مشکلات ارضا نشدن زنان در رابطه جنسی؛ علل این ناتوانی و روشهای درمان
مشکلات ارضا نشدن زنان یا اختلال در اُرگاسم زمانی اتفاق میافتد که زن در طیِ رابطه جنسی به اوج لذت نمیرسد. این مشکل که در پزشکی آن را «آنورگاسمی» مینامیم، ممکن است حتی زمانی که تحریک جنسی بهاندازه کافی وجود دارد هم رخ دهد. این اختلال بر کیفیت رابطه زن و شوهر تأثیر منفی میگذارد و عوارض فردی زیادی هم دارد، بنابراین درمانگران بهشدت بر درمان آن تأکید میکنند. در این مقاله درباره علل، نشانهها و درمانهای فیزیکی و روانی ارضا نشدن زنان صحبت خواهیم کرد.
نشانههای ارگاسم چیست؟
ارگاسم بهمعنی احساس شدید لذت جسمی و رهاشدن در طی رابطه جنسی است که با انقباضهای غیرارادی و نواختدارِ عضلات کف لگن همراه است. البته ارگاسم همیشه نشانههایی مشابه ندارد. شدت ارضاشدن، مدتزمانی که طول میکشد برطرف شود، تعداد دفعاتی که اتفاق میافتد (فرکانس) و میزان تحریک جنسی لازم برای رسیدن به آن، در هر زن با زن دیگر متفاوت است. بیشتر زنان به درجات مختلفی از تحریک مستقیم یا غیرمستقیم کلیتورال نیاز دارند و فقط با دخول به اوج لذت نمیرسند. البته این نشانهها به سن، بیماریها و داروهایی که زنان مصرف میکنند هم بستگی دارد. برخی زنان حتی ممکن است دو یا چند نوع ارگاسم با ویژگیهای کاملا متفاوت داشته باشند.
آنورگاسمی ناتوانی در ارضا شدن زن یا تأخیر طولانی در رسیدن به آن تعریف میشود که برای او بسیار ناراحتکننده است. آنورگاسمی انواع مختلفی دارد:
- اولیه: زنانی که هرگز ارضاشدن را تجربه نکردهاند؛
- ثانویه: زنانی که هیچوقت برای ارضاشدن مشکل نداشتهاند، اما بعد از مدتی متوجه شدهاند که دیگر به اوج لذت نمیرسند؛
- موقعیتی: برای زنانی اتفاق میافتد که فقط در شرایط خاص ارضا میشوند، مثلا با خودارضایی یا شیوه خاصی از رابطه جنسی؛
- عمومی: زنانی که در هیچ شرایطی حتی در اوج تحریک جنسی و برانگیختگی ارضا نمیشوند. این با آنورگاسمی اولیه فرق دارد.
علت ارضا نشدن زن چیست؟
ارگاسم واکنشی پیچیده است به عوامل مختلف فیزیکی، هیجانی و روانشناختی بستگی دارد. مشکل در هر یک از این زمینهها میتواند بر توانایی زن برای ارضاشدن اثر بگذارد. در ادامه دلایل ارضا نشدن زنان را هم کامل بررسی میکنیم.
علل فیزیکی ارضا نشدن زنان
طیف گستردهای از بیماریها و تغییرات فیزیکی در بدن ممکن است در ارضا شدن زنان اختلال ایجاد کنند. برخی از این علل عبارتاند از:
- بیماریها؛
- داروها؛
- سبک نامناسب زندگی؛
- افزایش سن؛
- درد حین رابطه جنسی.
بیماریهای مختلف
بیماریهایی مانند دیابت، اسکلروزیس چندگانه (ام اس) و پارکینسون ارضاشدن را مختل میکنند. مشکلات مربوط به زنان و زایمان از جمله جراحیهایی مانند هیسترکتومی (زهدانبرداری) هم در آنورگاسمی نقش مهمی دارند.
برخی زنان با مشکل میل جنسی کمفعال (HSDD) مواجه هستند. گاهی اوقات میل جنسیِ کم مشکلی کاملا ذهنی است که برای برخی خانمها پیش میآید. به این صورت که ابتدا علاقهای به شروع رابطه ندارند، اما وقتی در جریان آن قرار میگیرند آرام میشوند و از آن لذت میبرند. این دو را با هم اشتباه نگیرید. اختلال میل جنسی کمفعال نوعی بیماری جسمی است و با دارو رفع میشود.
