چطور کارهای خانه را با همسرمان تقسیم کنیم؟

0

روزهایی که شما یا همسرتان از نحوه تقسیم کارهای خانه ناراضی هستید، سطح تنش در خانه بالا می‌رود. همین تنش ممکن است جرقه‌ای برای شروع جروبحث‌ میان شما و همسرتان باشد. اگر از خانم‌ها درباره بزرگ‌ترین نگرانی و استرس روزانه‌شان بپرسید، تعداد قابل‌توجهی از آنها از بی‌میلی آقای خانه برای همکاری در کارهای منزل گله خواهند کرد. امروز می‌خواهیم درباره روش تقسیم کارهای خانه بین زوجین با شما صحبت کنیم. همراه ما باشید.

وقتی که یکی از زوجین درباره کارهای نیمه‌کارۀ خانه نگران و مضطرب است، نگرانی او موجب ایجاد جوّی پرتنش در خانه خواهد شد. می‌توان گفت میزان اختلافاتی که بر سر تقسیم کارهای خانه بین زن و شوهرها به وجود می‌آید با میزان اختلافات مربوط به پول برابری می‌کند. طبق مطالعات و بررسی‌های انجام‌شده، اکثر زنان شاغل مجبور هستند که کارهای داخل خانه را برعهده بگیرند.

تقسیم مسئولیت‌های درون منزل به بالا رفتن میزان رضایت از زندگی و افزایش شادی درون خانه می‌انجامد. «استفانی کونتز» (Stephanie Coontz/ استاد تاریخ و مطالعات خانواده) در روزنامه نیویورک‌تایمز می‌نویسد: «نحوه تقسیم کارها در داخل خانه، یکی از دو عامل تعیین‌کنندۀ مهم در تعیین میزان رضایت زنان از زندگی مشترک است. بی‌شک مردها نیز از این موضوع بهره می‌برند؛ چون ازنظر زنان، مردانی که در کارهای خانه آنها را یاری می‌کنند جذاب‌ترند.»

تقسیم ناعادلانه کارها عامل فرسایش زندگی مشترک است

ازدواج شراکتی است که انجام امور مربوط به خانه نیز بخشی از آن است. منظور از امور خانه، خرید، برنامه ریزی، جابه‌جایی وسایل، آشپزی، نگهداری از بچه‌ها، سامان‌دهی به قبض‌ها، تمیز کردن خانه، تعمیرات و اموری از این دست است. زمانی‌که این امور به‌خوبی پیش بروند، صلح، آرامش و هماهنگی در خانه حکم‌فرما خواهد شد؛ اما اگر هنگام ورود مهمان‌ها خانه به‌هم‌ریخته و نامنظم باشد یا اگر هیچ لباس تمیزی نداشته باشید و یا سقفی که تعمیر آن را مدام پشت گوش انداخته‌اید هنگام باران چکه کند، ناراحتی و رنجش در خانه به وجود می‌آید و برخی سوءبرداشت‌ها ممکن است موجب به‌وجودآمدن اختلاف بین همسران شود.

عدالت در تقسیم کارها از دید هرکس متفاوت است

عدالت_چطور_بدون_بحث_کارهای_خانه_را_با_همسرمان_تقسیم_کنیم؟

در یک نظرسنجی، این سؤال از شرکت‌کنندگان پرسیده شد: «آیا در خانۀ شما کارهای مربوط به منزل بین همسران تقسیم می‌شود یا فقط یک نفر مسئول انجام تمام کارهاست؟» ۷۴ درصد از مردان و ۵۱ درصد از زنان پاسخ دادند که کارها در منزل تقسیم می‌شود؛ در مقابل، ۲۶ درصد از مردان و ۴۹ درصد از زنان اظهار کردند که فقط یک نفر مسئول انجام کارهای خانه است.

چگونه کارهای خانه را تقسیم کنیم؟

درخواست کمک از همسر، بزرگ‌ترین اشتباه در تشویق او به همکاری در کارهای خانه است. کمک خواستن این باور را در ذهن طرف مقابل ایجاد می‌کند که مسئولیت انجام کارهای خانه فقط برعهده شماست؛ اما واقعیت این است که کارهای خانه مسئولیت مشترک هردوی شماست. تقسیم درست این مسئولیت بین همسران موجب افزایش رضایت از زندگی مشترک خواهد شد.

در ادامۀ این مطلب با راهکارهایی برای تقسیم کارهای خانه آشنا خواهید شد.

۱. اولویت‌های خود را بشناسید

هریک از شما باید اولویت‌های خود در زندگی مشترک را مشخص کنید. چه چیزی واقعا برای هریک از شما مهم است؟ بسیاری از همسران، نگاه متفاوتی به موضوع تقسیم کارهای خانه دارند. آشفتگی داخل خانه از نگاه بعضی افراد آزاردهنده نیست. اگر شما با شلختگی خانه مشکلی ندارید اما همسرتان از این وضعیت ناراحت می‌شود، باید در این موضوع به توافق و مصالحه برسید. برای برقراری صلح، بهتر است به‌جای تلاش برای رضایت کامل هر دو طرف، اولویت‌ها را تعیین و انتخاب کنید.

