سابسیژن؛ روش کار و عوارض این روش جوان‌سازی و درمان جای جوش

0

سابسیژن عمل جراحی کوچکی برای درمان جای جوش و اسکار آکنه است. در این روش، یک سوزن مخصوص زیرجلدی را وارد پوست می‌کنند. این سوزن تیز رشته‌های فیبروتیکی را آزاد می‌کند که زخم را به بافت زیرین متصل می‌کنند. آزادسازی این رشته‌ها و رسوب کلاژن جدید به‌علت بهبود زخم، ظاهر جای زخم را بهتر می‌کند. در این مقاله، سابسیژن جای جوش و نحوه انجام آن را بیشتر بررسی می‌کنیم. همراهمان بمانید.

سابسیژن چیست؟

سابسیژن نوعی تکنیک جراحی بدون نیاز به برش زیرجلدی برای بهبود ظاهر چروکیدگی‌ها، زخم‌های قدیمی و چال‌شده در پوست و سلولیت است. گرچه معمولا از سابسیژن برای درمان اسکار‌های آکنه استفاده می‌کنند، این روش برای بهبود جای عوارض دیگر مانند آبله مرغان و جراحت‌ها نیز مفید است. سابسیژن ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.

متخصص پوست برای انجام سابسیژن پوست یک سوزن زیرجلدی را مستقیما به داخل پوست و زیر زخم وارد می‌کند. از این سوزن برای شل‌کردن و شکستن فیبرهایی استفاده می‌شود که زخم را به بافت زیر آن متصل می‌کنند. این فرایند نه‌تنها سبب بالاآوردن جای زخم می‌شود، بلکه باعث آزادسازی کلاژن در ناحیه ورود سوزن هم می‌شود.

بالاآوردن زخم و همچنین آزادسازی کلاژن هر دو به ازبین‌بردن جای زخم کمک می‌کنند. معمولا سابسیژن را باید ۳ تا ۶ مرتبه تکرار کنید و بین هر جلسه درمانی حداقل ۴ هفته فاصله باشد. این عمل برای تمام انواع اسکارهای آکنه مناسب نیست. مثلا ممکن است برای درمان زخم‌های برآمده (هایپرتروفیک) یا زخم‌های کلوئیدی (دارای گوشت اضافه) مفید نباشد.

افرادی که از رتینوئید خوراکی استفاده می‌کنند و مبتلا به یکی از عوارض زیرند، باید قبل از انجام این عمل با پزشک خود مشورت کنند:

تعداد سابسیژن‌ها و شدت آنها باید در اولین جلسه درمان محدود شود تا متخصص واکنش بیمار را بررسی کند، به‌خصوص زمان درمان نواحی‌ای که پس از سابسیژن احتمال بروز واکنش هایپرتروفیک در آنها بیشتر است. این عمل بی‌خطر است، اما فقط متخصص باید آن را در محیطی استریل انجام دهد. اگر سابسیژن به‌درستی انجام نشود، ممکن است به پوست فرد آسیب بزند و حتی باعث ایجاد اسکارهای جدید شود.

سابسیژن جای جوش عملی نیست که بتوانید خودتان آن را در خانه انجام دهید.

فواید سابسیژن

فواید سابسیژن معمولا مربوط به حذف جای جوش می‌شوند. بیماران اغلب پس از استفاده از فیلرهای پوستی هیالورونیک اسید که برای درمان زخم‌های اسکار چال‌شده روی پوست مانند زخم‌های قندیلی (آیس‌پیک) یا زخم‌های مربعی استفاده می‌شوند، سابسیژن جای جوش را امتحان می‌کنند. سابسیژن باعث بهبود کلی بافت پوست آسیب‌دیده از اسکار می‌شود. این گزینه درمانی جای زخم‌ها را خوب می‌کند بدون اینکه روی سایر قسمت‌های پوست اثر بگذارد. بنابراین خلاصه‌ای از فواید این عمل عبارت‌اند از:

  • کوچک‌کردن بافت زخم؛
  • بهبود ظاهر کلی زخم‌های گود یا چرخشی؛
  • تحریک پوست برای تولید کلاژن جدید؛
  • بهبود بافت پوست.

آیا سابسیژن برای درمان زخم‌های آکنه مؤثر است؟

تحقیقات زیادی درباره تأثیر سابسیژن انجام نشده است، اما طبق همین تحقیقات معدود، این روش ممکن است اسکار آکنه را بهبود دائمی بخشد. تحقیق کوچکی در سال ۲۰۰۵ استفاده از سابسیژن برای درمان زخم‌های آکنه گرد در ۴۰ فرد را بررسی کرد. محققان گزارش دادند که گرچه زخم‌ها بهبود پیدا نکردند، ۹۰درصد بیماران اعلام کردند که ظاهر زخم‌هایشان بهتر شده است. سپس در سال ۲۰۰۶ تحقیق کوچک دیگری انجام و ۳ روش درمانی اسکار آکنه روی ۴۵ نفر بررسی شد. این روش‌ها عبارت بودند از:

  • سابسیژن؛
  • درمارولر؛
  • ليزر Co2 فركشنال.

