نگهداری از گل رز در باغچه و گلدان؛ از هرس کردن تا کوددهی

6

گل رز، با وجود حساسیت و ظرافت ظاهری، کمتر از آنچه احتمالا انتظار داریم به مراقبت نیاز دارد. نحوهٔ مراقبت از گل رز در باغچه هم چندان پیچیده نیست و، با در نظر داشتن چند نکتهٔ ساده، حتی کم‌تجربه‌ترین افراد در باغبانی هم می‌توانند این گل زیبا را پرورش دهند. در این مطلب شرح کاملی را از این نکات برای نگهداری از گل رز در باغچه و گلدان در اختیارتان خواهیم گذاشت. همراه ما باشید.

هرس تابستانی گل‌های رز

برای اینکه در فصل پاییز شاهد رویش گل‌های رز در باغچه باشید، لازم است که اواسط تابستان برای مراقبت از آن‌ها اقداماتی انجام دهید. اگر هم رزهای باغچه‌تان هنوز سرخ‌وصورتی و شاداب به نظر نمی‌رسند، باز هم به این اقدامات نیاز پیدا می‌کنید. وقتی شکوفهٔ گل‌ها برای آخرین‌بار باز شدند، وقت هرس‌کردن تابستانی‌شان فرا می‌رسد.

هرس تابستانی گل‌های رز- نگهداری از گل رز در باغچه

البته این هرس‌کردن با هرس‌کردنِ اواخر زمستان، که در آن کناره‌ها و قسمت عقبی گل‌ها را کوتاه می‌کنیم، متفاوت است. هرس تابستانی سبک‌تر است و هدف از آن چیدن غنچه‌هایی است که دیگر گل نمی‌دهند. با این کار امکان رویش گل‌های جدید بیشتر می‌شود.

هدف این است که کار هرس کردن را به‌شکلی انجام دهیم که انگار خوشه‌ای از گل‌های رز با ساقه‌های بلند را می‌چینیم. قرار نیست صرفا غنچه‌هایی را که گل نمی‌دهند جدا کنیم. دستکش به دست کنید، قیچی باغبانی را بردارید و ساقه را تا سرحد یکی از غنچه‌های روبه‌بیرون که پایین ساقه قرار دارد کوتاه کنید. معمولا چیزی حدود ۲۰-۳۰ سانتی‌متر از رویش قدیمی ساقه را جدا می‌کنیم.

مراقبت‌های بعد از هرس‌کردن

مراقبت‌های بعد از هرس-نگهداری از گل رز در باغچه

نتیجهٔ مستقیم این مدل هرس‌کردن این است که گل‌های رز با سرعت قابل‌توجهی رشد می‌کنند. در این رویش مجدد، ذخایر انرژی گیاه مورداستفاده قرار می‌گیرند. بنابراین، بعد از هرس‌کردن گیاه لازم است غذا و آب اضافی در اختیار آن بگذاریم تا از این حیث مشکلی پیش نیاید.

اگر احساس می‌کنید خاک خشک شده است، طوری به آن آب بدهید که رطوبت به‌خوبی به عمق خاک نفوذ کند. بعد از هرس کردن و زمانی که گل‌های رز در حال رویش مجدد هستند، حداقل یک‌بار در هفته این کار را انجام دهید.

کوددهی

کوددهی-مراقبت از گل رز در باغچه

بعد از آنکه خوب خاک را سیراب کردید، به‌اندازهٔ چند مشت کود آلیِ حیوانی یا غذای گل رز اطراف هر درختچه بریزید و، برای تقویت آن، لایه‌ای کود آلی مثل کمپوست [به معنای مخلوط یا ترکیب، از مخلوط موادی چون کود حیوانی، مواد زائد گیاهی مثل برگ‌ها و … درست می‌شود] اضافه کنید.

کوددهی اطراف درختچه‌ها ضروری است. این کار، علاوه بر تغذیه کردن خاک و گل‌های رز، باعث حفظ رطوبت خاک می‌شود و از هدررفتن آن جلوگیری می‌کند، خاک را در روزهای گرم‌تر خنک نگه‌می‌دارد و از رویش علف‌های هرز جلوگیری می‌کند. ۶ تا ۸ هفته پس از هرس‌کردنِ گیاه، انتظار رویش گل‌های تازه را داشته باشید.

