شکر قهوه ای؛ آیا شکر قهوه ای از شکر سفید سالمتر است؟
اگر از آندست افرادی هستید که به سلامت خود اهمیت زیادی میدهند، حتما هنگام خرید به سلامت مواد غذایی اهمیت زیادی میدهید. افرادی که نسبت به سلامت خود و رژیم غذاییشان حساس و آگاه هستند، بهاندازه و با دقت، غذای خود را در رستورانها انتخاب میکنند. این افراد، عادات غذایی خوبی دارند که به آنها پایبند میمانند. اما یک سؤال: آیا جایگزین کردن شکر قهوه ای بهجای شکر سفید هم یکی از انتخابهای سالم و عادتهای غذایی مناسب است؟ مضرات زیادی درباره شکر سفید گفته و نوشته میشود؛ به همین خاطر است که همتای تیره آن یعنی شکر قهوه ای در مقایسه معمولا بهتر و سالمتر به نظر میرسد. اما واقعیت چیست؟ آیا شکر قهوه ای واقعا از شکر سفید بهتر است و مزایای بیشتری دارد؟
تفاوت شکر سفید و قهوه ای در چیست؟
متخصصان تغذیه معتقد هستند که شکر سفید و قهوه ای از نظر میزان کالری و مواد مغذی مانند هم هستند، اما تفاوتشان در رنگ، شیوه تهیه و طعم است. به عبارت دیگر، شکر قهوه ای همان شکر سفید با شیره قند است که برای آمادهسازی آن نسبت به شکر سفید، مراحل فرآوری شیمیایی کمتری اِعمال میشود. ترکیب شهد قند با کریستالهای شکر باعث تشکیل دانههای شکر قهوه ای میشود. ارزش غذایی و کالری شکر قهوه ای و سفید یکسان است. به همین خاطر در دستور تهیه شیرینیها و کیکهای مختلف میتوان، این دو ماده را با هم جایگزین کرد.
شکر قهوه ای مزایای بیشتری نسبت به شکر سفید دارد؟
با توجه به اینکه در فراوری و تهیه شکر قهوه ای از مواد شیمیایی کمتری نسبت به شکر سفید استفاده میشود، برخی فکر میکنند که استفاده از آن بهتر از شکر سفید است. متخصصان تغذیه میگویند که شکر سفید، کربوهیدرات خالص است و به میزان چربی بدنی اضافه میکند و مشکلات دیگری هم به وجود میآورد. ناگفته نماند که شکر قهوه ای همان شکر سفید است که به آن شهد قند اضافه شده و آن را به رنگ قهوهای درآورده است.
شکر قهوه ای مایعتر از شکر سفید است (یعنی حالت مرطوبتری نسبت به همتای سفیدش دارد) و کالری آن در هر گرم، ۰.۲۵ کمتر از کالری شکر سفید است و بهدلیل وجود مقدار اندکی شربت در آن، شیرینی کمتری هم دارد. وجود شهد قند در شکر قهوه ای باعث میشود که مواد معدنی آن هم نسبت به نمونه سفیدش بیشتر باشد. شکر تیره، حاوی ۹۵ درصد ساکاروز و پنج درصد شهد قند است. شهد قند به شکر تیره، رطوبت و طعم میدهد اما مزیت خاصی از نظر مواد مغذی نسبت به شکر سفید ندارد. بنابراین، شکر قهوه ای و سفید از نظر مواد سازنده تقریبا مشابه هستند و نباید شکر قهوه ای را برای کاهش وزن بهجای شکر سفید به بیماران دیابتی توصیه کرد.
در آخر
واقعیت این است که شکر قهوه ای و سفید به یک اندازه کالری دارند و اگر قرار باشد که با حذف شکر، به سلامت رژیم غذایی خود کمک کنید، باید هر دو را حذف کرده یا کاهش بدهید. در واقع، با اضافه کردن شکر قهوه ای به دستورهای غذاییتان، گامی در جهت کاهش کالری و خطرات مصرف شکر برنخواهید داشت. پس بهتر است، تحتتأثیر تبلیغات قرار نگیرید و مضرات مصرف شکر سفید و شکر قهوه ای را فراموش نکنید.
خدا خیرتون بده
لپ کلام رو رک گفتین
اتفاقا همین الان یه بسته شکر قهوه ای خریدم
به دلخوشی اینکه شکر سفید و قند نمیخورم، بجاش شکر قهوه ای بخورم
پس اینم هیچ
روز و روزگارتون خوش🌹
سلامت باشید. براتون خوشبختی ارزو میکنیم