آشنایی با بهترین مشاغل خانگی بدون نیاز به مدرک تحصیلی
۱۴ شغل پر درآمد بدون نیاز به مدرک تحصیلی
از درس و تحصیل و دانشگاه بیزارید و دوست دارید در خانه کار کنید؟ دانشجو هستید و دنبال کار خانگی و پارهوقت میگردید؟ قدیمترها کارکردن در خانه بهصورت ریموت، تنها برای عدهای محدود بود. عدهای که هم درآمد بسیار زیادی داشتند و هم اینکه صاحب مدارک و درجات عالی تحصیلی بودند. در طی سالهای اخیر، این دیدگاه شاید صد و هشتاد درجه چرخیده و تغییر کرده است. امروزه، کار در خانه بیشتر برای افرادی است که مدارک تحصیلی خاصی ندارند یا اینکه هنوز موفق به دریافت آنها نشدهاند و دانشجو هستند.
آمار موجود نشان میدهد که بیشتر از نصف شرکتهای موجود در آمریکا، لزوم ارائه مدرک تحصیلی را در زمان استخدام را حذف کردهاند. این اقدام ناشی از تغییر در فرهنگ استخدام است. زمانی شاخص صلاحیت کارمندان مدرک تحصیلی آنها بود؛ اما اکنون تمرکز بر مهارتها و استعدادهای آنان است. درست به همین دلیل است که تقاضا برای مشاغل خانگی بدون نیاز به مدرک تحصیلی افزایش داشته است.
در این مطلب از چطور میخواهیم نیمنگاهی به بهترین مشاغل خانگی بدون نیاز به مدرک تحصیلی داشته باشیم. اگر امکان کار بیرون از خانه ندارید و مدارک تحصیلی دانشگاهی هم ندارید، این مطلب را بخوانید.
۱. مدیریت رسانههای اجتماعی
مدیریت رسانههای اجتماعی یا همان سوشالمدیا منیجر، یکی از بهترین مشاغلی است که میتوانید بدون نیاز به مدرک تحصیلی در آن مشغول به کار شوید. این شغل را گاهی با عنوان «ادمینی» نیز میشناسند. وظیفه شما در این شغل آن است که حساب افراد، فروشگاهها یا برندهای مختلف را در رسانههای اجتماعی مانند اینستاگرام، تلگرام، لینکدین یا فیسبوک مدیریت کنید. همچنین باید استراتژیهای خاصی را برای افزایش فروش و تبلیغ محصولات طراحی کرده و اجرا کنید.
- مزایا: تقاضا برای آن بسیار است، زمان کاری آن منعطف و خلاقیت محور است.
- معایب: نیاز به یادگیری و آپدیت دائمی دانش شما دارد و همچنین سروکله زدن با مشتریان ممکن است دشوار باشد.
۲. نمایندگی خدمات مشتری
اگر روابط اجتماعی خوبی دارید و بهاندازه کافی برونگرا هستید، میتوانید بهعنوان نماینده خدمات مشتری یک شرکت یا برند مشغول به کار شوید. در این کار، شما بهطور مستقیم با مشتریان در ارتباط هستید، محصولات و خدمات برند را به آنها معرفی میکنید، آنها را راهنمایی میکنید و در صورت لزوم، فرایند مرجوعی محصولات را مدیریت خواهید کرد.
- مزایا: ساعت کاری آن در طول روز ثابت است، ثبات شغلی آن به نسبت خوب است و همچنین نیاز به مهارت تخصصی ندارد.
- معایب: فرایند کار بسیار تکراری است، مدیریت مشتریان ناراضی ممکن است چالشبرانگیز باشد.
۳. کپیرایتر بهصورت فریلنسر
به زبان ساده، کپیرایتر کسی است که متنهای تبلیغاتی مینویسند. هدف از نوشتن این متنها آن است که مخاطب به خرید محصول یا خدمات یک برند ترغیب شده و به مشتری تبدیل شود. کپیرایتر معمولاً برای وبسایتها، پیامهای تبلیغاتی یا ایمیلها متن مینویسند. اگر فکر میکنید که خلاقیت کافی دارید و قلم خوبی دارید، بدون شک این کار میتواند گزینه بسیار مناسبی برای شما باشد.
- مزایا: زمان کاری بسیار انعطافپذیر، امکان کسب درآمد زیاد در برخی از پروژههای خاص و همچنین خلاقیتمحور بودن آن.
