سختترین و شادترین سالهای ازدواجتان کدامها هستند؟
اگر متأهل هستید، باید بدانید که راز خوشبختی در زندگی زناشویی و ازدواج پایدار، این است که هم شما و هم شریک زندگیتان، مهارت های زندگی زناشویی را یاد بگیرید و برای استحکام زندگیتان تلاش کنید. سالانه تعداد قابلتوجهی از ازدواجها، در کشور ما و سایر نقاط دنیا، پایانی جز طلاق و جدایی ندارند. در این مقاله درمییابید که شادترین و دشوارترین سالهای زندگی مشترک کدام سالها هستند و چه عواملی زندگی مشترک را تهدید میکنند.
سه سالگیِ زندگی مشترک
برخی از افراد معتقدند عشق فقط سه سال عمر میکند. آنها میگویند بعد از سه سال، دیگر آن صمیمیت قبلی وجود ندارد و شور و اشتیاق زوجها نسبت به یکدیگر کم میشود.
اما واقعیت این است که بعد از سه سال، زوجها آسانتر ایرادها و ضعفهای طرف مقابل را قبول میکنند و با آنها کنار میآیند و درنتیجه با هم احساس راحتی بیشتری خواهند داشت. همچنین، بسیاری از زن و شوهرها معمولا در سال سوم ازدواجشان تصمیم به بچهدار شدن میگیرند و نتیجهی این تصمیم، استحکام بیشتر رابطهی بین زوجین خواهد بود. با این اوصاف، «سال سوم ازدواج» شادترین سال زندگی مشترک بهحساب میآید.
پنج سالگیِ زندگی مشترک
مشکلات واقعی و اساسی زندگی در سال پنجم ازدواج بهتدریج خود را نشان میدهند. این دوره تقریبا زمانی است که فرزندان هنوز کمسنوسال هستند و به مراقبت و توجه زیادی نیاز دارند. اگر شما خوانندهی عزیز، پدر یا مادر هستید بهخوبی درک میکنید که مراقبت از فرزندان، بهاندازهی کافی وقتگیر و چالشبرانگیز است و زمانی که کارهای بیرون از خانه، کارهای روزانه منزل و سایر مشکلات و درگیریهای روزمره به آن اضافه شوند، شرایط شاید کمی پیچیده و مشکل شود.
بعد از سال پنجم ازدواج ممکن است بهخاطر همین شرایط پیچیده، زوجها به جدایی و طلاق فکر کنند. «سال پنجم ازدواج» از نظر بسیاری از زوجها، دشوارترین سال زندگی مشترک بهحساب میآید.
هفت سالگیِ زندگی مشترک
اگر بعد از پنج سال هنوز باهم هستید، باید به شما هشدار بدهیم که مانع بعدی منتظر شماست! بله، مانع بعدی، هفتمین سال زندگی مشترک است که متخصصین آن را «دیوار» مینامند. در سال هفتم ازدواج، تمام چیزها برای طرفین عادی و معمولی شده است. ممکن است همسران بر سر مسائل مالی، مشکلات بچهها و تقسیم وظایف و مسئولیتها دچار اختلاف شوند. بهطورکلی این دوره یکی از دوران سخت در زندگی مشترک است که بسیاری از زوجها از آن گله دارند. اما چنانچه با همدلی و عشق بتوانید این دوره را نیز پشت سر بگذارید، این نوید را به شما میدهیم که در سالهای آینده نیز زندگی خوب و ازدواج موفقی در کنار همسرتان خواهید داشت.
چه عواملی موجب نارضایتی زوجین از زندگی مشترکشان میشود؟
۱. انتظارات افراطی
تحقیقات انجامشده در کشورهای اروپایی نشان میدهند که میزان تقاضای طلاق بعد از تعطیلات رسمی (یعنی در فصلهای پاییز و بهار) بسیار بیشتر است. از آنجایی که تعطیلات در فرهنگ عامه فرصتی برای شادی و کنار هم بودن اعضای خانواده است و طلاق نیز امری نکوهیده است، معمولا همسران در دوران تعطیلات سعی میکنند از اختلافات گذشته چشم بپوشند و فرصتی برای شروع دوباره به یکدیگر بدهند، پس مسلما در این دوران میزان انتظارات زوجین از یکدیگر برای حفظ رابطه، افزایش مییابد. در چنین شرایطی که میزان انتظارات بالا رفته است، اگر پیشرفت چشمگیری در کیفیت روابط اتفاق نیفتد، هریک از طرفین، دیگری را از برآورده کردن انتظارات خود عاجز میپندارد و شرایط وخیمتر میشود. معمولا امیدی به جان گرفتن دوبارهی این ارتباط وجود ندارد و احتمال طلاق بعد این دوره به علت بالا رفتن سطح انتظارات و سرکوب شدن آن، بالا خواهد بود.
۲. سکوت
طی پژوهشی اعلام شده است که صحبت کردن، حتی اگر درمورد یک فیلم سینمایی هم باشد، احتمال جدایی همسران را به نصف کاهش میدهد. بنابراین صحبت کردن درمورد مشکلات زندگی مشترک میتواند ناجی زندگی مشترک شما در بحرانهای عمیق و جدی باشد.
۳. نداشتن مهارت برقراری ارتباط
جالب است بدانید که معمولا، در خانوادههایی که تعداد خواهر و برادرهای زن و شوهر زیاد هستند، احتمال طلاق کمتر است. به عبارت دیگر افرادی که در خانوادههای پُرجمعیت بزرگ میشوند، اکثرا توانایی و مهارت بیشتری در برقراری ارتباط با دیگران دارند و در آینده این مهارت میتواند به آنها کمک کند زندگی مشترک خود را حفظ کنند.
۴. عدم تمایل به شنیدن حرفهای طرف مقابل
اگر در هنگام اوج اختلافات، کوتاه نیایید و تمایلی به شنیدن حرفهای همسرتان نداشته باشید، احتمال طلاق در زندگی شما بالا میرود. پس بهتر است گاهی شنونده باشید.
۵. زندگی در دنیای مجازی و شبکههای اجتماعی
کاربران فعال شبکههای اجتماعی بارها تجربه کردهاند که اختلافات و درگیریهایی که در گروهها و شبکههای مجازی آنها بهوجود میآید، روی روابط آنها با همسرانشان تأثیر منفی دارد و گاهی این اثر منفی آنقدر جدی است که منجر به طلاق میشود!
۶. بحث و درگیری افراطی بر سر مسائل مالی
احتمال جدایی بین زوجهایی که بیشازحد درمورد پول و مسائل مادی بحث و کشمکش دارند، بسیار بالاست. حتی اگر درآمد هردو طرف بالا باشد باز هم بحثهای مالی، زندگی مشترک را در سراشیبی سقوط و جدایی قرار میدهد.
۷. پایین بودن سطح تحصیلات
تحقیقات نشان میدهند که افراد تحصیلکرده چه زن و چه مرد، صرفنظر از کشوری که در آن سکونت دارند، در زندگی مشترک خود موفقتر از سایرین عمل میکنند و میزان طلاق در میان این گروه کمتر است.
پیشنهاد میکنیم اگر متأهل یا در شُرُف ازدواج هستید، در زندگی مشترک خود به این نکات توجه کنید تا لذت زندگی مشترک را تمام و کمال بچشید.
مطالب بسیار مفید و قابل تاملی بود
با تشکر از حسن توجه شما خواننده ی عزیز.
بسیار عالی و آموزنده???
از همراهی شما متشکریم.
واقعا خوب بود
آدم رو اصلا خسته نمیکنه کاملا قابل فهمه.
ممنون از شما.