مورد نظر شما چگونه است؟ آیا تا به حال عصبانیت یا ناراحتی او را دیدهاید؟ در شرایط خاص چگونه رفتار میکند و واکنش نشان میدهد؟ آیا او خونسرد، ناشکیبا، آرام، گستاخ است یا زود از کوره در میرود؟ خلق و خوی فرد ملاک بسیار مهمی است زیرا از طریق آن متوجه میشوید فرد در موقعیتهای مختلف، مثلا هنگام جروبحث یا دعوا، چه واکنشی نشان میدهد. آیا این فرد عادلانه مبارزه میکند یا کثیف؟ این ملاک مهم را هنگام انتخاب همسر و شریک زندگیتان باید در نظر بگیرید.
اهداف آینده
اهداف و آرزوهای این شخص برای آینده چیست؟ آیا اصلا هدفی دارد؟ آیا تصمیم دارد به دانشگاه برود یا دانشگاهش را تمام کند، شغلی پیدا کند، در شغل فعلی خود پیشرفت کند، شغلش را عوض کند، خانهدار باشد، تشکیل خانواده بدهد و بچهدار شود، کتاب بنویسد؟ امیدها و رویاهای این شخص برای آینده چیست؟ اگر دارای امیدها و رویاهای مشترک هستید، رسیدن به آنچه میخواهید و جایگاهی که انتظار دارید برای هر دوی شما آسانتر است و میتوانید مشوق یکدیگر باشید.
برگرفته از: knoji.com
حق با کدام طرف است؟
جواب چنین سوالاتی را در این مجموعه بیابید.
سلام بعد از 15 سال زندگي مشترك وقتي مطالب ترجمه شده بالا را با فرهنگ واقعي ايراني مقايسه مي كنم لبخند مي زنم و مي گم كاش به همين سادگي كلمات نوشته شده بود مقوله همسريابي. به هرحال خداوند همه جوونا رو خوشبخت كنه،با اين همه مطالب و امكانات فني و علمي كه دم دستشون هست براي استفاده ، نمیدونم كار راحت تر شده يا سخت تر كه اين همه سن ازدواج هم رفته بالا.
با سلام. مطمئنا سخت تر شده. یکی از دلایلش هم میتونه این باشه که دیگه مفهومی به اسم فرهنگ ایرانی وجود نداره. شایدم وجود داره ولی اینقدر مفاهیم مختلفی به فرهنگ وارد شده و ازش خارج شده و یا تغییر کرده که دیگه نمیشه اسمش رو گذاشت ایرانی. (البته دلایل زیادی داره این معضل بالا رفتن سن ازدواج و تحلیلش خیلی پیچیده است 🙂 )
دلیل بالا رفتن سن ازدواج برا این هست که پسرها دنبال دخترخانومهای شاغل و پولدار و خوش اندام هستن ولی ب این فک نمیکنن همه خوبیا توی ی دختر جمع نمیشه و وظیفه پسر هست که درامد حلال بیاره خونه ولی متاسفانه دختران باید شاغل شوند تا شاید کسی عاشق پول و درامدشان شود اینکه میگن ی عده باید دستت تو جیبت بره هر چی خواستی بخری رو ب شوهرت نزنی درست نیست بضی مردا فقط از درامد زن استفاده میکنن و زن هیچ حقی از درامد ماهیانه خودش نداره چه برسه ب شوهرش.
سن ازدواج بالا رفته بخاطر اينكه پسرا پول ندارن
اون زمان گذشت كه عروس با مادر شوهر زندگي كنه …..