- معایب: عدم ثبات در درآمد، نیاز به دانش بسیار بالا در نویسندگی و خلاقیت زیاد.
۴. تولید محتوا بهصورت فریلنسر
تولید محتوا را نیز میتوان تا حدودی شبیه به کپیرایتری دانست. با این تفاوت که در تولید محتوا، علاوه بر تولید محتوای متنی، ممکن است نیاز به تولید محتوای تصویری یا صوتی نیز داشته باشید. بسته به مهارتهایی که دارید میتوانید در یکی از حوزههای تولید محتوا مشغول به کار شوید. اگر طراحی گرافیک میدانید، تولید محتوای تصویری یا ویدئویی مناسب شماست. اگر هم قلم خوبی دارید، میتوانید برای وبسایتهای مختلف وبلاگ بنویسید. این شغل خانگی بدون نیاز به مدرک، محدودیت خاصی ندارد.
- مزایا: خلاقیتمحور است، ساعت کاری آن منعطف است و شانس ساخت برند شخصی برای خودتان وجود دارد.
- معایب: بعد از مدت طولانی، ممکن است دچار فرسودگی شغلی شوید و همچنین نیاز دارید که بهصورت مدام کار کنید.
۵. تدوینگر ویدئو بهصورت فریلنسر
ادیت یا همان تدوین ویدئو از دیگر مشاغل خانگی بدون نیاز به مدرک تحصیلی است. همانطور که از نام این شغل هم بهخوبی پیدا است، وظیفه شما آن است که ویدئوها، فیلمها یا تیزرهای تبلیغاتی را مطابق با خواست کارفرما ادیت کنید. اگر مهارت لازم را دارید، بدون شک این کار انتخاب خوبی برای شما است. دورههای ادیت ویدئو را میتوانید بهصورت رایگان در پلتفرمهای زیادی پیدا کنید.
- مزایا: ساعت کاری منعطف و آزاد، تقاضای بسیار بالا و همچنین امکان کار در پروژههای متنوع.
- معایب: نیاز به مهارت تخصصی در برخی از نرمافزارهای ادیت ویدئو و ساعات کاری طولانی بهصورت مداوم برای تحویل بهموقع کار.
۶. طراح گرافیک
از بهترین مشاغل خانگی بدون نیاز به مدرک تحصیلی، بدون شک باید به طراح گرافیک نیز اشاره کنیم. بسیاری از افراد تنها با یادگیری نرمافزارهای موردنیاز، وارد دنیای طراحی گرافیک میشوند و به موفقیتهای چشمگیری نیز دست پیدا میکنند. وظیفه شما بهعنوان طراح گرافیک آن است که برای برندها و شرکتها، محتوای بصری مختلفی را در قالب تصویر، نمودار، لوگو و نظیر این موارد تولید کنید.
- مزایا: ساعت کاری آزاد و شناور، تقاضای زیاد در صنایع مختلف و همچنین جذابیت و سرگرمکننده بودن آن.
- معایب: تحویل بهموقع برخی از پروژهها ممکن است استرسزا باشد و همچنین نیاز به تخصص در نرمافزارهای گرافیکی وجود دارد.
۷. تدریس آنلاین
اگر مهارت خاصی دارید که دیگران میتوانند از آن بهره ببرند، تدریس آنلاین میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد. در تدریس آنلاین شما میتوانید بهصورت تکبهتک یا بهصورت گروهی، مباحث مختلف را به کودکان یا بزرگسالان آموزش دهید. همچنین علاوه بر تدریس زنده، میتوانید ویدئوهای تدریس را ضبط کنید و سپس بهصورت پکیجهای آموزشی به فروش برسانید.
- مزایا: تقاضا برای تدریس آنلاین زیاد است، ساعت کاری این شغل بسیار منعطف است و همچنین این کار از نظر مالی و معنوی بسیار ارزشمند است.
- معایب: باید درباره موضوعی که قرار است تدریس کنید تخصص داشته باشید، همچنین تعامل با دانشآموزان ممکن است با چالش همراه باشد.
۸. کوچینگ آنلاین
کوچینگ یا مربیگری آنلاین را نیز میتوان تا حد زیادی به تدریس آنلاین شبیه دانست. تفاوت میان تدریس و کوچینگ بیشتر در چیزی است که آموزش میدهید؛ تدریس بیشتر برای درس و دانش تئوری است، اما کوچینگ بیشتر برای مسائل دنیای واقعی و امور فیزیکی و معنوی است. مربیگری آنلاین را میتوان در حوزههایی مانند ورزش، سلامت، توسعه فردی و همچنین توسعه کاری به مشتریان ارائه داد. اگر تخصصی خاصی در این زمینهها دارید، کوچینگ گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.
