۱۰ حقیقت روانشناسانه که میگوید رابطه عاطفی شما چقدر دوام میآورد
هر رابطهای ریسک دارد و هر کسی هم که وارد رابطه با فرد دیگر میشود، دوست دارد از همان اول بداند آیا این رابطه دوام خواهد آورد و چه مسیری در مقابل هر دوی آنها خواهد بود. اما باید پذیرفت که پیشبینی آیندهی رابطه در مراحل نخستین آن غیرممکن است. با وجود این، نشانههایی وجود دارند که میتواند با بررسی آنها از دوام رابطه آسودهخاطر بود. ما در این مقالهی چطور نشانههای دوام یک رابطهی عاطفی را از زبان دکتر گلب سیپرسکی با شما درمیان میگذاریم تا اگر بهتازگی وارد رابطهی جدی با کسی شدهاید، با بررسی رابطه از دوام یا شکست آن نسبتا مطلع شوید. در پایان نیز یکی از ویژگیهای نامعمول اکثر زوجها را به شما معرفی میکنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
۱۰. رفتار زوج در شرایط استرسآور
گاهی اوقات شرایطی برایمان پیش میآید که انگار آب داغ روی سرمان ریختهاند و شدیدا دچار استرس میشویم. این استرس ممکن است کماهمیت و کوچک باشد یا بر اثر حادثهی بزرگ و مهمی ایجاد شده باشد که مستلزم واکنش فوری است. شرایط استرسآور هر چه باشد، مهم این است که شما و طرف مقابل به کمک هم بیایید. باید از اقدامات عجولانه و واکنشهای بسیار کُند و رخوتبار پرهیز کنید.
برای نمونه، اگر شخصیت شما طوری است که در شرایط استرسآور زندگی کنترل اعصاب خود را در دست ندارید و واکنشهای عجولانه و تکانهای از خود نشان میدهید، و طرف مقابلتان هم فرد خونسرد و متعادلی است با کمک او خواهید توانست، بهجای انجام اقداماتی از سر احساسات خام و نتیجهگیریهای ناپخته، تصمیمات درستی بگیرید.
۹. نوع تفکر
شما و همسر/ نامزدتان هر دو بالغ و خودکفا هستید، و قدرت تصمیمگیری دارید. هر کدام طرز فکر، سلیقه، نظر و دیدگاه خود را دارید. این دیدگاهها ممکن است مشابه یا کاملا متفاوت باشند. مهم این است که درک کنید که افکار و احساسات نامزد/همسر شما کپی برابر اصل نظرات شما نیستند. بنابراین، هیچگاه بهجای او تصمیم نگیرید. مثلا در رستوران یا کافیشاپ، از جانب طرف مقابل چیزی را سفارش ندهید، بلکه غذا یا نوشیدنی موردنظر خود را سفارش بدهید و از او هم بپرسید که چه چیزی میخورد. این نکته را در سایر تصمیمات زندگی مشترکتان هم بهکار ببرید تا رابطهی هماهنگ و بادوامی داشته باشید.
۸. طرز بیان درخواستها
این نکته بهنوعی کاملکنندهی نکتهی قبلی است. انتظار نداشته باشید که طرف مقابلتان قدرت ذهنخوانی داشته باشد و بداند که در فکرتان چه میگذرد. رُک و صادقانه درخواست خودتان را مطرح کنید و احساسات، نگرانیها و دغدغههایتان را با او درمیان بگذارید. برای نمونه، اگر میخواهید او را در آغوش بگیرید خیلی راحت به او بگویید: «عزیزم بیا بغلم»؛ منتظر این نمانید که او ذهن و خواستهی شما را حدس بزند، اما یادتان باشد که شما فقط مسئول بیان درخواست خود هستید. طرف مقابلتان هم میتواند بهنوبهی خود درخواستش را با توجه به تمایلات و نیازهایش ابراز کند.
۷. حریم شخصی
در ابتدای رابطهها دو طرف دوست دارند وقت زیادی باهم بگذرانند، بهحدی که پس از چندی به دام روزمرگی میافتند. اگر این اتفاق بیفتد، هر دوی شما در تلهی روزمرگی اسیر خواهید بود. بنابراین باید به طرف مقابل اجازه بدهید وقتهایی را به خودش اختصاص دهد و در این میان نقطه اتصالاتی برای برقراری ارتباط باهم تدارک ببینید. در هفته یکی دو روز را به اتفاق هم به انجام کارهای مفرح و جالب اختصاص دهید. دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که خاطرات خوشی که با نامزد/همسرتان میسازید به شما کمک میکند تا رابطهی بادوام و نیرومندی داشته باشید.
