مقابله با ترس از آینده با ۹ راهکار اثربخش
کسی نمیداند ۱ سال بعد، ۱ ماه بعد یا حتی همین فردا چه پیش میآید. این طبیعت زندگی است! بااینحال، خیلی از آدمها با ترس از آینده زندگی میکنند. هرقدر هم آیندهنگر باشیم و با برنامه ریزی پیش برویم، نمیتوانیم اختیار همهچیز را در دست بگیریم. اما ترس از رخدادهای پیشبینینشده و بحرانهای احتمالی نباید ما را فلج کند. بهدلیل ترس از آینده نامعلوم، آدمهای بسیاری از تصمیم گیری های مهم، ریسک پذیری و برداشتن گامهای بزرگ سر باز میزنند. در این مسیر ممکن است فرصتهای درخشانی را از دست بدهند. در این مطلب، ۹ راهکار برای مقابله با ترس از آینده معرفی میکنیم. اگر فکروخیال و نگرانی درمورد آینده بهطور پیوسته زندگی اکنونتان را خراب کرده است، این مطلب را از دست ندهید.
۱. هرگز فراموش نکنید: بزرگترین ترسها بهندرت رخ میدهند
این حقیقتی است که بسیاری از ما تجربه کردهایم و در درستی آن تردید نداریم. با وجود این، اغلب آن را فراموش میکنیم! با هزار جور فکروخیال، پس از کلنجار فراوان با خودمان، به دفتر رئیس میرویم و درخواستمان را بیان میکنیم. از اتاق رئیس که بیرون میآییم با خودمان میگوییم: همین بود؟! بسیاری از ما ذهنمان را درگیر چیزهایی میکنیم که بهاحتمالزیاد هرگز رخ نمیدهند. واقعیت ممکن است عجیبتر از خیال باشد، اما انگار فکروخیال بیشتر از واقعیت ما را میترساند.
۲. بدترین حالتهای ممکن را در نظر بگیرید
پس از اینکه پذیرفتید بزرگترین ترسهایتان به واقعیت نمیپیوندند، از خودتان بپرسید: بدترین وضعیتی که ممکن است رخ بدهد چیست؟ با این کار متوجه میشویم که حتی اگر بدترین وضعیت ممکن هم پیش بیاید، دنیا به آخر نمیرسد. با درنظرگرفتن بدترین احتمالات، درمییابیم که ترسهای ما آنچنانکه گمان میکردیم بزرگ نیستند. واضح است که شاید برخی از آنها تأثیری چشمگیر بر زندگیمان داشته باشند، اما ما را از زندگی ساقط نمیکنند.
۳. هنگام نگرانی خودتان را مشغول کنید
گاهی وقتها، خیلی از ما از نگرانی دچار بی خوابی میشویم. اینجور وقتها بهترین کار این است که خودمان را مشغول کنیم. فرقی نمیکند تلاش هدفمند برای مقابله با ترسمان باشد یا فعالیت فیزیکی، چون درگیرکردن ذهن با فعالیتی خوشایند راهی مؤثر برای ازبینبردن احساسات منفی است.
۴. بر لحظه، ساعت و روز جاری تمرکز کنید
ریشه بیشتر ترسهای ما ناآگاهی از برخی چیزها و نیز ناتوانی در پیش بینی آینده است. مسئله این است که هرجور به ماجرا بنگریم، بازهم فقط امروز و اکنون را داریم، چون فردا هنوز از راه نرسیده است! اگر نمیتوانید بر نگرانیهای اکنون غلبه کنید، راه بروید، بدوید یا چرتی بزنید.
۵. به آخرین باری که از چیزی ترسیدید فکر کنید
آخرین باری که نگران چیزی بودید و از آن هراس داشتید چه شد؟ بهاحتمالزیاد، بهخوبی و خوشی از پسش برآمدهاید! شاید به نظر خودتان موفق نبودهاید یا کارها آنطور که میخواستید پیش نرفت. خوب فکر کنید. شکست همیشه بهمعنی ناکارآمدی و کمبود ما نیست. شاید باید مسیر دیگری را در پیش میگرفتیم.
