چطور بعد از پایان یک رابطه عاطفی به زندگی عادی برگردیم؟
شکست عشقی میتواند یکی از تلخترین تجربههای زندگی باشد. چه بسیار زوجهایی که ماهها یا حتی سالها پس از طلاق رسمی نیز قادر به پذیرش این اتفاق نیستند، چراکه التیام زخم جدایی فرایندی است که قطعا یکشبه حاصل نمیشود. معمولا هرقدر مدت بیشتری باهم زندگی کرده و از عشقتان مایه گذاشته باشید، سختتر میتوانید با شکست رابطهتان کنار بیایید. خصوصا کسانی که پس از جدایی همچنان ته دلشان امیدوارند که همسر سابقشان بازگردد، دیرتر به زندگی عادی برمیگردند. چسبیدن به این روزنهی امید میتواند باعث وضعیتی برزخی شود که زخم جدایی را دیرجوشتر خواهد کرد.
در این مطلب روی سخنمان با کسانی است که هنوز داغ جدایی را پشت سر نگذاشتهاند. قطعا شکست عشقی پایان زندگی نیست و باید برای برگشتن به زندگی عادی تلاش کنید. همراه ما باشید، توصیههایی برایتان داریم که عبور از تجربهی سخت شکست عشقی را سرعت میبخشند.
۱. از مواجهه با او در شبکههای اجتماعی خودداری کنید
واقعا کار سختی است، اما این سختی را به جان بخرید و نامزد یا همسر سابقتان را از همهی شبکههای اجتماعیتان پاک کنید. البته اگر اکانت (حساب کاربری) طرف مقابل برای مشاهدهی عموم آزاد باشد، آنوقت کارتان کمی سختتر است، چون حتی اگر از فهرست مخاطبانتان حذفش کنید، باز هم اگر وسوسه شوید، بهراحتی میتوانید حس کنجکاویتان را برطرف کنید.
واقعیت این است که شبکههای اجتماعی حس نزدیکی و صمیمیت ایجاد میکنند. این حس درمورد خانواده و دوستان میتواند جنبههای مثبتی داشته باشد. خصوصا کسانی که در شهر یا کشور غریب زندگی میکنند، میتوانند بهوسیلهی همین شبکههای اجتماعی با اعضای خانواده و جمع دوستانشان ارتباط نزدیکی داشته باشند. اما دسترسی مجازی دائمی به کسی که با او تجربهی شکست عشقی داشتهاید، باعث ایجاد شرایطی احساسی خواهد شد که پذیرش این جدایی را سختتر میکند.
برخی از افراد با وجود اینکه سالها از جداییشان میگذرد و هیچ برخورد و صحبتی با یکدیگر نداشتهاند، دائما فعالیتهای طرف را در شبکههای اجتماعی پیگیری میکنند و به همین دلیل نمیتوانند به زندگی عادی برگردند.
۲. شمارهی تماسش را از فهرست مخاطبانتان حذف کنید
اگر پیوند بینتان واقعا قطع شده است و دیگر هیچ دلیلی برای ارتباط با یکدیگر ندارید، پس شمارهی تماسش را از فهرست مخاطبانتان حذف کنید. خیلی از ما عادت داریم که حتی شمارههایی را که دیگر بهکارمان نمیآیند، در فهرست مخاطبانمان ذخیره نگه میداریم. اما اگر بتوانید هر چیزی را که پس از جدایی به یکدیگر وصلتان میکند، کنار بگذارید، قطعا راحتتر میتوانید به زندگی عادی برگردید و رابطهی جدیدی را پس از التیام درد جدایی با فرد دیگری آغاز کنید.
۳. بپذیرید که دیگر گزینهی مناسبی برای یکدیگر نیستید
یک رابطه از روزی که شکل میگیرد، متحمل فرازونشیبهای مختلفی میشود و همین فرازونشیبها ممکن است از دوام رابطه بکاهند. فرقی نمیکند که چند وقت با یکدیگر زندگی کردهاید و چقدر از هم خاطره دارید، اگر رابطهتان درحال حاضر هیچ جنبهی مثبت و سالمی ندارد، پس شاید بتوان گفت که حداقل از اینجا به بعد گزینهی مناسبی برای یکدیگر نیستید.