- مزایا: تقاضا برای کوچینگ بهسرعت در حال افزایش است. ساعات کاری کوچینگ منعطف و بنا به شرایط شما است. همچنین امکان رضایت و پیشرفت شخصی نیز در آن وجود دارد.
- معایب: نیاز به مهارتهای تخصصی در زمینه کوچینگ دارد. باید با مخاطبان خود اعتمادسازی کنید. همچنین بازاریابی و تبلیغ خودتان ممکن است دشوار باشد.
۹. رونویسی از محتوا
رونویسی یا ترانویسی، یکی از مشاغل خانگی بدون نیاز به مدرک تحصیلی است که از قضا میتواند درآمد خوبی هم برایتان به همراه داشته باشد. در این شغل، شما باید از محتواهای مختلف رونویسی کنید؛ خواه فایل صوتی باشد، خواه ویدئو یا حتی گفتههای شفاهی افراد. بسیاری از دانشجوها برای جزوهنویسی به افرادی که شغلشان رونویسی است احتیاج دارند. همچنین مراجع قضایی و پزشکی نیز ممکن است نیاز به رونویس داشته باشند.
- مزایا: هیچگونه مهارت یا مدرک تحصیلی برای شروع نیاز نیست و ساعت کاری منعطف است.
- معایب: وقتگیر است و ممکن است در ابتدا درآمد چندانی از این کار نداشته باشید.
۱۰. تصحیحکننده یا ویراستار
اگر علاقهمند به دنیای زبان و ادبیات هستید، این شغل خانگی بدون نیاز به مدرک تحصیلی میتواند برای شما مناسب باشد. فرقی نمیکند که بخواهید این کار را برای زبان فارسی انجام دهید یا انگلیسی، اگر دانش کافی برای ویراستاری دارید، میتوانید پروژههای بسیاری را پیدا کنید. بسیاری از برندها برای محتوای متنی وبسایتها و شبکههای اجتماعی خود نیاز به ویراستار دارند و شما میتوانید برای آنها کار کنید.
- مزایا: ساعت کاری انعطافپذیر، تقاضای بالا در حوزههای دیجیتال و همچنین مناسب افرادی که به جزئیات توجه ویژه دارند.
- معایب: این کار میتواند تکراری و خستهکننده شود، دقت به جزئیات در آن بسیار مهم است که گاه میتواند طاقتفرسا باشد.
۱۱. متخصص سئو
از دیگر مشاغل خانگی بدون نیاز به مدرک تحصیلی، میتوان به متخصص سئو نیز اشاره کرد. این کار نیاز به مدرک تخصصی ندارد و دورههای آموزشی بسیاری نیز برای آن موجود است. تنها کافی است که اصول اولیه کار را یاد بگیرید و سپس با مهارت خود، وضعیت وبسایت برندها و شرکتها را بهبود ببخشید. متخصص سئو کاری میکند که وبسایتها بهتر در موتورهای جستجو دیده شوند و همچنین آمار بازدید و ترافیک آنها افزایش پیدا کند.
- مزایا: تقاضا برای آن روزبهروز در حال افزایش است، ساعت کاری آن شناور است، با افزایش مهارتها، درآمد شما نیز افزایش مییابد.
- معایب: نیاز به یادگیری بهصورت مداوم دارد و همچنین میتواند گاه بسیار رقابتی باشد.
۱۲. همکاری در فروش
همکاری در فروش یا افیلیت مارکتینگ نیز از دیگر مشاغل خانگی بدون نیاز به مدرک تحصیلی است. همکاری در فروش، گاهی با عنوان بازاریابی پورسانتی نیز شناخته میشود. در این کار شما باید محصول یا خدمات شرکتهای دیگر به دیگران بفروشید. در ازای انجام این کار نیز، درصدی از قیمت محصول یا خدمات را دریافت خواهید کرد. بدیهی است که هراندازه مهارت بیشتری در فروش از خود نشان دهید، درآمد شما نیز با استفاده از روش افیلیت مارکتینگ بیشتر خواهد بود.
- مزایا: امکان درآمد بهصورت غیرفعال، ساعات کاری انعطافپذیر و همچنین بودجه بسیار اندک برای شروع کار.