تداخل داروها
بسیاری از داروهای تجویزی و بدون نسخه میتوانند بر ارضانشدن زنان تأثیر بگذارند، از جمله:
- داروهای فشارخون؛
- داروهای ضدروانپریشی؛
- قرصهای ضدبارداری؛
- داروهای ضدافسردگی بهویژه مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین؛
- آنتیهیستامینها.
همچنین داروهایی که میزان پرولاکتین (پروتئینی که میل جنسی را کاهش میدهد) را افزایش میدهند ممکن است از علل آنورگاسمی باشند. افزایش بیشازحد پرولاکتین با کاهش سطح هورمون دوپامین همراه است که آن را بهاسم هورمون شادی میشناسیم و در ارضاشدن تأثیر زیادی دارد.
سبک نامناسب زندگی
برخی فعالیتها و رفتارها میتوانند موجب تغییراتی در بدن شوند که مانع از رسیدن به اوج لذت جنسی میشود، از جمله:
مصرف الکل و سیگار: مصرف الکل و سیگارکشیدن توانایی زنان را برای ارضاشدن مختل میکنند، زیرا باعث کمآبی بدن و کاهش جریان خون در اندامهای جنسی از جمله کلیتوریس میشوند.
ننوشیدن آب کافی: نوشیدن آب در طول روز علاوه بر اینکه از مشکلاتی مانند خستگی و یبوست جلوگیری میکند، میتواند به ارضاشدن زنان هم کمک کند. اگر بافت عضلات شما هیدراته نباشد، هنگام رابطه جنسی دچار مشکل خواهید شد.
نشستن بیشازحد در طول روز: اگر ساعتهای طولانی پشت میز مینشینید و کار میکنید، عضلات لگن مشکل پیدا میکنند و حین رابطه دچار درد لگن میشوید. این مشکل، ارضاشدن را دشوارتر میکند. هر نیم ساعت یک بار از جا بلند شوید و راه بروید یا حرکات کششی انجام بدهید.
پوشیدن کفش پاشنهبلند: اگر ساعتهای طولانی کفش پاشنهبلند میپوشید، ماهیچههای پسوآس شما تغییر شکل میدهند. این ماهیچهها به عضلات و اعصاب منتهی به کف لگن، اندام تناسلی و سایر اندامهای مربوط به آن متصل هستند. انقباض این ماهیچهها باعث میشود در ارسال پیام مبنی بر ارضاشدن به اعصاب مربوطه اختلال ایجاد شود. روزانه کفشهای راحتی بپوشید و پاشنهبلندها را برای مواقع ضروری بگذارید.
افزایش سن
افزایش سن سبب تغییرات طبیعی در آناتومی بدن، هورمونها، سیستم عصبی و سیستم گردش خون میشود که بر توانایی جنسی اثر میگذارند. کاهش سطح استروژن با رسیدن به یائسگی و علائم آن مانند تعریق شبانه و تغییرات خلقی، از جمله عوامل تأثیرگذار بر ارضاشدن در حین رابطه جنسی هستند.
درد حین رابطه جنسی
اگر حین رابطه جنسی درد یا ناراحتی احساس کنید، ارضاشدن برایتان دشوار خواهد شد. ولودینیا (Vulvodynia) و واژینیسموس (Vaginismus) دو مشکل رایج در زنان هستند که باعث درد در هنگام مقاربت میشوند.
علل شایع رابطه جنسی دردناک عبارتاند از:
- اختلال در عملکرد کف لگن: این وضعیت زمانی رخ میدهد که ماهیچههای کف لگن بهصورت عادی شل نمیشوند. فیزیوتراپی و درمان بیوفیدبک برای رفع این مشکل مفید است.
- تغییرات هورمونی: تغییر سطح استروژن و تستوسترون میتواند به رابطه جنسی دردناک بینجامد. زنانی که در دوران شیردهی یا یائسگی هستند، ممکن است تغییرات هورمونی داشته باشند که باعث خشکی واژن و سوزش در هنگام مقاربت میشود. در برخی موارد درمانهای هورمونی و چربکردن بافتها ممکن است مفید باشد.
- سایر بیماریها: عفونت و اندومتریوز هم ممکن است باعث درد در ناحیه واژن شوند. در این موارد باید با پزشک متخصص صحبت کرد.
