الکترولیز موهای زائد + تفاوت آن با لیزر
برای ازبینبردن موهای زائد بدنتان از چه روشی استفاده میکنید؟ از بین بردن موهای زائد بدن به روشی استاندارد و بدون بازگشت دغدغه بسیاری از افراد است. یکی از روشهای مؤثر و موردتأیید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای از بین بردن موهای زائد بدن الکترولیز است. تا به حال درباره الکترولیز چیزی شنیدهاید؟ در این مقاله، هرآنچه را که باید درباره از بین بردن موهای زائد با الکترولیز بدانید خواهید خواند. با ما همراه باشید.
الکترولیز چگونه انجام میشود؟
در روش الکترولیز، الکترولوژیستها از سوزنی نازک استفاده میکنند که حتی از مو هم ظریفتر است. آنها سوزن را وارد دهانه فولیکول مو میکنند و با دادن جریان الکتریکی به فولیکول مو، سلولهای رشد مو را از بین میبرند. الکترولیز به فولیکولهای مو آسیب میزند و باعث میشود در آن نقطه موی جدیدی رشد نکند.
نتیجه الکترولیز دائمی است، البته بهشرطی که زمان کافی برای انجامش صرف شود. رشد مو چند مراحل دارد: رشد، استراحت و ریزش. تمام موهای بدن در یک زمان معین در یک مرحله قرار ندارند، پس ازبینبردن کامل موهای زائد بدن به چندین جلسه الکترولیز نیاز خواهد داشت.
فواید الکترولیز
- الکترولیز در مقایسه با روشهای دیگر، برای ازبینبردن دائمی موهای زائد بهترین نتایج را داشته است.
- برای انواع مو و پوست مؤثر است و میتواند در هر نقطهای از بدن از جمله ابروها هم استفاده شود. ممکن است برای افرادی که لیزر برایشان مناسب نیست الکترولیز روش بهتر و مؤثرتری باشد.
معایب الکترولیز
- فولیکولهای خمیده میتوانند از بین بردن موهای زائد با الکترولیز را سختتر کنند. ممکن است اپیلاسیون قبلی فولیکولهای مو را خم یا بدشکل کرده باشد و این باعث شود سوزن خیلی سختتر به ریشه برسد.
- به جلسههای متعدد نیاز است. برای ازبینبردن کامل موها باید روند درمان با الکترولیز را کامل کنید و حدود ۱۵ تا ۳۰ جلسه را مرتب پشتسر بگذارید.
چه قسمتهایی از بدن را میتوان الکترولیز کرد؟
الکترولیز میتواند موهای زائد بسیاری از قسمتهای بدن را از بین ببرد، از جمله:
- خط بیکینی، ران و ساق پا؛
- سینه و شکم؛
- صورت از جمله لب، چانه و ابرو؛
- انگشتان دست و پا؛
- زیر بغل.
آیا الکترولیز خطر یا عوارضی دارد؟
از بین بردن موهای زائد بدن با الکترولیز بسیار ایمن است. اگر الکترولیز بهدرستی انجام نشود، خطرات بسیار جزئی عفونت (ناشی از سوزن غیراستریل) یا زخم وجود دارد. در صورت انتخاب مرکز الکترولیز معتبر، احتمال بروز این خطرات بسیار کم است.
ممکن است در طول درمان یا بلافاصله بعد از آن، پوستتان کمی قرمز شود. افرادی که پوست تیرهتری دارند هم ممکن است لکههای تیره موقتی روی پوستشان ظاهر شود، اما همه این عوارض بهمرور زمان محو میشوند، پس نگران نباشید.
تفاوت لیزر و الکترولیز
لیزر موهای زائد و الکترولیز ۲ روش محبوب ازبینبردن طولانیمدت موهای زائد هستند. در جدول زیر تفاوت لیزر و الکترولیز این ۲ روش را میبینید.
از بین بردن موهای زائد با الکترولیز |
از بین بردن موهای زائد با لیزر |
قراردادن پروب در فولیکول مو و ارسال جریان الکتریکی |
استفاده از تابش لیزر برای غیرفعالکردن فولیکولهای مو |
ازبینبرنده کامل مو |
غیرفعالکننده رشد مو |
تأییدشده توسط FDA |
تاکنون تأییدیهای دریافت نکرده است |
نتایج دائمیتر |
نتایج کوتاهمدتتر |
خطرات و عوارض جانبی کمتر |
خطرات و عوارض جانبی بیشتر |
نیاز به جلسات بیشتر |
نیاز به جلسات کمتر |
پوششندادن همزمان مناطق بزرگی از پوست |
پوشش همزمان مناطق بزرگی از پوست |
بدون استفاده از مواد شیمیایی |
استفاده از مواد شیمیایی |
بهترین روش برای رفع موهای زائد کدام است؟ لیزر یا الکترولیز؟
لیزر و الکترولیز موهای زائد هر ۲ روشهای مناسبی برای از بین بردن موهای زائد بدن هستند. بهرغم اینکه الکترولیز روش کندتری برای از بین بردن موهای زائد محسوب میشود، همهکارهتر است و موها را برای همیشه از بین میبرد. همچنین معمولا عوارض جانبی کمتری ایجاد میکند، پس میتوانیم بگوییم از لیزر بهتر است.
سؤالات رایج درباره الکترولیز موهای زائد
– آیا از بین بردن موهای زائد با الکترولیز دردناک است؟
آستانه تحمل درد در هر فردی متفاوت است. درد ناشی از الکترولیز به احساس سوزش و گزگز لحظهای تشبیه شده است. نکته دیگری که باید به خاطر داشته باشید این است که برخی از نواحی بدن حساسیت کمتر و در نتیجه احساس درد کمتری دارند. بسیاری از افراد هنگام الکترولیز میخوانند، به موسیقی گوش میدهند یا حتی چرت میزنند.
– بعد از الکترولیز باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟
تا ۲۴ ساعت پس از جلسه الکترولیز، سعی کنید از فعالیتهایی که ممکن است فولیکولهای مو را تحریک کنند خودداری کنید. مثلا:
- هر کاری که باعث تعریق شود؛
- برنزهکردن؛
- ماندن در معرض آفتاب؛
- آرایشکردن.
– آیا میتوانیم از دستگاه الکترولیز خانگی استفاده کنیم؟
دستگاههای الکترولیز الکتریکی در بازار وجود دارند که برای استفاده خانگی در دسترس هستند، اما بهتر است به الکترولوژیست آموزشدیده مراجعه کنید. آنها از تجهیزات باکیفیت و استریل استفاده میکنند و میتوانند درمان را متناسب با نیازهای شما شخصیسازی کنند.
– آیا الکترولیز در بارداری بیخطر است؟
هیچ تحقیقی انجام نشده است که اثبات کند الکترولیز برای زنان باردار یا جنینشان بیخطر است، بنابراین کارشناسان توصیه میکنند که استفاده از این روش را به بعد از زایمان و پایان بارداری موکول کنید.
– قیمت الکترولیز موهای زائد چقدر است؟
قیمت از بین بردن موهای زائد با الکترولیز به عوامل زیادی از جمله مقدار موها، اندازه ناحیه تحت درمان و مرکز ارائهدهنده خدمات بستگی دارد.
شما بگویید
شما از چه روشی برای از بین بردن موهای زائد بدنتان استفاده میکنید؟ تا به حال الکترولیز کردهاید؟ لطفا نظرات و تجربیات ارزشمندتان را در قسمت دیدگاهها با ما و کاربران عزیزمان به اشتراک بگذارید.
منابع دیگر: healthline و medicalnewstoday