بهترین رژیم غذایی مناسب قلب چیست؟
این روزها بیماریهای قلبی در اکثر کشورها به معضلی جدی تبدیل شده است. هزینههای هنگفت درمان و آمار بالای مرگومیر ناشی از آن، باعث افزایش نگرانیها شده است. عوامل متعددی در بروز بیماریهای قلبی نقش دارند اما در بین آنها تغذیه از اهمیت ویژهای برخوردار است و با پیروی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل میتوان از ابتلا به بیماریهای قلبی جلوگیری کرد. مطالب زیر نکات لازم را به زبان ساده در اختیار شما قرار میدهد.
همهی افراد موافق هستند که داشتن یک رژیم غذایی مناسبِ قلب برای جلوگیری از بروز بیماری قلبی عروقی ضروری است اما در سالهای اخیر سردرگمیهای زیادی وجود داشته است که رژیم غذایی مناسب قلب دقیقا باید چگونه باشد. آیا باید یک رژیم غذایی کمچرب داشته باشید؟ یا یک رژیم کمکربوهیدرات؟ یا چیز دیگر؟
۶ راهنمایی کلی برای تغذیهی مناسب قلب
بهرغم سردرگمیهای موجود دربارهی رژیم غذایی مناسب قلب، در موارد زیر اتفاق نظر وجود دارد:
- کالری کافی دریافت کنید تا وزن مناسب داشته باشید.
- مقدار زیادی میوه و سبزی مصرف کنید.
- از نان و پاستای غلات کامل استفاده کنید.
- سعی کنید گوشت قرمز را محدود کنید و ترجیحا از ماهی، مرغ و حبوبات بهعنوان منابع اصلی پروتئین استفاده کنید. (با این حال در اینباره که چربی اشباع برای قلب کاملا مضر است، اغراق شده است).
- از چربیهای ترانس دوری کنید.
- بهطورکلی از مصرف غذاهای فراوریشده، بهخصوص کربوهیدراتهای فراوریشده اجتناب کنید.
اگر این دستورالعملهای ساده را دنبال کنید، مقدار زیادی از سردرگمیتان دربارهی رژیم غذایی مناسب قلب برطرف خواهد شد.
رژیمهای غذایی کمکربوهیدرات و کمچرب
طرفداران رژیمهای غذایی کمچرب مدتهاست که با طرفداران رژیمهای کمکربوهیدرات در مورد اینکه کدام رویکرد رژیمی درست و کدامیک غلط است، اختلاف نظر دارند. اما اگر به توصیههای جدیدتر هر دو گروه نگاهی بیندازید، متوجه خواهید شد که با هم همسو هستند.
طرفداران رژیم کمچرب در نهایت مجبور شدند اعتراف کنند که بعضی چربیها در واقع برای بدن مفید هستند. در حقیقت دستورالعملهای رژیمهای رسمی، دیگر اصلا بر رژیمهای کمچرب تأکید نمیکنند. طرفداران رژیم کمکربوهیدرات نیز در نهایت پذیرفتند که برخی کربوهیدراتها سالم و مفیدند.
در نتیجه توصیههای رژیمی مربوط به هر دو گروه هر روز شباهت بیشتری به هم پیدا میکنند (بسیار بیشتر از چیزی که هریک از دو طرف بخواهد قبول کند).
رژیم غذایی مدیترانهای
رژیم غذایی مدیترانهای رژیم محبوبی است که اکثر شواهد کلینیکی معتبر فواید آن را برای قلب تأیید میکنند. این رژیم با چند تغییر میتواند نوعی توافق بین دیدگاههای کمچرب و کمکربوهیدرات بهحساب بیاید. این رژیم غذایی نوعی سازش است که بسیار شبیه ۶ قاعدهی ذکرشده در بالاست.
سایر نکات
علاوه بر ۶ قاعدهی کلی بالا، برای بهبود رژیم مناسب قلبتان میتوانید چند کار دیگر نیز انجام بدهید که عبارتند از:
- مقدار زیادی اسیدهای چرب امگا ۳ مصرف کنید؛
- آجیل بخورید؛
- الکل مصرف نکنید.
همچنین در مورد اینکه آیا محدود کردن نمک برایتان مفید است یا خیر با پزشکتان مشورت کنید.
ورزش کردن
کارشناسان معتقدند برای آنکه از رژیم غذایی مناسب قلب حداکثر بهره را ببرید، باید وزن مناسبی داشته باشید و بهطور منظم ورزش کنید. درحالیکه توانایی کم کردن مقدار زیادی وزن، بسته به عواملی است که نمیتوانید بهراحتی کنترل کنید (مانند ژنتیک و فیزیولوژی انسانی)، ورزش منظم به تصمیم، تعهد و ارادهی شما برمیگردد و کاملا تحت کنترل شماست. خوشبختانه هنگامی که بحث سلامت قلب به میان میآید، متناسب بودن بسیار مهمتر از لاغر بودن است.
منبع: verywell.com
سلام مقاله جالب و مفیدی بود.
خوشحالم که مفید واقع شد.
بسیار خوب
متشکرم
بسیار عالی و قابل دسترس
با سپاس از شما