۸ روش تقویت اعتماد به نفس که شما را به موفقیت می‌رساند

33

اعتماد به نفس نقش تعیین‌کننده‌ای در زندگی هر فرد دارد. چالش‌ها مانند بارانِ شهاب‌سنگ یکی پس از دیگری بر روی سَرمان می‌ریزند و «اعتماد به نفس» تنها سایه‌بان ماست. افراد موفق بخش بزرگی از موفقیت‌شان را مدیون اعتماد به نفس‌شان هستند. موفقیت و اعتماد به نفس رابطه‌ی مستقیمی دارند. ممکن است فردی به‌تازگی به شرکتی که در آن کار می‌کنید پیوسته باشد، ولی در همین زمان کوتاه به لطفِ اعتماد به نفس‌ بالایش، اعتبار زیادی کسب کرده باشد. بسیاری از کارآفرینان موفق، به کمک اعتماد به نفس‌شان ایده‌های انقلابی‌ خود را که از دیدِ دیگران غیرممکن و حتی احمقانه بودند، عملی کرده‌اند.


حتما بخوانید: نشانه های اعتماد به نفس بالا چیست؟

برای داشتن اعتماد به نفس لازم نیست آدم بی‌نظیری باشید، تنها کافی است که از خودتان راضی باشید. اعتماد به نفس همان صدای درون سرتان است که می‌گوید: «همه چیز درست میشه، تو می‌تونی.»

حال نگاهی می‌اندازیم به ۸ روشی که می‌تواند اعتماد به نفس‌تان را بالا ببرد و شما را به موفقیت نزدیک‌تر کند.

۱. خودباوری داشته باشید

افراد با اعتماد به نفس باور دارند که می‌توانند کارهای دشوار را انجام بدهند. آنها برای انجام کارها، داشتن مدرک یا تحصیلات دانشگاهی را ضروری نمی‌دانند، بلکه تلاش می‌کنند و باور دارند که موفق می‌شوند.


حتما بخوانید: خودباوری و موفقیت؛ راهکارهای افزایش خودباوری برای رسیدن به موفقیت

۲. شرایط بد را مدیریت کنید

افراد با اعتماد به نفس هنگام بروز مشکلات به جای بدوبیراه گفتن به زمین و زمان، تلاش می‌کنند شرایط را مدیریت کنند. آنها به جای شکایت از چالش‌ها و مشکلاتی که برای‌شان پیش آمده است، تلاش می‌کنند مشکلات را پشت سر بگذارند و آماده‌ی مواجهه با چالش‌های بعدی شوند.

اتفاقات ناخوشایند برای همه‌ی ما پیش می‌آیند. باید تلاش کنید تا از تکرار این اتفاقات جلوگیری کنید و اجازه ندهید که این اتفاقاتِ بد، سایر فعالیت‌هایتان را هم تحت تأثیر قرار بدهد.


حتما بخوانید: چگونه مشکلات را حل کنیم

۳. تسلیم نشوید

موفقیت و اعتماد به نفس - هرگز تسلیم نشوید

هیچ چیز باارزشی، آسان به‌دست نمی‌آید. اگر می‌خواهید فردِ با اعتماد به نفسی باشید، باید غبار شکست را از خود بتکانید و مسیرتان را ادامه بدهید.

وقتی تمام اطرافیان‌تان معتقدند ایده‌ی شما احمقانه است، شما باید تنها کسی باشید که به خودتان ایمان دارید، درست مانند ایلان ماسک که با وجود مشکلات و چالش‌های موجود، تسلا را ساخت. افراد با اعتماد به نفس سعی می‌کنند دید مثبتی به زندگی داشته باشند تا در دام مشکلات و ناامیدی‌ها گرفتار نشوند. آنها می‌دانند حتی اگر استراتژی‌های فعلی‌شان به موفقیت نرسد، می‌تواند درس‌هایی برای موفقیت در پروژه‌ی بعدی به آنها بدهد.


حتما بخوانید: چطور انگیزه پیشرفت را در خودمان تقویت کنیم

۴. تمام الگوها را بشکنید

افراد با اعتماد به نفس به جای دنباله‌روی از همه‌ی قواعد، آنها را می‌شکنند، زیرا می‌دانند درنهایت کارشان به نتیجه‌ی مثبت ختم می‌شود. آنها باور دارند وقتی دیگران دستاوردشان را ببینند، کارشان را درک می‌کنند.