نظرتان درباره غذاهای خانگی در مقایسه با فست فود و بیرون‌غذاخوردن را با یکدیگر به بحث بگذارید. دیدگاه خودتان و همسرتان درباره گردوخاک، تمیزی سرویس‌بهداشتی، رخت‌خواب به‌هم‌ریخته، باغچه مرتب و هرس‌شده، پرداخت به‌موقع قبض‌ها و … را بشناسید. مثلا اگر ازنظر یکی از شما، سرویس‌بهداشتی هر ۲ یا ۳ روز یک بار باید تمیز شود، این موضوع باید در این بحث‌ها مطرح شود تا همسرتان احساس و نظر شما را درک کند.


حتما بخوانید: چند نکته کاربردی برای اولویت بندی کارها

۲. موانع را شناسایی کنید

موانع_چطور_بدون_بحث_کارهای_خانه_را_با_همسرمان_تقسیم_کنیم؟

به‌کمک هم، فهرستی از کارهای خانه را بنویسید که هریک از شما از انجامش نفرت دارید. شاید چیزی که شما از آن متنفرید، برای همسرتان قابل‌تحمل باشد. اگر موردی در این لیست وجود دارد که هردوی شما از آن متنفرید، با همفکری، راهی برای انجام آن کار ناخوشایند پیدا کنید؛ همچنین می‌توانید آن کار را با همکاری متقابل به پایان برسانید: مثل یک تیم!

۳. درباره زمان‌بندی به توافق برسید

در نظر گرفتن ساعت بدن خود و همسرتان بسیار مهم است. برخی افراد اهل سحرخیزی و برخی اهل شب‌زنده‌داری هستند؛ بنابراین اگر همسرتان را مجبورکنید کارهای خانه را در ساعاتی که آمادگی ندارد انجام دهد، احتمال تنش را در خانه بالا می‌برید. زمان‌بندی صحیح را جدی بگیرید.

۴. برنامه را هر هفته مرور کنید

همسرتان را از برنامه هفته پیش‌ِرو مطلع کنید. جلسات، مأموریت و مهمانی‌ها را بررسی کنید؛ سپس با درنظرگرفتن این موارد برنامه‌ریزی کنید که چه کارهایی را چه کسی باید انجام دهد. درباره کاری که برای انجامش داوطلب شده‌اید، به هم نق نزنید. اگر این کار در هفته آینده هم انجام نشد، می‌توانید درباره آن باهم گفت‌وگو کنید.


حتما بخوانید: ۲۵ ترفند کاربردی برای مدیریت زمان که کیفیت زندگی‌تان را بالا می‌برد

۵. وظایف را بازبینی کنید

اگر شما یا همسرتان آن‌طور که بایدوشاید وظایف و مسئولیت‌های خود را درخانه انجام نمی‌دهید، باهم درباره علت این موضوع صحبت کنید. گاهی ممکن است همسرتان مدت‌زمان انجام کار را درست تخمین نزند. سرزنش همسرتان به‌خاطر کارهای عقب‌افتاده راه چاره نیست. بهتر است برنامه خود را دوباره ارزیابی کنید و آن را با توجه به شرایط تغییر دهید. انعطاف‌پذیر باشید و اجازه دهید تا همسرتان کارها را به روش خودش انجام دهد. اگر تاکردن حوله‌ها به یک شکل خاص برای شما بسیار مهم است، این کار را خودتان انجام دهید. اگر بعد از صحبت درباره شرایط از پس انجام کارها برنیامدید، وقت آن است که چند راه را انتخاب کنید، مثلا:

  • از رسیدگی به قسمت‌هایی از خانه یا حیاط صرف‌نظر کنید تا هم در هزینه‌ها و هم در زمان صرفه جویی شود؛
  • خانه را سازمان‌دهی و تقسیم‌بندی کنید تا کارها به‌صورت مؤثر انجام شوند؛
  • برخی از کارهای خانه نیاز به رسیدگی منظم ندارند؛ از وقت گذاشتن برای آنها بپرهیزید. مثلا اگر هرس و رسیدگی به گل‌های باغچه وقت‌گیر است، بذر گیاهان خودرو را در باغچه بپاشید تا طبیعت کار خودش را انجام دهد یا اگر از اتوکشیدن نفرت دارید لباس‌های چروک را به اتوشویی بسپارید. از خودتان بپرسید: «آیا لزومی دارد که شیشه‌ها همیشه از تمیزی برق بزنند؟»

اگر استانداردهای خانه داری خود را تعیین کنید، کارها به‌لحاظ جسمی و روانی، کمتر خسته‌کننده خواهند شد.

کمک بگیرید

اگر نمی‌توانید یا نمی‌خواهید که استانداردهای خود را عوض کنید، می‌توانید از شرکت‌های خدماتی برای انجام کارهای خانه کمک بگیرید؛ البته در این مورد باید بودجه خود را نیز در نظر بگیرید. شما باید لیستی از کارهایی که باید انجام شوند تهیه کنید. می‌توانید کسی را استخدام کنید که کارهایی از قبیل نظافت حمام، گردگیری، پاک کردن پنجره‌ها، تعویض ملافه‌ها، اتوکشی و تعمیر خانه را بر عهده بگیرد. این کمک فقط برای زن یا شوهر نیست؛ بلکه کمکی است که هردوی شما از آن سود می‌برید.


در ادامه بخوانید: راهکارهایی مؤثر برای پیشگیری از فرسودگی زنان در زندگی
رفتار درست با شریک عاطفی چگونه است؟
حق با کدام طرف است؟
جواب چنین سوالاتی را در این مجموعه بیابید.

منبع verywellmind
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هر سوالی داری از
هوش مصنوعی رایگان چطور
بپرس!

close icon
close icon