چرا در اپلیکیشن‌های دوستیابی دروغ می‌گوییم؟‌ + چطور از شر این دروغ‌ها راحت شویم

0

در شبکه‌های اجتماعی ،‌ با دختر یا پسری آشنا شده‌اید که ظاهر و شرایطی بسیار مطلوب دارد. سر قرار می‌روید و می‌بینید همان شخصی است که در پروفایلش دیده‌اید اما نه دقیقاً آن‌طور… حالا باید چه کنید؟

اگر به شبکه‌های اجتماعی خیلی عادت دارید: چگونه اعتیاد به شبکه های اجتماعی را کنار بگذاریم؟

اگر شما هم از طرفداران آشنایی مجازی یا اپلیکیشن‌های دوستیابی باشید، حتماً با افرادی ملاقات کرده‌اید که کاملاً شبیه آن چیزی نیستند که توقع داریم. این آدم‌ها، نه کاملاً دروغ گفته‌اند که بتوانید به آن‌ها ایراد بگیرید، نه آن‌قدر درباره ظاهر یا شرایط‌شان روراست بوده‌اند که حس کنید دقیقاً همانی هستند که تصور می‌کردید.

برای مثال، ممکن است با شخصی مواجه شوید که دندانی افتاده دارد اما زاویه عکس پروفایلش، چنین چیزی را نشان نمی‌داده است. یا ممکن است تصویری که از او دیده‌اید مربوط به ۵ سال پیش باشد که اندامی ورزشکاری داشته است اما اکنون، ۲۰ کیلو اضافه‌وزن دارد!

در این شرایط، معمولاً آدم ناامید می‌شود یا ممکن است تصور کند فریب خورده‌ و وقت‌تلف کرده است. در این مقاله می‌خواهیم درباره این موضوع صحبت کنیم.

معضل دوستیابی در شبکه‌های اجتماعی

دروغ‌های مصلحتی در شبکه های اجتماعی، به‌خصوص در اپلیکیشن‌های دوستیابی و همسریابی، به‌شدت رواج یافته است. زنان و مردان زیادی به‌منظور جذب پارتنر یا شرکای عاطفی، سعی می‌کنند خود را جذاب‌تر از واقعیت نشان دهند. این مفهوم با جعل هویت یا استفاده از اطلاعات و تصاویر جعلی فرق می‌کند. دروغ‌های مصلحتی در فضاهای دوستیابی به‌حدی رونق یافته که اپلیکیشن جفت‌یابی Hinge، اصطلاحی برای آن معرفی کرده است: Kittenfishing، با معنای لغوی شکار بچه‌گربه.

تعریف دقیق کیتن‌فیشینگ چیست؟

تعریف دقیق کیتن‌فیشینگ چیست؟ آسمان و ریسمان به‌هم‌بافتن یا خوب جلوه‌دادن خود در اپلیکیشن‌های دوستیابی برای جذب پارتنر. شاید این موضوع برای اکثر ما تازگی نداشته باشد اما میزان رواج آن در اپلیکیشن‌های دوستیابی، حتماً شگفت‌زده‌تان می‌کند. دو موقعیت زیر را در نظر بگیرید و ببینید کدام برای‌تان آشناتر است؟

  • آیا در قرارهای آشنایی، پشت‌سر هم با مدل‌ها مواجه می‌شوید؟ آیا از شدت تواضع و فروتنی آدم‌ها در اپلیکیشن‌های دوستیابی عصبی شده‌اید؟ آیا پیش از قرار، با خود فکر می‌کنید که به‌زودی یک آدم‌حسابی را ملاقات می‌کنید، چون همیشه همین اتفاق می‌افتد؟
  • یا اکثر اوقات حین قرار با آدم‌های جدید، فکر می‌کنید که انتظار بیشتری از او داشتید؟

اگر شما هم بیشتر در موقعیت دوم قرار گرفته‌اید، باید حدس زده باشید که در اپلیکیشن‌های دوستیابی، یک جای کار می‌لنگد. اگر هم از پاسخ به پرسش بالا طفره می‌روید، شاید یکی از افرادی باشید که به اصطلاح، به‌دنبال شکار بچه‌گربه‌اید! برای فهمیدن این موضوع، به پرسش‌های زیر با صداقت پاسخ دهید:

  • آیا در اپلیکیشن‌ها و محیط‌های دوستیابی و پارتنریابی، از تصاویری استفاده می‌کنید که با ظاهر واقعی‌تان، زمین تا آسمان فرق دارند؟
  • آیا درباره شغل، علایق، دستاوردها، ویژگی‌های شخصیتی یا جسمانی خود دروغ‌های کوچک می‌گویید؟
  • آیا ادعا می‌کنید که در رابطه بسیار منطقی هستید، در حالی که بر سر هر مسئله کوچکی، بچه‌گانه رفتار می‌کنید؟

اگر پاسخ‌تان حتی به یکی از پرسش‌های بالا مثبت است، پس شما هم شکارچی ماهری هستید! البته شکارچی بچه‌گربه.

مشکل دروغ‌های مصلحتی در آشنایی با جنس مخالف چیست؟

خودتان را با لفظ ملایم این اصطلاح گول نزنید! وقتی تصاویرتان را در قسمت پروفایل‌ تنظیم می‌کنید، ممکن است بگویید: «خب مثلاً چه ایرادی دارد که این قسمت و آن قسمت را کمی دست‌کاری کنم؟». اگر بخواهیم صادقانه به این پرسش پاسخ بدهیم، باید بگوییم که این‌طور ترفندها راه به جایی نمی‌برد. به‌فرض هم که با دست‌کاری عکس پروفایل بتوانید توجه کسی را به خود جلب کنید؛ دیدار در واقعیت را چه خواهید کرد؟

آب و تابی که به تصویرتان می‌دهید، خیلی زود مشتاق‌تان می‌کند تا همه زوایای آن را دست‌کاری کنید. در پایان کار، ناگهان می‌بینید که تصویرتان با ظاهر شما در واقعیت کاملاً متفاوت شده است.

مشکل آن‌جاست که اعمال چنین تغییراتی، هدف اصلی دوستیابی را با مشکل جدی مواجه می‌کند. چه هدفی؟ یافتن شریکی مناسب شما و شکل دادن روابط عاطفی‌. اگر بازدیدکنندگان پروفایل شما تصور کنند که طبق اطلاعات ارائه‌شده، گزینه مناسبی هستید اما بعد ببینند که با آن مشخصات هم‌خوانی ندارید، پس در نهایت تنها آدم‌هایی را ملاقات خواهید کرد که مناسب آن‌ها نیستید؛ دست‌کم از نظر ظاهری.

ممکن است حالا، دست به دامان این نظریه شوید: «آن‌قدر تظاهر می‌کنم، تا بالاخره به چیزی که می‌خواهم برسم!» در واقع، تصور می‌کنید که وقتی دیگران خود واقعی‌تان را دیدند و برای شما زمان گذاشتند، بالاخره عاشق‌تان می‌شوند یا وقتی طرف در دام‌تان افتاد، می‌توانید راستش را به او بگویید! به این مفهوم، «تبلیغات کاذب» می‌گوییم. ممکن است برخی در دام این تبلیغات دروغین بیفتند اما واقعاً چند نفر را می‌شناسید که بعد از افتادن در دام تبلیغات و بازاریابی دروغین بگویند: «چه خوب شد که گول خوردم!» کیتن‌فیشینگ هم به همین ترتیب، بهترین راه برای شروع رابطه‌ای بر پایه اعتماد نیست.

چرا در اپلیکیشن‌های دوستیابی دروغ می‌گوییم؟

اگر احساس می‌کنید که نیاز به دروغ‌بافی برای شروع رابطه دارید، از خودتان بپرسید چرا چنین نیازی دارید؟ آیا با یکی از شرایط زیر دست و پنجه نرم می‌کنید؟