۶. اگر لازم است، برای مقابله با ترس از آینده، کمک بگیرید
گاهی روزها را با اضطراب و نگرانی سپری میکنیم، بدون اینکه بدانیم چرا. معمولا هم آنقدر شجاع نیستیم که بپذیریم بیدلیل هراسانیم. پس از اینکه شجاعت پذیرش را پیدا کردیم، آشکارا متوجه چیزهایی میشویم که برای غلبه بر ترسمان باید با آنها روبهرو شویم. اما فراموش نکنید که گاهی شاید لازم باشد از دیگران کمک بگیریم. کمکگرفتن هیچ اشکالی ندارد. هرچه باشد ما هم انسانیم!
۷. نتیجهای خوشایند را مجسم کنید
مثبت اندیشی در لحظه و در اکنون ممکن است دشوار باشد. اما میتوانیم دستیابی به هدف و نتیجه دلخواهمان را تصور کنیم! تصویرسازی چیزی فراتر از رؤیاپردازی است. در تصویرسازی باید تمرین کنیم واقعیت را به همان شکل و وضعیتی که میخواهیم تجسم میکنیم. بهعبارتی، پیش از دستیابی به موفقیت، باید بتوانیم حس پیروزی را تجربه کنیم!
۸. از مراقبه و نیایش غافل نشوید
پژوهشهای مختلف نشان دادهاند فعالیتهای معنوی در درمان بیماری ها و مشکلات جسمی مؤثرند. بنابراین، نیایش و مراقبه میتواند به کاهش اضطراب و ترس از آینده کمک کند. شاید به نظر کسانی که تابهحال چنین کارهایی را امتحان نکردهاند نشستن، تمرکز و نفسکشیدن کاری بیهوده باشد. اما بدانید که تنفس عمیق با چشمان بسته تأثیری شگرف دارد. کمترین تأثیر این است که بیقراریتان را تسکین میدهد.
۹. پیوسته به خود یادآوری کنید: تو میتوانی
همه ما حس شکستخوردن را تجربه کردهایم. شجاعت بهمعنی این نیست که هرگز احساس شکستخوردن نکنیم. شجاعت یعنی، با داشتههای موجود، آنچه در توانمان است انجام دهیم، فارغ از اینکه ممکن است چه احساسی پیدا کنیم. شاید بتوان گفت مهمترین ویژگی شجاعت این است که هیچکس جز خودتان نمیتواند آن را به شما تقدیم کند. ما خودمان باید به خودمان شجاعت و جسارت بدهیم! گام نخست هم باور خودمان است (خودباوری)! برای رویارویی با آینده و ترسهایمان باید باور داشته باشیم که از عهده چنین کاری برمیآییم.
هیچکس از آینده خبر ندارد. نگرانی و ترس از آینده هم باعث نمیشود اوضاع بهخوبی و خوشی سپری شود. باید قدم بردارید و پیش بروید تا ببینید چه میشود. کافی است تلاشتان را بکنید. در این مسیر از راهکارهای سودمند بهره بگیرید و، مهمتر از همه، باور داشته باشید که از عهده کار برمیآیید. آیا شما به خودتان باور دارید؟ آیا روشهای کارآمد دیگری برای مقابله با ترس از آینده میشناسید؟ چه تجربهای از بهکارگیری آنها دارید؟ بد نیست تجربهتان را با ما و مخاطبانمان در میان بگذارید.
در افسردگی غم به لایههای عمیق زندگی نفوذ کرده و اختلالاتی در احساسات و رفتار شما بهوجود میآورد. اگر احساس افسردگی دارید، حتما با کمک یک روانشناس متخصص مشکل را ریشهیابی کنید و برای حل آن راهکار بگیرید.برای ارتباط با مشاور متخصص افسردگی روی دکمه زیر کلیک کنید.
مثبت اندیشی که اگاهانه درمورد شرایط های که در آینده اتفاق می افتد تصور میکنم ، این ، خیلی به من کمک میکنه .
متشکرم از مطلب خوب شما .
بله . فکر می کنم راههای مقابله با نگرانی از آینده همین باشه . بیشتر ترس از بی ثباتی وضعیت اقتصادی ه . که شب می خوابیم صبح با اتفاقات عجیب روبرو می شیم . کاش تو مملکتی بودیم که می تونست قیمت ها یا قوانین حاضر رو اقلا برای پنج سال ضمانت کنه . اما افسوس .
گاهی یک فکر منفی اضطراب آور مانند یک جرقه بوجود می آد و رهایی از اون به راحتی ممکن نیست . و این افکار یکی پس از دیگری از راه می رسن . از یکی که خلاص شدی ، بعدی تو نوبته . در اینصورت ، حل موردی هم جوابگو نیست .