‌‌چرا باید به ندای دلمان گوش کنیم؟ ۱۰ تمرین برای شنیدن آن

4

ندای دل همیشه وجود دارد، اما مهم این است که به صدایش گوش می‌کنید یا نه. وقتی در هجوم افکارتان غرق شده‌اید و با افکار و احساسات منفی دست‌وپنجه نرم می‌کنید، صداهای توی سرتان آن‌قدر بلندند که اجازه نمی‌دهد زمزمه آرامش‌بخش ندای درونتان را بشنوید. بسیاری از انسان‌ها ندای دلشان را نادیده می‌گیرند و آن را انکار می‌کنند، اما حتی آنها هم زمانی که در خلوت نشسته‌اند، زمزمه آرام درونشان را می‌شنوند. مطالب این مقاله کمی عمیق‌تر از مطالبی است که تاکنون درباره این موضوع خوانده‌اید. با ما همراه باشید.

ندای دل چیست؟

تانیا ریچاردسون، روان‌شناس و نویسنده، می‌گوید ندای دل صدای خود برتر شماست، بخش از ذهن شما که لحظه‌ها و احساسات را فراتر از ذهن خودآگاه درک می‌کند و دیدگاهی وسیع‌تر دارد. این صدای درونی با توجه به تجربه زیسته و درک آگاهانه‌ای که دارد، شما را آماده می‌کند تا در لحظه حال بهترین خودتان باشید و در آینده‌ای ناشناخته و غیرمنتظره هم در مسیر درست گام بردارید. این صدا حقیقی است و از هوش ذاتی شما برمی‌‌آید. وقتی به ندای دل گوش می‌کنید، متوجه می‌شوید بدن و روح شما چه نشانه‌هایی برایتان دارند.

با توجه‌کردن به ندای درونی، می‌توانید مسیر درست زندگی را در دنیای بیرون پیدا کنید.

‌‌چرا باید به ندای دل گوش کنیم؟

ممکن است تصور کنید ندای دل نوعی خرافه‌ است و چنین چیزی واقعا وجود ندارد، اما ندای درون بخشی از شهود است. در این مقاله، قرار است درباره اهمیت و کاربرد ندای دل بگوییم و از مرحله اعتقاد داشتن یا نداشتن به آن گذر کرده‌ایم. پس بیایید به موضوع اصلی برگردیم و از چرایی اهمیت ندای درونی بگوییم.

احتمالا شما برنامه‌های بسیاری برای آینده خود دارید و هر روز کارهایی را انجام می‌دهید تا در نهایت به هدف خود برسید. ندای درونی راهنمای شما در این مسیر است و مانند تابلوهای مسیریاب در جاده‌ای ناآشنا عمل می‌کنند. به یاد داشته باشید مسیری که شما در زندگی طی می‌کنید منحصربه‌فرد است و کسی قبلا مسیری عین آن را نرفته است. پس هیچ‌چیز به‌اندازه تکیه بر حقیقت خودتان نمی‌تواند راهنمای شما باشد.

دکتر راسیوپی و دکتر ریچاردسون درباره ندای دل تحقیق می‌کنند و با افراد بسیاری تعامل داشته‌اند تا شیوه استفاده از ندای درونشان را به آنها آموزش بدهند. طبق تجربه این محققان، افراد با توجه‌کردن به این صدای درونی توانسته‌اند شغل رؤیایی خودشان را پیدا کنند یا به عشق زندگی‌شان برسند.

هیچ پاسخ قطعی و دقیقی وجود ندارد که صدای درونی قرار است شما را به چه دستاوردی برساند. تنها راه پیداکردن این پاسخ، گوش‌کردن به این زمزمه عمیق درونی است.

۱۰ تمرین برای شنیدن ندای دل

اگر ندای دلتان را نمی‌شنوید و در طول روز خیلی درگیر مسائل بیرونی هستید، پیداکردن این صدا از میان هیاهوی همیشگی ذهنتان کمی سخت است. در ادامه، ۱۰ راهکار برای تقویت ندای دل را به شما آموزش می‌دهیم. این تمرین‌ها به‌مرور زمان صدای درونی شما را قوی‌تر و واضح‌تر می‌کنند.