از بین این ۳ روش درمانی، سابسیژن بیشتر از بقیه مؤثر بود. نویسندگان این تحقیق نتیجه گرفتند که سابسیژن گزینه‌ای ارزان و نتیجه‌بخش برای بهبود ظاهر جای زخم و آکنه است. بااین‌حال برای بررسی بیشتر کارایی و امنیت این روش باید تحقیقات بیشتری انجام شوند.

سابسیژن چطور انجام می‌شود؟

محل انجام سابسیژن کلینیک پوست است. پس از انجام این عمل می‌توانید در همان روز به خانه بروید و نیازی به بستری‌شدن در بیمارستان نیست. متخصص پوست قبل از انجام عمل، مراحل آن را به شما توضیح می‌دهد. او قبل از شروع عمل، ناحیه اطراف زخم را تمیز و سپس با بی‌حسی موضعی پوست شما را بی‌حس می‌کند تا در طول عمل دردی حس نکنید. متخصص پوست سپس یک سوزن را افقی وارد پوست و زیر زخم می‌کند.

او سپس به‌آرامی سوزن را زیر زخم از یک طرف به طرف دیگر جابه‌جا می‌کند تا زخم زیر بافت زیرین آزاد شود. ممکن است زمانی که فیبرهای پوستی می‌شکنند، متوجه صدای شکستن ملایمی شوید. این عمل ممکن است بسته به اندازه و شکل زخم، تکرار شود. پس از انجام سابسیژن، روی ناحیه زخم باید با دست فشار وارد کنید یا یخ قرار دهید تا خون‌ریزی و التهاب کاهش یابد. گاهی نیز پس از عمل با استفاده از لیزر ری سرفیسینگ یا فیلر ظاهر اسکارها را بهتر می‌کنند.

چطور برای سابسیژن آماده شویم؟

پیش از هر چیز مهم است که با متخصص پوست مشورت کنید، به‌خصوص اگر داروهای ضدآکنه استفاده می‌کنید. قبل از عمل از داروهای رقیق‌کننده خون مانند آسپرین یا مواد دیگری مانند الکل، جینکو یا ویتامین E استفاده نکنید. قبل از سابسیژن، پوست باید کاملا تمیز شود چون سوزن باید به داخل پوست فرو برود و هر نوع آلودگی روی پوست احتمال عفونت را افزایش می‌دهد. سابسیژن را در نواحی دارای عفونت فعال نباید انجام داد.

جای جوش و آکنه که با سابسیژن بهبود می‌یابد

مراقبت‌های پس از عمل

در ۲۴ تا ۴۸ ساعت ابتدایی پس از عمل، طبیعی است که در پوست خود احساس درد و گرما کنید. بیماران ممکن است ۵ تا ۷ روز پس از عمل برای مقابله با درد و آزردگی طولانی پوست از داروهای آنتی‌بیوتیک یا ضدالتهاب استفاده کنند. همچنین روی ناحیه عمل یخ یا کمپرس سرد بگذارید تا احتمال خون‌ریزی کمتر شود. برای پوشاندن نواحی کبودشده می‌توانید آرایش کنید.

پس از سابسیژن، از لمس صورت یا پوست خود اجتناب کنید و حتما همیشه دستانتان تمیز و ضدعفونی‌شده‌ باشند. اگر سابسیژن صورت را انجام داده‌اید، حتما روزی ۲ مرتبه صورت خود را با صابون ضدباکتری بشویید. (برای شست‌وشوی اولیه ۸ تا ۱۲ ساعت صبر کنید.) برای مراقبت از پوست خود و جلوگیری از رنگ‌پریدگی آن، از کرم ضدآفتاب با SPF ۳۰ یا بیشتر استفاده کنید. همچنین پس از عمل بهتر است رژیم غذایی خود برای درمان آکنه را ادامه هید تا جلوی بروز جوش‌دانه‌های بیشتر را بگیرید.

دوره نقاهت عمل سابسیژن چقدر طول می‌کشد؟

معمولا ۱ تا ۲ هفته طول می‌کشد تا درد، تورم و کوفتگی ناشی از سابسیژن خوب شود. متخصص پوست ممکن است برای کمک به فرایند بهبود آنتی‌بیوتیک یا داروی ضدالتهاب تجویز کند. تعداد جلسات درمانی به شدت زخم و همچنین توانایی بدن شما برای تشکیل بافت زخم بستگی دارد. ممکن است ۲ تا ۴ ماه طول بکشد تا جای زخم محو شود. با توجه به اینکه بافت اسکار به تغییر شکل خود ادامه می‌دهد، تا ۱ سال پس از عمل نتایج آن را مشاهده می‌کنید.