علل روانشناختی ارضا نشدن زنان
- مشکلات سلامت روانی مانند اضطراب یا افسردگی؛
- داشتن تصویری ضعیف از بدن؛
- انواع مشکلات رابطه عاطفی، مالی و نظایر آنها؛
- باورهای فرهنگی؛
- سوءاستفاده جنسی یا هیجانی در گذشته.
مشکلات سلامت روانی
اضطراب، افسردگی و استرس در ارضانشدن زنان تأثیر زیادی دارند. اضطراب با ایجاد افکار مزاحم باعث میشود رسیدن به اوج لذت جنسی دشوار باشد. استرس و اضطراب میزان ترشح هورمونهایی مانند اکسیتوسین (هورمون عشق)، دوپامین و اندورفین (هورمونهای شادی) را در بدن کاهش میدهند. این هورمونها رابطهای مستقیم با ارضا شدن دارند. اگر بدنتان بهاندازه کافی این هورمونها را ترشح نکند، برای رسیدن به ارگاسم دچار مشکل خواهید شد.
کارهایی که نقش مهمی در افزایش سطح این هورمونها دارند عبارتاند از:
- وقتگذراندن با همسر؛
- نگاهکردن به چشمهایش؛
- گرفتن دست او؛
- بوسیدن او.
مشکلات مربوط به رابطه عاطفی
مشکلات زن و شوهر در خارج از اتاقخواب، ممکن است بر رابطه جنسی آنها هم تأثیر بگذارد. برخی از این مشکلات عبارتاند از:
- نداشتن ارتباط صمیمی با همسر؛
- درگیریهای حلنشده؛
- مشکلات مالی؛
- صحبتنکردن درباره نیازها و ترجیحات جنسی؛
- خیانت یا ازبینرفتن اعتماد؛
- خشونت در رفتار همسر.
داشتن تصویری ضعیف از بدن
اگر کسی خودش را دوست نداشته باشد، بعید است از رابطه جنسی لذت ببرد. بسیاری از زنان به این دلیل ارضا نمیشوند که دائم دارند به بدنشان فکر میکنند. آنها در ذهن خود از اندام و تصویر بدنشان ناراضی هستند، دائم خودشان را با دیگران مقایسه میکنند و نگراناند که همسرشان بافت چربی دور شکم یا ران آنها را ببیند و احساس ناخوشایندی داشته باشد.
اگر اینطور فکر میکنید، تلاش کنید این افکار را تغییر بدهید و البته تمرین کنید تا بدنتان را همانطور که هست دوست داشته باشید، زیرا این تغییر یکشبه اتفاق نمیافتد. تمرین ذهنآگاهی یا تنفس به شما کمک میکند تمرکزتان را حفظ کنید و الگوی تفکر بیشازحد را بشکنید. اگر خودتان تصویر بدنتان را دوست داشته باشید، همسرتان هم همین حس را خواهد داشت.
باورهای فرهنگی
متأسفانه در همهجای دنیا و فرهنگهای مختلف، زنان را بهخاطر تمایلات جنسی بمباران کردهاند. چند نمونه از این باورهای غلط عبارتاند از:
- زن باید بدنی عالی و بینقص داشته باشد: حتی شده با جراحی، اندامت را ایدئال کن.
- زنان اشیای جنسی هستند: همیشه و در همه حال وظیفه داری نیاز شوهرت را برطرف کنی.
- زنان نباید از رابطه جنسی لذت ببرند: گناه است، باید شرم و حیا داشته باشی. لذتبردن از رابطه جنسی برای زنان بدکاره است و تو باید نجیب باشی.
بماند که در برخی فرهنگها حتی لذتبردن از رابطه جنسی را برای مردان هم ناپسند میدانند!
تجربههای آسیبزای گذشته
یکی دیگر از مشکلات زنان برای ارضا شدن، تجربههای ناخوشایند و آسیبزای گذشته آنهاست. تجاوز جنسی، رابطه جنسی خشونتآمیز با همسر سابق و سایر مشکلاتی که زن در گذشته داشته است بهراحتی بر لذتبردن او از رابطه جنسی فعلی تأثیر خواهد گذاشت.
۷ اشتباه که در ارضا نشدن زنان نقش دارند
بهجز عللی که گفتیم، اشتباهاتی هم هستند که از ناآگاهی زنان سرچشمه میگیرند و در ارضانشدن آنان حین رابطه جنسی نقش دارند. اینها اصلا مشکل نیستند و صرفا اشتباهاند.