۱. به خودتان فرصت بدهید

روزهای شلوغی که برای همه دقایق برنامه دارید، زمان خوبی برای شنیدن ندای درون نیستند. سعی کنید زمان آزادی پیدا کنید تا زندگی را با سرعت کمتری پیش ببرید. در این وقفه‌های زمانی، به هیچ‌چیز فکر نکنید و اجازه بدهید زمزمه آرام درونتان با شما صحبت کند.

در فرصتی که میان روزی شلوغ برای خودتان می‌خرید، عوامل حواس‌پرتی را تا حد امکان حذف کنید. سپس جایی آرام و دور از موبایل و تلویزیون و کامپیوتر بنشینید و سکوت کنید. اگر دوست داشتید، می‌توانید مدیتیشن را هم امتحان کنید. خلوت و تنهایی بهترین موقعیت برای شنیدن ندای دل است.

خودتان را مجبور به شنیدن ندای درونی نکنید. هیچ‌وقت با اجبار نمی‌توانید این صدا را بشنوید. فقط کافی است شرایط شنیدن ندای دل را فراهم کنید تا خودبه‌خود نمایان شود و شما را شگفت‌زده کند.

۲. به دیگران گوش بدهید

گوش‌دادن به دیگران یعنی بدون قضاوت حرف‌هایشان را بشنوید. خیلی وقت‌ها ما فقط به این خاطر به دیگران گوش می‌کنیم که بتوانیم جواب بدهیم؛ این کار گوش‌دادن واقعی نیست. گوش‌دادن به دیگران یعنی فقط به‌خاطر خودشان و درک‌کردن آنها به حرفشان گوش کنید، نه به‌خاطر قضاوت یا جواب‌دادن. وقتی مهارت گوش دادن به دیگران را در خود تقویت کنید، گوش‌کردن به ندای درون خودتان هم ساده‌تر می‌شود.

۳. خودمراقبتی را فراموش نکنید

خودمراقبتی یعنی از سلامت جسم، ذهن و روانتان مراقبت کنید. روش‌های مختلفی برای این کار وجود دارد، از تغذیه سالم گرفته تا مدیتیشن روزانه و کنترل ورودی‌های ذهن. وقتی از خودتان مراقبت می‌کنید و توجه به خود را یاد می‌گیرید، گوش‌کردن به ندای درونی ساده‌تر می‌شود.

خود مراقبتی

یکی از مهم‌ترین اصول خودمراقبتی مهربان‌بودن است. با خودتان مهربان باشید، به توانایی‌هایتان شک نکنید و اگر اشتباهی کردید، خودتان را توبیخ نکنید. بعضی‌ها منتظرند که به‌محض کوچک‌ترین اشتباه، خودشان را به بدترین شیوه ممکن تنبیه کنند. شما تنها کسی هستید که از اولین روز زندگی تا آخرین روز با خودتان همراهید، پس با خودتان کمی مهربان‌تر باشید.

۴. هر روز صبح بنویسید

روزمره‌نویسی یا خاطره نویسی روزانه فواید بسیاری دارد که تقویت ندای درونی یکی از آنهاست. برای این تمرین فقط کافی است هر روز صبح ۳ صفحه بنویسید. فرقی ندارد درباره چه می‌نویسید؛ هرچیزی را که به ذهنتان می‌آید روی کاغذ پیاده کنید. بعد از پایان ۳ صفحه متوجه می‌شوید که ندای دل با شما سخن می‌گوید و راهنمایی‌های واضح و روشنی به شما ارائه می‌دهد. شاید حتی این راهنمایی‌ها جایی در این ۳ صفحه نقش بسته باشند.