در طرف مقابل، افرادی هستند که به‌دلیل نداشتن خودباوری، از شکستن الگوهای ثابت می‌ترسند. آنها تصور می‌کنند شکستن الگوها گناهی کبیره است و به هر قیمتی که شده از اعتماد به خودشان و ساختن الگوهای جدید، پرهیز می‌کنند. آنها افراد با اعتماد به نفس را افرادی مغرور می‌دانند و منتظر فرصتی هستند که نفرت‌شان را به آنها ابراز کنند. البته منظورمان این نیست که الگوها را بشکنید تا نشان بدهید فرد باحالی هستید! بلکه باید الگوها را بشکنید تا چیز فوق‌العاده‌ای خلق کنید.


حتما بخوانید: کایزن چیست و چه کاربردی دارد؟

۵. به حرف مردم اهمیت ندهید

یکی از چیزهایی که می‌تواند موجب نابودی اعتماد به نفس‌ شود، اهمیت دادن به حرف مردم است. وقتی در مورد یک تصمیم بیش از اندازه فکر کنید، رفته‌رفته اعتماد به نفس‌تان جای خود را به ترس و شک می‌دهد.

افراد با اعتماد به نفس قلبا برای خودشان ارزش قائل هستند. آنها نیازی به تأیید دیگران ندارند، زیرا هیچ چیزی برای‌شان باارزش‌تر از تأیید خودشان نیست.

۶. از اشتباهات دیگران بگذرید

افراد با اعتماد به نفس سنجیده عمل می‌کنند. آنها به همه‌ی رویدادهای منفی واکنش نشان نمی‌دهند، بلکه سعی می‌کنند نسبت به بعضی از مسائل بی‌تفاوت باشند. این هنری است که در مدیتیشن هم به افراد آموخته می‌شود.

اگر بخواهید از انرژی محدودی که دارید، برای مقابله با همه‌‌ی اتفاقات زندگی استفاده کنید، خیلی زود خسته می‌شوید. شاید همین پدیده، علت خستگی و بی‌حوصلگی برخی از اطرافیان‌تان باشد. گاهی اوقات بد نیست از اشتباهات دیگران چشم‌پوشی کنید و به کسی که اعصاب‌تان را بهم می‌ریزد، لبخند بزنید. افراد با اعتماد به نفس خودشان را درگیر مسائل کوچک نمی‌کنند.


حتما بخوانید: چطور حتی وقتی غیر ممکن است، بتوانیم ببخشیم؟

۷. از مکالماتِ چالش‌برانگیز نترسید

موفقیت و اعتماد به نفس - از مکالمات سخت نترسید

یکی دیگر از ویژگی‌های افراد با اعتماد به نفس این است که از گفت‌وگوهای دشوار نمی‌ترسند. گاهی اوقات باید چیزهایی ناخوشایندی به دیگران بگوییم که حتی ممکن است به‌خاطر آن از ما متنفر شوند. گفتن این حرف‌ها واقعا دل شیر می‌خواهد!

در این‌گونه مواقع بهترین کاری که می‌توانید انجام بدهید، این است که به گذشته نگاه کنید و موقعیت‌هایی را به یاد بیاورید که شجاعت در یک مکالمه‌ی ترسناک، دستاورد بزرگی برای‌تان به ارمغان آورده بود. مرورِ موفقیت‌های قبلی، یکی از راه‌هایی است که به شما کمک می‌کند در موقعیت‌های سخت، اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید.

افراد با اعتماد به نفس می‌دانند تا زمانی که گفت‌وگوهای دشوارشان را به پایان نرسانند، نمی‌توانند به کارهای مهم دیگرشان رسیدگی کنند. به تأخیر انداختن و اجتناب از مکالمات سخت، احساس دردناکی به شما می‌دهد و بخشی از مغزتان را درگیر این موضوع می‌کند، درحالی‌که اگر این مأموریت را به انجام برسانید، می‌توانید با خیال راحت به سایر کارهایتان رسیدگی کنید.