۱. میترسید کنترلتان را از دست بدهید
برخی زنان میترسند که روی انقباض عضلاتشان کنترل نداشته باشند. ارگاسم ترس ندارد؛ فوقش این است که بدنتان کمی بلرزد و عضلات دیواره واژن منقبض شود. کنترل کامل بدنتان را از دست نمیدهید.
اگر در آن لحظه احساس ترس به شما دست میدهد، نفس عمیق بکشید و سعی کنید بدنتان را با شرایط همراه کنید. اگر به کمک نیاز دارید، با یک درمانگر صحبت کنید.
۲. از مواد روانکننده استفاده نمیکنید
بسیاری از زنان بهعلت خشکی بافت عضلاتشان ارضا نمیشوند. این خشکی عضلات سبب میشود هنگام رابطه درد داشته باشند. برخی مواد چربکننده و روانکننده هستند که میتوانید آنها را از داروخانه تهیه کنید.
۳. با افزایش سن رابطه را قطع میکنید
این باور نادرست را فراموش کنید که وقتی سن بالا میرود دیگر درست نیست رابطه جنسی داشته باشید. این کار اصلا زشت نیست. وقتی رابطه کمتری برقرار میکنید، احتمال اختلال در ارگاسم بیشتر میشود.
حقیقت این است که بهطور کلی بعد از ۴۹سالگی، احتمال بیشتری دارد با مشکلات ارضا شدن مواجه شوید. دلیلش این است که با افزایش سن تولید هورمونهای جنسی کاهش مییابد که برانگیختگی و ارگاسم را دشوارتر میکند. به همین دلیل، بسیار مهم است که از نظر جسمی و جنسی فعال بمانید. این کار باعث میشود خون بهاندازه کافی در اندام تناسلی جریان داشته باشد و عضلات کف لگن تقویت شوند. به این ترتیب احتمال آنورگاسمی کمتر خواهد شد.
۴. درباره خواستههایتان بهصراحت صحبت نمیکنید
هیچکس نمیتواند ذهن دیگری را بخواند. از همسرتان انتظار نداشته باشید خودش بفهمد چه چیزی در ذهن شما میگذرد. ساکتماندن درباره احساستان اشتباهی بزرگ است. با همسرتان احساس راحتی و امنیت کنید و بهصراحت خواستههایتان را با او در میان بگذارید. صحبت از مسائل جنسی را فراموش نکنید.
۵. قبل از شروع رابطه ادرار نمیکنید
خیلی جالب است که همه میدانند برای پیشگیری از عفونت ادراری، بلافاصله بعد از مقاربت باید ادرار کنند، اما کمتر کسی میداند که قبل از آن هم باید این کار انجام شود.
وقتی مثانه پر است، ارضاشدن سختتر میشود. دلیلش هم ساده است! بهجای لذتبردن از رابطه، مدام فشار ادرار را حس میکنید و نگرانید سرریز شود.
۶. بیشازحد روی نتیجه کار متمرکز میشوید
اصلا به ارضاشدن فکر نکنید. حتما نباید همهچیز درست و اصولی پیش برود. بیشتر به فکر احساس صمیمیت و لذت باشید. وقتی بیشازحد روی نتیجه کار متمرکز میشوید، برانگیختگی و احساس لذت از بین میرود و ارتباطی که بین شماست سرد میشود. سعی کنید خودتان را رها کنید و از لحظاتی که با هم میگذرانید لذت ببرید. ذهنتان را آرام کنید تا کار خودبهخود پیش برود. اگر به نتیجه فکر نکنید، لذت رابطه را احساس خواهید کرد.
۷. خودتان را آماده نمیکنید
بسیاری از زنان از بس همیشه در گوششان خواندهاند این وظیفهای است که در قبال شوهرتان دارید و قرار نیست شما لذت ببرید، رابطه جنسی و لذتبردن از آن را مختص مرد میدانند. به همین خاطر فقط مانند نوعی رفع مسئولیت میخواهند آن را از سر بگذرانند. این کار را نکنید. خود شما هم باید لحظاتی لذتبخش را سپری کنید. لباسهای زیبا بپوشید، به خودتان برسید و با همسرتان خوش باشید.
