۶ راه افزایش انگیزه در بی‌حوصلگی

41

حتی با­انگیزه­‌ترین و جاه­‌طلب‌­ترین افراد هم گاهی برای رسیدن به اهداف خود به مشکل بر­می‌­خورند و بی‌حوصله می‌شوند. خبر خوب این است که در اغلب اوقات خودمان می­‌توانیم علت رکودمان را بفهمیم. خبر خوب بعدی اینکه راه‌­هایی هم برای خلاص شدن از شر رکود و برای ایجاد انگیزه وجود دارد. در اینجا شش راه برای ایجاد انگیزه به شما معرفی می­‌کنیم.

۱. علت رکودتان را پیدا کنید

انگیزه

علل بروز رکود در زندگی شما ممکن است یکی از موارد زیر باشد:

  • از انجام کاری که می­‌دانید مجبور به انجام آن هستید، می‌­ترسید. انجام این کار را به تعویق می‌­اندازید چون در حقیقت از آن کار خوشتان نمی­‌آید.
  • خسته­‌اید. جای غذای خوب، خواب کافی و ورزش در زندگی شما خالی است یا اینکه بیمار هستید و حال و روز درست و حسابی ندارید.
  • اعتماد به نفس شما پایین است. می­‌ترسید از منطقه‌ی آسایش خود خارج شوید و خود را به چالش بکشید.
  • وسط انجام یک پروژه هستید. از آن پروژه­‌هایی که اول برای انجام‌­اش هیجان داشته‌­اید، ولی حالا که به سخت‌­ترین قسمت، یعنی میانه­‌ی پروژه رسیده­‌اید، هیجان خود را از دست داده­‌اید و هنوز تا رسیدن به ته پروژه راه زیادی در پیش دارید.

حتما بخوانید: ۱۳ عادت بدی که بهره‌وری را پایین می‌آورد

۲. وقتی از انجام کاری می­‌ترسید، طوری برنامه‌­ریزی کنید که نتوانید از زیر انجام دادنش در بروید

سلامت

مثلا فرض کنید که تصمیم می­‌گیرید صبح‌­ها ورزش کنید. برای اینکه بتوانید بر نفس امّاره­‌ی خود غلبه کنید، لباس‌­های ورزش را کنار تخت­خواب‌تان بگذارید تا صبح کله‌­ی سحر که بیدار شدید، با لباس‌­ها چشم در چشم شوید. برای محکم‌­کاری، با دوستان خود قرار بگذارید تا در باشگاه همدیگر را ببینید. دوستی با یک آدم مسئولیت­‌پذیر انگیزه‌­ی رسیدن به موفقیت را در شما بالا می‌­برد.

برای تهیه کتاب «مدیریت زمان به روش اساتید هاروارد» کلیک کنید

۳. وقتی خسته‌اید، مواظب سلامتی خود باشید

توانایی

بعضی روزها، به خود استراحت بدهید. بعضی روزها ورزش کنید. بعضی روزها هم فقط با فاصله گرفتن از فضای کار و کمی هواخوری، حالتان بهتر می‌شود. ببینید اخیرا عادت‌های شما به چه صورتی بوده است. آیا استراحت کافی داشته‌اید؟ غذاها و نوشیدنی‌های سالم مصرف کرده‌اید؟ به تازگی مبتلا به بیماری خاصی شده‌اید که باعث شود احساس کسالت کنید؟ دقت کنید که در این مدت اخیر چطور از بدن خود مراقبت کرده‌اید؛ توجه به حفظ سلامتی می‌تواند در عبور از رکود و ایجاد انگیزه به شما کمک کند.


حتما بخوانید: ۲۷ نکته علمی در مورد سلامتی

۴. هر وقت احساس کمبود اعتماد به نفس کردید، به این فکر کنید که چرا به توانایی­‌های خود شک دارید.

آیا با افکار منفی دست به یقه هستید؟ یک اتفاق یا اظهار نظر منفی به تازگی زندگی را برایتان زهرمار کرده است؟ خودتان را با بقیه‌ی آدم‌­ها مقایسه می­‌کنید؟ وقتی افکار منفی از سر و کول مغزتان بالا می­‌روند، پیش خودتان از خودتان تعریف و تمجید کنید یا کمی به خودتان استراحت بدهید و سعی کنید از زندگی لذت ببرید.


