۱۰ نکته برای کاهش استرس
ذهن و بدن به طور مستمر با هم در حال بدهبستان هستند، بنابراین استرس بر سلامت کلی شما نیز تاثیر میگذارد. استرس در درازمدت تغییرات قابلتوجهی را به بدن تحمیل میکند و حتی استرسهای کوتاهمدت هم میتوانند موقتا باعث کاهش میزان سلامتی شوند. با اینکه خلاصی کامل از شر استرس موضوعی چالشبرانگیز است، اما در این دنیای تند و سریع، کسب مهارتهای کاهش استرس که میتوانند در پس زدن تاثیرات مخرب آن روی سلامتی به شما یاری برسانند، بسیار مهم و حیاتی است.
اگر خواندن این مقاله وقت زیادی از شما میگیرد میتوانید برای آشنایی با خلاصهای از آن، ویدیوی زیر را ببینید.
اگر میزان استرس در شما بسیار شدید و تضعیفکننده است، آنقدر شجاعت داشته باشید که از گروهها و متخصصین مدیریت استرس کمک بگیرید. زندگی آنقدر کوتاه و در عین حال ارزشمند است که نباید آن را با استرس قسمت کرد. سلامتی قیمت ندارد. شما شایستهی آرامش در هر روز از زندگی هستید. لیست بهترین مشاوران و روانشناسان را در ادامه میتوانید ببنید. برای مشاهده، مقایسه، انتخاب و رزرو وقت آنلاین و یا حضوری کلیک کنید:
در ادامه این ۱۰ نکتهی ساده کمک میکند تا استرس خود را تسکین بدهید و تعادل را به بدن، ذهن و روحتان بازگردانید. بنابراین از همین الان با انجام این کارها در فکر جدایی از استرس باشید.
۱. قدرت نفس عمیق را فراموش نکنید
تنفس فعالیتی است که همه انجام میدهیم و با این حال کاری است که به ندرت به آن توجه میکنیم. تمرکز بر تنفس یکی از قدرتمندترین راههای آرامش و ایجاد ارتباط میان ذهن، بدن و روح است. وقتی بر تنفس متمرکز میشویم، میتوانیم میزان استرس خود را کنترل کنیم، خود را آرام کنیم و شفافیت ذهنمان را بازیابیم.
هنگامی که غرق در استرس هستید تنها چیزی که حتما باید به یاد داشته باشید این است: سه نفس عمیق. این روش قدرتمند و ساده به کاهش احساس اضطراب و ترس که معمولا همنشین استرس هستند، کمک میکند.
۲. ارزش خواب خوب شبانه را دستکم نگیرید
استرس مزمن قادر است در خواب اختلال ایجاد کند. خواب مستقیما بر همهی جنبههای سلامت ما تاثیر میگذارد، بنابراین یک شب ناآرام که با غلت زدن به این طرف و آن طرف همراه است میتواند میزان استرس ما را به شدت افزایش دهد.
به محیط خواب خود توجه داشته باشید. یک فضای آسوده فراهم آورید که به خوابی آرام کمک کند. با افشاندن مقدار کمی روغن اسطوخودوس بر روی بالش و راه ندادن تلویزیون، کامپیوتر یا وسایل الکترونیکی به اتاق خواب، محیط راحتی را خلق کنید که موجب آسایش و استراحت شما میشود.
از خوردن کافئین، الکل یا غذای سنگین در شب خودداری کنید. از کامیپوتر یا برنامههای شبانهی تلوزیون دوری کنید و به جای آن به یک موسیقی آرامشبخش گوش کنید، مقداری چای سبز بنوشید و ذهن خود را از افکار استرسزا خالی کنید.
۳. غذاهای آرامشبخش را امتحان کنید
وقتی خیلی استرس داریم، بسیاری از ما به دنبال محرکهایی مثل قهوه، الکل و غذاهای حاضری برای کسب آرامش میرویم. ما باید به ویژه هنگام استرس به غذاهای آرامشبخش روی بیاوریم، نه به غذاهای حاضری.
بهترین راه برای افزایش انرژی، مصرف غذاهای سالم و لذیذ است. مصرف غذاهای مغذی که منبع مطمئن تامین انرژی هستند ضامن تندرستی بوده و از بدن در زمان استرس محافظت میکنند.
به رژیم غذایی خود توجه داشته باشید. غذایی که میخورید میتواند زندگی شما را تا حد غیرقابلتصوری تغییر دهد.
۴. بوی خوش حامل آرامش است
آن بخش از مغز که وظیفهی پردازش بوها را دارد به بخشهایی که مخصوص احساسات و خاطرات هستند بسیار نزدیک است. وقتی شما بویی را که دوست دارید، مثلا یک عطر یا بوی یک گل، استشمام میکنید به طور طبیعی نفس عمیق میکشید که میتواند به کسب آرامش کمک کند.