۶. اهداف و برنامههای زندگی
اهداف، آرزوها و برنامههایی که برای زندگی دارید، لزوما نباید شبیه هم باشند. اما اگر تعریف نامزد/همسر شما از موفقیت با تعریف شما تا حدودی برابر باشد، خیلی خوب خواهد بود. مثلا اگر هدف شما این است که تا ۴۰ سالگی مسیر شغلی و تحصیلی خود را پیگیری کنید و بچهدار شدن فعلا در برنامهتان نیست، اما نامزد/همسر شما میخواهد هرچه زودتر بچهدار شود، طبیعتا باید منتظر مشاجرات و بحثهای زیادی در زندگیِ خانوادگیتان باشید. بههمینخاطر باید از همان اول اولویتهای زندگی و برنامههای آتی خود را باهم درمیان بگذارید.
۵. روابط زوجین با دوستان
دوستان بخش مهمی از زندگی ما هستند و نادیدهگرفتن آنها کار شایستهای نیست. بههمینخاطر است که وقتی شریک زندگی شما واقعا شما را دوست داشته باشد، حتی اگر از ریخت دوستانتان هم خوشش نیاید، به آنها احترام میگذارد. این نوع رفتار نشانهی بلوغ و احترام و علاقه به طرف مقابل است.
۴. روابط زوجین با خانوادهها
خانوادهی همسر/نامزد از دوستان هم مهمتر است. بههمینخاطر داشتن رابطهی خوب با والدین همسر/نامزد کلید داشتن رابطهی ماندگار و شیرین است. اگر شما دائما بر سر پدر و مادر طرف مقابلتان بگومگو دارید، و از ریخت آنها هم خوشتان نمیآید، باید بدانید رابطهتان با فرزند آنها، یعنی شریک زندگیتان، نیز همینطور خواهد بود.
۳. بگومگوهای سالم
باید بدانید که دعوا، مشاجره و بحث میتوانند بخشی از یک رابطهی سالم باشند. اگر به این خیال هستید که با همسر آیندهی خود بههیچوجه بحث نکنید، باید بدانید که با داشتن این طرز فکر غلط در اولین دعوا همه چیز بین شما و او تمام خواهد شد. بهجای اینکه خیال کنید نباید بحث کرد، سعی کنید راهبردهای مفیدی را برای حل اختلاف پیدا کنید و هر وقت بحثی درگرفت، از آنها استفاده کنید.
۲. جشن گرفتن موفقیتها
هیچچیز بدتر از این نیست که شریک زندگی آدم موفقیتهای هرچند کوچک او را نادیده بگیرد یا او را تحقیر و مسخره کند. زوجهای شاد و خوشبخت موفقیتهای یکدیگر را موفقیتهای خود میدانند و همدیگر را برای رسیدن به اهداف جدید تشویق میکنند.
۱. نادیده گرفتن خود و خواستهها
اینکه در برخی جاها از خواستهی خود بگذرید، خیلی هم عالی است، اما یادتان نرود که زندگی خود و علایقتان را وجهالمصالحه قرار ندهید. اگر در برخی چیزهای کوچک حق را به طرفتان ندهید (و بر عکس)، در رابطهی خود شاهد دعواها و بحثهای ناسالم زیادی خواهید بود و در آخر هم همهچیز بین شما تمام خواهد شد.
راز موفقیت زوجین خوشبخت چیست؟
افراد تعاریف مختلفی از عشق و رابطه دارند. اما حداقل ۲ نوع رابطه وجود دارد که در آنها اکثر تصوراتمان از عشق تحقق مییابد:
نوع ۱: اتحاد کامل
نوع ۲: سفر عشق
در نوع اول، دو طرف خود را مکمل هم و بهاصطلاح نیمهی گمشدهی هم میبینند. آنها شاید فکر کنند که اصلا برای هم ساخته شدهاند. اما در نوع دوم، زوجین بهجای مشخص کردن شباهتها و تفاوتهایشان به رویدادها و تجربیاتی مینگرند که دست در دست هم، باهم پشت سر گذاشتهاند. ازاینروست که دانشمندان میگویند، زوجینی که عشق و رابطهشان از نوع دوم است، شانس بیشتری برای داشتن روابط بادوامتر و هماهنگتر خواهند داشت، چراکه برای دشواریهای زندگی مشترک آماده هستند و انتظار ندارند شریک زندگیشان ایدهآل باشد.
این ده نشانه به شما نشان میدهد که آیا رابطهای که واردش شدهاید، نیرومند خواهد بود یا محتوم به شکست است. اما نباید فراموش کنید که یک سر طناب خوشبختی در دست خود شماست. اگر بهنظرتان داشتن رابطهی بادوام و مستحکم به قواعد و شرایط بیشتری نیاز دارد، حتما آنها را با ما درمیان بگذارید.
واقعا از زحمتتون برای این مطلب ارزشمند ممنونم
خلاصه کل مطلب از نظر من :
احترام متقابل در کنار راحت بودن با هم
مرسی از نظری که با ما در میون گذاشتید 🙂