هیچ‌کس دوست ندارد دیگران او را پس بزنند و بر سرش فریاد بکشند، ولی داشتنِ اعتماد به نفس این شجاعت را به شما می‌دهد تا این جنبه‌ی منفی کوتاه‌مدت را در نظر نگیرید و کاری را که لازم است، انجام بدهید. باید گاهی اوقات بایستید و پیامی را به دیگران برسانید که شاید دوست نداشته باشند بشنوند.

نکته‌ای که نباید فراموش کنید این است که بعضی از مکالمات به آن سختی‌ای که ما تصور می‌کنیم، نیستند و نتیجه‌ی آنها با چیزی که انتظارش را داریم، بسیار متفاوت است. بیشترِ نتایج بزرگ، از گفت‌وگوهای دشوار به‌دست می‌آیند. ممکن است استرسِ برخی از این مکالمات، خواب را از چشمان‌تان برباید و معده‌تان را به درد بیاورد، ولی با به‌کار بردنِ نکاتی که گفتیم، احتمالا کار آسان‌تری پیش‌رو خواهید داشت.


حتما بخوانید: ۶ روش برای افزایش اعتماد به نفس در گفتگو

۸. ترس‌تان را به اعتماد به نفس تبدیل کنید

اگر می‌خواهید اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، وقت آن رسیده است کارهایی را که برای‌تان ترسناک هستند، به انجام برسانید. انجام این کارها اعتماد به نفس‌تان را بیشتر از هر چیز دیگری تقویت می‌کند.

زمانی که زندگی برای‌تان سخت می‌شود و اتفاقات روزمره شما را تحت فشار قرار می‌دهند، دنبال کردن اهداف‌، کار سختی خواهد شد. در این بین، تنها راه‌ این است که ترس‌تان را به‌عنوان یک سلاح به‌کار ببرید و آن را به اعتماد به نفس‌ تبدیل کنید. با این کار، مورد تحسین دیگران نیز قرار می‌گیرید.

برگرفته از: entrepreneur

بیاموزید که چگونه اعتماد به نفس داشته باشید و خجالت را کنار بگذارید تا از موفقیت‌های جدید خود لذت ببرید

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین دیدگاه‌ها (از 33 دیدگاه)
  1. Ela.tn می‌گوید

    سلام خسته نباشید
    مطالبتون عالی بود اما مشکل من اینه که به شدت بد شانسم و تو موقعیت ها همین شانس کمم کار دستم میده و بعدش باعث میشه بترسم و نگران این باشم که نکنه دوباره بدشانسی پیش بیاد و به خاطر همینه ک موقعیت هام رو از دست میدم. به نظر شما چیکار کنم؟
    یکی دیگه از مشکلاتم اینه که خودمو با افراد دیگه مقایسه میکنم و دلم میخواد مثل اونا باشم و خودخوری میکنم.و میدونم ک این درست نیست ولی نمیدونم چطور ترکش کنم.
    توی مهمانی هایی که میرم از ترس اینکه باز بدشانسی پیش بیاد دست و پامو گم میکنم و دوباره باعث میشه که جلب توجه کنم و این ازارم میده.نگرانی بیش از حد اذیتم میکنه به نظر شما چیکار کنم🤕

    1. Mrty می‌گوید

      سلام و وقت به خیر بهتون
      من چیزی که از دنیا فهمیدم اینه شانس وجود نداره
      همه اشتباه میکنن و این نیست که همه کامل باشن
      پس انقدر خودتونو عذاب ندید
      فقط کافیه این فکر رو با فکر این که چقدر خوشانسید عوض کنید
      اولش سخته خیلی ولی اروم اروم عادت میکنید
      و بنظرم یه کار رو باید چندین و چند بار انجام بدید که اعتماد به نفستون توی اون کار زیاد بشه

  2. فاطمه می‌گوید

    عالیه ممنون من برای کنفرانسم استفاده کردم
    ممنون بابت زحماتتون

  3. علی می‌گوید

    سلام من اعتماد به نفسم خیلی پایین حتی در حد صحبت من خنگ نیستم ولی استعادم را نمیتونم حتی نشون بدم در حد حرف زدن چون احساس میکنم وقتی من حرف میزنم مردم راجبم بد فکر میکنن

هر سوالی داری از
هوش مصنوعی رایگان چطور
بپرس!

close icon
close icon