تنها با استشمام اسانسها میتوانید استرس، اضطراب یا هر ضربه احساسی آنی دیگر را به حداقل برسانید.
بوی این گیاهان برای تسکین استرس بسیار مفید هستند:
- اسطوخودوس: کاهش استرس روانی
- یاسمن: نشاطآور و آرامشبخش
- رز: تقویت فعالیت قلب و ایجاد حس اطمینان
- نعناع: کاهش خستگی
۵. مراقبه، یوگا و عبادت
۲۰ دقیقه عبادت، یوگا یا مراقبه در روز باعث کاهش میزان استرس و بهبود سلامت روان میشود. تمدد اعصاب و انجام امور معنوی برای مدیریت استرس حیاتی است. ممکن است عجیب به نظر برسد اما یکی از بهترین کارهایی که میتوانیم در مواقع استرس شدید انجام دهیم این است که کار خاصی نکنیم یعنی ساکن بمانیم، سکوت کنیم و به مراقبه بپردازیم.
۶. انرژی خود را مدیریت کنید
شما در هر دقیقه از روز با فرصتهایی روبهرو میشوید که یا از شما انرژی میگیرند یا آن را تجدید میکنند.
روابط منفی، محیطهای منفی، بدگویی و تفکر منفی انرژی شما را تخلیه میکنند. از سوی دیگر روابط سالم، محیطهای سازنده، تفکر مثبت و شرکت در فعالیتهای نشاطآور انرژی شما را افزایش میدهند.
نَه گفتن را بیاموزید تا از این طریق مرزهای روشنی برای خود ترسیم کنید و انتخابهای مثبتی در همه زمینههای زندگی داشته باشید تا استرس خود را تسکین دهید. سالم و فعال نگه داشتن بدن روشی نتیجهبخش برای تخلیه روح خسته و پرملال است.
۷. حرفهای مثبت بزنید
ما همگی میدانیم که قدرت عظیمی در کلمات وجود دارد، پس وقتی با استرس روبهرو میشوید از مزایای تاکیدات مثبت سود ببرید.
من آرامش را انتخاب میکنم.
من ذهنم را از افکار استرسزا پاک میکنم.
من استرس را از هر سلول بدنم خالی میکنم.
تاکیدات مثبت می تواند انرژی بدن را بالا ببرد، جنب و جوش را در شما افزایش دهد و استرس را تخلیه کند.
۸. ورزش کنید
ورزش میزان اندروفین، حاملهای عصبیِ احساس خوب در مغز، را افزایش میدهد. همچنین خُلقتان را بهتر میکند، به شما انرژی میبخشد، کمک میکند تا آرامش پیدا کنید و بهتر بخوابید و در نتیجه وقتی بدن شما احساس خوبی داشته باشد ذهن هم همین روال را دنبال میکند.
۹. خنده بهترین دوا است
خندیدن راهی شگفتانگیز برای آزاد کردن هر چه بیشترِ اندروفین در بدن است. با دوستانتان دور هم جمع شوید و با هم بخندید. یک فیلم بانمک که حس خوبی دارد تماشا کنید. وقتی دچار استرس میشوید، خنده قادر است به سرعت مقداری از انرژی منفی را از شما دور کند.
۱۰. زمانی را به خوشیهای ساده اختصاص بدهید
غالبا وقتی تحت تاثیر استرس قرار میگیریم، سادهترین کارها قادرند بینش و حتی خُلق ما را بهتر کنند. وقتی غرق در استرس هستید، زمانی را به خوشیهای ساده بگذرانید. تعجبآور است که چقدر قدم زدن در ساحل میتواند کمککننده باشد. دیدن طلوع و غروب خورشید میتواند ما را از زندگی روزمره دور کند. همچنین رفتن به طبیعت و قدم زدن در یک پارک یا جنگل زیبا ما را با اطرافمان آشتی میدهد. این کارهای ساده عمیقترین و اثرگذارترین راهحل برای همه نوع استرس محسوب میشوند.
استرس کنترلنشده بر سلامت شما و بر خانوادهی شما اثر نامطلوب دارد و کیفیت زندگیتان را پایین می آورد. وقتی شما به تندرستی بدن، ذهن و روح خود اهمیت بدهید، برای خانواده و کسانی که دوستشان دارید به عنوان مظهر عزت نفس شناخته میشوید. بدانید که توانایی شما در مدیریت استرس تعیینکنندهی کیفیت زندگیتان خواهد بود.