۵. برای خودتان حدومرز مشخص کنید

هیچ‌چیز به‌اندازه اولویت‌دادن به دیگران بیشتر از خودتان ندای درونی را خاموش نمی‌کند. اگر مدام به حرف و نظر دیگران توجه کنید و اجازه بدهید شما را کنترل کنند، سررشته‌ زندگی‌ از دست‌تان درمی‌رود. اعتماد به نفس داشته باشید و برای خودتان حدومرز مشخص کنید. وقتی برآورده‌کردن خواسته‌ دیگران به خودتان آسیب می‌رساند، نه بگویید.

با رفتار درست به دیگران نشان بدهید برای خودتان ارزش و احترام قائلید و خودتان را به‌خاطر آنها قربانی نمی‌کنید.

۶. درباره شهود مطالعه کنید

شهود یکی از قدرت‌های درونی ما انسان‌هاست. البته امروزه آموزش‌ها به‌سمتی رفته‌اند که به انسان‌ها یاد می‌دهند شهود قدرتی فراطبیعی است و واقعیت ندارد. شهود یکی از قدرت‌های ذاتی ما انسان‌هاست که از نسل‌ها قبل وجود داشته است و در نسل‌های بعدی هم وجود خواهد داشت.

شهود همان چیزی است که به‌عنوان ندای درون، حس ششم یا الهام می‌شناسیم. جالب است بدانید که مطالعه درباره شهود هم آن را تقویت می‌کند. با مطالعه در این باره، روش درک قدرت شهود و استفاده از آن را یاد می‌گیرید.

۷. به نشانه‌ها توجه کنید

ندای دل فقط یک زمزمه است. قرار نیست یک‌باره صاعقه‌ای از آسمان نازل شود تا به شما نشان بدهد کاری که انجام می‌دهید اشتباه است یا روی ابری نوشته باشد که بهترین انتخاب در زندگی شما چیست! ندای دل شما را مجبور نمی‌کند که مسیر درست را انتخاب کنید، این ندا فقط به‌آرامی راهنمایی‌تان می‌کند و در نهایت خودتان تصمیم می‌گیرید به آن توجه کنید یا نه.

نشانه‌های خاص در زندگی

یک تصویر ذهنی، یک خواب یا نشانه‌ای در زندگی روزمره می‌تواند راهنمایی ندای درونی شما باشد. گذر از این نشانه‌ها ساده است، اما اگر یاد بگیرید به آنها توجه کنید، تشخیص و درک ندای درونی ساده‌تر می‌شود.

۸. از زندگی لذت ببرید

هنگام برنامه ریزی‌ روزانه، کار یا کارهایی را که مشتاق انجامشان هستید نیز در نظر بگیرید، کارهایی که شما را به وجد می‌آورند! یکی از نشانه‌های انجام چنین کارهایی این است که گذر زمان را احساس نمی‌کنید و مشتاقانه به کار ادامه می‌دهید. وقتی در جریان زندگی غوطه‌ور می‌شوید، احساس آزادی و تسکین می‌کنید و ذهنتان برای پذیرش شهود آماده خواهد بود.

‌۹. از افکار منفی دوری کنید

نشخوار ذهنی گاهی چنان شدید می‌شود که انگار چند نفر در ذهنتان زندگی می‌کنند و همگی سر هر موضوعی با هم مخالف‌اند و بحث می‌کنند! فکرهای منفی که در ذهنتان دارید واقعی نیستند. آنها مانند اشباحی هستند که ذهنتان را تیره و تار کرده‌اند. برای مقابله با این اشباح فقط کافی است چراغ خودآگاهی را روشن کنید تا متوجه شوید آنها هیچ نیستند!

به یاد داشته باشید شما افکارتان نیستید و تردیدهایی که درباره خودتان دارید درست نیستند. هروقت با این افکار منفی مواجه شدید، به توانمندی‌ها و موفقیت‌هایتان فکر کنید. بدون اینکه با آنها مبارزه کنید، روی کاغذ بنویسیدشان تا از ذهنتان بیرون بروند، سپس توجهتان را به نکته‌ای مثبت جلب کنید.