تشخیص آنورگاسمی
برای تشخیص این مشکل باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک برای ارزیابی آنورگاسمی این روشها را به کار میگیرد:
- از سابقه پزشکی شما میپرسد. سابقه جنسی، سابقه جراحی و کیفیت رابطه فعلی شما اطلاعاتی هستند که باید آنها را بدون خجالت و بهصراحت به پزشک ارائه دهید.
- شما را معاینه میکند. ممکن است ناحیه تناسلی شما را بررسی کند که ببیند علت فیزیکی یا آناتومیک آشکاری برای ارضانشدن شما وجود دارد یا نه.
راههای درمان ارضا نشدن زن
درمان ارضا نشدن به علل و علائم آن بستگی دارد. ممکن است درمان صرفا شامل تغییر سبک زندگی باشد یا لازم باشد از دارو و رواندرمانی کمک بگیرید.
تغییر سبک زندگی
درمان اصلی بیشتر زنان شامل رسیدگی به مسائل مربوط به رابطه و استرسهای روزمره است. ورزش را فراموش نکنید. انجام تمرینات منظم کف لگن که برای تقویت عضلات اطراف مثانه، واژن و مجرای پشتی طراحی شدهاند ممکن است کمککننده باشند.
درک آناتومی بدن
آناتومی بدنتان را بشناسید. با خودتحریکی میتوانید کشف کنید چه جاهایی از بدنتان و به چه شیوهای باید لمس شوند تا تحریک شدید اتفاق بیفتد. اگر این کار ناراحتتان میکند، از همسرتان بخواهید در کشف این موضوع به شما کمک کند.
ممکن است کافینبودن تحریک جنسی دلیل اصلی ارضا نشدن زنان باشد. بیشتر زنان برای رسیدن به اوج لذت جنسی به تحریک مستقیم یا غیرمستقیم کلیتوریس نیاز دارند. گاهی تغییر موقعیت قرارگیری در حین رابطه جنسی (تغییر پوزیشن) به تحریک کلیتورال در حین داخلشدن آلت تناسلی مرد به واژن کمک میکند.
ممکن است برخی از زنان به دستگاه وکیوم کلیتورال نیاز داشته باشند که با بهبود جریان خون تحریک را افزایش میدهد.
مشاوره و زوجدرمانی
پزشک ممکن است با تشخیص علت مشکل شما برایتان چند جلسه مشاوره و زوجدرمانی تجویز کند. این روشها برای برطرفکردن درگیریهای رابطه زوجها مفیدند و ممکن است بر توانایی ارضاشدن زنان تأثیر بگذارند.
رابطهجنسیدرمانی
درمانگران با سکستراپی میتوانند به شما در درمان نگرانیها و مشکلات جنسی کمک کنند. آنها با آموزش، کمک به مهارتهای ارتباطی و تمرینهای رفتاری شما را یاری میکنند و شما و همسرتان از آموزههای آنها در منزل استفاده خواهید کرد.
درمان دارویی ارضا نشدن زنان
- درمان بیماری زمینهای: اگر پزشک تشخیص دهد بیماری خاصی دارید که مانع از توانایی شما برای ارضاشدن میشود، با درمان آن به شما در رفع مشکل کمک خواهد کرد.
- تغییر داروها: گاهی داروهایی که مصرف میکنید بر ارضاشدن شما تأثیر منفی میگذارند. در این شرایط تغییر یا اصلاح دارو کمککننده خواهد بود.
- استروژندرمانی برای زنان یائسه: استروژندرمانی برای زنانی است که علائم یائسگی از جمله تعریق شبانه و گرگرفتگی دارند و مشکل ارضاشدن هم آنها را آزار میدهد.
عوارض ارضا نشدن بلند مدت
مشکلات ارضا نشدن خانم ها فقط جسمی یا فقط روحی نیست. در واقع اگر بدون درمان آن را رها کنید، در بلندمدت بهراحتی بر کیفیت رابطه زناشویی شما تأثیر منفی خواهد گذاشت. تغییرات خلقی، افسردگی، ناامیدی و دورشدن از همسر فقط برخی از این مشکلات هستند. بهجز اینها، مشکلات جسمی هم ممکن است برایتان ایجاد شود.
حالا بیایید این مشکل را از بُعد روانشناختی بررسی کنیم.