- معایب: نیاز به حضور بسیار زیاد در شبکههای اجتماعی دارد و همچنین درآمد آن نیز ممکن است ثابت نباشد.
۱۳. صداپیشگی
اگر واقعاً صدای خوبی دارید یا اینکه دیگران مدام از صدا و لحن شما تعریف میکنند، شاید بد نباشد که بهعنوان یک هنرمند صداپیشه مشغول به کار شوید. صداپیشگی از جمله جذابترین مشاغل خانگی بدون نیاز به مدرک تحصیلی است. صداپیشهها میتوانند از صدای خود بر روی ویدئوهای تبلیغاتی، کتابهای صوتی یا برای صداگذاری انیمیشنها و کارتونها استفاده کنند. این شغل تنها نیاز به آمادهسازی و تمرین صدا دارد که با آموزشهای موجود در سطح وب میتوانید کارتان را راه بیندازید.
- مزایا: جذابیت و مفرح بودن، میزان تقاضای مناسب و همچنین درآمد قابلتوجه برای پروژههای درجه یک.
- معایب: برای ضبط صدا در خانه به تجهیزات مناسب نیاز دارید و همچنین پیداکردن مشتری ممکن است دشوار باشد.
۱۴. عکاسی بهصورت فریلنسر
این شغل را شاید نتوان چندان «خانگی» دانست، اما خب بههرحال امکان فعالیت در آن در خانه نیز امکانپذیر است. عکاسی نیاز به مدرک تخصصی ندارد و تنها مهارت و نمونه کارهای قبلی شماست که ارزش شما را تعیین خواهد کرد. در عکاسی بهصورت فریلنسر شما باید از مشتریها یا محصولات آنها عکسبرداری کنید، سپس آنها را ادیت کنید و به کارفرما تحویل دهید. اگر در عکاسی خلاقیت کافی دارید، بدون شک این کار مناسب شما است.
- مزایا: این کار بسیار منعطف و خلاقانه است، شانس زیادی برای درآمد زیاد دارد و همچنین تنوع کاری آن برای پروژههای مختلف بسیار زیاد است.
- معایب: بسیار رقابتی است، نیاز به تجهیزات پیشرفته و گرانقیمت دارد.
۱۵. دستیار یا هماهنگکننده پروژه
بسیاری از مشاغل امروزه از راه دور و بهصورت خانگی قابلانجام هستند. دستیار پروژه یا هماهنگکننده پروژه از جمله همین مشاغل است. در این شغل، شما مسئولیت کمک به مدیر پروژه را بر عهده دارید. وظایفی از جمله برنامهریزی، آمادهسازی مدارک لازم و همچنین انجام امور ارتباطی بر دوش شما است. اگر به دنیای کارهای اداری علاقه دارید و به دنبال سکوی پرتاب برای پیشرفتهای بزرگتر هستید، این کار مناسب شما است.
- مزایا: تقاضا برای این کار مناسب و معمولاً ثابت است. برای رسیدن به جایگاه مدیریت پروژه این کار میتواند شروع خوبی باشد. برای شروع تنها به مهارتهای سازماندهی نیاز است.
- معایب: امکان رشد کاری در آن اندک است، وظایف شما ممکن است بعد از مدتی تکراری شوند.
مشاغل خانگی بسیار فراتر از چیزی هستند که فکر میکنید
خیلی از افراد اینطور گمان میکنند که مشاغل خانگی بدون نیاز به مدرک تحصیلی بسیار محدود هستند. واقعیت آن است که امروزه شغلهای بسیار بیشتری روزبهروز بهسوی خانگی شدن پیش میروند. تنها کافی است که خلاقیت کافی داشته باشید، خارج از چارچوب همیشگی فکر کنید و به دنبال راهکارهای تازه برای ارائه خدمات به مشتریان باشید. در این صورت میتوانید بهراحتی از خانه و بدون نیاز به مدرک تحصیلی، درآمد داشته باشید.
در این مقاله از چطور برای شما از بهترین مشاغل خانگی بدون نیاز به مدرک تحصیلی صحبت کردیم. ملاک فعالیت در این شغلها، تنها مهارتها و تواناییهای شما است. در پایان بد نیست که نظر شما را نیز جویا شویم: شما چه مشاغل دیگری را میشناسید که از خانه قابلانجام باشند و نیاز به مدرک دانشگاهی نداشته باشند؟ تجربیات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.
چگونه در سازمان خود پلههای ترقی را بهسرعت طی کنیم.