خواص وانیل؛ ۱۰ خاصیت وانیل برای سلامتی و زیبایی

0

وانیل معمولا پای ثابت پختن کیک‌ها و شیرینی‌هاست. بوی خوش و طعم خوب آن باعث شده تا عضو مهمی از دنیای شیرینی‌پزی باشد. اما وانیل، خواص و ویژگی‌های متنوع دیگری هم دارد. مثلا می‌دانستید که این مادهٔ خوش‌عطر در درمان آکنه، تقویت رشد موها، کاهش التهاب، تسریع درمان بیماری‌ها، پیشگیری از بیماری ها (بیماری‌های مزمن)، سلامت قلب و… هم کاربرد دارد؟ اجازه بدهید که در ادامه دقیق‌تر دربارهٔ خواص وانیل و ویژگی‌های آن برای‌تان بگوییم.

وانیل چیست؟

وانیل، این مادهٔ خوش‌بو از تیرهٔ ارکیدهاست که میوه‌هایی در غلاف تولید می‌کند. غلاف‌ها ۵ تا ۲۲ سانتی‌متر قد می‌کشند و هر چقدر بزرگ‌تر می‌شوند، کیفیت بهتری هم پیدا می‌کنند. برای برداشت دانه‌های وانیل از غلاف باید در زمانی مناسب و با دقت، غلاف‌ها را از گیاه جدا کرد تا دانه‌های وانیل از غلاف بیرون نیفتند. برای برداشت وانیل، باید گیاه به خوبی رسیده باشد. فرایند برداشت وانیل، وقت‌گیر است. این مادهٔ خوش‌بو فقط در آشپزی نقش‌آفرینی نمی‌کند بلکه در درمان بیماری ها و مشکلات مختلف هم اثرات شگفت‌انگیزی دارد.

خواص وانیل - وانیل چیست

وانیل را به شکل‌های مختلفی مانند: پودر، غلاف گیاهی، عصاره و شکر وانیلی می‌توان در درمان‌های گوناگون برای نقاط مختلف بدن استفاده کرد. مصرف وانیل به‌خاطر وجود مواد مغذی، ترکیبات ارگانیک منحصربه‌فرد و آنتی اکسیدان های موجود در غلاف گیاهی آن برای بدن بسیار مفید است. اما علاوه بر اینها به‌عنوان یک داروی موضعی هم می‌توان از آن استفاده کرد. در دنیای داروهای گیاهی و طبیعی، وانیل یکی از بهترین گزینه‌هایی است که می‌توان به اثرگذاری آن مطمئن بود. خواص وانیل و عطر و طعم خوشایند این گیاه موجب می‌شود مصرف آن را در برنامهٔ هفتگی‌تان بگنجانید. اما خواص وانیل چیست؟ با ما همراه باشید:

خواص وانیل

۱. کمک به سلامت قلب

تحقیقات دربارهٔ اثرات وانیل روی وضعیت قلب و عروق بدن نشان می‌دهند که این ماده (به‌ویژه به‌کمک مواد فعال موجود در خود)‌ به کاهش کلسترول کمک می‌کند. کاهش سطح کلسترول برای افرادی که به‌شدت در خطر ابتلا به سکته قلبی و مغزی هستند بسیار ضروری است. کاهش کلسترول می‌تواند مانع از بروز تصلب شرایین شود و از لخته شدن خون و بروز التهاب در رگ‌های خونی جلوگیری کند.

۲. التیام‌بخشیدن زخم‌ها

وانیل سرشار از آنتی‌اکسیدان است. بنابراین می‌تواند از شکستن و تجزیه سلول‌ها و بافت‌های بدن جلوگیری و به رشد طبیعی و مجدد سلول‌های بدن کمک کند. علاوه بر این، با توجه به خواص ضدمیکروبی وانیل، امکان استفاده از آن برای حفاظت از سیستم ایمنی و کاهش استرس در بدن هم وجود دارد. مصرف وانیل باعث می‌شود تا زخم‌ها و بیماری‌ها سریع‌تر بهبود و التیام پیدا کنند.

۳. پیشگیری از سرطان

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آنتی‌اکسیدان‌ها، حذف رادیکال های آزاد از بدن است. محصول جانبیِ فرایند سوخت و ساز بدن، رادیکال‌های آزاد هستند که مشکلاتی مانند سرطان و بیماری‌های مزمن ایجاد می‌کنند. اما مصرف عصارهٔ وانیل به‌ویژه به شکل غلیظش از بروز اثرات منفی وجود رادیکال‌های آزاد در بدن جلوگیری می‌کند.