قطعشدن ارتباط آفت رابطه زنوشوهری است
یکی از مشکلات بزرگ زوجها قطعشدن ارتباط آنها و دورشدنشان از هم است. این مشکل به پریشانی هیجانی منجر میشود و زن بهدلیل ترس، خشم و هراس حالت تدافعی به خودش میگیرد. اثبات شده است که صمیمیت زن و شوهر بهترین تثبیتکننده خلقوخوی طبیعی آنهاست و به آنها در مدیریت استرس، چه در داخل اتاقخواب و چه در خارج از آن، کمک میکند.
از صحبتکردن با همسرتان درباره رابطه زناشوییتان نترسید
بیشتر زنانی که ازنظرِ جنسی ناراضی هستند، از اینکه درباره آن با همسرشان صحبت کنند میترسند. این ترس هرگونه احتمال بهبود زندگی زناشویی را منتفی میکند، زیرا ترس استرس بیشتری همراه میآورد و از هم دورتر میشوند. این دور باطل ادامه مییابد.
این ترس بخشی از مشکلی بزرگتر است. بسیاری از فرهنگها رابطهای دوسویه با فعالیت جنسی دارند، یعنی فعالیت جنسی باید برقرار شود اما لذتبردن از آن گناه است. این باعث میشود زنان شیفته برقراری رابطه جنسی باشند، اما از پذیرش تمایلی که برای این کار دارند سر باز بزنند. زنان هیچگاه درباره لذتبردن از رابطه با همسر آموزش درستی ندیدهاند. هرگز به زنان اجازه ندادهاند که درباره خواستهها و نیازهای جنسی خود صحبت کنند.
وضعیت تحقیقات هم فاجعه است. هیچکس بودجهای در اختیار دانشمندان علوم جنسی نمیگذارد. میپرسند چرا کار «مهمی» مانند بررسی سرطان را انجام نمیدهند! از نظر آنها اینکه چطور مغز احساسات مربوط به اندام تناسلی زنانه شامل کلیتوریس، واژن و دهانهٔ رحم را پردازش میکند چیزی بیاهمیت است که بودجه را هدر میدهد.
هنوز در متون علمی درباره وجود نقطهٔ جی (G-spot) و اینکه آیا انزال زنانه «واقعی» است یا نه بحث و اختلاف وجود دارد. شرمآوردانستن این تحقیقات مانع از انجام آنها برای ارائه اطلاعاتی بنیادین درباره خودِ جنسیِ زن میشود.
خودتان را کالای جنسی ندانید
بسیاری از فرهنگها زنان را کالایی جنسی میدانند. به همین دلیل دختران و زنان درباره بدنشان وسواس میگیرند. آنها با این تصور که ظاهرشان بسیار مهمتر از احساس آنهاست، غذای کافی نمیخورند و دچار اختلالات خوردن و دیسفوریا (آشفتگی جنسیتی) میشوند. یکی از روایتهای آسیبزا که در فرهنگ ما جا افتاده این است که جوانی برابر است با زیبایی. به زنان میگویند شما به این دلیل ارزش دارید که کالایی جنسی هستید و یادتان باشد که تاریخ انقضا دارید.
با چنین فاجعهای باز هم باید تعجب کرد که زنان دنبال روشهایی مانند جراحی پلاستیک، بزرگکردن سینهها و حتی لابیاپلاستی (جراحی زیبایی دستگاه تناسلی) باشند تا ایدئال به نظر برسند؟
لذت با عیاشی برابر نیست و برای سلامت عمومی زنان ضروری است
زنان ظرفیتی باورنکردنی برای لذت جنسی دارند. وقتی خودارضایی میکنند، همه آن را محکوم میکنند. در حالی که این کار آنها فقط به این دلیل است که میخواهند تنها برای خودشان به اوج لذت برسند و کسی نباشد که مانند ابزار از آنها استفاده کند. زن میخواهد با این کار بگوید: «من موجودی با تمایلات جنسی ذاتی هستم و بدنم لذتی را به من میدهد که فقط برای من است. این کار لذت را برای من در اولویت قرار میدهد.»
جمعبندی
اگر زنان بدانند که مستحق لذت هستند، یاد میگیرند چطور درباره رضایت بیشتر در هنگام رابطه جنسی با همسرشان صحبت کنند. یاد میگیرند که هم در داخل و هم خارج از اتاقخواب با مردان برابرند. بیایید برای همیشه این دور باطل را بشکنیم.
خیلی ممنونم واقعا مطلب خوبی بود
سپاسگزارم و خوشحالیم براتون مفید بوده.