عوارض سابسیژن صورت

پس از عمل، کاملا طبیعی است که نه‌تنها حس درد کنید، بلکه ناحیه تزریق متورم و کبود شود. عوارض کمتر رایج سابسیژن ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • عفونت داخل یا اطراف ناحیه تزریق؛
  • رنگ‌پریدگی پوست؛
  • آسیب به اعصاب یا رگ‌های خونی اطراف زخم؛
  • هماتوم به‌علت خون‌ریزی؛
  • درد در ناحیه عمل؛
  • آسیب به عصب یا رگ خونی؛
  • گاهی ممکن است زیر پوست یک یا بیشتر از یک جوش ندول شکل بگیرد. تصور می‌شود که این جوش‌ها ندول‌های کلاژن باشند و معمولا به‌مرور زمان به‌خودی‌خود یا با ماساژ رفع می‌شوند. گاهی ندول‌ها به‌علت التهاب شکل می‌گیرند و تزریق استروئید به رفع آنها کمک می‌کند. ندول‌ها گاهی حتی ممکن است ماندگار باشند، گرچه این اتفاق رایج نیست.

آیا نتایج سابسیژن دائمی است؟

اگر اسکار آکنه به ساختارهای زیرین خود متصل باشد، آزادسازی رشته‌های فیبروتیک فوری و برای همیشه اسکار را بالا خواهد آورد و نتایج این عمل دائمی است. اگر اسکار آکنه به‌مقدار قابل‌توجهی بافت نیز از دست داده باشد، ممکن است پس از چند سال نیاز به تکرار تزریق فیلر پوستی داخل پوست باشد. چون فیلر پوستی به‌مرور زمان تجزیه می‌شود. از طرفی سابسیژن پوست را برای تولید فیبرهای جدید کلاژن تحریک می‌کند که به‌مرور تجزیه آهسته فیلتر پوستی را جبران خواهد کرد.

هزینه عمل سابسیژن چقدر است؟

هزینه سابسیژن جای جوش بستگی به عوامل متعددی دارد، از جمله کلینیکی که انتخاب می‌کنید و تعداد جلساتی که برای ازبین‌بردن جای زخم یا زخم‌ها نیاز دارید. در کشورهای غربی برای هر جلسه سابسیژن باید ۲۰۰ تا ۴۰۰ دلار هزینه کنید و این هزینه ممکن است مجموعا تا ۲۴۰۰ دلار افزایش یابد.

برای درمان زخم‌های آکنه چه روش‌های دیگری مفیدند؟

اغلب سابسیژن در کنار درمان‌های دیگر پزشکی برای ازبین‌بردن جای جوش پیشنهاد می‌شود. این درمان‌ها را در ادامه معرفی کرده‌ایم.

۱. رتینوئیدهای موضعی

رتینوئیدهای موضعی پمادهایی حاوی ویتامین A هستند که تا حدی سبب تغییر ظاهر زخم‌ها می‌شوند.

۲. میکرونیدلینگ

در میکرونیدلینگ، متخصص زیبایی از سوزن‌های کوچکی برای تحریک تولید کلاژن استفاده می‌کند.

۳. درم ابریژن

این تکنیک شامل استفاده از یک براش سیمی برای تراشیدن بالاترین لایه پوست است. درم ابریژن برای بهبود جای زخم‌های کم‌عمق مؤثرترین روش است.

۴. لیزردرمانی

در این روش از لیزر برای حذف بالاترین لایه پوست و بهبود زخم استفاده می‌شود.

۵. لایه‌برداری شیمیایی

لایه‌برداری شیمیایی نیز روشی برای حذف بالاترین لایه پوست و بهبود جای زخم است.

جمع‌بندی

سابسیژن عملی امن، مؤثر و بدون نیاز به بستری‌شدن در بیمارستان است که برای ازبین‌بردن جای جوش و اسکار‌های آکنه استفاده می‌شود. در این روش زخم را با استفاده از یک سوزن کوچک از بافت زیرین بلند و تولید کلاژن را تحریک می‌کنند. البته این روش برای تمام زخم‌ها مناسب نیست، اما ممکن است به رفع جای زخم‌های چال‌شده در پوست کمک کند و از آن می‌توان در کنار درمان‌های دیگر برای ازبین‌بردن جای زخم‌ها استفاده کرد. پیش از انجام این عمل، با پزشک خود مشورت کنید تا مشخص شود گزینه درمانی مناسبی برای شما هست یا خیر.

شما بگویید

آیا تابه‌حال سابسیژن انجام داده‌اید؟ نتیجه عمل چطور بوده است؟ نظر خود را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید. همچنین اگر این مطلب برایتان مفید بود، می‌توانید آن را برای دوستان خود نیز ارسال کنید.


در ادامه بخوانید: آکنه بزرگسالی؛ ۸ عاملی که ممکن است علت جوش صورت شما باشد
اگر می‌خواهید دلیل بسیاری از رفتارهای شریک عاطفی، یا حتی خودتان را در رابطه متوجه شوید، حتما این کتاب را بخوانید.
منبع byrdie dermnetnz healthline
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هر سوالی داری از
هوش مصنوعی رایگان چطور
بپرس!

close icon
close icon