حتما بخوانید: فیلم آموزشی : ۳ روش برای افزایش اعتماد به نفس

۵. وقتی به میانه­‌ی راه رسیدید، ثابت قدم بمانید

ناحیه آسودگی

وقتی برنامه‌ریزی می‌­کنید که به هدفی معین دست پیدا کنید، معمولا اول راه حفظ انگیزه و حرکت رو به جلو کار ساده‌­ای است. در ابتدای راه، وقتی به نتایج نهایی کار فکر می­‌کنید و شور و شوق و افکار مثبت به ذهن‌تان می­‌آیند. در انتهای راه هم حفظ انگیزه کار بسیار آسانی است. وقتی به انتهای راه نزدیک می‌­شوید، دیدن نقطه­‌ی پایان شما را هیجان‌­زده می­‌کند و باعث حرکت رو به جلو می‌­گردد.

به نظر من، میانه‌­ی راه سخت­‌ترین قسمت راه است. در میانه­‌ی راه، اگرچه هیجان اولیه از بین رفته است، اما هنوز برای رسیدن به هدف نهایی راه زیادی باید رفت. تازه در میانه­‌ی راه است که شما می‌فهمید برای اتمام راه چقدر زحمت و زمان نیاز دارید. در این وضعیت، ناامید می‌شوید و گاه و بی‌­گاه برای خارج شدن از ناحیه‌آسودگی و حرکت رو به جلو به مشکل برمی‌خورید.

در میانه­‌ی راه، به این فکر کنید که از اول اصلا چرا وارد این راه شدید؟ علل شخصی، منطقی و مهمی که باعث شدند بخواهید به این هدف برسید چه بودند؟ اغلب به یاد آوردن همین «چراها» به ما کمک می‌کنند وقتی دچار رخوت می‌شویم بار دیگر انگیزه پیدا کنیم.

در این حال، به این حرف کنفُسیوس، فیلسوف چینی، فکر کنید: «مهم نیست چقدر کند حرکت می‌کنید، مهم این است که از حرکت کردن باز نایستید.» وقتی به میانه‌­ی راه رسیدید به حرکت رو به جلو ادامه دهید. خودتان را متعهد کنید که در روز برای رسیدن به هدفتان کاری، هرچند کوچک، انجام دهید.


حتما بخوانید: چطور پشتکار خود را زیاد کنیم؟

۶. به یاد داشته باشید که رکود تا ابد ادامه نخواهد داشت و بلافاصله برای رهایی از رکود اقدام کنید

با قدم‌­های کوچک شروع به حرکت به سمت هدف خود کنید. به یاد داشته باشید که استقامت و استواری می­‌تواند شانس رسیدن شما به موفقیت را چندین برابر کند. یادتان باشد، راه رسیدن به موفقیت پر از پستی و بلندی است. حرکت رو به جلو در شرایطی که انگیزه‌ی خود را از دست داده­‌اید کمک می­‌کند تا بر ترس‌­های خود غلبه کنید، از منطقه‌ی آسایش خارج شوید و افکار منفی را از خود دور کنید. هر قدمی که در این شرایطِ سخت به سمت جلو برمی­‌دارید کمک می­‌کند تا حس اعتماد و توانمندی در شما تقویت شود و مثل تکانه­‌ای است که شما را به سمت خروج از رکود هل می‌دهد.

هرگاه در زندگی برای رسیدن به هدفی برنامه‌­ریزی ­کنید، قطعا با مشکلات و سختی‌­هایی روبه‌رو خواهید شد. این مشکلات و سختی‌­ها باعث می‌­شوند انگیزه­‌ی خود را از دست بدهید و با سر وارد رکود و رخوت شوید. در این شرایط، غلبه بر مشکلات و تلاش برای خروج از رکود کمک می­‌کند تا به موفقیت بلندمدت خود دست پیدا کنید. وقتی بفهمید که می­­‌­توان در روزهای بد و سخت به خود انگیزه داد، در­خواهید یافت که در آینده با مشکلات سخت­‌تر چطور باید دست و پنجه نرم کنید.