برگرفته از: lifehack.org
ببین فقد خودت میتونی به خودت کمک کنی ن روانشناس ن قرص میتونه حالتو خوب کنه خب معلومه وقتی به چیزای منفی فکر کنی حالت بد میشه حتی شده انقدر نزار صدا درونت سرزنشت کنه تو دو روز حتی الکی به خودت انرژی مثبت بده بعد بیا بگو حالت چطوری میشه
سلام و خسته نباشید خانم محمدی
من ۱۵ سالمه و واقعا استرس وحشتناکی دارم از همه طرف داره بهم فشار میاد مدرسه ی طرف که بخاطر اینکه درونگرام و ی ذره خجالتیم مشکلاتی دارم و نمیتونم با بچه ها خیلی ارتباط بگیرم از ی طرف دیگه مشکلات خانوادگی تاثیر خیلی بدی روم گزاشته
پدرم از وقتی یادم میاد همیشه با مامانم دعوا میکرد تا الانم ادامه داره به حدی که من از استرس همش چکشون میکنم ی وقت دعوایی نشه و بابام با ی زن عوضی هم رابطه داره و این قضیه هم خیلی ناراحتم میکنه و وقتی بهش فکر میکنم حالم بد میشه. از استرس که صبح ها بابام دعوا راه نندازه زود پا میشم تپش قلب میگیرم و جدیدا همش استفراغ میکنم
مامانم نگرانمه و منم برای اینکه اون انقد از دست بابام حرس میخوره ناراحتم لطفا ی پیشنهادی بدین چیکار کنم:)
کدام را برایم راه حل است خداکند همکاری ام کند
وای چه شباهتی… :’) منم همین مشکلاتو دارم و هنوزم خجالتیم تو مدرسه ولی خیلی از بچه ها هستن خودشو میان باهات دوست میشن، اگه دوستت برونگرا باشه کم کم خجالت برطرف میشه، داخل خونه هم بیشتر وقتا دعوا هست ولی نگران نشو اتفاقی نمیفته و اگه استرس میگیری برو داخل اتاق، بالاخره دعوا تموم میشه…به فکرش نباش میتونی بری مشاوره یا روانشناس بهت کمک میکنه ممکنه بهتر بشی 3>
سلام اسرافیل قربان نژاد هستم عضوسابق تیم ملی جوانان ایران .پستت رو خوندم .سرت بالا باشه پسر به فکر آینده باش این روزا زود میگذره خیلی زود.زندگی خیلی کوتاهه .تومشگلات رو تجربه کردی داری آماده میشی برایه روزهایه خوب .مطمعن باش با دعایه مادرت به همه جا میرسی.درس بخون وراه پول در آوردن درست رو یاد بگیر.کمم باشه افتخار کن چون با زحمت خودت به دست اوردی نمیدونی چه کیفی داره .من هم مشگلات زیادی داشتم .الانم دارم ولی همشونو یکی یکی ضربه کردم .اصلا مشگل برا مرده .بهشون غلبه کن یه جا خوده مشگلات ازت دور میشن .فقط خجالتی بودنت رو بذار کنار .محکم حرفت رو بزن .از چی خجالت میکشی .محکم حرفت رو بزن سرت بالا باشه .من مخلصتم هستم ممنونم توجه کردی به حرفام .یاحق موفق باشی پسر
پسر برات مهم نباشن، پدری که درکت نمیکنه، ارزش استرس هم نداره، هم کلاسیات هم آدم هستن، نگران نباش باهاشون سعی کن در حد قرض گرفتن یک چیزی یا سلام صبحگاهی ارتباط برقرار کنی همه چی درست میشه، به خانواده هم فکر نکن، شبا زود بخواب، صبا کمی ورزش کن و صبحانه بخور برو کلاس، و سعی کن با دوستان بیشتر بگردی، خودکار درست میشی
سلام دوست عزیز
احتمالا روانشناس میتونه کمک زیادی بهتون بکنه و با بررسی همهجانبه وضعیت راهکارهایی برای حل یا کنار اومدن با مشکلات مختلف پیش پاتون بذاره.
سلام وقت بخیر من دو ساله که برای گواهینامه ثبت نام کردم ولی متاسفانه نتونستم تو این دو سال گواهینامه بگیرم یعنی امتحان دادم ولی هر بار بخاطر استرس رد شدم الان هم که کارتکسم باطل شده باید دوباره بگیرم ولی فکر کردن به گرفتن کارتکس و امتحان کلی به من استرس وارد میکنه و شب تا صبح از خواب میپرم یا خواب میبینم ممنون میشوم راهنماییم کنید چون واقعا خیلی اذیت شدم .
سلام مجید عزیز
وقتت بهخیر.
معمولا اینجور مواقع که کاری خیلی بهمون استرس میده و ذهنمون دائم درگیرشه، اقدامکردن مشکل رو حل میکنه. بهاصطلاح همون قورتدادن قورباغهست که بعدش آروم میشیم و فشار از رومون برداشته میشه. مراجعه به روانشناس هم ممکنه خیلی کمکتون کنه.