ممکن است در آغاز رابطهتان جفت معقولی بهنظر میرسیدید، اما واقعیت این است که ما آدمها با گذشت زمان تغییر میکنیم و گاهی این تغییرات در جهتی است که باعث میشود از هم فاصله بگیریم و دیگر تناسب لازم را نداشته باشیم. ممکن است که انتخاب اولتان آن کسی نباشد که بتوانید تا آخر عمر باهم زندگی کنید، اما باید بپذیرید که گاهی این درک طی گذشت زمان حاصل میشود و اگر چند صباحی با هم نمیبودید، نمیتوانستید به این نتیجه برسید.
۴. حرفهایتان را در دلتان نگه ندارید
بهجای اینکه همهی ناراحتیهایتان را در دلتان نگه دارید و از درون بشکنید، بد نیست هر چیزی را که باعث رنجشتان شده است، در قالب نامهای به طرف مقابل روی کاغذ بیاورید و از این طریق خودتان را تخلیه کنید. قرار نیست این نامه به کسی ارسال شود، بلکه فقط وسیلهای است تا احساساتتان را بدون هیچ سانسوری بیرون بریزید. اگر فکر میکنید که میتوانید همهی حرفهایتان را رودررو بزنید، آنوقت شاید نوشتن نامه کمکی به حالتان نکند. اما اگر صحبت رودررو مدنظرتان نیست، در اینصورت شاید نوشتن حرفهایتان در نامهی سوزناکی که هرگز قصد ارسالش را ندارید، انتخاب بهتری باشد.
۵. بعد از التیام کامل، میتوانید به شروع یک رابطهی جدید فکر کنید
البته که هرگز پس از شکست عشقی نباید در شروع یک رابطهی جدید عجله کرد. سعی کنید زمانی وارد یک رابطهی جدید شوید که دیگر خوب میدانید چه خصوصیاتی در طرف مقابل برایتان اهمیت دارد و از چه خصوصیاتی بیزارید. پس از اینکه مدتی در زندگی مجردی ماندید و بالاخره با تجربهی شکست عشقی کنار آمدید و خودتان را بازشناختید، اتفاقا ایدهی بدی نیست که به فکر شروع یک رابطهی جدید باشید.
برای اینکه بدانید آیا برای شروع یک رابطهی جدید آمادگی کافی دارید یا نه، باید به احساساتتان رجوع کنید. اگر احساس میکنید که به کسی نیاز دارید که صرفا به بهانهی حضورش بتوانید خلأ ایجادشده را پر کنید، پس یعنی هنوز از آمادگی لازم برای ورود به یک رابطهی دیگر برخوردار نیستید. اما اگر احساس خودکفایی و شادابی میکنید و بر احساساتتان آگاهی و تسلط دارید و در کنار همهی اینها از رویارویی با مسیر جدیدی که پیشرویتان قرار گرفته است، احساس هیجان میکنید، احتمال بیشتری وجود دارد که به مرحلهی آمادگی برای شروع یک رابطهی جدید رسیده باشید.
شکی نیست که شکست عشقی تجربهی سخت و ناگواری است، اما اگر قصد دارید که هرچه زودتر از این تجربهی ناخوشایند عبور کنید، پس باید خودتان را از رابطهی نافرجامی که داشتید، بهکل بیرون بکشید و همهی چیزهایی که شما را یاد آن رابطه میاندازند، از زندگیتان پاک کنید.
تشکر خلی عالی بود
ممنون از حُسن نظرتون
من اعتقادی به حرفای روانشناسا ندارم چون فقط یچیز حل مسعله میکنه اونم اینکه ادم هرزی باشی بتونی این مساعلو راحت بگذری ن ی انسان عادی
ولی اتفاقااین گذشت وبزرگی وصبرادمهاست فراموش کردنش نه هرزگی
من دوستم به تازگی از رابطه ی عاشقانه اش خارج شده و خیلی غمگینه.سعی کردم بهش امید بدم انگیزه بدم ولی باز میگه که هیشکسی منو دوست نداره
دلم نمیخاد انقدرناراحت باشه و تو خودش باشه
ممنون میشم راهنماییم کنید