۱۰. خودتان را بپذیرید

پذیرفتن خود به این معنی نیست که تصور کنید در همه جوانب بهترین هستید و دیگر نیازی به رشد ندارید. پذیرفتن یعنی من به‌رغم تمام ضعف‌هایی که دارم، ارزشمند و سزاوار زندگی هستم. همه انسان‌ها مجموعه‌ای از خصوصیات مثبت و منفی را دارند و هیچ‌کس کامل نیست.

خودتان را با دیگران مقایسه نکنید. در مقایسه اجتماعی چه از دیگران قوی‌تر باشید و چه ضعیف‌تر، بازنده شمایید چون اگر قوی‌تر باشید، تصور می‌کنید دیگر به رشد و بهبود نیاز ندارید و حتی ممکن است ضعیف‌ترها را تخریب کنید، اگر هم ضعیف‌تر باشید، عزت نفس و اعتمادبه‌نفستان را از دست می‌دهید و دیگر به خود و ندای دلتان اعتماد نمی‌کنید.

کلام آخر؛ شنیدن ندای دل را پیچیده نکنید

گوش‌کردن به ندای دل ساده است، پس بیهوده آن را پیچیده نکنید. صدای درون شما همیشه وجود داشته است، وجود دارد و وجود خواهد داشت. شنیدن این صدا ساده‌تر از آن است که تصور می‌کنید. فقط کافی است به آن گوش بدهید و شرایط مناسب برای شنیدن این زمزمه آرام درونی را فراهم کنید. تمرین‌های این مقاله را هر روز انجام دهید، تا بعد از مدتی نتیجه آن را ببینید.

شما از ندای درون چه می‌دانید؟ آیا تاکنون از راهنمایی‌های این زمزمه مرموز استفاده کرده‌اید؟ لطفا تجربه‌هایتان را در بخش دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.


در ادامه بخوانید: ۳ تکنیک ذهن آگاهی برای زندگی در لحظه که کیفیت زندگیتان را بالا می‌برد

راهکارهای مقابله با اضطراب اجتماعی و کمرویی را در این مجموعه صوتی یاد بگیرید؛
تا بتوانید شبکه ارتباطات اجتماعی خود را تقویت کنید.

۸،۰۰۰ تومان

منبع mindbodygreen trackinghappiness psychcentral
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین دیدگاه‌ها (از 4 دیدگاه)
  1. کورش مجرب می‌گوید

    مورد 11 : کتاب کیمیاگر را بخوانید.

    1. فاطمه مهراسبی می‌گوید

      بله. دقبقا مرتبطه با موضوع این مقاله.

  2. مرتضی می‌گوید

    ممنون بابت انتشار مطلب . بله ندای دل وجود داره ندای دل وسیله ایه برای انجام خوب و انجام ندادن بد . کسی که هدف کلی آفرینش را درک کرده باشه راحت میتونه ندای دلشو تو هر شرایطی بشنوه ولی میزان صداش به خودمون بستگی داره . جاهایی که خیلی ضعیف میشه مربوط به این میشه که صداشو شندیو گوش ندادی بهش. ندای دل همون خداست که همه دنبالش میگردیم .چیزی که ما دنبالشیم و میتونیم بهش دستیابی داشته باشیم جایی به جز درون خودمون نیست و اون ندای دله . راه رستگاری همونه . نهایت رستگاری آرامشه که در نهایت با توجه به رفتار ما با ندای دل بهمون داده میشه یا گرفته میشه . من تا حدی دارم تجربش میکنم .

    1. فاطمه مهراسبی می‌گوید

      درود جناب نوری. ممنون از نظر ارزشمندتون. بله دقیقا؛ ندای درونی با بُعد روحانی و معنوی انسان در ارتباطه.

هر سوالی داری از
هوش مصنوعی رایگان چطور
بپرس!

close icon
close icon