ملاحظاتی دربارهٔ آفت‌ها و حشرات

ملاحظاتی دربارهٔ آفت‌ها و حشرات- نگهداری از گل رز در باغچه

آفات و حشرات هم به‌اندازهٔ ما عاشق گل‌های رز هستند. وقتی با رسیدگی کامل امکان رشد خوب و مناسب گیاه را فراهم می‌کنیم، به‌خودی‌خود تاحدودی آن را از چنین خطراتی حفظ می‌کنیم. اما به هر عنوان احتمال رخ‌دادن مشکلاتی وجود دارد که در ادامه توضیح می‌دهیم:

۱. ناپدیدشدنِ غنچه‌ها و شاخه‌ها

وقتی رویش مجدد گل‌ها قوت گرفت، موجوداتی جلب گیاه می‌شوند. پس بهتر است شب‌ها گیاه را بپوشانیم و اگر لازم است، از اسپری‌های بازدارنده هم استفاده کنیم.

۲. پیدایش آفات و حشره‌های چسبناک روی غنچه‌ها و ساقه‌های تازه‌درآمده

این‌ها همان شته‌ها هستند که به‌خاطر طعم تروتازهٔ غنچه‌ها و ساقه‌های تازه‌درآمده (آن‌هایی که بعد از هرس‌کردن رشد می‌کنند) جذب‌شان می‌شوند. اگر در باغچه کفشدوزک داشته باشید، جای نگرانی نیست، چون شکارچی‌های طبیعیِ شته‌ها هستند. کفشدوزک‌ها و نیز پرنده‌های کوچک اگر در اطراف باغچه باشند، شته‌ها امکان زیاد‌شدن پیدا نمی‌کنند. در غیر این صورت، یا باید خودتان شته‌ها را له کنید یا آنکه از اسپری‌های مخصوص آفت‌کش استفاده کنید.

۳. ناپدید شدن تکه‌هایی از برگ‌ها

در چنین مواقعی معمولا پای ملخ یا کرم ابریشم در میان است. به دنبال این حشرات بگردید و با دست بکشیدشان یا آنکه از آفت‌کش‌های دوستدار طبیعت استفاده کنید. اگر جای جویدگی روی برگ شبیه به هلال ماه بود، به‌دقت آن را جدا کنید. این احتمالا کار زنبور برگ‌خوار است. این آسیب جزئی مشکلی برای گیاه به وجود نمی‌آورد و ملاحظه یا نظارت خاصی نیاز ندارد.


در ادامه بخوانید: گیاهان تصفیه کننده هوا؛ ۲۰ گیاهی که سموم هوا را از بین می‌برند
منبع homestolove
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین دیدگاه‌ها (از 6 دیدگاه)
  1. sara می‌گوید

    سایت خیلی خوبی دارید
    امیدوارم موفق باشید

    1. محمدرضا عاشوری می‌گوید

      نظر لطف شما است دوست خوب، نوروزتان پیروز.

  2. فاطمه می‌گوید

    سلام من یه گل رزدارم که توگلدونه برگهاش خشک شده وریخته گلشم خشک شده توآپارتمام میشینم چی کاربایدبکنم دوباره جون بگیره

    1. دنی می‌گوید

      سلام.
      مثل این میمونه بگی👇🙁
      یکی مورده میخام زندش کنم

    2. محمدرضا عاشوری می‌گوید

      سلام فاطمه‌جان، متأسفانه من تخصصی دراین‌باره ندارم و مطالب رو با تحقیق ترجمه می‌کنیم. مطلب رو بار دیگه به دقت بخونید: شاید بتونید از راهکارها بهره ببرید. موفق باشید.

  3. جلال می‌گوید

    سلام من گل رز دارم در گلدان کاشته ام متاسفانه شته زده چه راه حلی دارید

هر سوالی داری از
هوش مصنوعی رایگان چطور
بپرس!

close icon
close icon