هر آدمی در دوره­‌ای از زندگی دچار رکود می­‌شود. درک علت از دست دادن انگیزه و اقدام برای رهایی هرچه سریع­‌تر از شر این رکود، کمک می­‌کند تا به موفقیت‌­های بزرگی که در انتظار شما هستند، دست پیدا کنید.

برگرفته از: lifehack.org

فرمول شادی و مثبت‌اندیشی را یاد بگیرید و با افسردگی خداحافظی کنید

۱۰،۰۰۰ تومان


ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین دیدگاه‌ها (از 41 دیدگاه)
  1. Mitra می‌گوید

    من پشت کنکوریم،تلاش کافی رو داشتم و همه میگفتن قبول میشی ولی متاسفانه نمیدونم چی شد روز کنکورم نتیجه مطلوب رو نکرفتم و رتبم به جای پزشکی درحد پیراپزشکی شد،خانوادم اصرار داشتن که انتخاب رشته کنم و برم ولی خودم مسولیتش رو به عهده گرفتم و پای هدفم موندم تا بمونم و بخونم سال بعد باز کنکور بدم،ولی الان بابت فشارهایی که از جهات مختلف روم هست،سرخورده شدم،اصلا نمیتونم به ارامش درونی برسم و از خودم راضی نیستم،زندگی بشدت سختی داشتم و دارم واتفاقهای غیرقابل تحملی بهم تحمیل شده و این عامل همه فشارهایی هست که رومه،الان با اینکه تلاش میکنم انگیزه ای ندارم،ذهنم متمرکز نیست،ممنون میشم راهنماییم کنین تا توی این فرصت کوتاه بتونم نتیحه مطلوب بگیرم

    1. عرفان برقبانی می‌گوید

      سلام میترا جان.
      همین که با شکست سرخورده نشدی و تصمیم گرفته‌ای برای هدفت بجنگی نشون می‌ده دختر قوی و سرسختی هستی. آفرین!
      شاید خوندن این مقاله‌ها بتونه کمکت کنه:
      چطور پشتکار خود را زیاد کنیم؟
      چطور برای درس خواندن انگیزه پیدا کنیم؟
      موفق باشی.

  2. ye می‌گوید

    خیلی خوب بود ممنونم و از نظر من انجام کار های مورد علاقمون هم می تونه گزینه خوبی باشه

    1. عرفان برقبانی می‌گوید

      سلامت باشی دوست گرامی. ممنون که نظرت رو نوشتی.
      موفق باشی.

  3. آنوشا می‌گوید

    سلام من کلاس نهم هستم و ب شدت دچار بی حوصلگی شدم و اصلا نمیدونم چ رشته ای انتخاب کنم، واقعا چندین راه رو امتحان کردم اما جواب نمیده، برای خودم همش برنامه می نویسم اما اصلا بهشون عمل نمیکنم در صورتی ک میدونم با عمل کردن بهشون ب چ موفقیت بزرگی میتونم دست پیدا کنم. حتی از آرزو کردن هم خسته شدم، و هروقت یک شوقی برای انجام کار یا پروژه ای پیدا میکنم، وسطاش ب این نتیجه میرسم ک ن من نمیتونم از پس اینکار بربیام و عذاب وجدان میگیرم میشه لطفا راهنماییم کنید ممنونم

    1. رویا می‌گوید

      آنوشا جان! اینکه کلاس نهم هستی و به فکر برنامه ریزی برای انجام کارهات، خودش نشونه درستیه مسیر توست. اما فراموش نکن که برنامه بایستی منعطف باشه و اگر نتونی خود رو با اون تطبیق بدی نیاز به تغییرش داری و تغییر در برنامه هم جزئی از برنامه باید باشه و نسبت بهش مقاومت نداشته باشی. اگر بجای کار الف کار ب رو انجام میدی مشکلی نداره. مهم عادت به انجام کار هست. یا اگر چند روز مطابق برنامه عمل نمی کنی اما همچنان ذهنت درگیر برنامه ست این نشونه متعهد بودنه توست. و اطمینان داشته باش با تمرین و گذر زمان این مهارت رو یاد می گیری. ضمنا خسته شدن و نا امید شدن هم جزئی از ویژگی های انسانیه که توی برنامه ت باید جاش بدی!

هر سوالی داری از
هوش مصنوعی رایگان چطور
بپرس!

close icon
close icon