حتما بخوانید: پیشگیری از سرطان با مصرف ۱۳ خوراکی سالم

۴. کاهش التهاب

خواص وانیل - التهاب

در قرن‌های گذشته هم، از وانیل برای کاهش التهاب در قالب‌های مختلف استفاده می‌شده است. کاهش التهاب، یکی از مهم‌ترین خواص وانیل است و برای کم کردن التهاب کبد استفاده می‌شود. التهاب کبد هم دلایل متنوعی دارد که یکی از مهم‌ترین آنها، مصرف بیش از اندازهٔ الکل است. اما وانیل با ویژگی‌های مفید خود به رفع التهاب عروق خونی، نقرس و مشکلات التهابی مشابه می‌انجامد.

۵. درمان و مراقبت از مو

از وانیل برای تولید محصولات بهداشتی و آٰرایشی هم استفاده می‌شود. خواص وانیل به تقویت و زیبایی پوست و مو کمک شایانی می‌کند. اگر از ریزش مو های خود ناراحت هستید، استفاده از روغن اسانس وانیل در ترکیب با روغن‌های گیاهی دیگر باعث تقویت مو و خون رسانی به پوست سر می‌شود. در نتیجه، موها رشد بهتری خواهند داشت و چهره‌تان را هم زیباتر می‌کنند.

۶. پیشگیری از آکنه

جنگیدن با آکنه‌های پوستی بسیار خسته‌کننده و در موارد بسیاری همراه با شکست و تسلیم شدن است. اما اگر از خواص وانیل در رفع آکنه باخبر باشید، مشکل تا حد زیادی حل می‌شود. وانیل به‌خاطر اینکه دارای ویژگی‌های ضدمیکروبی است با قدرت به جنگ جوش‌ها و آکنه‌ها می‌رود و ضمن درمان دلایل اصلی ایجاد آکنه به بهبود وضعیت پوست کمک می‌کند. از خواص وانیل باید به از بین بردن جای جوش و آکنه هم اشاره کرد.

۷. تسکین اضطراب و تشویش

شاید شما هم به نقش بوها و رایحه‌ها در درمان بیماری‌ها و مشکلات اعتقادی نداشته باشید اما بسیاری از درمان‌های خانگی طبیعی از طریق حس بویایی به بهبود مشکلات جسمی و روحی مختلف کمک می‌کنند. رایحه و عطر وانیل هم روی مغز اثر می‌گذارد و به فرد، آرامش القا می‌کند. به همین خاطر، استفاده از وانیل برای درمان تشویش و استرس مزمن مفید است.

۸. کمک به کاهش وزن

بعضی از محققان معتقدند که وانیل به‌خاطر خاصیت کاهش اشتها باعث کاهش وزن هم می‌شود. وانیل با کاهش کلسترول، سوخت‌وساز بدن را مؤثرتر و بهتر می‌کند و شما را به اهدافی که برای کاهش وزن در سر دارید، نزدیک می‌کند.


حتما بخوانید: چگونه لاغر شویم؛ ۱۵ روش کاهش وزن سریع اما مطمئن

۹. درمان مشکلات تنفسی

خواص وانیل - مشکلات تنفسی

وقتی که سرفه می‌کنید، سرما خورده‌اید یا دچار عفونت تنفسی هستید، هر نوع مادهٔ ضدالتهاب و مسکنی می‌تواند مفید باشد. عصارهٔ وانیل در ترکیب با آب گرم، سطح داخلی گلو را می‌پوشاند و با ایجاد حالتی مانند بی‌حسی به بهبود وضعیت گلو کمک می‌کند. ویژگی‌های ضدمیکروبی وانیل، ضمن بهبود زخم‌های گلو و کاهش سرفه‌ها منجربه از بین رفتن عفونت‌ها و بیماری‌های مختلف می‌شود.

۱۰. کمک به هضم بهتر در دستگاه گوارش

پیشینیان ما نیز به خواص وانیل در بهبود فرایند هضم غذا پی برده بودند و از آن استفاده می‌کردند. گفته می‌شود که بوی این گیاه باعث کاهش حالت تهوع می‌شود. مصرف چای وانیلی هم التهاب روده را تسکین می‌دهد و از استفراغ، اسهال، انقباض شکمی و ناراحتی‌های معده جلوگیری می‌کند.


در ادامه بخوانید: طرز تهیه‌ چای زنجبیل با ۶ روش سریع و آسان
راه‌حل‌هایی برای اینکه هم زیبا بمانیم هم سالم


هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید. اطلاعات بیشتر
منبع organicfacts.net
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هر سوالی داری از
هوش مصنوعی رایگان چطور
بپرس!

close icon
close icon