  • آیا حس می‌کنید خود واقعی‌تان، جذاب نیست؟ اگر چنین تصوری دارید، راه‌حل درست این است که خود‌انگاره و ذهنیت‌تان از خود را تقویت کنید یا در جهت بهبود شخصی تلاش کنید.
  • آیا جذب فردی شده‌اید که شما را دوست ندارد؟ چرا جذب این شخص شده‌اید؟ آیا واقعاً می‌خواهید با آدمی زمان بگذرانید که دوست‌تان ندارد؟
  • آیا می‌خواهید دیگران را تحت تأثیر قرار دهید؟ هدف پارتنریابی، پیدا کردن بهترین شریک عاطفی است. این ارتباط، باید دو طرفه باشد. قرار نیست وارد رابطه شویم تا دیگران را تحت تأثیر قرار دهیم و آن‌ها را متقاعد کنیم که ما آدم‌های خاصی هستیم!
  • آیا می‌خواهید در رقابت با دیگر هم‌نوعان، عقب نمانید؟ رابطه، فضایی برای رقابت‌جویی نیست. اگر قصد رقابت با دیگران دارید، دور رابطه را خط بکشید.

چطور از دروغ مصلحتی در اپلیکیشن‌های دوستیابی در امان بمانیم؟

اگر قربانی کسانی شده‌اید که تصویر غلوشده‌ای از خود در اپلیکیشن‌های دوستیابی به نمایش گذاشته‌اند، زیاد به دل نگیرید. این روزها، آدم‌های زیادی درگیر کیتن‌فیشینگ می‌شوند. شاید زمان آن رسیده که نگرش جدیدی به قرارهای ملاقات مجازی داشته باشید. برای مثال:

  • پروفایل‌ افراد در اپلیکیشن‌ها و محیط‌های دوستیابی را به چشم آگهی‌ بازرگانی بررسی کنید: آیا تنها با دیدن تبلیغ یک محصول یا خدمت، به آن اعتماد می‌کنید؟ یا ابتدا آن را از نزدیک بررسی می‌کنید تا مطمئن شوید که ویژگی‌های ارائه‌شده را دارد؟ به دوستیابی در فضای مجازی هم باید چنین دیدگاهی داشته باشید.
  • به هر چیزی که به‌شدت عالی و آراسته به نظر می‌رسد، شک کنید: هیچ‌چیز بی‌نقص نیست. حتماً به این نکته دقت کنید و هر چیز را که زیادی خوب به نظر می‌رسد، با دیده بدبینی بنگرید.
  • به ظاهر و مسائل سطحی، چندان بها ندهید: شاخ و برگ دادن یا تظاهر در مسائل سطحی مانند ظاهر، بسیار ساده است.
  • هیچ حرفی را تا زمان ثابت‌شدن، باور نکنید: تا وقتی چیزی را با چشمان خودتان ندیده‌اید، باور نکنید.
  • مراقب توجه‌طلب‌ها باشید: آدم‌هایی که نیازمند توجه مداوم هستند، هر تلاشی می‌کنند تا فقط آن‌ها را در نظر بگیرید.

در نظر داشته باشید که حتی با این اقدامات احتیاطی هم کاملاً از کیتن‌فیشینگ در امان نخواهید بود؛ اما احتمال هدررفت زمان شما کاهش پیدا می‌کند.

چطور در اپلیکیشن‌های مجازی گول دروغ‌ها را نخوریم؟

آیا در آشنایی‌های مجازی دروغ‌های مصلحتی شنیده‌اید؟

دوستیابی و پارتنریابی از طریق اینترنت، این روزها به روالی عادی تبدیل شده است. اما آیا پیش آمده که درباره سن، قد یا برخی مسائل شخصی دروغ بگویید تا خود را برای مخاطب خاص‌تان جذاب‌تر جلوه دهید؟ اگر چنین کاری نکرده‌اید، آیا تابه‌حال با افرادی ملاقات کرده‌اید که کاملاً شبیه اطلاعات پروفایل‌شان نیستند؟ واکنش‌تان چه بوده و چه تصمیمی برای آن رابطه گرفته‌اید؟ لطفاً نظرات خود را با ما و دیگر خوانندگان «چطور» در میان بگذارید.

 

منبع: psychologytoday

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید. اطلاعات بیشتر
اگر می‌خواهید دلیل بسیاری از رفتارهای شریک عاطفی، یا حتی خودتان را در رابطه متوجه شوید، حتما این کتاب را بخوانید.
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هر سوالی داری از
هوش مصنوعی رایگان چطور
بپرس!

close icon
close icon